KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Szakácskönyvek

22termék
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
142
Műfaj:
Gasztronómia

A hivatalos Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv

Kötetünk a délutáni teázást, az elegáns étkezést ünnepli, receptekkel, történelmi érdekességekkel és illemszabályokkal.

Az átfogó kalauzban található több mint 150 fényképet a sorozat öt évadjának epizódjaiból, illetve a 2019-es, egész estés filmből válogattuk. A gyűjtemény hetven ínycsiklandozó receptet tartalmaz, amelyek jóvoltából az olvasó éppen úgy teázhat, ahogyan Granthamék tették hőn szeretett sorozatunkban.

Az előszót Gareth Neame, a Downto...
6 990 Ft
Szerző:
Dan Buettner
Kiadó:
Open Books
Oldalak száma:
303

A hosszú élet ízei

"A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik."
- Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Ezek a varázslatos helyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók.
Ez a különleges könyv ezekbe a világokba röpíti el olvasóját, hogy...
8 999 Ft
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
263
Műfaj:
Gasztronómia

A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv

A hivatalos Downton Abbey szakácskönyvben több mint száz recept található a Crawley-háztartás étkezéseinek legjavából - az emeleti díszvacsorák fogásaitól a földszinti pástétomokig és pitékig.

Mrs. Patmore ételei a korszak eredeti receptjeinek alapján készültek, ezeket láthattuk a sorozatban, a huszadik század elejének tipikus fogásai közé tartoztak - egyenesen a Downton Abbey konyhájából.

A gyönyörűen tálalt ételek mellé ráadásul Annie Gray ételtörténész ellenállhatatlanul izgalmas betekintést ad annak megértéséhez, hogy miért éppen ezek a fogások voltak a legnépszerűbbek 1912 és 1926 között.

A könyv lapjain több mint száz színes fotó szerepel, egy részük a forgatáson, az eredeti díszletek között készült, ugyanazokkal a poharakkal és porcelánokkal, amelyekért már a sorozatban is rajongtunk.

A szereplőket sem kell nélkülöznünk, idézeteket olvashatunk tőlük, és olyan bennfentes háttér-információkat is kapunk, mint például azoknak a jeleneteknek a leírását, amelyekben az ételek kiemelten fontos szerephez jutnak.

A könyv a recepteket napszakok és alkalmak szerint csoportosítja: reggeli, ebéd, vacsora; délutáni tea, kerti parti; piknik, vadászat, ló- és agárverseny; desszertek és szendvicsek.

Az ünnepi menüben kaviáros pirítós, csirkés vol-au-vent, uborkaleves vagy pisztráng portói mártásban, a szolgálók asztalán tésztába sütött kolbász, marhapörkölt nokedlivel, torták vagy mézeskalács.

Ezentúl semmi nem akadályozhat meg abban, hogy hamisíthatatlan Downton Abbey-estélyt rendezhessünk!

8 990 Ft
Szerző:
Jamie Oliver
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
408

Karácsonyi receptek

Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem...
11 990 Ft
Szerző:
Váncsa István
Kiadó:
Open Books
Oldalak száma:
392

Évszakok ízei - Receptek és történetek

Mi köze az édesköménynek a biszbaszhoz? Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és sózott halak napon érlelésével készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a mi vajtökünkhöz? Hogyan készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű, epres-csokoládés receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében Váncsa István nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol.
A szerző új kötetének receptállománya alapanyagok köré csoportosul...
5 999 Ft
Szerző:
Segal Viktor, Szemere Katalin
Kiadó:
HVG Könyvek Kiadó
Oldalak száma:
288

100 keksz, amit szeretsz

A keksz tökéletes desszert. Lehet édes és sós, omlós vagy ropogós, falatnyi vagy tenyérnyi, töltött, netán egyszerű, mégis mennyei vajas keksz, meseszépen mintázott vagy cicoma nélküli… Egy finom keksz ünnepivé teheti a hétköznapokat, kávé és tea mellé, de akár ajándékként is tökéletes. Nem kell hozzá más, csak egy-két jó minőségű alapanyag. Elkészítése végtelenül egyszerű, így remek móka lehet minden korosztálynak, a siker pedig a kezdők számára is garantált.
Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.


„A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György

8 990 Ft
Szerző:
Noor Murad - Yotam Ottolenghi
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
256

Ottolenghi Test Kitchen: A kamra kincsei

A nagy sikerű szerző és séfekből álló szupercsapata új könyvvel áll elő: íme, a klasszikus Ottolenghi, ellenállhatatlan receptekkel a rugalmas, hétköznapi otthoni főzésekhez, amelyek felszabadítják az éléskamra, a hűtő és a fagyasztó rejtett kincseit.

6 990 Ft
Szerző:
Mautner Zsófi
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
253

A falusi konyhám

Mautner Zsófi új szakácskönyve különleges helyre kalauzolja az olvasót. A kunmadarasi nagyszülői házba, ahová annyi ízemlék köti. Ahová mindig visszatér nemzetközi gasztronómiai felfedezőútjairól. És ahol hagyomány és kitekintés egyedülálló kombinációja élteti a konyhát. Egyszerre valós és jelképes a hely, amelyet úgy nevez: A falusi konyhám.

Ebben a gyönyörű kiállítású könyvben Zsófi évszakról-évszakra, receptről-receptre vonja be az olvasót egy szebb, nyugalmasabb, és talán nem túlzás állítani: etikusabb élet mindennapjaiba. Az elvarázsolódás közben pedig vár ránk egy felismerés. Az évszakok ritmusát követő, takarékos és ötletes vidéki konyha a ma legdivatosabb elveket követi.

Helyi termékek és termények, gyűjtögetés és tartósítás, a drága húsfélék takarékos használata, rengeteg növényi eredetű fogás - mindez végig itt volt az orrunk előtt.

Egy napfényes kunmadarasi házban, ahová eddigi legszemélyesebb kötetében Mautner
Zsófi barátsággal beinvitálja az olvasót.

8 990 Ft
Szerző:
Vajda Pierre
Kiadó:
Inda Press Kft
Oldalak száma:
167

Pierre kóstolgat

Régtől fogva olyan étteremkalauzt szerettem volna összeállítani, amelyben nem kötelező sorrendet megállapítani, nem kell pontoznom az éttermeket, sőt, még az eltérő kategóriák szerinti csoportosítást is elhagyhatom. És íme: csupa olyan hely, amelyet jól ismerek, nem csak egyszer jártam ott, a nemzetközi szakmai kritériumoknak is megfelelnek, a szívemhez legközelebb álló, a szakmai tapasztalat próbáját is kiálló vendéglőkről, éttermekről van szó. A szokásos értékelésekkel ellentétben nálam sem a lokáció, sem a belső-külső építészeti kialakítás nem befolyásolhatja a legfontosabbat: a konyha teljesítményét.
(Vajda Pierre)

5 990 Ft
Szerző:
Nyáry Krisztián
Kiadó:
Corvina Kiadó
Oldalak száma:
272

Így ettek ők - magyar írók és ételeik

"Mert már az maga vallás, ahogy a magyar ember a szép fehér abrosszal leterített asztalhoz ül, és áhítattal megeszi azt a jó sárga tyúklevest." (Móricz Zsigmond) Nyáry Krisztián legújabb könyvében találkozik otthonunk két legőszintébb pontja: a kamránk és a könyvespolcunk. Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem. A legjobb magyar írók egy tál étel történetén keresztül mindent el tudtak mesélni szegénységről és gazdagságról, örömről és boldogtalanságról. Krúdy és Mikszáth nagyevő hősei, Móricz szegényember-portréi, Kosztolányi habos süteményt faló nőalakjai vagy éppen József Attila sosem volt libasültje nem alapanyagokról és főzéstechnikákról, hanem az ember leglényegéről szólnak. Ez a könyv olyan magyar írókat mutat be, akik az evés, az étkezési szokások vagy a főzés ábrázolásán keresztül mondtak el valami érvényeset a világról, Magyarországról vagy az emberi viszonyokról. És persze többségük a magánéletben is szeretett enni, vagy legalábbis jó ételekről álmodozni. 30 író, 30 történet és kétszer annyi recept - Nyáry Krisztián megszokott stílusában. "Szeretőmet, a franciákat, a túrós tésztát és a rónaságot fülem hallatára ne gyalázza senki." (Petőfi Sándor) "Minden tál étel egy szerelmi vallomás, vagy ellenkezője: egy csöndes válóper." (Jókai Mór) "Ha az asszonyokról firkáltam, míg azokat szerettem jobban, mért ne írhassak most a konyha produktumairól, mikor ezekre gondolok szívesebben?" (Mikszáth Kálmán) "Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét." (Krúdy Gyula)

8 490 Ft
Szerző:
Bárkányi Noémi
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
270

Ciao, Itália! - 50 érdekesség Olaszországról

Egy gőzölgő olasz kávé mellett jó olasz bort kortyolva egyszer csak az elveszett Atlantiszon találjuk magunkat: megcsodáljuk Leonardo strucctojását, miközben körülöttünk égnek a máglyák, magával ragad bennünket a középkori lovasverseny színes kavalkádja, s persze úsznak a gondolák, süvítenek az autó- és a motorcsodák...

Playboyok, világmegváltó filozófusok, szenvedélyes szerzetesek, reneszánsz kurtizánok, zsenik és kalandorok lakják Bárkányi Noémi könyvének lapja...
7 475 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Wossala Rozina
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
283

Konyhakönyv

Ez egy kézikönyv jól működő konyhához, lusta hétköznapokhoz és ráérős vendégségekhez, az éjfélkor kinyitott hűtőhöz, tisztességesen lenyalt fakanalakhoz, értelmes bevásárlásokhoz, és úgy az élethez magához.

"Rég láttam itthon ilyen - mind tartalmában, mind külsejében - üdítően friss, vibráló szakácskönyvet. Mintha nem is Magyarországon lennénk! Nagyon mai, világszínvonalú, okos, pont, mint Rozina. Az összes kiegészítőt azonnal el akarom készíteni belőle!"

Mautner Zsófia
gasztroblogger, szakíró

"Hogy fejlődik a gasztronómia itthon, az kétségtelen. Azért, hogy az otthoni étkezési kultúra is lépést tudjon vele tartani, szükség van olyan könyvekre, amikben az éttermi trükkök és praktikák az otthoni környezetben is gazdaságosak és jól működnek. Hát ezért van szükséged Rozina könyvére!

Sárközi Ákos

7 490 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Bertényi Gábor, Nemes Nóra
Kiadó:
Open Books
Oldalak száma:
303

Az elég jó konyha

Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit eszünk? Tudjuk-e, hogy étkezéseink milyen hatással vannak más élőlényekre a testünkön belül és azon kívül? Hogyan ismerhetjük fel saját szervezetünk valódi igényeit és hozhatjuk azokat szinkronba a bioszféra eltartóképességével? Könyvünk ezeket a megkerülhetetlen kérdéseket járja körül.
Az elég jó konyha nem világmegváltás, nem önsanyargatás, hanem kíváncsiság, rugalmasság és leleményesség: alapvető készségek e...
6 499 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Jennifer Carroll
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
191

Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből

Hivatalos könyv - benne a varázslatos ceremóniák, kézműves foglalkozások és partysnackek, amelyeket a varázslók világából ismerünk.

Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.

A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lak...
6 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Náray Tamás
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
152

A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei

"Frau Schwenk, a szakácsnő robogott be az étkezőbe, és az asztalra tette a frissen sült kalácsokat. A forró barhesz illata azonnal betöltötte a szobát."

Náray Tamás Zarah-trilógiája nemcsak nagy ívű családtörténet, izgalmas kémregény és utazás számos ország földjén, hanem csupa szín, illat és forma, sőt, még az ínycsiklandó sütemények ízét is a szánkban érezhetjük. A mesélő a szöveg megannyi rétegéből festi meg a hangulatot, és mutatja be a magával ragadó cselekmények környezetét.

A finomabbnál finomabb falatok készítője, Frau Schwenk, a Winter család hűséges szakácsnője kulcsfigura a főszereplő, Zarah és nővére, Edel életében, hiszen a megmenekülésüket köszönhetik neki. Az ő történetük a regény lapjain elevenedik meg. Ebben a kötetben pedig Frau Schwenk, Zarah és családja, valamint barátai által készített és szeretett ínycsiklandó sütemények egész sora jelenik meg Náray Tamás tolmácsolásában. A szereplők utazásai nyomán megízlelhetjük Németország, Olaszország, Anglia és Izrael legjellemzőbb édességeit. A közel félszáz receptet Kaszás Gergely gyönyörű fotói és László Ágnes egyedi, korhű tálalása keltik életre.

6 990 Ft
Nincs raktáron
 
Szűrés
Ár
 (Ft)
4 990 Ft - 11 990 Ft
Kiadó
Műfaj
Termék státusza