KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Ezektől a gyönyörű üzletektől eláll a lélegzeted: a világ 5 leghíresebb könyvesboltja

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.12.29 11:41
Ezektől a gyönyörű üzletektől eláll a lélegzeted: a világ 5 leghíresebb könyvesboltja

Van egy könyvesbolt a világon, amelynek rengetegen járnak a csodájára: ez a budapesti Libertine, a város aranylétrás ékszerdoboza, amely immár két éve vár minden könyvszerető embert utánozhatatlan hangulatával. Na jó, és van még egy, amelyet, reméljük, egyre többen fedeztek fel magatoknak: ez a szegedi „kistestvér” Libertine Könyvesbolt. Bár számunkra ezek a legszebbek és a legfontosabbak, a világ még számtalan különleges könyvesboltot rejt – ezekből mutatunk néhányat a decemberi közös könyv apropóján. Elő a bakancslistákkal, szerintünk mindet fel fogod rá írni!

2022 utolsó hónapjának közös könyve egy bájos angol kisvárosban, Yorkban játszódik, és központi szerepet játszik benne egy családi könyvesbolt. Ha a történet helyszínét nem is, más egyedi könyvesboltot felkereshettek még szerte a világban.

  1. Livraria Lello

A portugáliai Portóban található Livraria Lello & Irmão – ismertebb nevén csak Lello – h sokak szerint Európa legszebb könyvesboltja, a Lonely Planet legimpozánsabb könyvesboltjait összegyűjtő listáján pedig a harmadik helyen végzett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Livraria Lello (@livraria.lello) által megosztott bejegyzés

A város központjában fellelhető üzlethelyiség egy, a 20. század elején épült neogótikus épületben kapott helyet. Hatalmas polcai a padlótól a mennyezetig érnek, ikonikus eleme pedig a fából faragott központi lépcsősora. Egyike Portugália legrégebbi könyvesboltjainak, 1869-ben alapították. Érdekessége, hogy a bolt kizárólag belépőjeggyel látogatható, amelynek ára odabent levásárolható.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Livraria Lello (@livraria.lello) által megosztott bejegyzés

  1. Librería El Ateneo

Az argentinok nagyon tudnak, ha könyvesboltról (vagy fociról) van szó! A Buenos Aires-i Librería El Ateneo kétségkívül az ország leghíresebb könyvesboltja, amely egy 1919-ben épült színházban kapott helyet. 

2019-ben a National Geographic a világ legszebb könyvesboltjának választotta. Ismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy évente több, mint egymillió vásárló fordul meg benne, akik jobbára nem is távoznak üres kézzel – 2007-ben például az itt eladott példányok száma meghaladta a 700 000 darabot.

  1. Boekhandel Dominicanen

Színház után következzék egy templom – bizonyítandó, hogy az emberek nem ismernek lehetetlent, ha könyvesboltnyitásról van szó. 

A hollandiai Maastrichtban egy közel 700 éves dominikánus templomot alakították át könyvesbolttá – a freskókkal díszített falak, gótikus oszlopok és mennyezet alatt elhelyezett modern polcrendszer izgalmas összképet alkot. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Francina Kedong (@francinakedong) által megosztott bejegyzés

  1. Book and Bed

Japán számunkra számtalan furcsaságot rejt, ám a Book and Bed könyvesbolt koncepciója európai szemmel nézve is nagyon praktikusnak tűnik.

A tokiói boltban ugyanis senkinek nem kell aggódnia a záróra miatt: a könyvesbolt hotelként is funkcionál, ha tehát valaki belefeledkezett egy jó történetbe, a polcokon keresztül megközelíthető hálófülkék egyikében álomra is hajthatja a fejét, hogy másnap ismét könyvek között ébredjen.

  1. Cărturești Carusel

Az első szó, ami eszünkbe juthat erről a hatszintes bukaresti könyvesboltról, az elegancia.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Andreea Argilovic (@april_argilus) által megosztott bejegyzés

A román főváros szívében álló, 19. századi épület sokáig egy bankárcsalád, a Chrissoveloniak tulajdonában volt, majd a kommunista időszakban áruház működött benne. Ma a hat emelete több, mint 15 000 kötetet rejt.

A könyvesbolt csak egy üzlet könyvespolcokkal? Korántsem! Ezt bizonyítja a fenti gyűjtés, de az is, ha valaki belép a Libertine Könyvesboltok valamelyikének ajtaján. Elsőként felkeresheted a yorki könyvesboltot a decemberi NIOK-könyv, a Könyvesbolti karácsony jóvoltából – ma 20.30-tól pedig vár a kibeszélő!

38
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Súly:
324 g
Nyelv:
magyar

Libertine Könyvesbolt puzzle (500 darabos)

Rakd össze a kedvenc könyvesboltodat! Szeretsz puzzle-özni? Rakd össze a kedvenc könyvesboltodat! Az 500 db-os Libertine Könyvesbolt puzzle nagy kihívás elé állítja a kirakós játék és a könyvek szerelmeseit, ugyanis a polcokon a Libertine-csapat kedvenc olvasmányait és a Libertine Könyvkiadó büszkeségeit is elrejtettük. A szórakoztató és kreatív játékban az aranylétra, az aranykanapé, az irodalmi térkép és a Libertine Könyvesbolt jól ismert enteriőrjét tudod kirakni. Ha végeztél vagy újra kezded, vagy bekeretezed! (Lásd a 4. képet a galériában!) – A kész puzzle mérete: 48×34 cm – Európában készült, minősége bivizsgálva, anyaga papír – Poszter méretű a végeredmény, így alkotásod a munka végeztével bekeretezheted

6 499 Ft
3 999 Ft
50
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft
2 999 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt

Libertine Könyvesbolt képeslapcsomag

Neked nem kell magyaráznom, hogy az olvasás vagy épp a kézzel írás nem régimódi dolog, az utazásokról küldött képeslapok azonban talán több szót érdemelnek. Egy kutatás szerint például az elmúlt években átlagosan 10%-kal csökkent a hazai postákon feladott képeslapok száma. Karácsonykor, húsvétkor, nagyobb ünnepeken csak-csak küldünk lapot, ám utazásokról már kevésbé. Pedig micsoda öröm kézbe venni egy kézzel írott képeslapot, amely azt jelzi, valaki a nyaralásán is gondolt ránk, és megosztja velünk azt a sok csodát, amit látott!
Küldjetek képeslapot a családtagjaitoknak, szeretteiteknek, barátaitoknak, bárhonnan a világból! Akár a Libertine-ből, vagy egy népszerű nyaralóhelyről!
A csomag három képeslapot tartalmaz.

499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt

Libertine könyves bakancslista (plakát)

Igazi könyvmoly vagy? Nincs ötleted, hogy mit olvass a nyáron? Szereted a kihívásokat? Esetleg még a kaparós sorsjegyeket is szereted?
Akkor íme a Libertine könyves bakancslista!
7 500 Ft

100 % természtes szójaviaszból készült, intenzív illatú, ropogó fa kanócos, prémium illatgyetya. 

Égési idő: kb. 30 óra

 

Hogyan használd:
Minden meggyújtás előtt törd le a könnyen letörhető kanócot, hogy maximum 3-4 mm magas legyen, ezzel biztosíthatod az egyenletes illatfelszabadulást a megfelelő lángméretet és a szép látványt.
Ha túl hosszú a kanóc, a láng nagyobb lesz. Túl sok viasz olvad meg, így a későbbi meggyújtások alkalmával kevesebb illat szabadulhat fel.
Minden használat alkalmával legalább addig hagyd égni a gyertyát, amíg a viasz felolvad az üveg széléig.

3 999 Ft