KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Novelláskötettel (is) ünnepeljük a Libertine harmadik születésnapját

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Szabados Ágnes
2023.11.17 00:01
Novelláskötettel (is) ünnepeljük a Libertine harmadik születésnapját

Sokaktól hallom, hogy a 2020-as évek olyan ködösek, nehéz visszaemlékezni, mi mikor is történt, hiszen olyan sok (nem várt) esemény történt rövid idő alatt... Néha én is ezt érzem, van azonban egy dátum, amely biztosan örökké ki fog emelkedni a „ködből”, amikor ezekre az évekre gondolok: 2020. november 17-e, a budapesti Libertine Könyvesbolt megnyitásának napja. Ma minden eddiginél különlegesebbé tesszük az évfordulót!

Közel egy éve jutott eszembe az az ötlet, amelynek gyümölcsét immár a kezemben tarthatom: egy különleges novelláskötet a kortárs magyar irodalom fontos, a szívemhez közel álló alkotóinak szövegeivel. Szövegekkel arról a helyiségről, amely minket, olvasókat és az írókat minden bizonnyal összeköt: a könyvesboltról.

Tizenöt kedves barátomat, írókat, költőket kértem meg arra, hogy írjanak egy olyan novellát, amelyből kiderül, miért olyan fontos, már-már szakrális hely egy könyvesbolt. Az Álmodnak-e a normális emberek könyvesboltokkal? című kötetben többek között Dragomán György, Grecsó Krisztián, Harag Anita, Moskát Anita, Simon Márton, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Vámos Miklós szövege is olvasható.

Hihetetlen élmény volt látni, miként közelítik meg a szerzők különféle módokon a központi témát, miközben mindannyiuk szövege azt sugározza – legyen szó egy eldugott svájci üzletről, egy különös vásárlóról, egy, a könyveket is érintő vírusról vagy furcsa, vissza-visszatérő álmokról –, hogy nem véletlenül érezzük azt egy könyvesboltba belépve, hogy másik világba csöppentünk.

A belül és – az arany élfestésnek köszönhetően – kívül egyaránt kivételes és ünnepi kötet már kapható a Libertine Könyvesboltokban és a weboldalunkon

A különleges kiadvány mellett – szerencsére azt mondhatom, immár hagyományosan – idén is megrendezzük a Libertine Éjszakáját a budapesti Libertine-ben, ma ez alkalomból is szeretettel várunk mindenkit. Ma éjfélig tart nyitva a budapesti könyvesboltunk, emellett egész nap tortával, pezsgővel, vendégekkel és meglepetésekkel várunk mindenkit, hogy együtt ünnepeljük a Libertine sikersztorijának kezdetét.

Szerző:
Dragomán György, Durica Katarina, Grecsó Krisztián, Halász Rita, Harag Anita, Háy János, Kovács Krisztián, Moskát Anita, Simon Márton, Szentesi Éva, Szabó T. Anna, Szűcs Péter, Tóth Krisztina, Vámos Miklós, Vonnák Diána
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Borító:
keménytábla

Álmodnak-e a normális emberek könyvesboltokkal?

Kortárs magyar szerzők novellái a Libertine harmadik születésnapjának tiszteletére

 

A Libertine eddigi történetének legkülönlegesebb kiadványa: a kortárs magyar irodalmi élet tizenöt neves alkotójának novellája egy kötetben, amelynek minden sora azt üzeni, hogy az olvasó ember és a könyvesboltok között különleges kötelék van. Legyen szó egy egyetemi barátságról, egy különös idegenről egy svájci kisvárosban, egy titokzatos fertőzésről, amely a könyveket sem kíméli, egy eltitkolt, fiatalkori szerelemről, egy párizsi lakástűzről, egy a múltból érkező, különleges könyvvásárlóról vagy akár egy vissza-visszatérő álomról, a kötetbeli szövegeket olvasva megsejthetjük, mennyire fontos szerepet játszhat egy könyvespolcokkal teli üzlethelyiség az életünkben.

 

A Libertine 2023-ban a harmadik születésnapját ünnepli, ez alkalomból kérte fel kedves kortárs szerzőit Szabados Ági olyan szövegek megírására, amelyekben a könyvesboltnak mint térnek meghatározó jelentősége van. Az Álmodnak-e a normális emberek könyvesboltokkal? című exkluzív kivitelű, aranyszínű élfestéssel ellátott kötetben.

 

A könyvben Dragomán György, Durica Katarina, GrecsóKrisztián, Halász Rita, Harag Anita, Háy János, Kovács Krisztián, Moskát Anita, Simon Márton, Szabó T. Anna, Szentesi Éva, Szűcs Péter, Tóth Krisztina, Vámos Miklós és Vonnák Diána egy-egy novellája olvasható.

5 499 Ft
50
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Borító:
ragasztókötött, puhatáblás
ISBN:
19000629

NIOK Magazin - 4. szám

A NIOK Magazin 2023-as őszi–téli száma telis-tele van libertine-es újdonságokkal, könyvajánlókkal, kedvcsináló beszélgetésekkel és izgalmas témákkal az anya-szakirodalomtól a fantasyig. Kiderül, hogy Szabados Ági miért kezdte el gyűjteni A kis herceg különböző nyelvű kiadásait, születésnapján köszöntjük Gárdos Pétert, beszélgettünk a Soha, soha, soha szerzőjével, LinnStrømsborggal, új kötetéről mesélt Peller Mariann és Gáncs Kristóf, és persze nem maradhattak el a NIOK-tagok, illetve a Libertine csapatának könyvajánlói sem. Minthogy idén újabb könyvesbolttal bővült a Libertine, a magazinban bemutatjuk a debreceni csapatot is. Akár hangulatos, őszi olvasnivalót keresel, akár már a karácsonyi ajándékokon töröd a fejed, de akkor is, ha egy igényes és tartalmas irodalmi magazint olvasnál: a NIOK Magazin legújabb száma nem okoz csalódást.

A borítót tervezte: Walla Fanni

1 999 Ft
999 Ft

Libertine bélelt könyvtok, hogy a könyved mindig biztonságban legyen.

 

Anyaga: szatén, bőr

Tisztítása: kézmeleg nedves ronggyal

 

Magyar termék.

 

5 399 Ft

A Libertine Könyvesbolt környezetbarát, nagy teherbírású vászontáskája. Használd hétköznapi viseletként, bevásárláshoz, strandra vagy gyere el a Libertine Könyvesboltba és vidd haza ebben a kiválasztott kincseket!

2 999 Ft

A Libertine Könyvesbolt környezetbarát, nagy teherbírású vászontáskája. Használd hétköznapi viseletként, bevásárláshoz, strandra vagy gyere el a Libertine Könyvesboltba és vidd haza ebben a kiválasztott kincseket!

2 999 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt

Libertine golyóstoll

Alumínium golyóstoll matt, metál színű borítással, kék tollbetéttel.
Méret: 11×145 mm
1 499 Ft

100 % természtes szójaviaszból készült, intenzív illatú, ropogó fa kanócos, prémium illatgyetya. 

Égési idő: kb. 30 óra

 

Hogyan használd:
Minden meggyújtás előtt törd le a könnyen letörhető kanócot, hogy maximum 3-4 mm magas legyen, ezzel biztosíthatod az egyenletes illatfelszabadulást a megfelelő lángméretet és a szép látványt.
Ha túl hosszú a kanóc, a láng nagyobb lesz. Túl sok viasz olvad meg, így a későbbi meggyújtások alkalmával kevesebb illat szabadulhat fel.
Minden használat alkalmával legalább addig hagyd égni a gyertyát, amíg a viasz felolvad az üveg széléig.

3 999 Ft

Te is kipróbálhatod, milyen egy külön világot megteremteni: a budapesti Libertine Könyvesbolt világát hozhatod létre kézzelfogható formában, egy összeállítható makett segítségével.

1 899 Ft
38
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Súly:
324 g
Nyelv:
magyar

Libertine Könyvesbolt puzzle (500 darabos)

Rakd össze a kedvenc könyvesboltodat! Szeretsz puzzle-özni? Rakd össze a kedvenc könyvesboltodat! Az 500 db-os Libertine Könyvesbolt puzzle nagy kihívás elé állítja a kirakós játék és a könyvek szerelmeseit, ugyanis a polcokon a Libertine-csapat kedvenc olvasmányait és a Libertine Könyvkiadó büszkeségeit is elrejtettük. A szórakoztató és kreatív játékban az aranylétra, az aranykanapé, az irodalmi térkép és a Libertine Könyvesbolt jól ismert enteriőrjét tudod kirakni. Ha végeztél vagy újra kezded, vagy bekeretezed! (Lásd a 4. képet a galériában!) – A kész puzzle mérete: 48×34 cm – Európában készült, minősége bivizsgálva, anyaga papír – Poszter méretű a végeredmény, így alkotásod a munka végeztével bekeretezheted

6 499 Ft
3 999 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt

Libertine könyves bakancslista (plakát)

Igazi könyvmoly vagy? Nincs ötleted, hogy mit olvass a nyáron? Szereted a kihívásokat? Esetleg még a kaparós sorsjegyeket is szereted?
Akkor íme a Libertine könyves bakancslista!
7 500 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt

Aranylétrás ex libris pecsét

Nyeles fabélyegzővel ellátott könyvpecsét, amellyel egyedivé varázsolhatod a könyveidet. Nincs más dolgod, mint a könyveid első oldalára pecsételni és a vonalra ráírni a neved.

6 490 Ft