KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

A lét elviselhetetlen könnyűsége
A lét elviselhetetlen könnyűsége
4 999 Ft
Milan Kundera

A lét elviselhetetlen könnyűsége

Adatok
Szerző
Milan Kundera
Kiadó
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma
472
Műfaj
Irodalom
Borító
keménytábla, védőborító
ISBN
9789635048373
Nyelv
magyar
Kiadás éve
2023
Fordító
Körtvélyessy Klára
Milan Kundera

A lét elviselhetetlen könnyűsége

4 999 Ft

Tomáš, a jó nevű sebész nagy szoknyabolond, igazi nőfaló, aki úgy váltogatja szeretőit, mint más a fehérneműjét. Ám egy szép napon beleszeret egy kisvárosi pincérnőbe, Terezába, és feleségül veszi. A Don Juan-i, gazdag és mozgalmas szexuális életéről azonban nem hajlandó lemondani, nagy fájdalmat okozva ezzel az egyetlen valóban szeretett lénynek. Mindehhez háttérül az 1968-as prágai tavasz eseményei, majd drámája, az orosz invázió, az első napok euforikus gyűlölete és a normalizáció éveinek megaláztatásai szolgálnak.
Miféle sors, milyen jövő várhat a szerelmi sokszög szereplőire? Megoldás-e az emigráció, amikor minden súlytalanná válik, és feledésbe merül? Vagy éppen ez a szabadulás, a könnyűség lenne a lét legsúlyosabb drámája?
A lét elviselhetetlen könnyűsége 1982-ben született, a világhírű Milan Kundera talán leghíresebb, filozófiai-történelmi-politikai eszmefuttatásokkal tarkított, ma sem halványuló népszerűségű regénye, amelyből Daniel Day-Lewis főszereplésével amerikai film is készült.

##
Fordította: Körtvélyessy Klára

Szerzőink