KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Te is építhetsz egy világot a barátaiddal, családoddal!

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Náday-Vadász Dóra, Bognár Edmond, Suba Csaba
2023.02.06 10:29
Te is építhetsz egy világot a barátaiddal, családoddal!

Önfeledt szórakozás, gondtalan kikapcsolódás, sok nevetés és felejthetetlen együttlétek a barátokkal, családtagokkal – sokunk számára jelenti ezt a társasjátékozás. Ha pedig mindezt az olvasással együtt járó fantáziával és kreativitással kötjük össze, abból valami igazán izgalmas születik. Egy olyan interaktív, mindenki számára élvezhető, ötletgazdag és gyönyörű kivitelezésű társasjáték, mint az Egyszer volt… 

A NIOK e havi témája a játékok körül forog, így a társasjáték most akciósan vásárolható meg a budapesti és szegedi Libertine Könyvesboltban, illetve kedvezményes áron, 6499 forintért rendelhető a webshopon is. Sőt, most igazán ki lehet maxolni a játékos témát a Libertine-nél, hiszen a könyvesboltot ábrázoló puzzle és a társas együtt, egy csomagban is beszerezhető 9999 Ft-ért!

Az első NIOK Magazinban a játék első rajongói és készítője is írt pár kedvcsináló sort, így most ezeket az ajánlásokat mindenki számára elérhetővé tesszük.

Bognár Edmond, az Edmond Könyvkuckója booktubere és a szegedi Libertine Könyvesbolt eladója

Sokáig azt hittem, az olvasás olyan tevékenység, amelyet csak egyedül lehet végezni. Tinikoromban pontosan a magány elől menekültem a regények varázslatos világába, és barátkoztam meg könyveim szereplőivel. Ma már tudom, közösen is lehet olvasni, és ami még fontosabb: beszélni arról, amit olvastunk. 

Az Egyszer volt… társasjáték is erre hív, egy olyan különleges utazásra, amit te irányítasz, és hozod meg a döntést a kanyar előtt, amely vehet tragikus és komikus fordulatokat is, együtt nevethetsz a játszótársaiddal mindenféle abszurd történeten, vagy asszociálhatsz már létező könyvekre, de ami a legfontosabb, hogy minőségi időt tölthetsz a szeretteiddel. Nem muszáj, hogy a társaságban mindenki könyvmoly legyen, és nincs szükség olvasási előismeretekre sem, így azokkal is jól tudjuk magunkat érezni, akik ritkán nyitnak ki könyveket, viszont vevők egy jó kis kalandra. 

Az Egyszer volt… társasjáték bemutatóján mámorító érzés volt először felnyitni a dobozt, olyan friss illat csapott meg, mint mikor új könyvet veszek a kezembe. 

A készítők a letisztult kártyákhoz a játékosok fantáziáját hívják segítségül, a kreativitásra pedig nagy szükség is van ebben a játékban. Az általam megalkotott első, Jane Austen-i romantikával meghintett történet például a pályája csúcsán lévő íróról szólt, aki olyan lányba szeret bele, akivel nem beszél közös nyelvet, végezetül ellovagolnak a naplementében. 

Egy gyors kitérő: a Világépítők már az első visszajelzések alapján is telitalálatnak tűnik, a NIOK februári közös könyve azokat is megszólítja, akiket egyáltalán nem vonz a gamer kultúra. Többek között Edmond számára is nagyon kellemes meglepetés volt ez a könyvélmény, amelyről a szegedi Libertine Könyvesboltban Szabados Ágival beszélgetett.

Suba Csaba, a Könyvelem booktubere

Amikor megtudtam, hogy Szabados Ági egy olyan történetmesélős társasjátékot dob piacra, amelynek a középpontjában egy könyv cselekményének a megalkotása áll, azonnal tudtam, hogy én ezt ki akarom próbálni. Összedugtuk a fejünket a booktubertársakkal, és elhatároztuk, hogy, igaz, online módon, de kipróbáljuk és bemutatjuk a játékot a követőinknek. Evelinnel, a Pergamenre hányt szavak, illetve Edmonddal, az Edmond Könyvkuckója YouTube-csatorna vloggerével 2021 novemberében egy élő YouTube-közvetítés során teszteltünk a játékot. A visszanézhető videóban látható jó hangulat magáért beszél. Imádtuk! 

Azóta számtalan alkalommal játszottam baráti társasággal, a feleségemmel és a gyerekeimmel is. Amellett, hogy kikapcsolódást nyújt, fejleszti a kommunikációt, a kreativitást és a képzeletet, megismerhetjük általa önmagunkat és egymást is, valamint nem utolsósorban összekovácsolja a játékosokat. Ráadásul ebben a játékban hibázni sem lehet. Akkor is jó szórakozást nyújt, ha éppen nem mi nyerjük a játék pontozásos részét, hiszen a történetalkotást teljesen magunkra szabhatjuk.

Hogy ez a társasjáték megadja-e azt az élményt, amit annak idején gyerekként átéltem a különböző játékokkal? A válaszom egyértelműen igen, sőt bizonyos szempontból még túl is szárnyalja azokat, hiszen olyan történetmesélős tematikát követ, ami közel áll hozzám és az olvasáshoz – utóbbi pedig az életem egyik legfontosabb része.

Náday-Vadász Dóra: Az Egyszer volt… társasjáték tervezője

Egy társasjáték megtervezése soha nem látott kihívás volt a számomra. Nagyon tiszteltem a folyamatban a Mit játsszunk? csapatának, Győri Zolinak és Győri-Nádai Rékának a szakértelmét, hiszen minden segítséget megadtak nekem abban, hogy ez a játék megfelelő formát öltsön. 

Egy alkalommal az otthonukban fogadtak, ahol az egyik fal társasjátékokkal volt tele padlótól a plafonig. Igazi társasjáték-mennyország volt, ahol számos jó és rossz példát mutattak nekem a társasjátékok grafikai világát illetően. Szabados Áginak konkrét elképzelései voltak a játék hangulatáról, így szerettem volna a könyves, varázslatos életérzést a lehető legjobban megragadni. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mit Játsszunk? Vlog (@mitjatsszunk) által megosztott bejegyzés

Számos terv készült, de leginkább azt tartottam szem előtt, hogy a grafika semmiképpen ne legyen öncélú. Nem ragadhattam bele abba, hogy számomra mi a komfortos, nekem mi tetszik jobban. A játék maga kiáltott azért, hogy teremtsük meg az az Egyszer volt… univerzumát, ahol Elvis szerelme simán felélesztheti Mona Lisát, és egy csillagközi kirándulás végén boldogan letelepedhetnek egy bolygón, ahol új életet kezdenek. De az is lehet, hogy egy csimpánz dolgozni fog az FBI-nak… Tudjátok, itt bármi megtörténhet. 

+1 tipp

A Libertine-csapatból Németh Luca is írt még egy szuper cikket az Egyszer volt… társasjátékról, ide kattintva tudjátok elolvasni.

Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Súly:
535 g
Kiadás éve:
2021

Egyszer volt… társasjáték

A játékhoz csak egy tollra és nagy adag fantáziára van szükséged. Minden körben lehetőségek közül választhatsz: ki a főhős, hogyan bonyolódik az élete, és mi lesz a történet vége? Ezek az elemek mind-mind egy-egy kártyán (szereplő, dráma, végkifejlet) olvashatók, a játékosok ezek közül választanak. A pontozás az alapján zajlik, hogy ki mennyire gyakori elemet választott a saját sztorijába. Végül az összes addigi körben előforduló szereplők, drámák és végkifejletek közül kell kiválasztani egyet-egyet, és a megadott műfajt alapul véve szöveggé gyúrni.
Nincs más hátra, következhet életed sztorija! A többiek is így gondolják? Szuper, nyertél! Esetleg más rakott össze egy ellenállhatatlanul romantikus/izgalmas/félelmetes/vicces történetet? Akkor ő a nyertes, de biztosak vagyunk benne, hogy nem álltok meg egy játéknál, hiszen az elemek végtelen számú sorrendben adhatják ki a legjobb sztorikat.

9 999 Ft
38
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Súly:
324 g
Nyelv:
magyar

Libertine Könyvesbolt puzzle (500 darabos)

Rakd össze a kedvenc könyvesboltodat! Szeretsz puzzle-özni? Rakd össze a kedvenc könyvesboltodat! Az 500 db-os Libertine Könyvesbolt puzzle nagy kihívás elé állítja a kirakós játék és a könyvek szerelmeseit, ugyanis a polcokon a Libertine-csapat kedvenc olvasmányait és a Libertine Könyvkiadó büszkeségeit is elrejtettük. A szórakoztató és kreatív játékban az aranylétra, az aranykanapé, az irodalmi térkép és a Libertine Könyvesbolt jól ismert enteriőrjét tudod kirakni. Ha végeztél vagy újra kezded, vagy bekeretezed! (Lásd a 4. képet a galériában!) – A kész puzzle mérete: 48×34 cm – Európában készült, minősége bivizsgálva, anyaga papír – Poszter méretű a végeredmény, így alkotásod a munka végeztével bekeretezheted

6 499 Ft
3 999 Ft
Szerző:
Gabrielle Zevin
Kiadó:
Magnólia Kiadó
Oldalak száma:
511

Világépítők

Két gyerek, egy kisfiú és egy kislány találkozik egy kórházban 1987-ben. A lány a leukémiában szenvedő nővérét látogatja meg, a fiú egy autóbalesetből épül fel. Közös témájuk, a videójátékok iránti rajongás - a bennük található lebilincselő világok, az izgalmas versenyek és a mindennapi élet bajai elől nyíló menekülési lehetőség - különös barátságot eredményez köztük. Mégis nyolc év telik el, mire ismét találkoznak, ám sorsuk innentől végleg összefonódik.

Sam és Sadie az egyetemi éveik alatt futnak össze újra egy zsúfolt metróállomáson. A lány a fiú kezébe nyom egy floppy lemezt, amin a legújabb játéka található, amit az MIT haladó játékfejlesztés szemináriumára készített. Samet lenyűgözi a program, és meggyőzi Sadie-t, hogy alapítsanak egy játékfejlesztő céget, hogy megvalósítsák az álmaikat: tervezzenek játékokat, amelyek világai megigézik és beszippantják a kor egyre népszerűbb szórakozási formájának szerelmeseit.

Hamarosan szupersztárok lesznek a területükön. A siker és a csillogás azonban nem várt kihívások elé állítja mindkettejüket.
Gabrielle Zevin varázslatos és meghitt regénye egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik a kreativitásukon keresztül keresik önmagukat, és introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit.

A könyvről mondták:

"Döbbenetes erejű regény, az egyik legjobb, amit valaha olvastam. Zevin gyönyörű története az emberi szeretet és kreativitás szépségét, törékenységét és kitartását mutatja be lenyűgöző módon."
John Green, a Csillagainkban a hiba szerzője

"A Világépítők felejthetetlen könyv az emberi kapcsolatokról, az alkotás szépségéről, valamint a szerelem és a szeretet bonyolult szintjeiről. Ritka gyöngyszem: meghitt hangvételű, de elsöprő erejű; modern szemléletű, de kortalan üzenettel bíró."
Erin Morgenstern, az Éjszakai cirkusz szerzője

"Zevin új könyve szerelmeslevél az élethez, annak minden édenkertjével és aknamezejével. A Világépítők és emlékezetes szereplői nem ismernek határokat. Megnevettetik, tanítják, jobb emberré teszik az olvasót."
Tayari Jones, az Egy amerikai házasság szerzője

"Szenzációs... mintha Zevin ennek a könyvnek a megírására született volna. Egy szerelmeslevél a videójátékokhoz... El fogja varázsolni azokat, akik még sosem játszottak, és örök klasszikus lesz azoknak, akiknek a mindennapi életük része."
Kirkus Reviews

5 980 Ft
Szerző:
Peller Mariann
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
358

Szerelemszövetség

Miután a titokzatos Johnny Blaze iránt fellobbanó érzései hurrikánként söpörtek végig Kékkuti Annabella életén, a sikeres színésznő megnyugodni látszik imádott férje és gyermekei oldalán. A karrierjében is elérkezik a szintlépés ideje: megkapja egy misztikus krimisorozat főszerepét, ez azonban nem várt fordulatokat tartogat. A Johnnyt és Annabellát összekötő karmikus hálózat minden eddiginél erősebben fonja össze a két lélek sorsát. Szédítő spirituális utazás veszi kezdetét, amelyben Annabella előtt feltárulnak a korábbi életei az ókori Egyiptomtól a marseilles-i pestis idején át a 19. századi Amerikáig. Eközben vészjósló jelek bukkannak fel világszerte, amelyek arra utalnak, hogy a Fény és az Árnyék harcában ezúttal talán az utóbbi kerekedik felül.

4 999 Ft
78
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
272
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

KÖNYVnyErő

“Nem engedhetjük, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy az olvasás titka a TikTok-ra cserélhető.” /Szabados Ágnes/

Gondoltál már arra, hogy az olvasás szuperképesség lehet? Hogy a kérdéseidre a válasz csak egy karnyújtásnyira van? Szereted a rejtvényeket, kreatív feladatokat?

4 499 Ft
999 Ft
50
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft
2 999 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft