KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

4 akciós tipp: ezért válaszd a NIOK közös könyveit a készletkisöprésen!

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Németh Luca
2023.01.26 17:15
4 akciós tipp: ezért válaszd a NIOK közös könyveit a készletkisöprésen!

Ugye tudod, hogy hétfő óta zajlik a készletkisöprő akciónk a Libertine webshopján? Ezzel az akcióval mindenki jól jár: nekünk több helyünk lesz a könyvesbolti polcokon és a raktárunkban (jöhetnek a csodás, új könyvek!), ti pedig 20–40% kedvezménnyel szerezhettek be számos remek kötetet. Megmutatjuk, mire érdemes leginkább lecsapni, és miért.

Mert hiányzik pár darab a közös könyvek közül

Együtt olvastad a NIOK-kal a közös könyveket 2022-ben, de esetleg kimaradt valamelyik? Semmi vész, az akciós kínálatban többet is megtalálsz ezek közül. 

Van lassan csordogáló szerelmi történet, szenvedélyes regény, elgondolkodtató disztópia és szórakoztató állatos sztori is. Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták című regénye például a napfényes Korfu szigetén játszódik – instant D-vitamin árad a betűkből, jól fog jönni a szürke januárban! Tavaly nyáron volt Durrell könyve közös könyvünk, érdemes kicsit a kibeszélővel is nosztalgiázni.

Mert mindjárt itt a Valentin-nap

Akár ünnepeljük, akár nem, február 14-e környékén minden a szerelemről szól. , Billy O’Callaghan Szerelmem, Coney Island című könyve is, amely egy keserédes történet – jóval többet ad olvasójának, mint egy kiszámítható, romantikus sztori. 

A főszereplők szerelmi életét évtizedes titok övezi, hiszen mindketten a házastársuk mellől szakadnak el minden évben egy-két napra, hogy találkozzanak. Miféle kapcsolat ez? Megéri-e folytatni? Megérte-e így leélni 25 évet? Rengeteg kérdést felvet az ír szerző kötete szerelemről, időskorról, gyerekvállalásról – mindezt pedig csodálatos nyelvezettel teszi. A magyar fordítást Pék Zoltánnak köszönhetjük, ennek apropóján is beszélgetett vele korábban Ági. A kibeszélőn Ági a fordítás kapcsán is számos reflexiót kapott.

Mert exkluzív példány lehet a tiéd

A Ne mozdulj! egyike Ági legemlékezetesebb olvasmányainak 2022-ből, helyet kapott a 2022-es toplistáján is, és a kibeszélőn is mesélt róla, miért érintette meg ennyire ez a különleges történet és benne a különleges karakterek. 

Margaret Mazzantini regényének új borítót álmodtunk meg tavaly áprilisban, tehát teljesen olyan egyedi verzióban lehet a tiéd a könyv, amely máshol nem kapható. 

Mert első kézből tudhatod meg, mire gondolt a szerző

Ritkán adódik alkalom egy könyv üzenetéről magával a szerzővel beszélgetni – Áginak ez megadatott Maja Lunde A méhek története című regénye kapcsán. A kötet tavaly márciusban volt közös könyvünk, pár héttel később pedig a szerzőt is a könyvesbolti aranykanapén köszönthettük. Maja Lunde mesélt arról, mi inspirálta a könyv megírására, miket olvasott a munka során, mi nyűgözte le a méhekben, és sok mindent elárult a többi kötetéről is. 

Feltétlenül nézzétek meg a beszélgetést, hiszen ezután olvasni a könyvet igazán különleges, már-már bennfentes élmény lesz. A kibeszélőn az is kiderült, mit vittek magukkal a regényből azok, akik tavaly márciusban olvasták.

Nincs más hátra, irány a webshop, válassz magadnak NIOK-os kedvencet, és szerezd be kedvezményesen!

Szerző:
Gerald Durrell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
374

Családom és egyéb állatfajták

- Már megint ez a nyavalyás kölyök! - üvöltött Larry.
- Vigyázz! Vigyázz! Jönnek! - visított Margo.
- Egy könyvet adjatok! - bömbölte Leslie. - Nem kell begyulladni, üssétek le egy könyvvel!
- Mi van veletek, az istenért? - könyörgött mama, szemüvegét törölgetve.
- Ez a nyavalyás kölyök... még elpusztít mindnyájunkat... nézz az asztalra... térdig járunk skorpióban...

A nem is kissé excentrikus Durrell család - a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániá...
3 999 Ft
Szerző:
Billy O’Callaghan
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
268

Szerelmem, Coney Island

Michael és Caitlin huszonöt éve titokban találkozgat Coney Islanden. Ezek az együtt töltött, lopott órák éltetik őket, hiszen egyikük sem mer kilépni boldogtalan házasságából. Egy fagyos téli délutánon, a bezárt, holtszezoni fürdőhelyen válik számukra nyilvánvalóvá, hogy egyik pillanatról a másikra minden megváltozhat, mert a férfi felesége súlyos beteg, a nő férje pedig a Közép-Nyugatra akar költözni. Michaelnek és Caitlinnek fél életnyi szenvedélyes viszony után el kell dönteniük, milyen sorsot választanak, és számot kell vetniük kötelezettségeikkel és vágyaikkal. A Szerelmem, Coney Island egyetlen napba sűríti két egymás mellé sodródott ember életének történeteit, tájait, tragédiáit és meghitt pillanatait.

3 499 Ft
Szerző:
Margaret Mazzantini
Kiadó:
Cartaphilus Kiadó
Oldalak száma:
317

Ne mozdulj! – újragondolt védőborítóval

Timoteo, a nagymenő sebész élete nem is lehetne tökéletesebb. Jólét, szakmai és társadalmi elismerés, gyönyörű ház, nyaraló, feleség és egy csodálatos gyerek. Ám mindenkinek vannak szégyenletes titkai, és amikor 15 éves lánya, Angela súlyos baleset következtében kórházba kerül, Timoteónak szembe kell néznie a sajátjával: egy hosszú ideje rejtegetett viszonnyal. A férfi élet és halál között lebegő lányának tesz néma vallomást a kényelmes és kiszámítható élet mélyén rejtőző elégedetlenségről és agresszivitásról, egy, a józan észre és az erkölcsre fittyet hányó kapcsolatról, és arról az időről, amikor minden luxust és kényelmet félredobott volna egy nyomorúságos házért és annak lakójáért. Az egyetlen időszakról, amikor tényleg élt. Margaret Mazzantini, a világsikerű Újjászületés írójának regénye elsöprő erejű történet a szenvedély kiszámíthatatlanságáról és mindent maga alá gyűrő erejéről. A rangos olasz Strega-díjat elnyerő Ne mozdulj!-ból Penélope Cruz főszereplésével készült emlékezetes film.

4 499 Ft
Szerző:
Maja Lunde
Kiadó:
Cser Könyvkiadó
Oldalak száma:
336

A ​méhek története

Anglia, 1852: William, a biológus és vetőmag-kereskedő hetek óta az ágyat nyomja. Úgy érzi, kutatóként kudarcot vallott, mentora elfordult tőle, és boltja is üresen áll. Ekkor zonban eszébe jut valami, ami talán mindent megváltoztat... Ohio, USA, 2007: George, a méhész keményen küzd: azt szeretné, ha a tanya bővülne, és fia, Tom egyszer majd átvenné tőle. Tom viszont az újságírásról álmodik. Mígnem egy nap bekövetkezik, amit senki sem hisz el... Kína, 2098: Tao, a munkásnő a fák kézi beporzásán dolgozik, mivel a méhek már régen eltűntek a földről. Taonak minden vágya, hogy fia, Vej-Ven számára jobb életet teremtsen. Amikor azonban a fiát rejtélyes baleset éri, egyszerre veszélyben forog minden... Minden mindennel összefügg. Maja Lunde megrendítően mesél veszteségről és reményről, küzdelemről, kudarcról és győzelemről, valamint az emberek és a méhek közötti láthatatlan kapocsról, amelyen fajunk fennmaradása is múlhat. A fordulatos regény korunk néhány legégetőbb kérdését teszi fel: hogyan bánunk a Földdel és annak teremtményeivel? Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre? Mi az, amiért készek vagyunk harcolni? Maja Lunde 1975-ben született Oslóban, forgatókönyvíróként, gyermek- és ifjúsági könyvek szerzőjeként ismert. A méhek története az első felnőtteknek szóló regénye, amely bel- és külföldön azonnal hihetetlen sikert aratott. Hazájában elnyerte a Könyvkereskedők Díját, eddig 32 nyelvre fordították le, Németországban pedig több, mint 350 000 eladott példánnyal 2017-ben a legkelendőbb könyv lett.

3 995 Ft
Szerző:
Almási Kitti
Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó
Oldalak száma:
250

A Te döntésed

Hiszünk-e abban, hogy kezünkbe vehetjük az életünk irányítását, mert sok minden rajtunk, a mi választásainkon múlik? Vagy úgy véljük, hogy a körülményeknek, a környezetünknek, a múltunknak, a felmenőinktől hozott mintáknak kiszolgáltatottan, óhatatlanul be kell járnunk egy utat? Vannak-e valódi, nagy horderejű, kiérlelt döntéseink, vagy más emberektől és a külső eseményektől várjuk, hogy elbillentsenek valamelyik irányba? Esetleg addig húzzuk az időt, míg bizonyos lehetőségek elvesznek, így v...
3 990 Ft
Szerző:
Mengyán Eszter
Kiadó:
Gingko Kiadó
Oldalak száma:
238

Helló, Slow Fashion!

,,A változáshoz nem kell sok dolog, de egy kicsit mindenkire szükség van. Ha te is úgy érzed, hogy az egyénnek nagy szerepe van abban, hogy jelenlegi felpörgött világunk kicsit lelassuljon, alakítsd át az öltözködési szokásaidat lépésről lépésre! Változtass ott, ahol tudsz! Óriási erő van az egyén kezében, azaz a te kezedben. Élj vele és használd ki!"
Mengyán Eszter

A fenntartható divat sokkal többet jelent a textíliák létrehozásánál és annál, hogyan kezeljük az ...
4 990 Ft