KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Szórakoztató és tanulságos – a „Mert jólesik!” sztorik hozzásegítenek a felszabadult élethez

Papós Tamás
2023.07.11 14:47
Szórakoztató és tanulságos – a „Mert jólesik!” sztorik hozzásegítenek a felszabadult élethez

Mert jólesik! Ez a válasz sokkal több, mint egy új szlogen – ezt bizonyítja inspiráló kiadványával a Foodora. Az ételrendelő alkalmazásban a felszabadult élethez kapunk használati utasítást – gyors házhozszállítással. A Libertine Könyvesbolt exkluzív felolvasóestjén könyvnépszerűsítők lapozgatták a rengeteg tanulságos történetet és menő illusztrációkat tartalmazó kötetet. Szívből ajánljuk, ha te is belefáradsz néha az elvárásokba.

  • Amikor a desszerttel kezded, és megkérdezik, miért.
  • Amikor magadnak rendelsz virágcsokrot, és csodálkozó tekintettel faggatnak az okáról.
  • Amikor extra sajtot kérsz a vegán burgerhez, és egy csodálkozó szempár néz vissza rád.

Csak néhány példa olyan élethelyzetekre, amikor célszerű lazán azt mondani: „Mert jólesik!”. Többször kellene ennyit válaszolnunk, felszabadulva a külső nyomás és a belső kételyek alól!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

foodora Magyarország (@foodora_hu) által megosztott bejegyzés

Ez a Foodora könyvének fő üzenete, húsz abszurdan ábrázolt, de ismerős sztorival, amely hasznos tippekkel segít abban, hogyan ne agyaljuk túl a dolgokat. A fiatal magyar művészek által illusztrált kiadvány hétköznapi szituációkon keresztül mutatja be, hogy a számonkérő kérdésekre valószínűleg több jó, de csak egy tökéletes válasz létezik: „Mert jólesik!”.

Ebben a szellemben tartottunk exkluzív felolvasóestet a budapesti Libertine Könyvesboltban, különleges társaságban. Könyvnépszerűsítőket hívtunk meg, akiknek Tasnádi Bence, a Katona József Színház színésze, és Baranyai Barna humorista olvasott fel, slam poetryvel fűszerezve, el-elkalandozva az egyes fejezetekben olvasható sztorik kapcsán. Az este egyszerre volt szórakoztató és tanulságos.

– A könyv tele van humorral és szuper illusztrációkkal, ennek megfelelő volt a felolvasóest is. Rengeteget nevettünk, és kialakult egy kerekasztal-beszélgetés is, hiszen mindenki számos példával tudott kapcsolódni a szlogenhez – kezdte beszámolóját a Libertine-csapat tagja, Bognár Edmond, aki könyvnépszerűsítőként kapott meghívást a Foodorától.

– Én például elárultam, hogy a zebránál mindig a fehér vonalra lépek, amiért olykor furán is néznek rám, pedig csak arról van szó, hogy nekem így esik jól a közlekedés. Megannyi hétköznapi szituáció van az életünkben, amit nem érdemes túlgondolnunk mások reakciói miatt, és remek ötletnek tartom, hogy ezt az üzenetet egy ilyen könyv is átadja. Külön örültem, hogy Csecse Attilával találkozhattam, hiszen tinédzserként számomra rendkívül inspirálóak voltak a videói, és a Foodora vicces ajándékáért is hálás vagyok, a poénokkal tarkított vászontáskát sokan megmosolyogták már – mesélte Edmond.

Jó ügyet támogattunk, hiszen a Foodora market budapesti üzleteiben megvásárolható Mert jólesik című könyv bevételét teljes egészében a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványnak adományozzák. A Ronald Házak olyan családok számára biztosítanak otthoni körülményeket térítésmentesen, amelyekben beteg gyermekek elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esnek át. Így a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek a családtagjaik közelében maradhatnak, ezzel is segítve felépülésüket.

A könyv megvásárlásával tehát nemcsak a saját mindennapjaidon, hanem másokén is segíthetsz! Csak lépj be az alkalmazásba androidos mobilon vagy iPhone-on, rendeld házhoz, és hamarosan te is lapozgathatod!

A cikk megjelenését a Foodora támogatta.

Szerző:
Gerald Durrell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
374

Családom és egyéb állatfajták

- Már megint ez a nyavalyás kölyök! - üvöltött Larry.
- Vigyázz! Vigyázz! Jönnek! - visított Margo.
- Egy könyvet adjatok! - bömbölte Leslie. - Nem kell begyulladni, üssétek le egy könyvvel!
- Mi van veletek, az istenért? - könyörgött mama, szemüvegét törölgetve.
- Ez a nyavalyás kölyök... még elpusztít mindnyájunkat... nézz az asztalra... térdig járunk skorpióban...

A nem is kissé excentrikus Durrell család - a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániá...
4 599 Ft
Szerző:
Marie Aubert
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
144

Felnőtt emberek

Ida sikeres építész, egyedül él, és rendszerint nős férfiakkal keveredik inkább rövidebb mint hosszabb kalandokba. Egyre jobban aggasztja, hogy szingli, és hogy elszalasztja az anyává válás lehetőségét. Amikor betölti a negyvenet, úgy dönt, lefagyasztatja a petesejtjeit arra az esetre, ha találkozik majd a megfelelő társsal. A nagy elhatározást a tengerparti nyaralóban akarja bejelenteni a családtagjainak, ahol összegyűlnek, hogy megünnepeljék az anyja hatvanötödik születésnapját. Azonban Mar...
3 999 Ft
Szerző:
Delia Owens
Kiadó:
Libri Könyvkiadó
Oldalak száma:
432

Ahol a folyami rákok énekelnek

,,Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani."
Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és '60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel.
Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a...
5 999 Ft
Szerző:
Madeline Miller
Kiadó:
General Press Kiadó
Oldalak száma:
424

Kirké

Az Akhilleusz dala szerzőjének merész, káprázatos és várva várt új regénye, amely kiválóan rajzolja újra az Odüsszeiából ismert hatalmas varázslónő, Kirké életét. A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek - nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet. Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is. Ám egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között. Madeline Miller regénye mámorító eposz a családi vetélkedésről, intrikáról, szerelemről és veszteségről, illetve a férfiak uralta világban is rendíthetetlen női erőről.

4 990 Ft
Szerző:
Susanne Clarke
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
223

Piranesi

A Hollókirály szerzőjének mámorító, hipnotikus új regénye, mely egy álomszerű, alternatív valóságban játszódik.

Piranesi háza nem hétköznapi épület. Termei végtelenek, folyosói végeláthatatlanok, falait pedig sok ezer különféle szobor borítja. A labirintusszerű csarnokok közt egy bebörtönzött óceán terül el, hullámok emelkednek mennydörögve a lépcsőházakban, pillanatok alatt árasztva el a termeket. De Piranesi nem fél; ismeri a dagályokat, ahogyan a labirintusban is eligazodik....
3 680 Ft
Szerző:
Emily Henry
Kiadó:
Centrál Könyvek
Oldalak száma:
456

A könyvek szerelmesei

A romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt - könyvrajongóknak!

Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre.

Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő.
És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak.
Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak - a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna -, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat.

"A tökéletes nyári romkom." - Parade

"Az egyik kedvenc szerzőm." - Colleen Hoover, New York Times-bestsellerszerző

"Emily Henry könyvei igazi ajándékok az olvasóknak: tökéletes bennük a szenvedély és a kedves évődés aránya. A szövegük könnyed, a karaktereik bűbájosak. Az egyetlen rossz bennük, hogy véget érnek." - V.E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete New York Times-bestseller szerzője

4 790 Ft
Szerző:
Angeline Boulley
Kiadó:
Cartaphilus Kiadó
Oldalak száma:
510

A ​Tűzőrző lánya

Faji előítéletek, egy sokkoló gyilkosság utáni nyomozás és lenyűgöző betekintés az amerikai őslakosok kultúrájába - A Tűzőrző lánya 2021 legnagyobb young adult sikere az Egyesült Államokban, amelyből Barack Obama és Michelle Obama készít sorozatadaptációt a Netflix számára.

5 599 Ft