KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Csíkszentmihályi Mihály

Az öröm művészete - Flow a mindennapokban

Adatok
Szerző
Csíkszentmihályi Mihály
Kiadó
Open Books
Oldalak száma
230
Műfaj
Pszichológia, önismeret
Borító
puhatáblás
ISBN
9789635720101
Nyelv
magyar
Kiadás éve
2021
Fordító
Halmos Mária
Áfa
5%
Csíkszentmihályi Mihály

Az öröm művészete - Flow a mindennapokban

Nincs raktáron
Az öröm művészete - Flow a mindennapokban

Az öröm művészetének leckéi egyszerűnek és néha provokatívnak tűnnek, mégis gyökeresen megváltoztathatják az egész életünket.

Mi a boldogság titka? Mi teheti az életet derűssé, hasznossá, értelmessé? A legfontosabb, hogy megtaláljuk, mi az, ami számunkra örömet okoz, ami által kiteljesedhetünk. Csíkszentmihályi szerint annál elégedettebbek vagyunk, minél többször sikerül megélnünk a flow élményt, azaz azokat a kivételes pillanatokat, amikor elmélyülünk valamilyen cél érdekében végzett értelmes tevékenységben, s ezáltal érzéseink, vágyaink és gondolataink harmóniába kerülnek egymással. Ilyen lehet a sport, az olvasás, a zongorázás, de akár bármilyen hétköznapi rutinmunka is. A lényeg az elmélyülés, a teljes belefeledkezés, amely gyakorolható és tanulható. Az öröm művészete közérthető és praktikus kézikönyv, amely segít, hogy megtaláljuk és megéljük ezt az örömöt, s ezáltal kezünkbe vegyük életünk irányítását.


Csíkszentmihályi Mihály Prima Primissima és Széchenyi-díjas pszichológus. Tagja az Amerikai és a Magyar Tudományos Akadémiának, a Magyar Érdemrend Nagykeresztjének tulajdonosa, a Chicagói Egyetem Pszichológia Tanszékének professzora és korábbi vezetője. A flow-elmélet atyja, a boldogság és kreativitás egyik legismertebb nemzetközi kutatója.
Szerzőink