KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Forró Bence: „A siker elképesztően viszonylagos, fogalmunk sincs róla, hogy milyen élet van mögötte”

libertine könyvkiadó
Szűrés törlése
Papós Tamás
2024.05.15 11:45
Forró Bence: „A siker elképesztően viszonylagos, fogalmunk sincs róla, hogy milyen élet van mögötte”

Forró Bence egyike a Libertine Könyvkiadó első szerzőinek, Peller Mariann mellett vele és a Variációk boldogtalanságra című, remek novelláskötetével indult kiadónk es könyvesboltjaink története. Hamarosan eljön a pillanat, amire régóta várunk: Kérésztánc címmel megjelenik Forró Bence első regénye, amely a Könyvhéten debütál. A jó hírek sora azonban itt nem ér véget! Ha előrendelitek a kötetet, 20% kedvezményt kaptok! Sőt, ha június 6-ig vásárolsz, a könyvet már a megjelenés előtt a kezedben tarthatod, azaz elolvashatod még a hivatalos debütálás előtt. Az íróval is beszélgettünk a történetről, lássuk, mire számíthattok!

„A regény nem médiahack lesz, de örülök, ha tanulságokkal szolgál a kollégáknak” – ezzel a sokatmondó címmel jelent meg exkluzív interjú Forró Bencével, a NIOK Magazin 4. számában. Itt mesélt először debütáló regényéről, a Kérésztáncról, amely tavaly nyári beszélgetésünk alkalmával még gőzerővel készült.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Forró Bence (@benceforro) által megosztott bejegyzés

Azóta már teljes a főhős, Hevessy Endre története, aki egy látszólag sikeres, irigyelt életét élő, magát mégis elveszettnek érző, kiégett televíziós műsorvezető, ezért úgy dönt: megöli magát. Meg is próbálja, de nem sikerül. Nincs hozzá bátorsága, így haladékot ad magának: megfogadja, hogy 365 nap múlva valóban megteszi, a következő egy évben pedig olyan életét él, amelyben nincs helye kompromisszumnak vagy megalkuvásnak, mindent megtesz, amit csak szeretne.

Terve kitudódik, így Hevessy Endre akaratlanul kerül a figyelem középpontjába, ezzel pedig olyan események lavináját indítja el, amit lehetetlen megállítani. Fenekestül felforgatja nemcsak a saját, de még rengeteg ember életét. Úgy is fogalmazhatnánk: elszabadítja a poklot.

Van-e kiút a magányból? Meddig terjed az egyén felelőssége? Összeragaszthatók-e újra széteső emberi kapcsolataink? Erre keresi a választ ez a könyv. A Kérésztánc kíméletlen és metsző látlelet korunkról: a szabadságnak hazudott rabszolgaságról, az eszmének csúfolt idiotizmusról beszél. De a felrajzolt sötét világ mögött – ha csak halványan is – ott pislákol a remény gyertyalángja.

A magány a legnagyobb ellenség? – sok kérdés merül fel az előző bekezdések alapján, de talán ez a legfontosabb.

„A siker elképesztően viszonylagos, fogalmunk sincs róla, hogy milyen élet van mögötte” – szólt az első reakció Forró Bencétől. „Mit jelent a siker, ha elvált vagy, a gyerekeid már felnőttek, a barátaid elsodródtak és a szakmában már mindent elértél? Ilyen helyzetben nehéz motivációt találni a mindennapokra” – tette hozzá a szerző, aki szintén író rokona, Forró Pál emléke előtt tiszteleg a főhős nevével, ugyanis Hevessy Endre volt az írói álneve.

A NIOK Magazinban adott interjúban Bence utalt rá, hogy egyszerre szeretne szórakozatni és mondani valamit a társadalomról. Ebben a tekintetben Tom Wolfe stílusát említette példaképként, most pedig a nemrég elhunyt Paul Austert. „Neki is olyan regényei vannak, amelyeket nem lehet letenni. Igyekeztem én is úgy írni, hogy izgalmas cselekmény során bontakozzanak ki a fontos mondanivalók. Ezzel együtt olyan sztoriról van szó, amely abszolút megtörténhet a valóságban” – jegyezte meg Bence.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Forró Bence (@benceforro) által megosztott bejegyzés

„Szabadságnak hazudott rabszolgaság” – a regény ajánlójában felkaptuk a fejünket erre az ellentétre. 

„Azokra a társadalmi elvárásokra utal, amelyeknek óhatatlanul meg akarunk felelni. Pedig az életünk végén teljesen mindegy, hogy ezeknek megfeleltünk-e. A főhős is így gondolja, ezért felrúgja a konvenciókat” – árulta el az író.

Forró Bence debütáló regénye, a Kérésztánc tehát várhatóan június 13-án debütál a Könyvhéten – június 15-én pedig Szabados Ágival pódiumbeszélgetés és dedikálás van tervben – addig 20% kedvezménnyel rendelhető elő a Libertine webshopjában.

20
Szerző:
Forró Bence
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
200

Kérésztánc

FONTOS: Ha előrendelésedet június 6. (csütörtök) éjfélig leadod, a könyvet még a hivatalos megjelenés előtt megkapod GLS kiszállítás vagy csomagpont választása esetén. A kötetre a teljes előrendelési időszakban 20% kedvezményt biztosítunk.

„A pokol: a másik ember” – írta Sartre. De leginkább önmagunk – tehetné hozzá Forró Bence regényének főhőse. Mit kezdjen az életével az, aki úgy érzi, minden megtörtént már vele? Várja türelmesen a halált, vagy szaladjon elébe? Hevessy Endre, a kiégett televíziós műsorvezető az utóbbi mellett dönt, és ezzel fenekestül felforgatja nemcsak a saját, de még rengeteg ember életét. Úgy is fogalmazhatnánk: elszabadítja a poklot. Van-e kiút a magányból? Meddig terjed az egyén felelőssége? Összeragaszthatók-e újra széteső emberi kapcsolataink? Erre keresi a választ ez a könyv. A Kérésztánc kíméletlen és metsző látlelet korunkról: a szabadságnak hazudott rabszolgaságról, az eszmének csúfolt idiotizmusról beszél. De a felrajzolt sötét világ mögött – ha csak halványan is – ott pislákol a remény gyertyalángja.

4 999 Ft
3 999 Ft
Szerző:
Forró Bence
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
156

Variációk boldogtalanságra

“Vannak történetek, amelyeknek nem áll jól a happy end. Ellentmondana az univerzum törvényeinek.”

Forró Bence szeret mesélni: jellemekről, sorsokról, a társadalom különböző rétegeinek figuráiról. Otthonosan mozog a világok között, amelyeket novelláiban Budapest jellegzetes színterei kötnek össze. A kaleidoszkópszerűen rendeződő motívumok pedig saját életünk fordulópontjait idézik fel. Vajon a rugalmasságot vagy az elvhűséget, a felelősséget vagy a szabadságot, a Klauzál teret vagy a Hollywood Boulevard-t választanánk?

3 499 Ft