KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Philippa Gregory

A folyók asszonya

Adatok
Szerző
Philippa Gregory
Kiadó
Libri Könyvkiadó
Oldalak száma
567
Műfaj
Irodalom
Borító
kartonált
ISBN
9789636040512
Nyelv
magyar
Kiadás éve
2022
Fordító
Todero Anna
Áfa
5%
Philippa Gregory

A folyók asszonya

Nincs raktáron
Miután Bedford idős hercege, Franciaország angol régense feleségül veszi a gyönyörű, fiatal Jacquettát, bevezeti hitvesét a tudomány és az alkímia rejtelmes világába. Az ifjú asszonynak azonban csupán egyetlen barátja akad népes udvarban: a herceg pajzshordozója, Richard Woodville, aki akkor is támasza lesz, mikor a hercegné hirtelen megözvegyül. Ellenállhatatlan szenvedély lobban lángra köztük, titokban összeházasodnak, majd VI. Henrik udvarába költöznek.
Az új angol királyné bizalmas barátnőjévé fogadja Jacquettát, aki hamarosan kiismeri magát a királyi udvar intrikáiban, és előkelő helyre tesz szert az előkelők között. Nemsokára azonban sötét felhők gyülekeznek Anglia fölött: a nép elégedetlen, a Yorkok pedig egyre komolyabb fenyegetést jelentenek a királyi család számára.
Miközben Jacquetta elszántan harcol a király és a királyné oldalán, váratlanul egy sorsfordító lehetőséget pillant meg. Ha jól taktikázik, a lányára, Elizabethre ragyogó jövő várhat: megszerezheti Anglia trónját és York fehér rózsáját. Ehhez azonban kockára kell tennie mindent, amit eddig elért...
Szerzőink