KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Érkezik a PszichoLive pszichológusának első könyve, a Mintatörés!

pszichológia
libertine könyvkiadó
Szűrés törlése
Szabados Ágnes
2023.10.28 14:00
Érkezik a PszichoLive pszichológusának első könyve, a Mintatörés!

Könyvet írni a magányról? Ezzel az ötlettel keresett meg Csirmaz Luca, aki nem más, mint a több, mint ötvenezres Instagram-profil, a PszichoLive hangja és arca, aki az online térben azon dolgozik, hogy biztonságos helyet teremtsen az állandó változásban. Bevallom, elsőre kicsit megijedtem: azért a magány meglehetősen negatív jelenség, noha egyike a leggyakoribb problémáknak, amelyekkel az emberek küzdenek manapság. Hogyan készüljön egy olyan könyv, amely segíti feltárni a magány, a kapcsolódási nehézségek okait, de mégsem „hoz le az életről”? Sőt, felvillantja az új élet lehetőségét?

Örömmel mondhatom, hogy Csirmaz Lucának mindez sikerült, hamarosan pedig mindenki meggyőződhet róla, hiszen néhány nap múlva meg is jelenik Luca könyve, a Mintatörés.

Hogy milyen minták megtöréséről is van szó? A gyerekkorunkban kialakult, az anyánkkal és/vagy az apánkkal való kapcsolatunkban gyökerezőkről, amelyek nagyban felelősek azért, hogy nem, vagy nem megfelelően tudunk kapcsolódni másokhoz. Hogy félünk elköteleződni, vagy éppen függünk a másiktól, hogy elhatározzuk, ezúttal minden másképp lesz, aztán mégis belelépünk ugyanabba a folyóba.

Könyvében Luca feltárja, mivel jár, ha valaki egy úgynevezett futóhomokanya mellett nő fel, megismertet az önelhagyás vagy a betegségelőny fogalmával, de ennél jóval többet is tesz – és ez az, ami miatt a Mintatörés több és más, mint bármilyen pszichológiai könyv, amelyet eddig olvastam. A kutatóként szorongáscsökkentő intervenciók fejlesztésével, pszichológusként pedig az egészséges intimitás megteremtéséhez nyújtott segítséggel foglalkozó Luca ugyanis a saját sebezhetőségét, dilemmáit, megéléseit, bizonytalanságait is leírja a könyvében. Sőt, a szakmai ismeretekkel tűzdelt szövegeket a szerző versei és novellái törik meg, emellett a pszichológusi munkájába is bepillantást nyerhetünk, hiszen számos jelenséget a kliensei eseteivel illusztrál.

„A szeretésbe nem kell belehalni” – hangzik a könyv egyik legfontosabb mondata, amely azt is példázza, hogy el lehet jutni Az érzelmi magánytól a biztonságos kötődésig – ahogy a kötet alcíme szól.

A Mintatörés néhány napon belül megjelenik, addig is a Libertine weboldalán már 20% kedvezménnyel előrendelhető.

Az eddigiekből is sejthető, hogy igazán izgalmas beszélgetésnek nézünk elébe a kötet bemutatóján, amelyre november 8-án, szerdán, 18 órától kerül sor a Margaret’sben, amely közvetlenül a budai Libertine Könyvesbolt mellett található (Margit krt. 2.).

Itt nemcsak a szerzővel találkozhattok, hanem élő zenével is készülünk, valamint lehetőség lesz vacsorázni, vagy egy finom italt elfogyasztani, így nemcsak hasznosan, hanem kellemesen is tölthetjük majd együtt az időt. Sőt, ezen a napon a Libertine is a megszokottnál egy órával tovább, este 8-ig tart nyitva, hogy aki szeretné, a bemutató után is be tudja szerezni a könyvet.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrálni kell ezen a Google Formon.

Találkozzunk a könyvbemutatón! Nekem pedig elhiheted, hogy a könyvet már addig is érdemes beszerezni és elolvasni.

Szerző:
Csirmaz Luca
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Pszichológia, önismeret

Mintatörés - Az érzelmi magánytól a biztonságos kötődésig

A PszichoLive pszichológusának első könyve a biztonságos kötődésről
 
Futóhomokanya, önelhagyás, betegségelőny – csak néhány azok közül a jelenségek közül, amelyek az érzelmi magány mögött meghúzódhatnak. A Mintatörés nemcsak az ezek alapján kialakult kötődési mintázatok lélektani hátterét mutatja be, hanem azt is megváltoztatja, ahogyan eddig a pszichológiai könyvekről gondolkodtunk.
Az út izgalmas felismerésekkel van tele: sorra kell vennünk a szüleinkkel, a világgal és az önmagunkkal való viszonyunkat is ahhoz, hogy megértsük, miért alakultak ki azok a mintázatok, amelyek mentén újra meg újra kapcsolódni próbálunk másokhoz, többnyire sikertelenül. Az önvizsgálatot Csirmaz Luca versei és novellái is segítik, emellett a pszichológus szerző bepillantást enged a saját harcaiba, megélésébe is, hogy önnön példáján keresztül is azt üzenje: a szeretésbe nem kell belehalni.

Megjelenés: 2023.11.08., szerda

4 999 Ft