KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Az idő és az önismeret a legszebb ajándék

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.12.16 18:50
Az idő és az önismeret a legszebb ajándék

Az Időnyerő már épp annyira összefonódott Libertine-nel, mint az aranylétra. József Attila, majd Szerb Antal után a jövő évi, limitált számban elérhető Időnyerő fedelén Petőfi Sándor levele olvasható, hiszen születésének 200. évfordulóját ünnepeljük 2023-ban. És nem ez az egyetlen különlegessége a kiadványnak, amely egy újabb esztendőn át lehet a társunk.

Az Időnyerőben nemcsak az a jó, hogy kicsit a Harry Potter-i varázsvilágban érezhetjük magunkat, amikor kimondjuk a nevét, hanem az is, hogy olyan dolgokat egyesít magában, amelyek mindannyiunk számára különösen fontosak: az időt, az olvasást és az önismeretet. Az Időnyerő ugyanis sokkal több, mint határidőnapló.

Szabados Ági annak idején egy olyan naplót álmodott meg, amely bírja a strapát, minőségi papírra van nyomtatva, és a borítója is elviseli, hogy ki-be jár a táskából, és mindamellett, hogy lehetővé teszi a teendők feljegyzését, arra is lehetőséget ad, hogy az ember belekóstoljon az irodalomterápiába.

Ezek a célok talán sosem álltak össze annyira, mint a 2023-as Időnyerőnél, amely nemcsak a fedelén helyet kapó Petőfi-levél által tiszteleg a magyar irodalomtörténet megkerülhetetlen alakja előtt, hanem koncepciójában is. Minden hónapot egy fiatal, kortárs magyar költő szövege nyit meg, amely mellett fiatal grafikusok és művészek hangulatos képei láthatók. 

A beosztás lehetővé teszi, hogy az ember átlássa a teljes hónapot, majd a heti és napi teendőit is. A 2023-as Időnyerőben pedig az irodalomterápiás rész elkülönül a határidőnaplóstól, és utána kapott helyet. Ági olyan témákat választott, amelyeket különösen fontosnak tart napjainkban, így a jelenlét, az önszeretet, a halogatás és a döntések kérdését járja körül izgalmas feladatokkal és persze jobbnál jobb szövegekkel Lackfi Jánostól Forró Bencéig.

A 2023-as Időnyerő ráadásul minden eddiginél egyedibb, és te is különleges lehetsz, ha beszerzed, hiszen csupán 2023 számozott példány készült belőle. Nem túlzás azt mondani, hogy igazi elit csapat tagja leszel, ha az Időnyerőt használod a jövő esztendőben. Most ráadásul egy libertine-es tollat is adunk hozzá ajándékba, hogy élményszámba menjen a legapróbb feljegyzésed elkészítése is. Kattints ide, és meg is rendelheted!