KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Béke volt
Béke volt
4 999 Ft
F. Várkonyi Zsuzsa

Béke volt

Adatok
Szerző
F. Várkonyi Zsuzsa
Kiadó
Open Books
Oldalak száma
349
Műfaj
Irodalom
Borító
füles, kartonált
ISBN
9789635721719
Nyelv
magyar
Kiadás éve
2023
F. Várkonyi Zsuzsa

Béke volt

4 999 Ft

A Férfiidők lányregénye – amelyben először találkozhattunk Klárával, aki az új regény főszereplője is – egy rendkívüli történelmi korszakban játszódik, a második világháborút követő években, amikor mindenkinek, gyereknek, felnőttnek, újra kellett kicsit definiálnia önmagát. A megejtő szépségű történet hamarosan világhírűvé vált, nem utolsósorban 2019-es filmadaptációjának, az annak idején az Oscar-esélyes filmek rövid Akik maradtaknak köszönhetően. A szerző a Libertine blogján olvasható interjújában el is mondja, milyen hálás ezért.

A pszichológus F. Várkonyi Zsuzsa új regényében továbbra is a szeretettel teli emberi kapcsolatokkal foglalkozik azokban a szürke, visszatekintve kicsit talán átmeneti időszakban, amelyet a hetvenes évek jelentettek Magyarországon. A Béke volt önmagában is olvasható, kerek, egész történet, nem folytatás, noha főszereplője összeköti a Férfiidők lányregényével.
Főhőse, Klára egy sorsszerű találkozás révén megtalálja, végül mégis elengedi szerelmét. Az ő és családjaik életébe bepillantva érezhetjük magunkat mi, olvasók is a korabeli Budapesten, és eltűnődhetünk olyan, a 21. század első évtizedeiben is érvényes kérdéseken, mint hogy mit jelent hiteles életet élni, és hogyan viszonyulnak mindehhez az emberi – baráti, szerelmi, családi – kapcsolataink.

És nem marad el a közös könyvhöz járó ajándék sem, amely ezúttal egy libertine-es ajakbalzsam.

Videó
Szerzőink