KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Álomba illő világ épült: csodás játékot kaptak a Harry Potter-rajongók!

niok
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.02.18 22:43
Álomba illő világ épült: csodás játékot kaptak a Harry Potter-rajongók!

A NIOK e havi közös könyve, a Világépítők megmutatta: hihetetlen kreativitás áll egy videójáték mögött. Egy világsikert arató konzolkaland kidolgozásához olyan részletekre kell figyelni, amelyekre kívülállóként eddig nem gondoltunk volna. Az Avalanche Software pont egy ilyen mesterművet alkotott, méghozzá a Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére. A Hogwarts Legacy minden eddiginél csodásabb világot kínál a Roxfort területén, sőt, azon kívül is. Varázslatos hangulat, fantasztikus látványvilág – ezt kínálja a játék. Jöjjenek az izgalmas részletek és videók!

J. K. Rowling 1990-ben egy vonaton álmodta meg a Harry Potter-világot. Innentől kezdve 7 évet kellett várni az első könyv megjelenésére, 11 évet az első filmre, és úgy tűnik, 33 évet arra, hogy olyan videójáték jelenjen meg, amely méltó a történethez. A Hogwarts Legacy lázba hozta a rajongókat, ami már a játék előzetese alapján is érthető.

Természetesen egy levéllel indul a játék, amely tájékoztat: felvételt nyertünk a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezután rendkívül részletesen személyre szabhatjuk a karakterünket, később pedig a ruhatár is bővíthető, illetve varázspálcát is választhatunk.

A játék története a 19. századba repít minket, épp egy koboldlázadás közepébe – vagyis a sztori nem Harry Potter körül forog, és talán jobb is így, hiszen ez a döntés szabadságot adott a világépítőknek. Karakterünk persze itt sem egy átlagos diák: ötödikesként kerül a Roxfortba, és már az oda vezető úton kiderül, hogy különleges képességei vannak. 

Nyitott világú játékról van szó, amelyben a Roxforton kívül is lehet barangolni. Olyan látványos és részletes környezetben játszhatunk, hogy csupán az iskola és környéke felfedezésével is hosszú órákat lehet eltölteni. Harry Potterhez hasonlóan mi is ellátogatunk tiltott helyekre, küldetések várnak minket, mini játékokkal is szórakozhatunk, bájitalokat és varázstárgyakat gyűjthetünk, és megannyi szuper apróság teszi igazán szórakoztatóvá a kalandot.

Csak pozitív kritikákat lehet találni a játékról, példaként itt az IGN Hungary részletes összegzése:

Ajánljuk, hogy nézzetek meg egy olyan videót is, ahol élőben játszanak az újdonsággal. Nessaj például nagy átéléssel vetette magát a kalandba.

A Hogwarts Legacy jelenleg számítógépre, illetve PlayStation 5 és Xbox Series konzolokra érhető el. Áprilisig kell várniuk azoknak, akik PlayStation 4 vagy Xbox One konzolon szeretnének a varázsvilágba csöppeni, majd júliustól Nintendo Switchen is elérhető lesz.

Aki egyszerűbb, ingyenes és egy kattintással elérhető kihívásra vágyik, látogasson el Gabrielle Zevin honlapjára, ahol a Világépítők kapcsán jelent meg egy egyszerű, szavakat vadászó játék – a könyvnek megfelelő dizájnnal és üzenetekkel.

Szerző:
Gabrielle Zevin
Kiadó:
Magnólia Kiadó
Oldalak száma:
511

Világépítők

Két gyerek, egy kisfiú és egy kislány találkozik egy kórházban 1987-ben. A lány a leukémiában szenvedő nővérét látogatja meg, a fiú egy autóbalesetből épül fel. Közös témájuk, a videójátékok iránti rajongás - a bennük található lebilincselő világok, az izgalmas versenyek és a mindennapi élet bajai elől nyíló menekülési lehetőség - különös barátságot eredményez köztük. Mégis nyolc év telik el, mire ismét találkoznak, ám sorsuk innentől végleg összefonódik.

Sam és Sadie az egyetemi éveik alatt futnak össze újra egy zsúfolt metróállomáson. A lány a fiú kezébe nyom egy floppy lemezt, amin a legújabb játéka található, amit az MIT haladó játékfejlesztés szemináriumára készített. Samet lenyűgözi a program, és meggyőzi Sadie-t, hogy alapítsanak egy játékfejlesztő céget, hogy megvalósítsák az álmaikat: tervezzenek játékokat, amelyek világai megigézik és beszippantják a kor egyre népszerűbb szórakozási formájának szerelmeseit.

Hamarosan szupersztárok lesznek a területükön. A siker és a csillogás azonban nem várt kihívások elé állítja mindkettejüket.
Gabrielle Zevin varázslatos és meghitt regénye egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik a kreativitásukon keresztül keresik önmagukat, és introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit.

A könyvről mondták:

"Döbbenetes erejű regény, az egyik legjobb, amit valaha olvastam. Zevin gyönyörű története az emberi szeretet és kreativitás szépségét, törékenységét és kitartását mutatja be lenyűgöző módon."
John Green, a Csillagainkban a hiba szerzője

"A Világépítők felejthetetlen könyv az emberi kapcsolatokról, az alkotás szépségéről, valamint a szerelem és a szeretet bonyolult szintjeiről. Ritka gyöngyszem: meghitt hangvételű, de elsöprő erejű; modern szemléletű, de kortalan üzenettel bíró."
Erin Morgenstern, az Éjszakai cirkusz szerzője

"Zevin új könyve szerelmeslevél az élethez, annak minden édenkertjével és aknamezejével. A Világépítők és emlékezetes szereplői nem ismernek határokat. Megnevettetik, tanítják, jobb emberré teszik az olvasót."
Tayari Jones, az Egy amerikai házasság szerzője

"Szenzációs... mintha Zevin ennek a könyvnek a megírására született volna. Egy szerelmeslevél a videójátékokhoz... El fogja varázsolni azokat, akik még sosem játszottak, és örök klasszikus lesz azoknak, akiknek a mindennapi életük része."
Kirkus Reviews

5 980 Ft
Szerző:
Ernest Cline
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
457

Ready Player One

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

3 980 Ft
Szerző:
Ernest Cline
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
430

Ready Player Two - Ready Player One 2.

Egy váratlan küldetés. Két világ forog kockán. Felkészültél?

Néhány nappal James Halliday, az OASIS alapítójának legendás versenye után Wade Watts újabb világraszóló felfedezést tesz. Halliday széfjének a mélyén egy olyan technológiai újítás lapul az alapító örökösére várva, amely ismételten fel fogja forgatni a világot, az OASIS-t pedig ezerszer bámulatosabbá és lebilincselőbbé teszi, mint amire Wade valaha is gondolni mert volna.

Ez a titok azonban egy újabb rejtvényt és küldetést is hoz magával egy titokzatos nyeremény ígéretével. Ráadásul felbukkan egy váratlan ellenfél is, aki elképzelhetetlen hatalommal bír és képes végezni akár milliókkal is, hogy elsőként érjen célba.

Ernest Cline régóta várt folytatásában nem csak Wade élete és az OASIS jövője forog kockán: a játszma tétje a teljes emberiség

4 480 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Súly:
535 g
Kiadás éve:
2021

Egyszer volt… társasjáték

A játékhoz csak egy tollra és nagy adag fantáziára van szükséged. Minden körben lehetőségek közül választhatsz: ki a főhős, hogyan bonyolódik az élete, és mi lesz a történet vége? Ezek az elemek mind-mind egy-egy kártyán (szereplő, dráma, végkifejlet) olvashatók, a játékosok ezek közül választanak. A pontozás az alapján zajlik, hogy ki mennyire gyakori elemet választott a saját sztorijába. Végül az összes addigi körben előforduló szereplők, drámák és végkifejletek közül kell kiválasztani egyet-egyet, és a megadott műfajt alapul véve szöveggé gyúrni.
Nincs más hátra, következhet életed sztorija! A többiek is így gondolják? Szuper, nyertél! Esetleg más rakott össze egy ellenállhatatlanul romantikus/izgalmas/félelmetes/vicces történetet? Akkor ő a nyertes, de biztosak vagyunk benne, hogy nem álltok meg egy játéknál, hiszen az elemek végtelen számú sorrendben adhatják ki a legjobb sztorikat.

9 999 Ft
50
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft
2 999 Ft