KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Martin Dugard - Bill O'reilly

Kennedy - A gyilkosság, amely véget vetett az amerikai Camelotnak

Adatok
Szerző
Martin Dugard - Bill O'reilly
Kiadó
HVG Könyvek Kiadó
Oldalak száma
360
Műfaj
Pszichológia, önismeret
Borító
puhatábla, ragasztókötés
ISBN
9789633041147
Nyelv
magyar
Kiadás éve
2013
Fordító
Garai Attila
Áfa
5%
Martin Dugard - Bill O'reilly

Kennedy - A gyilkosság, amely véget vetett az amerikai Camelotnak

Nincs raktáron
Az 1960-as évek elején John F. Kennedy, a korszak férfiideálja és az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke, óriási népszerűségnek örvend. Felesége, Jackie pedig bájával, stílusérzékével ejti rabul a világot. Kennedy elnöksége sikerre ítéltetett, akárcsak az Arthur-legendában Camelot városa: az idilli boldogság oázisa reményt és optimizmust jelent a hidegháború sivatagában.

Ám ötven évvel ezelőtt, 1963. november 22-én a dallasi puskalövések az egész nemzetet megrendítik, napokig szomorúság és zavartság uralkodik az országban.

Mi történt? Ki ölte meg az elnököt? Milyen erők állhattak a háttérben? Sokféle találgatás kelt szárnyra azóta. A hidegháború kiéleződésével Kennedy több befolyásos ellenfelet is szerzett magának, például Nyikita Hruscsov szovjet vezetőt, Fidel Castro kubai diktátort és Allen Dullast, a CIA igazgatóját. Ezen kívül bátyja, Robert Kennedy igazságügy-miniszter szigorú intézkedései a szervezett bűnözés felszámolására tovább növelte azok számát, akik szerettek volna leszámolni az elnökkel.
Szerzőink