KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Erdélyi Boróka: Mindenkit óva intek attól, hogy január 1-jétől drasztikusan változtasson az életén!

niok
Szűrés törlése
Papós Tamás
2024.01.01 00:01
Erdélyi Boróka: Mindenkit óva intek attól, hogy január 1-jétől drasztikusan változtasson az életén!

A Nincs időm olvasni kihívás januári közös könyve az Élet, cél, idő. A Célorientált időgazdálkodás a mindennapokban alcímmel a Libertine Könyvkiadó gondozásában, Czikkely Panni ötletes illusztrációival megjelent könyv Szabados Ági szívügye volt, hiszen ő maga is vágyott egy olyan könyvre, amely segít rendszerbe foglalni a célokat és a mindennapokat. Abban, hogy a NIOK-közösséget meglephesse egy ilyen könyvvel 2024-ben, Erdélyi Boróka volt a segítségére, akivel együtt izgatottan várjuk a kötet fogadtatását. A szerző az időgazdálkodás és a hatékonyság elismert szakértője, kiváló coach, emellett elfoglalt édesanya is, így empatikusan közelíti meg a témát. Borókával beszélgettünk a nem mindennapi kezdő lökésről a karrierje felé, sőt, ahogy elmerültünk az interjúban, az is kiderült, hogy rendkívül komplex önismereti kalandra hív minket könyvében. Ettől azonban nem kell megijedni, ugyanis ha megfogadjuk a tanácsait, könnyebb lehet elérni a céljainkat, mint gondolnánk.

Ha az időmenedzsment és a célok elérése szempontjából nagyon egyszerűen akarjuk megfogalmazni az Élet, cél, idő lényegét, akkor mondhatjuk-e azt, hogy a könyv olyan iránytű és eszköztár, amelynek módszereit bárki alkalmazhatja?

Igen, ez nagyrészt lefedi a lényegét, hiszen olyan könyvet álmodtunk meg, amely minden embernek – kortól, foglalkozástól, családi állapottól függetlenül – segíthet. Az alapvető probléma ugyanis mindenkinél hasonló, csak másként próbál megküzdeni vele. Sok olyan eszközt mutatok be, amely segíthet, és mindenki maga választhatja ki, hogy a mindennapjai során melyiket tudja alkalmazni. Ez a téma egyébként is egy nagy kísérletezés. Nem lehet azt mondani, hogy van top öt eszköz, és ezek valamelyike garantáltan beválik. Mindenki maga csiszolja ki a számára megfelelő metódusokat. Ehhez nyújtok iránytűt és eszköztárat, az egyéni munkát viszont bele kell tenni, ezt nem lehet megúszni.

A coaching honlapod ajánlásai között olvasni is olyan véleményt, amely szerint „nincs lazsálás, Boróka keményen megdolgoztat”. Az olvasók is erre számíthatnak?

A könyvben sok inspiráló sztori található, saját tapasztalatokból. Vannak tehát olvasmányos, pihenős részek is a sok praktikus eszköz és módszer között, de a munkát nem lehet megspórolni, ha valódi változást akarunk elérni.

Hogyan közelíthető meg ez a munka?

Bár végső soron a mindennapi időmenedzsment gördülékenyebbé tétele a cél, kontextusában érdemes vizsgálni az időgazdálkodással kapcsolatos egyéni problémákat – ehhez igyekeztem keretet adni. Az időgazdálkodás nem egy öncélú folyamat: nem elegendő célkitűzés, hogy a napi tennivalók listáján minél több pontot tudjak kipipálni. Coachként az ügyfeleimmel elsőként mindig azon dolgozunk, hogy mi a célok mozgatórugója. Nem a teljesítmény hajhászása a cél, sem az ügyfeleimnél, sem a könyvben. A könyvhöz ajándék célkövető lap jár, az erre írt cél például az is lehet, hogy több idő legyen a családra, vagy hogy nyugodtabb tempóban lehessen élni az életet. 

Többet ésszel, mint idővel – ez a szakmai mottód. Ha azt vizsgálom, hogy mi az eredeti közmondás, ez utalhat arra is, hogy az időmenedzsment sokkal könnyebb is lehet, mint sok ember gondolná.

Ha valaki tudatosan alakítja az idejét, akkor egy idő után valóban könnyebb lehet, mint előtte képzelte. Azonban mindenkit óva intek attól, hogy január 1-jétől drasztikusan változtasson az életén! Ebben az esetben tényleg elképesztő nehéznek tűnhet az életmódváltás, és az is lesz. Sőt, egyik napról a másikra ez sosem megy. Ezzel szemben napról napra, hétről hétre, apróságok folyamatos változtatásával már eredményes lehet az ember. Érdemes azzal kezdeni, ami a legjobban zavar, és fontos, hogy építsünk az erősségeinkre. Senki sem nulláról indul a változások elérésében, vannak alapok, amelyekre építhetünk, ezeket kell magunkban megtalálni.

A célok elérésének gátjaként talán három elem merül fel leggyakrabban: a halogatás, a tudatosság hiánya és a családi élet. Vannak olyan gátjai is a célok elérésnek, amelyekre sokan talán nem is gondolnának?

Igen, az egyik alapvető, mégis sokakat meglepő tényező az automatizmusok szerepe. Ezeket sokszor magunkkal hozzuk a gyerekkorunkból, vagy kialakulnak, majd mégsem változtatunk rajtuk, akkor sem, ha a körülmények változnak. Vegyünk például egy édesanyát, aki miután óvodás vagy iskolás lesz a gyereke, visszatér a munkájához, viszont az összes gyereknevelési rutint megtartja, az összes házimunkával és egyéb teendővel. De ilyen példa lehet az is, hogy – csak mert otthon ezt láttuk gyerekkorunkban – mi magunk is nagytakarítást végzünk az év végi ünnepek előtt. Valóban szükség van ezekre? Reagálunk a körülmények változására? Ilyen kérdéseket fel kell tenni magunknak, és az automatizmusok okát is meg kell vizsgálni. Igazi önismereti nyomozás ez. Picit álljunk meg, és nézzünk rá az életünkre, gondolkodjunk el rajta. Akik ezt nem teszik meg, csak úsznak az árral. A változtatáshoz pedig mindig van mozgástér. Természetesen más ez a mozgástér egy szingli egyetemistánál és más egy többgyermekes, dolgozó édesanyánál, de bármennyi is van, ki lehet használni.

Több helyen mesélted, hogy gyerekkorodban egy időmenedzsmentkönyv volt rád nagy hatással, amit egy rokonod kapott ajándékba, mégis te olvastad ki már az első napon. Nem mindennapi történet, hogy egy szakmai könyv olyan hatással legyen egy gyerekre, hogy az egész életét meghatározza.

Gyerekként volt egy nagy törés az életemben, úgy éreztem, kihúzták alólam a talajt. Ösztönösen próbáltam kontrollt találni, és az említett könyv adta meg a kezdő lökést a megoldáshoz. Persze később, egy komoly önismereti munka eredményeként rájöttem, hogy nem mindig kell ez a kontroll, különben túltervezés és a perfekcionizmus áldozata leszek.

Írod is a könyvben, hogy fontos az önismeret az időmenedzsmenthez. Azonfelül, hogy jó tudni, melyik feladatot mennyi időbe kerül megoldanunk, miért van szükség önismeretre ezen a téren?

Ahhoz, hogy sikerrel alkalmazzuk a könyvben szereplő ötleteket, tudni kell, mit is szeretnénk elérni. A cél viszont akkor lesz megvalósítható, ha ismerjük a saját működésünket. Itt nemcsak a bioritmusról vagy a napi rutinról van szó, hanem arról, hogy tudjuk, miért fontosak azok a dolgok, amelyeket annak érzünk. Még érdekesebb kérdés, hogy miért mondom valamire azt, hogy fontos nekem, mégse szánok rá időt. A válaszokhoz folyamatosan résen kell lennünk, figyelnünk kell magunkra.

Az önfejlesztő könyvek kapcsán sokszor felmerül az a természetes igény, hogy olyan tanácsokat adjanak, amelyek a karrier és a magánélet közötti egyensúly elérésében is segítenek. Az Élet, cél idő ilyen?

Kulisszatitokként talán elárulhatom, hogy Szabados Ágival és a szerkesztővel, Németh Lucával azt fogalmaztuk meg, hogy egy kedves könyvet szeretnénk létrehozni. Nem olyan könyvet akartunk, amely nyomasztó harapófogóként minél többet vasal ki az emberből. Megengedő könyvet alkottunk, amely keretet ad a célok megfogalmazásához és eszköztárat az elérésükhöz. Ennek megfelelően a karrier és magánélet egyensúlyát mindenki szabadon alakíthatja, a saját igényei szerint.

Szerző:
Erdélyi Boróka
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Műfaj:
Pszichológia, önismeret

Élet, cél, idő

A célok megvalósítása ezzel a könyvvel kezdődik!

 

Mi a közös a cégvezetőben és a kisgyerekes anyukában? A vállalkozóban és a családapában? Az üzletasszonyban és a vizsgára készülő egyetemistában? Mindannyian szeretnének hatékonyak lenni és elérni a céljukat, bármi legyen is az. 

 

Az Élet, cél, idő a komolyan csengő időgazdálkodás és hatékonyságnövelés fogalmát fordítja le a mindennapok nyelvére, és lépésről lépésre vezet el egy személyre szabható rendszerig, amely a hétköznapi időbeosztástól az egészen nagy volumenű célok eléréséig számos ponton lehet a hasznunkra. Segít megfogalmazni a valódi célunkat, és megmutatja, miként szervezhetjük eköré az életünket olyan eszközök és elméletek segítségével, mint az iránytű, a célpiramis, az akcióterv vagy a hangyamodell. Kiderül belőle, hogyan lehetünk elfoglaltak helyett hatékonyak, valamint az is, hogy az önismeretnek, az önegyüttérzésnek és a bioritmusunknak nagyobb szerepe van a célunk elérésében, mint gondolnánk.

 

A könyvben érintett témák: célelmélet, élettervezés, idő- és energiamenedzsment, feladat- és figyelemmenedzsment.

 

Erdélyi Boróka időgazdálkodás- és hatékonyság-szakértő azt vallja, hogy apró, de következetes lépésekkel célt érhetünk, és kiegyensúlyozottabb, boldogabb mindennapokat teremthetünk. Könyvében személyes történetébe is bepillantást engedve olyan emberközeli nézőpontból írja le a célállítás és a jövőtervezés folyamatát, amelynek segítségével sokkal élvezetesebben juthatunk el a célunk kitűzésétől annak megvalósításáig. 

5 499 Ft
Szerző:
Guillaume Musso
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
301

Ott leszel?

A boldogsággal az a bökkenő, hogy hamar hozzászokik az ember.


Az időutazás lehetetlen. S ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jövő turistái még nem leptek el bennünket csapatostul. - Stephen Hawking

Elliott Cooper, a neves San Franciscó-i sebész harminc éve nem tudja elfelejteni élete szerelmét. Ilenát baleset érte, Elliott azóta is önmagát vádolja a haláláért. Aztán egy napon, amikor a Vöröskereszt önkénteseként Kambodzsában dolgozik, különös ajándékot kap egy hálás öregtől: e...
4 299 Ft
Szerző:
Guillaume Musso
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
341

Visszajövök érted

Jóvá tudja-e tenni az ember egyetlen nap alatt egy élet tévedéseit?

A harmincas éveiben járó Ethan gazdag, híres, jóképű pszichiáter. Keményen megdolgozott a sikerért. Boston szegénynegyedében nőtt fel, ahol kilátástalannak látta a jövőjét. Huszonharmadik születésnapján döntő lépésre szánta el magát: egy New York-i kiránduláson hátat fordított addigi életének, és egy forgalmas utca sarkán örökre eltűnt legjobb barátja és menyasszonya szeme elől.
Ti...
4 299 Ft
Szerző:
Matt Haig
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
348

Éjfél könyvtár

Nora Seed eddigi élete rossz döntések és megbánások sorozata. Úgy érzi, mindenkinek csalódást okozott, önmagát is beleértve. Amikor azonban az Éjfél Könyvtárban találja magát, esélyt kap arra, hogy rendbe hozzon mindent.

Az Éjfél Könyvtárban lévő könyveket kinyitva megtapasztalja, hogyan alakult volna az élete, ha más döntéseket hoz, így egy régi barátja segítségével nekiáll megkeresni a számára tökéletes életet. A dolgok azonban nem mindig úgy alakulnak, ahogy arra számít,...
3 990 Ft
Szerző:
Natalia Sherba
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
464

Az órakulcs - Óramágusok I.

LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA!
Vasilisa egyszerű kamasz lány, átlagos élettel. Ám egy nap megtudja, hogy létezik egy titkos, elrejtett világ, melyben óramágusok, tündérek és más varázslények élnek. Mire felocsúdik, már egy életre-halálra menő játszma kellős közepén találja magát, és szerepet kell vállalnia a Nagy Idővarázslatban. Veszélyesnél veszélyesebb akadályokat kell legyőznie, miközben szép lassan rájön, ki áll teljes szívből mellette, és ki az, akitől óvakodnia kell....
3 999 Ft
Szerző:
Kavagucsi Tosikadzu
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Oldalak száma:
249

Mielőtt a kávé kihűl

Különös városi legenda terjed egy bizonyos Funiculi Funicula nevű kávézóról. Azt beszélik, hogy aki ennek a kávézónak egy bizonyos székére ráül, időutazásra indulhat. Kívánság szerint a múltba vagy a jövőbe repítheti egy különleges kannából szertartásosan kitöltött kávé. Csakhogy az időutazónak néhány szigorú szabályt tiszteletben kell tartania:


1. Az időutazás során csak azokkal az emberekkel találkozhat, akik már jártak a kávézóban.

2. Bármit tesz is "odaát", a jelent nem változtathatja meg.

3. A kérdéses széken általában ül valaki, de néha elhagyja a helyét. Csak ilyenkor lehet elfoglalni azt a széket.

4. Az időutazás közben nem lehet felállni, vagy átülni máshova.

5. Az utazás akkor kezdődik, amikor kitöltik a kávéját, és akkor végződik, amikor kiürül a csésze. De meg kell innia a kávét, mielőtt kihűl.

Ez még közel sem az összes szabály. Az emberek mégis késztetést éreznek rá, hogy ellátogassanak a Funiculi Funiculába, és kikérjék a hétköznapinak cseppet sem mondható feketéjüket. Közülük most négy nő szívmelengető történetét ismerheti meg olvasó.
Ön betérne egy feketére, ha tudná, hol van ez a hely?

4 800 Ft
Szerző:
Stephanie Garber
Kiadó:
Kolibri Gyerekkönyvkiadó
Oldalak száma:
460

Finale

Egy szerelem, amelyért megéri küzdeni.
Egy álom, amelyért megéri meghalni.
Egy befejezés, amelyre megérte várni.

Két hónap telt el a legutóbbi Caraval befejezése óta. Két hónapja, hogy a Fátumok kiszabadultak egy elvarázsolt kártyapakliból, két hónapja, hogy Legend bejelentette igényét a trónra, és két hónapja, hogy Tella rájött: a fiú, akibe beleszeretett valójában nem létezik.
Amikor életek, birodalmak és szívek sorsa múlik rajta, Tellának el kell döntenie, hogy megbízik-e Legendben, vagy régi ellenségeként kezeli. Miután rábukkan egy titokra, amely fenekestül felforgatja az életét, Scarlettnek képessé kell válnia a lehetetlenre. Legendnek pedig meg kell hoznia egy döntést, amely örökre megváltoztathatja.
A Caraval véget ért, de minden idők legnagyobb játéka még csak most kezdődik. Ezúttal nincsenek nézők - csak nyertesek vagy vesztesek.

5 499 Ft
Szerző:
Emma Straub
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
318

Holnap ilyenkor

New York Times Bestseller

"Az a fajta könyv, ami megnevettet, megríkat, amitől fel akarod hívni telefonon azokat, akiket szeretsz. Kivételes élmény." - Emily Henry
"Gyönyörteli." - Boston Globe

Mi lenne, ha elutazhatnál a múltba?

Alice holnap lenne negyven. Aztán reggel felébred, és 1996-ban találja magát. Újraéli a tizenhatodik születésnapját. Nem csak az döbbenti meg, milyen volt a külseje kamaszkorában, nem is az, hogy viszontlátja a fiút, akibe gimiben bele volt zúgva: legjobban az apján hökken meg, aki alig több mint negyvenévesen sármos, energikus. Így, hogy rálát élete további menetére, néhány múltbeli esemény új értelmet nyer. Ha változtathatna valamin, megtenné?

A jelenben, mi tagadás, nem boldog. Az apja kórházba került, párkapcsolata nincs. Tulajdonképp semmi vész, de ez így mégsem az igazi. Talán a múltba tett kirándulás segít rájönni, mi hiányzik?

5 990 Ft
Szerző:
Amy Harmon
Kiadó:
Libri Könyvkiadó
Oldalak száma:
561

Csak a szél tudja

Anne Gallagher fájdalmas kötelességének tesz eleget. Írországba tart, hogy imádott nagyapja hamvait ott helyezze végső nyugalomra. Anne-t kislányként elbűvölték a nagypapa történetei az óhazáról, ahol most szinte beszippantják az emlékek, és visszarepítik az időben.

1921-ben Írország véres testvérháború felé sodródik. Amikor Anne feleszmél, sérült, zavart, és nem tudja, hol van, mégis biztonságban érzi magát dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt, aki egy furcsamód ismerős fiú gyámja. Összetévesztik a fiú rég eltűnt anyjával, és Anne elfogadja új személyiségét, mert meggyőződése, hogy az asszony eltűnése összefügg vele. Ahogy egyre nő az országban a feszültség, Thomas csatlakozik a függetlenségért vívott harchoz, és Anne-t is magával sodorja a történelem vihara. Válaszút előtt áll: lemondjon-e korábbi életéről a szerelemért, amelyről nem hitte, hogy valaha is rátalál?

Amy Harmon regényében az ír történelem tragikus történelmi korszaka és egy különleges szerelem története elevenedik meg magával ragadó módon. A kötetet 2019-ben a Goodreads olvasói a legjobb történelmi regények közé szavazták.

"Kettétörtem a szívem,
ütöttem vadul.
Milyen anyag? Úgy hittem,
kőből alakult,
s hogy e sötét és elhagyott terem
mélyéből előlépsz, Szerelem."

W. B. Yeats

4 999 Ft
Szerző:
George Orwell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
358

1984

A háború: Béke A szabadság: Szolgaság A tudatlanság: Erő
3 999 Ft
Szerző:
George Orwell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
419

1984

George Orwell (szül. Eric Arthur Blair, 1903-1950) a 20. század egyik legnagyobb hatású írója. Az Indiában született, majd Angliában nevelkedett szerző egyetemi ösztöndíj híján utazott vissza szülőföldjére, hogy a burmai rendőrségnél dolgozzon, ám 1927-re végleg megundorodva az angol gyarmati politikától, kilépett a szervezetből. Az itt szerzett tapasztalatai a hatalom működéséről és az elnyomottak helyzetéről, majd a szegénynegyedekben töltött keserű hónapok, és végül a második világháború tragédiája vezetett Orwell és a 20. század egyik legismertebb műve, az 1984 megírásához, amelyet megérdemelten emlegetnek a világirodalom klasszikusai között.
"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja a naplójába Winston Smith, a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2 x 2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt. Az 1984 örök emlékeztető a 20. század totalitárius hatalmainak működéséről, ugyanakkor kegyetlen szatíra és figyelmeztetés is a jövőre vagy éppenséggel a jelenre nézve, hiszen ma is zsigereinkben érezhetjük a diktatúrák örökségét. A mai napig közszájon forgó kifejezések mellett ugyanakkor a regény által jobban érthető a 21. század különböző technológiákkal átszőtt terekben létező társadalmának működése is, a köztéri kameráktól kezdve a közösségi médián át az álhírekig.

2 999 Ft
Szerző:
Kavagucsi Tosikadzu
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Oldalak száma:
253

Történetek a kávézóból - Átdolgozott kiadás

Átdolgozott kiadás

A nemzetközi bestseller Mielőtt a kávé kihűl folytatásában négy újabb időutazásra kerül sor a kicsiny japán kávézóban.

Tokió egyik mellékutcájában több mint egy évszázada kínálja gondosan elkészített kávéit a Funiculi Funicula kávéház. Városi legendák szerint mást is tud ez a hely: vendégei szigorú szabályoknak engedelmeskedve visszamehetnek az időben. A regényben újabb négy ember vállalkozik erre a feladatra. Kockázatos kalandjuk során barátaikkal, családtagjaikkal vagy szerelmeikkel találkoznak. Noha a múlt a szabályok szerint nem változtathatja meg a jelent, mégis olyan impulzust ad az időutazóknak, ami megkönnyíti életük folytatását.

A szívmelengető érzelmekkel és sok-sok bánattal teli regény arra buzdítja az olvasót, hogy maga is feltegye a kérdést: "Mihez kezdenék, ha visszamehetnék az időben?"

4 500 Ft
Szerző:
Guillaume Musso
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
404

Holnap

Rejtélyes és felkavaró kaland. A valóság határait feszegető cselekmény. Magával ragadó, izgalmakkal és feszültséggel teli történet.
Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket - és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó...

Guillaume Musso regényről regényre különleges kapcsolatot alakít ki olvasóival. Az 1974-ben Antibes-ban született szerző diákévei alatt kezdett írni. A közönség először 2004-ben, az És azután... megjelenésekor találkozhatott vele. Majd egymást érték a regények. Mára ő a legnagyobb példányszámban eladott kortárs francia író, aki tizenkét éve megszakítás nélkül vezeti a francia sikerlistát, és népszerűsége a világ minden táján töretlen. 2021-ben elnyerte a thriller és noir műfajában teljes életműért járó Raymond Chandler-díjat.

4 499 Ft
Szerző:
Stephanie Garber
Kiadó:
Kolibri Gyerekkönyvkiadó
Oldalak száma:
472

Caraval

Egy legendás versengés...
Egy magával ragadó románc...
Két lánytestvér eltéphetetlen köteléke...

Scarlett Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból.
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!
A Kolibri Kiadó gondozásában már megjelent a Caraval folytatása, a Legendary és befejező kötet, a Finale is!

5 499 Ft
Szerző:
Kerstin Gier
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Borító:
puhatábla, ragasztókötés

Smaragdzöld - Időtlen szerelem

Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek. Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó. Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából. Beleszeret, aki elolvassa!

4 799 Ft
Szerző:
Kerstin Gier
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Borító:
puhatábla, ragasztókötés

Időtlen szerelem 1. - Rubinvörös

Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek a tetejébe épp ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást, és ez régen sem volt másképp. És, hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok, mint egykoron...

3 999 Ft
Szerző:
Kerstin Gier
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj:
Irodalom

Zafírkék - Időtlen szerelem

Friss szerelmesként a múltba utazni - ez talán nem a legjobb ötlet. A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja. Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is. Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni. (Egyik sem igazán egyszerű!) Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!

3 999 Ft
Szerző:
Diana Gabaldon
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj:
Irodalom

Outlander - Az idegen

"Lenyűgözően szórakoztató... A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány" - Chattanooga Times Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér, Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul. Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul... 1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön... Urunk 1743. évében. Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet... továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

6 999 Ft
Szerző:
Diana Gabaldon
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj:
Irodalom

Outlander 2. - Szitakötő borostyánban

Claire Randall húsz éven keresztül megőrizte titkait. De most felnőtt lányával együtt visszatér Skócia fenséges, ködfátyolba burkolózó hegyei közé. Claire itt szeretné elmondani a lányának az igazságot egy fontos dologgal kapcsolatban, amely éppen olyan megdöbbentő, mint ami mögötte van: az ősöreg kőkör rejtélye, az idő korlátain átívelő szerelem és James Fraser, a skót harcos, akinek lovagiassága egykor ott tartotta Claire-t a férfi évszázadának veszedelmei között a saját korába való visszatérés helyett. Ezúttal a vér és a szenvedély öröksége állítja próbatétel elé Claire gyönyörű, rézvörös hajú lányát, Briannát, miközben ezzel párhuzamosan folytatódik Claire önfelfedezésének útja Stuart Károly intrikával teli párizsi udvarában, ahol férjével együtt versenyt fut az idővel, hogy elejét vegyék a kudarcra ítélt felföldi felkelésnek, és elszántan küzd azért, hogy megmentse mind gyermekét, mind a szeretett férfit. "Rengeteg akció, rengeteg szex... Diana Gabaldon született mesélő." - (Arizona Republic). " Diana Gabaldon fényévekkel jár a romantikusregény-író kollégái előtt." - (Daily News (New York))

5 999 Ft
Szerző:
Kavagucsi Tosikadzu
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Borító:
puhatábla, ragasztókötés

Mielőtt az emlékeid elhalványulnak

A Mielőtt a kávé kihűl című nemzetközi bestsellersorozat harmadik kötete négy újabb vendég sorsát villantja fel egy olyan kávézóban, ahol vissza lehet menni a múltba.A Japán legészakibb szigetén magasodó Hakodate-hegy oldalában található a Donna Donna Kávézó, ahonnan pazar kilátás nyílik Hakodate város kikötőjére. Ez azonban nem minden. A bájos tokiói Funiculi Funicula Kávézóhoz hasonlóan a Donna Donnában is az időutazás különleges élményében lehet része a látogatóknak.A Mielőtt az emlékeid elhalványulnak magán viseli a szerző megszokott kézjegyeit: karakterei szeretnivalók, a történetek mélabúsak. Kavagucsi ezúttal is azt a kérdést teszi fel olvasóinak, hogy mit változtatnának meg, ha visszamehetnének az időben.

4 990 Ft

A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Henry genetikai hibával született: időnként kizuhan a saját korából, és eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Nem tudhatja, mikor történik meg vele újra, s hol találja magát legközelebb.
Egyetlen biztos pontja Clare, akihez mindig visszatér. Szeretik egymást, és megpróbálnak normális családi életet élni, de nem tudják, gyerekük örökli-e a betegséget, és mikor jön a halál. Csak azt tudják, hogyan jön: mindketten látták a férfit lőtt sebbel meghalni.

4 499 Ft