KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

NIOK havi téma

11termék 111
Szerző:
Valérie Perrin
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
377

A vasárnap koldusai – Valérie Perrin NIOK-tagok számára írt üzenetével

Tudom, hogy már mindenki nagyon várta a bejelentést: bizony, megérkezett a NIOK júniusi témája és a közös könyv, amely a méltán népszerű Valérie Perrin regénye. A vasárnap koldusai extraként ezúttal a szerző külön a NIOK-tagok számára írt levelével érkezik, nem is akárhogyan, hiszen a kézírásos üzenet eredetijének másolata is a tiéd lesz.

 

Olyan sokan kérdezték és várták már ezt a Perrin-regényt, hogy igazán izgatott vagyok a nyár és a hónap kezdetén, hogy tetszik majd nektek. A szerző másik könyve, a Másodvirágzás ugyanis, hasonlóan sok NIOK-taghoz, nekem is az egyik kedvencemmé vált. Az a hangulat, amit Perrin teremt, szinte utánozhatatlan – nincs ez másként A vasárnap koldusaiban sem.

 

A történet több szálon és idősíkban fut, én például nem is gondoltam, hogy egy idősek otthona ennyi izgalmas történés helyszíne lehet! Itt dolgozik ugyanis a főhősünk, a 21 éves Justine, aki különleges kapcsolatot ápol az otthon lakóival, különösen egyikükkel, Hélen-nel. Miközben a saját életének titkait is igyekszik feltárni – vajon mi történt valójában a szüleivel, miért kellett meghalniuk? –, Hélene ágya mellett ülve az idős nő életét, nagy szerelmének történetét is megismeri, sőt, papírra is veti. Így születik egy másik regény is – Hélene sorsának regénye, amelyet Justine ír – Valérie Perrin regényében.

 

Ez tehát a júniusi témánk: egy regény, amelyben megírnak egy másik regényt is. Igazi csemege ez nekünk, könyvmolyoknak, irodalmi kettő az egyben! Ahogy megszokhattad, a Libertine csapatával most is gyűjtöttünk néhány ötletet arra, mit érdemes még elolvasni a témában Perrin regényén kívül – Paul Austertől kezdve Kurt Vonneguton át Sylvia Plathig terjed az illusztris névsor.

5 499 Ft
Szerző:
Michael Ende
Kiadó:
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Oldalak száma:
474

A Végtelen Történet

Michael Ende világhírű alkotásának főszereplője Bux Barnabás Boldizsár, aki egy könyvkereskedésben felfedez egy különleges kötetet: A Végtelen Történetet. A fiú igazi menedékre lel a műben, sőt, döbbenten tapasztalja, hogy idővel ő maga is a történet részévé válik, és Fantázia birodalmában kalandozik. Barnabás a történet hőse lesz, akinek küldetése, hogy megmentse a Kislány Királynőt. Szerencsére két nagy segítője is akad: a mindenható medál, az AURIN, és Atráskó, a páratlan vitéz. De mit jel...
4 999 Ft
Szerző:
Paul Auster
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
298

Az orákulum éjszakája

Pár hónappal azután, hogy felépült súlyos betegségből, Sidney Orr, harmincnégy éves regényíró belép egy brooklyni írószerboltba és vesz egy kék jegyzetfüzetet. A következő kilenc napot Orr az üres füzet hatása alatt tölti. Kísérteties sejtések gyötrik, melyek sorra beigazolódnak: fenyegetve a házasságát, életét és aláásva a valóságba vetett hitét...

A regény egyre csak duzzad, hogy kitöltse az olvasó fejében megnyíló teret. Gyönyörűen megalkotott meditá...
3 990 Ft
Szerző:
Guillaume Musso
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
218

Regényélet

A férfi szerint minden előre meg van írva
A nő szerint minden megírandó

Hat hónappal ezelőtt, 2010. április 12-én hároméves kislányomat, Carrie Conwayt elrabolták, miközben bújócskáztunk a Williamsburgben található lakásomban.

Így kezdődik a nyilvánosságtól elzárkózó írónő, Flora Conway története. Carrie eltűnésére nincs magyarázat. A lakás összes ajtaja és ablaka zárva volt, a régi New York-i bérház biztonságikamera-felvételein behatolásnak semmi nyoma. A rendőrségi nyomozá...
3 999 Ft
Szerző:
Grecsó Krisztián
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
320

Mellettem elférsz

Grecsó Krisztián családregényének hősei hisznek az öröklődésben. Tudják, hogy a génekkel együtt sorsot is kaptak. A főszereplő - egy harmincas éveinek közepén járó férfi - aggódva figyeli magát, saját mozdulatait, testének minden változását. Barátnője elhagyja, ráadásul egy családi titok véletlen lelepleződése miatt rejtélyek hálójába gabalyodik. Miközben minden talányt földerít, és lassan megismeri családja viselt dolgait, magára ismer. A türelmetlen lánykérésekben, a titkos szerelmekben, a ...
3 999 Ft
Szerző:
Carlos Ruiz Zafón
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
326

A mennyország fogságában

1957 karácsonya. A Sempere & Fiai könyvkereskedésben felbukkan egy baljós alak, és könyvet dedikál az épp távol levő segédnek. A segéd Fermín Romero de Torres, a könyv a Monte Cristo grófja. A nagyszájú, vagány Fermín a dedikáció láttán elsápad, és attól kezdve egyre furcsábban viselkedik.
Barátja, Daniel Sempere nyomozni kezd a baljós alak után, és elképesztő történetet göngyölít fel. A szálak a polgárháborúig, a Montjuic hegy tetején terpeszkedő barcelonai börtöner...
3 999 Ft
Szerző:
Carlos Ruiz Zafón
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
606

Angyali játszma

A húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír.
4 599 Ft
Szerző:
Vladimir Nabokov
Kiadó:
Helikon Kiadó
Oldalak száma:
496

Lolita

"Egyesek tévképzetével ellentétben őt természetesen képtelen lettem volna megölni. Tudják, szerettem. Szerelem volt első látásra, utolsó látásra, örökkön-örökké tartó látásra."

"A Lolita bizonyos értelemben túlságosan nagy regény. Úgy zúdul rá az olvasóra, mint valami kábítószer, amely erősebb, mint bármelyik, amit eddig felfedeztek vagy létrehoztak... A Lolita kegyetlen könyv a kegyetlenségről." Martin Amis írta ezt Nabokov leghíresebb regényéről: egyike annak a számos - vagy inkább számtalan jelentős írónak -, akikre nemcsak a Lolita, hanem az egész nabokovi életmű óriási hatással volt.
A Lolita, melyet annak idején meg sem akartak jelentetni merészen szexuális tartalmas miatt (s mert a regénybeli elbeszélő egy helyenként rokonszenvesnek tetsző pedofil), ma már igazi klasszikus, sőt minden idők egyik leghíresebb regénye. Két kiváló film is készült belőle (Stanley Kubrick, illetve Adrian Lyne rendezésében), és könyvtárnyi tanulmányt írtak róla: a tudós kutatók a szerző szinte minden egyes mondatát elemezték és értelmezték már.
Lolita, a "nimfácska", a világirodalom egyik legtragikusabb és legrejtélyesebb hőse: amit tudunk róla, azt csak Humbert Humberttől tudjuk, a mű aberrált és kifinomult szadista elbeszélőjétől - s talán éppen ezért vált ki annyi különféle érzést a különböző olvasókból. Amihez persze a könyv bámulatos nyelvi és gondolati gazdagsága is hozzájárul - a Lolita a szó szoros értelmében "kiolvashatatlan" könyv, amely mindig újabb és újabb szépségeit mutatja meg, ha próbálunk a mélyére hatolni.
A Helikon Kiadó sorozatában Nabokov híres regényei mellett egy-egy interjút is közlünk - számos olyan gondolat, mondat, frappáns megfogalmazás szerepel ezekben, melyek segítenek a művek és a nabokovi esztétikai világ megértésében

4 499 Ft
Szerző:
Carlos Ruiz Zafón
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
805

Lelkek labirintusa

Barcelona, ötvenes évek. Daniel Sempere, aki az Elfeledett Könyvek Temetőjében örökbe fogadta A szél árnyéka elárvult példányát, már felnőtt férfi, családapa. Az édesanyja emlékképét elhomályosító sötét titok azonban változatlanul nyomasztja. Hiába kerek az élete, rémálmai vannak.
Az Elfeledett Könyvek Temetője című regényciklus első része, A szél árnyéka 2001-ben jelent meg spanyolul. A sorozat hamar a kortárs irodalom élvonalába került, öt világrészen hódít. T...
5 999 Ft
Szerző:
Michael Chabon
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
335

Fenegyerekek

Grady Tripp professzor élete nem fenékig tejföl: egy közepes színvonalú főiskolán tanít kreatív írást közepes színvonalú diákoknak, a saját következő könyvén viszont hét éve és kétezer oldal óta dolgozik, de még nem látja a végét.Ráadásul övön aluli és felüli csapások sorozzák: a különc, meleg irodalmi ügynöke a városba érkezik egy transzvesztitával; a felesége elhagyja; a szeretője terhes lesz; a legtehetségesebb tanítványa az öngyilkossággal kacérkodik; meghal egy kutya, egy kígyó és szinte...
4 990 Ft
Szerző:
Carlos Ruiz Zafón
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
214

A köd városa

A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

Ahogy újdonságokkal sem fukarkodnak, s belépőként szolgálhatnak a spanyol író lenyűgöző, kísértetjárta, ellenállhatatlan látomásába - egyszersmind a rejtélyes, időtlen, párás-ködös Barcelona lakóinak életébe. Ez a kötet több mint pusztán elbeszélések gyűjteménye! A köd városa a maga teljességében mutatja be Carlos Ruiz Zafón összetéveszthetetlen írói világát, akár a fejlődésregény, a horror, a thriller vagy a romantikus szerelmi történet műfajában kalandozik - és ahogy tisztelettel fejet hajt nagy irodalmi elődje, Cervantes előtt.

4 799 Ft
Szűrés
Ár
 (Ft)
3 990 Ft - 5 999 Ft
Kiadó
Műfaj
Termék státusza