KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

„Debrecenben is szuper csapat állt össze!” – Szabados Ági mesélt az új Libertine Könyvesboltról

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.08.07 13:37
„Debrecenben is szuper csapat állt össze!” – Szabados Ági mesélt az új Libertine Könyvesboltról

Augusztus 17-én nyit a debreceni Libertine Könyvesbolt a Kossuth Lajos utca 8. szám alatt. Közeleg tehát a harmadik üzletünk ünnepi megnyitója, és már a szuper helyi csapat is összeállt. Szabados Ágit mesélte el nekünk az új aranylétrás könyvesbolt sztoriját.

Miért Debrecen? – merül fel joggal a kérdés. Az első vidéki Libertine Könyvesbolt helyszíne egyértelmű választás volt, Szabados Ági ugyanis Szegeden töltötte egyetemista éveit, és itt lett először híradós. Debrecenhez nincs ilyen kötődése, a döntés viszont adta magát.

„A Nincs időm olvasni kihívás Facebook-csoportjában a budapestiek és a szegediek mellett a debreceniek a legaktívabbak. A NIOK online statisztikái mellett ráadásul személyes beszélgetések is jelezték a debreceni könyvesbolt igényét, sokan utaztak innen a budai üzletbe, családdal együtt is szoktak érkezni. Ebben a városban több irodalmi fesztivált is rendeznek, ráadásul Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere személyesen mondta nekem a budai üzletben, hogy nagyon örülnének, ha a városuk lenne az új állomásunk” – mesélt Ági a kulisszatitkokról.

Találunk-e még egy olyan „ékszerdobozt”, mint a budapesti és szegedi üzlethelyiség? – ezt a kérdést már Ági tette fel magának, hiszen számára nagyon fontos, hogy személyes, nappalit idéző hangulatot alakítson ki minden aranylétrás könyvesboltban.

„Sosem felejtem el, egy viharos napon érkeztem Debrecenbe üzlethelyiségeket nézni. Öt jelölt volt, és érdekes módon arra esett a választás, ahova először mentem. Örültem, hogy ilyen gyorsan sikerült választani, ráadásul már nagyon lelkes voltam, miután a városban komoly érdeklődést váltott ki a beszélgetésem a szerzőinkkel, Kovács Eszterrel és Peller Mariann-nal. Legutóbb akkor jöttek ilyen sokan hasonló eseményre, amikor Esterházy Péterrel beszélgettem” – jegyezte meg Ági, majd hozzátette: a debreceni üzlet az eddigi legnagyobb Libertine Könyvesbolt, de a Kossuth Lajos utca 8. (a Frida kávéház mellett, a Csokonai Színház oldalában) is hozza a megszokott, bensőséges hangulatot.

Kezdődhetett tehát a munka! Az üzlethelyiség felújításra szorult, de a Libertine csapata minden segítséget megkapott a helyi NIOK-tagoktól és a várostól is, amiért rendkívül hálásak vagyunk!

„Mindenben mellettünk állt az önkormányzat, zökkenőmentes volt a munka. Külön köszönetet szeretnék mondani Gőz Balázsnak, aki rengeteget segített, a klímástól kezdve a távhőszolgáltatáson keresztül az újrafestésig mindenben tudott hasznos információval, kapcsolattal szolgálni. Most már a finisben vagyunk, csak dekorálni kell, illetve a könyveket és a polcokat elhelyezni, utóbbi kapcsán egy szuper debreceni asztalos segít nekünk” – árulta el Ági

Ahogy Budapesten és Szegeden, úgy Debrecenben is rendkívüli hangsúlyt fektetünk az eladók kiválasztására és képzésére, hiszen olyan olvasottsággal és nyitottsággal kell könyvet ajánlaniuk, mintha Ágival beszélnének a vásárlók. A casting hírének fogadtatása még Ágit meglepte.

„Ötvenen jelentkeztek a három eladói pozícióra, jobbnál jobb embereket kellett előre válogatni az e-mailek alapján, majd hat jelölttel beszélgettem személyesen, közülük választottam ki hármat. Liliána, Dorka és Ági lelkesen és szorgalmasan készülnek, Debrecenben is szuper csapat állt össze! Úgy tűnik, nem csak a könyvekkel foglalkoznak majd, hiszen szomszédunk, a Frida Kávéház remek helyszín irodalmi programokhoz, ilyen eseményeket is tervezünk. Már volt itt egy NIOK-találkozó, a résztvevőknek megmutattam a készülő üzlethelyiséget.”

Közeleg tehát a nyitás! Mindenkit várunk az augusztus 17-ei eseményen 10-től 18 óráig (hétfőtől szombatig ez a nyitvatartási idő a debreceni Libertine-ben), délután Peller Mariann-nal is találkozhattok. Akciókra, ajándékokra, meglepetésekre és koccintásokra mindenképp lehet számítani! Ünnepeljük együtt a harmadik Libertine Könyvesboltot, amelynek mindennapjait ide kattintva, egy dedikált Instagram-oldalon követhetitek.

Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A lélekkert – Különleges élfestett kiadásban

Azt hiszem, bátran kijelenthető, hogy Sara Nisha Adams és az ő első regénye, A könyvlista a NIOK és a Libertine emblematikus szerzőjévé és könyvévé vált tavaly. Sarát az őszi NIOK-napon is vendégül láttuk, és azóta is figyelem a munkásságát, így nagyon örültem neki, amikor az Instagramján láttam, hogy írja az új regényét. Nem kellett csalódnom: A lélekkert csodás lett, most pedig a nagy-britanniai kiadás után Magyarországon jelenik meg először, ráadásul igazán gyönyörű kivitelben! Ez az augusztusi közös könyvünk a NIOK-ban.

 

Szóval, mielőtt a könyvről írnék, javaslom, vess rá egy pillantást: A lélekkert a színpompás, buja kertet idéző borító mellett csodaszép élfestést is kapott, így igazán szemet gyönyörködtető darab lett, ha pedig olvasni kezded, ugyanarra a varázslatra számíthatsz, mint A könyvlistában. Sara ugyanis az új regényében is azt teszi, amihez a legjobban ért: megmutatja, hogy az olyan apró, mindennapos dolgok, mint akár a kertészkedés, hogyan hozhatnak létre új barátságokat, fonhatnak szorosabbra emberi kapcsolatokat, alakíthatnak ki új közösségeket, tehetik szebbé mindannyiunk életét. Aki pedig figyelmesen olvas, néhány, A könyvlistából ismerős szereplő felbukkanására is számíthat!

 

A lélekkert cselekménye is több szálon fut, egyszerre figyelhetjük a veszekedő londoni szomszédok, Winston és Bernice életének alakulását, illetve repülhetünk vissza a 70-es évekbe, a Kenyából érkezett Maya és szomszédja, Alma barátságának kivirágzását megismerve. A szereplők és az idősíkok közti kapocs egy gyönyörű, nagy, közös kert, amely korábban közösségi kertként szolgálta a környék lakóit, ám mostanra elhanyagolttá vált, az állandó harcban álló Winston és Bernice pedig csekély jelét adja annak, hogy együtt szeretnék gondozni.

 

Mindketten titokzatos leveleket, szórólapokat, régi fényképeket kapnak, amelyek az egykori közösségi kert életét mutatják be, illetve két nő barátságát, amely talán több is volt egyszerű barátságnál. Vajon Winston és Bernice megbékél egymással, és újjá tudják varázsolni a kertet? Lehet, hogy az elmélyült kertészkedés, a növények gondozása és szeretete gyógyír lesz a magánéleti gondjaikra? Kiderül, ki küldte a titokzatos üzeneteket?

 

5 499 Ft
Szerző:
Carley Fortune
Kiadó:
Magnólia Kiadó
Oldalak száma:
320

Minden elmúlt nyár

Hat ​nyár, hogy egymásba szeressenek. Egy pillanat, ami mindent elronthat. Egyetlen hétvége, hogy helyrehozzák a dolgokat.

Azt mondják, ha egyszer felnősz, sosem mehetsz igazán haza többé. Persephone Fraser számára ez túlságosan is igaznak bizonyul, mivel egy évtizeddel ezelőtt elkövette élete legnagyobb hibáját. Gyermekkora ragyogó tóparti nyarait egy stílusos lakásra cserélte a nagyvárosban, ahol bár társasági életet él, és rendszeresen találkozgat az új barátaival, mégis mindenkit biztos távolságban tart a szívétől.

Egészen addig a telefonhívásig, ami hirtelen visszarepíti őt Barry’s Bay-be és Sam Florek bűvkörébe. Ő az a férfi, akiről gyerekként sosem gondolta volna, hogy nélküle kell leélnie az életét.

Hat nyáron át, a vízparton töltött lusta délutánokon, a forró nyári éjszakákon, amikor a fiú családjának éttermében güriztek, és a közös olvasgatások alkalmával – a fiú kezében orvosi tankönyvekkel, a lányéban pedig félkész horror novellákkal – Percy és Sam elválaszthatatlanok voltak egymástól. Barátságukból pedig valami csodálatos született, mielőtt az egész látványosan a darabjaira hullott volna.

Amikor Percy visszatér a tóhoz Sam édesanyjának temetésére, a vonzalmuk épp olyan tagadhatatlan, mint egykor volt. Ám amíg Percy nem képes szembenézni a döntéseivel és a hosszú évekkel, amiket azzal töltött, hogy önmagát büntette értük, addig sosem tudhatják meg, hogy a szerelmük talán a múltban elkövetett hibáiknál is nagyobb.

A hat évet és egy hétvégét felölelő Minden elmúlt nyár elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amik örökre megváltoztatják az életünket.

4 480 Ft
Szerző:
Maja Lunde
Kiadó:
Cser Könyvkiadó
Oldalak száma:
336

A ​méhek története

Anglia, 1852: William, a biológus és vetőmag-kereskedő hetek óta az ágyat nyomja. Úgy érzi, kutatóként kudarcot vallott, mentora elfordult tőle, és boltja is üresen áll. Ekkor zonban eszébe jut valami, ami talán mindent megváltoztat... Ohio, USA, 2007: George, a méhész keményen küzd: azt szeretné, ha a tanya bővülne, és fia, Tom egyszer majd átvenné tőle. Tom viszont az újságírásról álmodik. Mígnem egy nap bekövetkezik, amit senki sem hisz el... Kína, 2098: Tao, a munkásnő a fák kézi beporzásán dolgozik, mivel a méhek már régen eltűntek a földről. Taonak minden vágya, hogy fia, Vej-Ven számára jobb életet teremtsen. Amikor azonban a fiát rejtélyes baleset éri, egyszerre veszélyben forog minden... Minden mindennel összefügg. Maja Lunde megrendítően mesél veszteségről és reményről, küzdelemről, kudarcról és győzelemről, valamint az emberek és a méhek közötti láthatatlan kapocsról, amelyen fajunk fennmaradása is múlhat. A fordulatos regény korunk néhány legégetőbb kérdését teszi fel: hogyan bánunk a Földdel és annak teremtményeivel? Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre? Mi az, amiért készek vagyunk harcolni? Maja Lunde 1975-ben született Oslóban, forgatókönyvíróként, gyermek- és ifjúsági könyvek szerzőjeként ismert. A méhek története az első felnőtteknek szóló regénye, amely bel- és külföldön azonnal hihetetlen sikert aratott. Hazájában elnyerte a Könyvkereskedők Díját, eddig 32 nyelvre fordították le, Németországban pedig több, mint 350 000 eladott példánnyal 2017-ben a legkelendőbb könyv lett.

3 995 Ft
Szerző:
Valérie Perrin
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
598

Másodvirágzás

Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza - ha egyáltalán hazajött.
Violette békében és nyugalomban él a temetőben: ápolja a veteményesét, feljegyzést készít minden temetésről, a gyászbeszédekről, gondozza a sírokat és a temetőkertet éppúgy, mint a hozzá betérő ...
5 999 Ft
Szerző:
Gerald Durrell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
374

Családom és egyéb állatfajták

- Már megint ez a nyavalyás kölyök! - üvöltött Larry.
- Vigyázz! Vigyázz! Jönnek! - visított Margo.
- Egy könyvet adjatok! - bömbölte Leslie. - Nem kell begyulladni, üssétek le egy könyvvel!
- Mi van veletek, az istenért? - könyörgött mama, szemüvegét törölgetve.
- Ez a nyavalyás kölyök... még elpusztít mindnyájunkat... nézz az asztalra... térdig járunk skorpióban...

A nem is kissé excentrikus Durrell család - a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániá...
3 999 Ft
Szerző:
Kleinheincz Csilla
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
483

Alvilági szövedék

Cseregő, a hagyományokat büszkén őrző hegyi falu és Kísértó, az iparosodásának köszönhetően egyre messzebbre terjeszkedő város között évszázadokra nyúlik vissza a szembenállás. Nemcsak szokásaik választják el őket egymástól, hanem Mikosz, a rettegve csodált isten is, aki hívei testében él, és akitől a falusiak mindenáron távol akarják tartani magukat. A közösségek békés távolságtartással élnek egymás mellett, ezt azonban egyre több feszültség fenyegeti.
Gerlére cseregői közösségében fényes jövő vár: az érzékeny, de robbanékony kertészlány hamarosan megörökli édesapjától a kertvezetői munkát és egybekel gyerekkori szerelmével. Miután azonban egy nap valami rettenetes történik vele a közeli erdőben, nem csak az ő élete fordul fel gyökerestül: olyan folyamat veszi kezdetét, amelynek során földalatti és emberfeletti erők lépnek működésbe, a tét pedig nem kisebb, mint a jelenleg ismert világ fennmaradása.

Kleinheincz Csilla, az Ólomerdő-trilógia szerzőjének régóta várt új regénye nagyszabású fantasy, amelyben az ember csak egy a természet élőlényei között, a merev gondolkodásmód visszafordíthatatlan károkat okoz, az együttélésért pedig korábban elképzelhetetlen árat kell fizetni.

4 990 Ft
Szerző:
Kay Maguire
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Oldalak száma:
144

Szobanövények gondozása

Mely növények kényesek, s melyek szinte elpusztíthatatlanok? Melyik fajnak mennyi vízre és napfényre van szüksége? Mit kezdjünk a növényeinkkel, ha nyaralni megyünk? A Szobanövények gondozása megadja e kérdésekre a választ. Leírja, hogyan válasszuk ki az otthonunk adottságainak megfelelő fajtákat, s azt is, miként tehetjük lakhelyünket otthonossá a növényeink számára is. A Királyi Botanikus Kert szakértői által jóváhagyott mű kézikönyvként forgatható - legyen szó látványos kaktuszokról, pozsgásokról, szakálbroméliákról, levél- vagy virágos dísznövényekről. Részletes útmutatásokat nyújt a növények kiválasztásával, ültetésével, táplálásával és szaporításával kapcsolatban. Több mint 75 népszerű faj leírását is tartalmazza, valamint 12 lenyűgöző ötletet ahhoz, miként tudjuk otthonunkban látványosan elrendezni a növényeinket.

5 600 Ft