Szerző:
Náray Tamás
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
189

Viva Espana – Kedvenc spanyol süteményreceptjeim

Mit ér a lagúnakék tenger, a homokos part és a napfény Tojáshabos citromtorta nélkül? Így kezdődik Náray Tamás kalandja a spanyol sütemények világában. Kitartó keresése elnyeri méltó jutalmát, nemcsak azt a bizonyos tojáshabos citromtortát találja meg, hanem ennek a könyvnek a kedvéért még a receptjét is sikerül megszereznie.
Náray Tamás első szakácskönyvéből - Utolsó reggeli Párizsban - a francia süteményeket ismerhettük meg, ezúttal pedig a szerző kalauzolásával Spanyolország nevezetes tartományait járjuk be a spanyol cukrászat szemszögéből. Megismerjük az ínycsiklandó sütemények nagyszerűségének titkát, ami az egyszerűségükben és könnyedségükben rejlik. A napsütötte mediterrán vidék bőségesen ontja gyümölcseit, amiből változatos, fantáziadús torták, pohárkrémek, desszertek készülnek, a Málnás sajtszuflétól a Narancsos kuglófon és a Sárgadinnyés pitén keresztül elérhetünk a Sierra Nevada csúcsaiig.
Ebben a kötetben közel 60 mesés, étvágygerjesztő fotókkal illusztrált tökéletes receptet kapunk, ráadásul a szerző azokra is gondolt, akik nem ehetnek meg mindent...

6 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Cserháti Tamara
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
218

Yalla! Tarts velem! - Kalandozások az izraeli konyhában

A szerző, Cserháti Tamara - egykori szépségkirálynő, ma boldog, kétgyermekes családanya - olvasóit egy különleges utazásra invitálja az izraeli gasztronómiába. A könyv a 71 autentikus recepten túl betekintést nyújt az izraeli konyhaművészet eredetébe, annak bibliai gyökereibe és modern újításaiba. Végigvezet a nyüzsgő, kavargó, gazdag piactól a konyhafortélyokon át a hétköznapi és ünnepi asztalokig, és feltárja mindennek generációkon átívelő szerepét. A kötet felépítése jól áttekinthető rendszerben kínálja az izraeli konyha fogásait az örök klasszikusoktól kezdve a halas, húsos, zöldséges ételeken, köreteken, salátákon át egészen az egyedi, keleti édességekig. Vásárlási tanácsokat ad a különleges hozzávalókhoz, és felidézi az olyan archaikus zsidó ünnepek menüsorát, mint a Hanuka, a Purim vagy a Ros Hásáná. Tamara izgalmas, hagyományt követő receptjeit kipróbálva magunk is otthonunkba varázsolhatjuk Izrael vibráló, sokszínű gasztronómiai kavalkádját

6 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Ford Ryan - Snoop Dogg
Kiadó:
Alexandra Könyvesház
Oldalak száma:
191

A kutya vacsorája

Gondolkodtál valaha is azon, mit esznek a nagykutyák?
LÉPJ BE DOGG KONYHÁJÁBA! A rapperlegenda megosztja veled a TUDÁST. Na nem rappelni tanítalak, arra születni kell. Csak szimplán enni, főzni, vendégül látni. Bevezetlek a konyhámba, megmutatom a kamrámat, a hűtőmet, elárulom, mik a kedvenc rágcsáim. Megtanítalak koktélt keverni, laktató reggeliket, ebédeket, vacsorákat üthetsz össze velem. Elmesélem, mit burkolok, ha sietős a dolgom, és azt is, hogy milyen fain kajákkal találkozom egy-egy turnén, amiket aztán megpróbálok otthon lemásolni. Megosztom veled a Broadus család ünnepi lakomájának titkait, és arról is dumálok, hogy megy nálunk a meccsnézés vagy a dominóparti. Az összeröffenésekhez még playlistet is csináltam, mert zene nélkül tré a buli. Vannak olcsó és egyszerű kaják, és vannak burzsujabb cuccok is, ha villantani akarok. Dobd be a kosárba a könyvet, és egyél-igyál úgy, mint egy igazi rapsztár!

9 499 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Dr. Andrási Nóra
Kiadó:
Boook Kiadó
Oldalak száma:
165

Mindenmentes 2.

Hamarosan megjelenik a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának következő darabja, a 2016-ban kiadott nagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után - melyet idén egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on elért két harmadik helyezés koronázott a vegán és a diétás könyvek kategóriájában - az új kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a Mindenmentes korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból készült ételeket jelenti a mindennapokban.

Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója újabb 70 receptet gyűjtött össze, ami cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak fel, az allergének okán külön jelölve a magmentes és szójamentes ételeket. Az elkészítésben segítenek a jól strukturált leírások és a jelölt elkészítési idő, a szerző tippjei pedig a recepteken kívül egy külön fejezetben is helyet kaptak.

Dr. Andrási Nóra egymást kiegészítő, személyes példán alapuló könyvei nemcsak azoknak segítenek, akiknek száműzniük kell az étrendjéből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, de örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, hanem olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés módon nem érint a táplálékallergia, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni, aktív életet élni, vagy a vegán konyha világával ismerkedni.

4 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Yotam Ottolenghi - Sami Tamimi
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
320

Jeruzsálem - A több ezer éves város sokszínű konyhája

Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi Jeruzsálemben születtek, ugyanabban az évben, Sami a keleti arab, Yotam a nyugati zsidó városrészben. Közel harminc évvel később Londonban találkoztak és felfedezték, hogy a közös nyelv és történelem mellett a jó ételek szeretetén is osztoznak.

A Jeruzsálem Yotam és Sami 100 izgalmas, otthon is elkészíthető receptjét tartalmazza a sokarcú város kulturális és vallási olvasztótégelyéből. A muzulmán, zsidó, arab, keresztény és örmény közösségek kulináris hagyományai a mediterrán éghajlattal, a sokféle hozzávalóval és főzési szokásokkal együtt elképesztőek. A könyv a levesreceptektől kezdve, a húsokon és halon, a zöldségeken és salátákon, a hüvelyeseken és gabonákon át a süteményekig és desszertekig mindenkinek kínál valami új felfedeznivalót.
Tele csodás receptekkel és gyönyörű képekkel, a Jeruzsálem káprázatos környezetben mutatja be az ínycsiklandó Ottolenghi recepteket.

YOTAM OTTOLENGHI a Magyarországon is sikerlistás Vegetáriánus finomságok kötet szerzője. Étteremlánca az ötletes ízkombinációkról, mutatós tálalásról és a csodálatosan finom ételekről híres.

8 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Elena P. Craig, Kristen Mulrooney
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
176

Szívek szállodája - Gilmore Girls - A hivatalos szakácskönyv

USA Today Bestseller

Az 50 kedvenc ételkönyv - People Magazine

Ez a pudli nem fog letojni! Az első hivatalos receptgyűjtemény a pergő nyelvű Gilmore Girls, a Szívek szállodája világából.

A Gilmore Girls: Hivatalos szakácskönyv ételeket gyűjt egybe Stars Hollow minden szegletéből és azon túlról, például a Szitakötő szállóból, a Weston cukrászdából, Al Palacsintaházából, Luke kávézójából és Emily & Richard vacsoraasztaláról. A rajongók örömüket lelik majd abban, hogy elkészíthetik kedves sorozatuk ikonikus ételeit, így például Sookie rizottóját, Mrs. Kim lenmagos muffinját, Luke sajtburgerét sült krumplival, és persze egy csésze tökéletes kávét!

Találunk itt leleményes főzőtippeket Sookie-tól, vendéglátói tippeket Micheltől, etikettre vonatkozó tanácsokat Emily Gilmore-tól, valamint Lorelai és Rory bölcsességeit arról, hogyan főzzünk gyorsan, illetve hogyan beszéljünk annál is gyorsabban.

Több mint ötven recept:

Receptek tucatszámra - Stars Hollow kedvencei Sookie rizottójától Luke sajtburgeréig.

SOOKIE TIPPJEI: készítsd el a Gilmore Girlsben látható ikonikus ételeket Sookie főszakács tippjeivel! Lépésről lépésre követhető, egyszerű útbaigazítások.

RECEPTEK MINDEN ALKALOMRA: Dobj össze finomságokat anya-lánya brunchhoz vagy családi vacsorára, vagy akár olyan estélyre, ahová az egész város hivatalos.

TELE FOTÓKKAL: Bámulatos színes képek az ételekről, hogy sikerrel elkészítsd őket, és más képek a sorozat legkedveltebb jeleneteiből.

AZ ELSŐ HIVATALOS GILMORE GIRLS - SZÍVEK SZÁLLODÁJA SZAKÁCSKÖNYV: Az egyetlen szakácskönyv, amely hivatalos recepteket kínál - egyenesen a Gilmore Girls - Szívek Szállodája forgatásáról.

8 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Julia Child
Kiadó:
HVG Könyvek Kiadó
Oldalak száma:
770

A francia konyha művészete

Julia Child világszerte forradalmasította a főzéshez való viszonyunkat. Elragadó egyéniségével, közvetlen stílusával és humorával a kevésbé gyakorlottakat is meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni.
Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.
A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált, és azóta is a gasztronómiai irodalom legendás és örökös darabja, a francia kulinária klasszikus útmutatója több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alaptechnikák megismertetésével.
A kezdők és a tapasztalt szakácsok nélkülözhetetlen alapműve mindenkihez szól, aki szereti a jó ételeket, és otthon is szeretné elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit az egyszerű omlettől az ikonikus burgundi marharaguig.
Bon appetit!

"Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja - nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!"
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

9 990 Ft
Nincs raktáron