KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Szakácskönyvek

20termék
Szerző:
Ford Ryan - Snoop Dogg
Kiadó:
Alexandra Könyvesház
Oldalak száma:
191

A kutya vacsorája

Gondolkodtál valaha is azon, mit esznek a nagykutyák?
LÉPJ BE DOGG KONYHÁJÁBA! A rapperlegenda megosztja veled a TUDÁST. Na nem rappelni tanítalak, arra születni kell. Csak szimplán enni, főzni, vendégül látni. Bevezetlek a konyhámba, megmutatom a kamrámat, a hűtőmet, elárulom, mik a kedvenc rágcsáim. Megtanítalak koktélt keverni, laktató reggeliket, ebédeket, vacsorákat üthetsz össze velem. Elmesélem, mit burkolok, ha sietős a dolgom, és azt is, hogy milyen fain kajákkal találkozom egy-egy turnén, amiket aztán megpróbálok otthon lemásolni. Megosztom veled a Broadus család ünnepi lakomájának titkait, és arról is dumálok, hogy megy nálunk a meccsnézés vagy a dominóparti. Az összeröffenésekhez még playlistet is csináltam, mert zene nélkül tré a buli. Vannak olcsó és egyszerű kaják, és vannak burzsujabb cuccok is, ha villantani akarok. Dobd be a kosárba a könyvet, és egyél-igyál úgy, mint egy igazi rapsztár!

9 499 Ft
Szerző:
Váncsa István
Kiadó:
Open Books
Oldalak száma:
392

Évszakok ízei - Receptek és történetek

Mi köze az édesköménynek a biszbaszhoz? Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és sózott halak napon érlelésével készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a mi vajtökünkhöz? Hogyan készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű, epres-csokoládés receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében Váncsa István nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol.
A szerző új kötetének receptállománya alapanyagok köré csoportosul...
5 999 Ft
Szerző:
Dr. Andrási Nóra
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
165

Mindenmentes 2.

Hamarosan megjelenik a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának következő darabja, a 2016-ban kiadott nagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után - melyet idén egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on elért két harmadik helyezés koronázott a vegán és a diétás könyvek kategóriájában - az új kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a Mindenmentes korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból készült ételeket jelenti a mindennapokban.

Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója újabb 70 receptet gyűjtött össze, ami cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak fel, az allergének okán külön jelölve a magmentes és szójamentes ételeket. Az elkészítésben segítenek a jól strukturált leírások és a jelölt elkészítési idő, a szerző tippjei pedig a recepteken kívül egy külön fejezetben is helyet kaptak.

Dr. Andrási Nóra egymást kiegészítő, személyes példán alapuló könyvei nemcsak azoknak segítenek, akiknek száműzniük kell az étrendjéből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, de örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, hanem olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés módon nem érint a táplálékallergia, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni, aktív életet élni, vagy a vegán konyha világával ismerkedni.

4 990 Ft
Szerző:
Segal Viktor, Szemere Katalin
Kiadó:
HVG Könyvek Kiadó
Oldalak száma:
288

100 keksz, amit szeretsz

A keksz tökéletes desszert. Lehet édes és sós, omlós vagy ropogós, falatnyi vagy tenyérnyi, töltött, netán egyszerű, mégis mennyei vajas keksz, meseszépen mintázott vagy cicoma nélküli… Egy finom keksz ünnepivé teheti a hétköznapokat, kávé és tea mellé, de akár ajándékként is tökéletes. Nem kell hozzá más, csak egy-két jó minőségű alapanyag. Elkészítése végtelenül egyszerű, így remek móka lehet minden korosztálynak, a siker pedig a kezdők számára is garantált.
Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.


„A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György

8 990 Ft
Szerző:
Dan Buettner
Kiadó:
Open Books
Oldalak száma:
303

A hosszú élet ízei

"A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik."
- Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Ezek a varázslatos helyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók.
Ez a különleges könyv ezekbe a világokba röpíti el olvasóját, hogy...
8 999 Ft
Szerző:
Jamie Oliver
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
408

Karácsonyi receptek

Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem...
11 990 Ft
Szerző:
Noor Murad - Yotam Ottolenghi
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
256

Ottolenghi Test Kitchen: A kamra kincsei

A nagy sikerű szerző és séfekből álló szupercsapata új könyvvel áll elő: íme, a klasszikus Ottolenghi, ellenállhatatlan receptekkel a rugalmas, hétköznapi otthoni főzésekhez, amelyek felszabadítják az éléskamra, a hűtő és a fagyasztó rejtett kincseit.

6 990 Ft
Szerző:
Náray Tamás
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
152

A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei

"Frau Schwenk, a szakácsnő robogott be az étkezőbe, és az asztalra tette a frissen sült kalácsokat. A forró barhesz illata azonnal betöltötte a szobát."

Náray Tamás Zarah-trilógiája nemcsak nagy ívű családtörténet, izgalmas kémregény és utazás számos ország földjén, hanem csupa szín, illat és forma, sőt, még az ínycsiklandó sütemények ízét is a szánkban érezhetjük. A mesélő a szöveg megannyi rétegéből festi meg a hangulatot, és mutatja be a magával ragadó cselekmények környezetét.

A finomabbnál finomabb falatok készítője, Frau Schwenk, a Winter család hűséges szakácsnője kulcsfigura a főszereplő, Zarah és nővére, Edel életében, hiszen a megmenekülésüket köszönhetik neki. Az ő történetük a regény lapjain elevenedik meg. Ebben a kötetben pedig Frau Schwenk, Zarah és családja, valamint barátai által készített és szeretett ínycsiklandó sütemények egész sora jelenik meg Náray Tamás tolmácsolásában. A szereplők utazásai nyomán megízlelhetjük Németország, Olaszország, Anglia és Izrael legjellemzőbb édességeit. A közel félszáz receptet Kaszás Gergely gyönyörű fotói és László Ágnes egyedi, korhű tálalása keltik életre.

6 990 Ft
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
263
Műfaj:
Gasztronómia

A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv

A hivatalos Downton Abbey szakácskönyvben több mint száz recept található a Crawley-háztartás étkezéseinek legjavából - az emeleti díszvacsorák fogásaitól a földszinti pástétomokig és pitékig.

Mrs. Patmore ételei a korszak eredeti receptjeinek alapján készültek, ezeket láthattuk a sorozatban, a huszadik század elejének tipikus fogásai közé tartoztak - egyenesen a Downton Abbey konyhájából.

A gyönyörűen tálalt ételek mellé ráadásul Annie Gray ételtörténész ellenállhatatlanul izgalmas betekintést ad annak megértéséhez, hogy miért éppen ezek a fogások voltak a legnépszerűbbek 1912 és 1926 között.

A könyv lapjain több mint száz színes fotó szerepel, egy részük a forgatáson, az eredeti díszletek között készült, ugyanazokkal a poharakkal és porcelánokkal, amelyekért már a sorozatban is rajongtunk.

A szereplőket sem kell nélkülöznünk, idézeteket olvashatunk tőlük, és olyan bennfentes háttér-információkat is kapunk, mint például azoknak a jeleneteknek a leírását, amelyekben az ételek kiemelten fontos szerephez jutnak.

A könyv a recepteket napszakok és alkalmak szerint csoportosítja: reggeli, ebéd, vacsora; délutáni tea, kerti parti; piknik, vadászat, ló- és agárverseny; desszertek és szendvicsek.

Az ünnepi menüben kaviáros pirítós, csirkés vol-au-vent, uborkaleves vagy pisztráng portói mártásban, a szolgálók asztalán tésztába sütött kolbász, marhapörkölt nokedlivel, torták vagy mézeskalács.

Ezentúl semmi nem akadályozhat meg abban, hogy hamisíthatatlan Downton Abbey-estélyt rendezhessünk!

8 990 Ft
Szerző:
Pokorny Lia
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
108

Holnapra is marad

Ki gondolta volna, hogy a bolygó védelme a konyhában kezdődik, fakanállal a kezünkben? Pokorny Lia igen. A színésznő évek óta nagyon tudatosan táplálkozik, és ennek következtében rengeteg tudatosan főző, hasonlóan gondolkozó, hazai barátot ismert meg. Rendszeresen kiáll a természetvédelem mellett, következetesen, érzékenyen, a rá jellemző finom karakánsággal. Az egész világra ható kedves mosolya a könyv lapjain is felbukkan, eltökélt szeretete pedig, amellyel környezetünket akarja óvni, innov...
5 490 Ft
Szerző:
Wossala Rozina
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
283

Konyhakönyv

Ez egy kézikönyv jól működő konyhához, lusta hétköznapokhoz és ráérős vendégségekhez, az éjfélkor kinyitott hűtőhöz, tisztességesen lenyalt fakanalakhoz, értelmes bevásárlásokhoz, és úgy az élethez magához.

"Rég láttam itthon ilyen - mind tartalmában, mind külsejében - üdítően friss, vibráló szakácskönyvet. Mintha nem is Magyarországon lennénk! Nagyon mai, világszínvonalú, okos, pont, mint Rozina. Az összes kiegészítőt azonnal el akarom készíteni belőle!"

Mautner Zsófia
gasztroblogger, szakíró

"Hogy fejlődik a gasztronómia itthon, az kétségtelen. Azért, hogy az otthoni étkezési kultúra is lépést tudjon vele tartani, szükség van olyan könyvekre, amikben az éttermi trükkök és praktikák az otthoni környezetben is gazdaságosak és jól működnek. Hát ezért van szükséged Rozina könyvére!

Sárközi Ákos

7 490 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Samin Nosrat
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Só zsír sav hő

Samin Nosrat másodéves egyetemistaként került kapcsolatba a főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a hő.
A só, ami felerősí...
11 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Cserháti Tamara
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
218

Yalla! Tarts velem! - Kalandozások az izraeli konyhában

A szerző, Cserháti Tamara - egykori szépségkirálynő, ma boldog, kétgyermekes családanya - olvasóit egy különleges utazásra invitálja az izraeli gasztronómiába. A könyv a 71 autentikus recepten túl betekintést nyújt az izraeli konyhaművészet eredetébe, annak bibliai gyökereibe és modern újításaiba. Végigvezet a nyüzsgő, kavargó, gazdag piactól a konyhafortélyokon át a hétköznapi és ünnepi asztalokig, és feltárja mindennek generációkon átívelő szerepét. A kötet felépítése jól áttekinthető rendszerben kínálja az izraeli konyha fogásait az örök klasszikusoktól kezdve a halas, húsos, zöldséges ételeken, köreteken, salátákon át egészen az egyedi, keleti édességekig. Vásárlási tanácsokat ad a különleges hozzávalókhoz, és felidézi az olyan archaikus zsidó ünnepek menüsorát, mint a Hanuka, a Purim vagy a Ros Hásáná. Tamara izgalmas, hagyományt követő receptjeit kipróbálva magunk is otthonunkba varázsolhatjuk Izrael vibráló, sokszínű gasztronómiai kavalkádját

6 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Náray Tamás
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
189

Viva Espana – Kedvenc spanyol süteményreceptjeim

Mit ér a lagúnakék tenger, a homokos part és a napfény Tojáshabos citromtorta nélkül? Így kezdődik Náray Tamás kalandja a spanyol sütemények világában. Kitartó keresése elnyeri méltó jutalmát, nemcsak azt a bizonyos tojáshabos citromtortát találja meg, hanem ennek a könyvnek a kedvéért még a receptjét is sikerül megszereznie.
Náray Tamás első szakácskönyvéből - Utolsó reggeli Párizsban - a francia süteményeket ismerhettük meg, ezúttal pedig a szerző kalauzolásával Spanyolország nevezetes tartományait járjuk be a spanyol cukrászat szemszögéből. Megismerjük az ínycsiklandó sütemények nagyszerűségének titkát, ami az egyszerűségükben és könnyedségükben rejlik. A napsütötte mediterrán vidék bőségesen ontja gyümölcseit, amiből változatos, fantáziadús torták, pohárkrémek, desszertek készülnek, a Málnás sajtszuflétól a Narancsos kuglófon és a Sárgadinnyés pitén keresztül elérhetünk a Sierra Nevada csúcsaiig.
Ebben a kötetben közel 60 mesés, étvágygerjesztő fotókkal illusztrált tökéletes receptet kapunk, ráadásul a szerző azokra is gondolt, akik nem ehetnek meg mindent...

6 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Bárkányi Noémi
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
270

Ciao, Itália! - 50 érdekesség Olaszországról

Egy gőzölgő olasz kávé mellett jó olasz bort kortyolva egyszer csak az elveszett Atlantiszon találjuk magunkat: megcsodáljuk Leonardo strucctojását, miközben körülöttünk égnek a máglyák, magával ragad bennünket a középkori lovasverseny színes kavalkádja, s persze úsznak a gondolák, süvítenek az autó- és a motorcsodák...

Playboyok, világmegváltó filozófusok, szenvedélyes szerzetesek, reneszánsz kurtizánok, zsenik és kalandorok lakják Bárkányi Noémi könyvének lapja...
7 475 Ft
Nincs raktáron
 
Szűrés
Ár
 (Ft)
4 980 Ft - 11 999 Ft
Kiadó
Termék státusza