KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Az utolsó pillanatban jól jöhet: 4+1 tipp, ha karácsonyi könyvet szeretnél (ajándékozni)

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.12.15 16:11
Az utolsó pillanatban jól jöhet: 4+1 tipp, ha karácsonyi könyvet szeretnél (ajándékozni)

Már csak néhány napig lehet úgy rendelni könyvet, hogy biztosan ott legyen a fa alatt, vagy hogy a segítségével hangolódni tudj az ünnepekre. Épp ezért a NIOK decemberi témájához („Egy könyv, ami karácsonykor játszódik”) kiválasztottunk négy könyvet, amelyeket még beszerezhetsz, minden korosztálynak találsz köztük megfelelőt, illetve még egyet, amely jól jöhet az ünnepi vendégváráshoz!

Karácsony a Tifannynál

A főszereplő Cassie egy korán házasodó nő, akit tíz év házasság után férje megcsal, ráadásul a magánélete mellett a karrierje is romokban hever. Az ilyen vízválasztó helyzetekben szükség van a legjobb barátokra, így Cassie meg is látogatja őket. Nem is akárhol: London, New York és Párizs is izgalmakat rejt, Cassie nyakába is veszi a városokat, új életstílust alakít ki. 

Vicces és elgondolkodtató helyzetek váltják egymást ebben a látványos átalakulásban. Vajon Cassie mindeközben megtalálja azt a férfit, akiben meg tud bízni?

Könyvesbolti karácsony - akár karácsonyi dobozban

A Nincs időm olvasni kihívás e havi közös könyve – fel is került a NIOK-plakátra – helyszíne egy klasszikus angliai kisváros, York. Nemrég költözött ide a fiatalon megözvegyült, továbblépését pedig fel-feltörő bűntudattal kezelő Megan Taylor, aki egy könyvesboltot vezet. 

Egy sikeres író, Xander Stone felbukkanása forgatja fel az életét. Új kötete bemutatóját tervezi a nő könyvesboltjában, de Megan nem repes az örömtől, ugyanis a férfi rendkívül rossz első benyomást kelt. Xander mindeközben egy új élet lehetőségét is megmutatja, de ilyenkor szokott kiderülni: a valóság nem olyan, mint egy karácsonyi mese...

A karácsonyi malac

A Harry Potter-sorozat írója, J. K. Rowling története egy hétéves fiúról, aki mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Jack számára így igazi dráma, amikor az undok mostohanővére kidobja a játékot az autóból. Hiába kap helyette egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. 

Éjszaka viszont ez a játékfigura életre kel, és elkíséri a fiút Elveszettek Birodalmába. Kockázatos utazás a régi kedvenc megtaláláshoz, de ki kell menteni őt a játékpusztító Veszejtő markából. Kalandjaik során segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg a plüssmalacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

A regény alapján készült film a Netflix kínálatának egyik legszebb karácsonyi filmje, de mielőtt megnéznéd, olvasd el! Így az ünnepek alatt hosszabban el tudsz merülni Nikolas történetében, ahol a lehetetlen is lehetséges. 

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok? Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól.

Karácsonyi receptek

Jamie Oliver több évtizedes tapasztalatának esszenciája, a hozzávalók elkészítése mellett hasznos tippekkel és a karácsonyi vendégeket is lenyűgöző trükkökkel.

Tökéletes ünnepi receptkönyv lett, ugyanis a sztárszakács szerint egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, így a végletekig csiszolta. Megérte! Csodás útikalauz az ünnepi lakomákhoz!

A Libertine Könyvesbolt még sok más karácsonyi történetet is tartogat, a webshopon külön oldalt kaptak az ünnepi könyvek, ide kattintva felfedezheted a teljes kínálatot!

Szerző:
Rachel Burton
Kiadó:
General Press Kiadó
Oldalak száma:
293

Könyvesbolti karácsony

Két dologgal nem lőhet mellé az ember, ha békebeli karácsonyi hangulatra vágyik: egy hamisítatlan, angliai kisváros miliőjével és egy kis könyvesbolttal, amelynek kirakatából hívogat a fény és az elolvasásra váró könyvek. Mire lehet még szükség? Esetleg egy új szerelemre…

Rachel Burton regénye, a decemberi NIOK közös könyve mindezt egyszerre kínálja, hogy ez az év vége ne a stresszről és a rohanásról, hanem a lelassulásról, a jó érzésekről és a meghittségről szóljon. Ezt szolgálja a Köszi, jól című könyvünk szerzőjének, Kovács Eszternek a levele is, amelyet ajándékba adunk a decemberi közös könyvhöz, és amely megmutatja, hogy ünnepelni bármikor, bármit lehet – akár egy új élet kezdetét is…

A fiatalon megözvegyült, továbblépését pedig fel-feltörő bűntudattal kezelő Megan Taylor nemrég költözött Yorkba, ahol egy könyvesboltot vezet. Az új kapcsolat mégsem itt, hanem egy élelmiszerboltban toppan az életébe – illetve egészen konkrétan a lábára. A díjnyertes író, Xander Stone ugyanis nem elég, hogy a nő lábára tolja a bevásárlókocsiját, de még a könyves ízlését is kritizálja. Nem csoda, hogy Megan felemás érzésekkel fogadja, amikor kiderül, hogy a férfi éppen az ő könyvesboltjában tartja majd az új kötete bemutatóját. Az új könyve mellett Xander egy új élet lehetőségét is megmutatja neki, ám hamar kiderül, hogy a valóságban nem minden történik úgy, mint a karácsonyi mesékben.

3 990 Ft
Szerző:
Matt Haig
Kiadó:
Kolibri Gyerekkönyvkiadó
Oldalak száma:
271

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

"A tornyon egy ablak sem volt.
A vastag ajtó fából meg fémből készült. És persze őrizték is. Nikolas ott ült a dohos cellában, és úgy érezte magát, mint a légy, amelyik légypapírra ragadt. Odakint várta a világ erdőkkel, tavakkal, hegyekkel és reményekkel, de ez a világ már másoké volt, őt kizárták belőle. Innen egyszerűen nem lehet kijutni. Furcsa módon mégsem érzett elkeseredettséget. Egy kicsit talán félt, de a szíve mélyén reménykedett. Kuncogni kezdett magában.
Képtelenség. Erre gondolt hát Topó apó, jött rá Nikolas. Ez a varázslat lényege, nem igaz? Hogy a képtelenség elképzelhetővé válik.
Vajon ő, Nikolas is képes lenne varázsolni?"

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Glimpi?
Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét?
Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat!
A regény alapján készült film a NETFLIX műsorának egyik legszebb karácsonyi filmje.
MATT HAIG (1975) számtalan díjnyertes felnőtt- és ifjúsági regény szerzője, forgatókönyvíró, újságíró. Könyvei közel harminc nyelven olvashatók.

4 299 Ft
Szerző:
Jamie Oliver
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
408

Karácsonyi receptek

Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem...
11 990 Ft
Szerző:
Charles Dickens
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
444

Karácsonyi történetek

A nagy angol mesemondó talán legismertebb műve az 1843-ban írt és most is időszerű Karácsonyi ének. Szegénység és gazdagság örök ellentétét állítja szembe és oldja föl Dickens a szívtelen, gazdag Scrooge megigazulásának meseszerű történetében, amelynek adaptációival (több tucat megfilmesítés, hangjáték, színpadi változat) évről évre találkozhatunk karácsony táján. A mű első megjelenésétől fogva óriási népszerűségnek örvend, s részben ezért Dickens a következő huszonöt évben még sok más karács...
4 999 Ft
Szerző:
Andreas Steinhöfel
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
92

A karácsonyi jávorszarvas kalandjai

Van még manapság bárki is, aki hisz a Télapó létezésében? Hát Bertil biztos nem tartozik közéjük. Ám egyik nap Mr. Moose, a jávorszarvas csapódik be a háztetőbe, és onnan aztán a család nappalijába. Állítólag éppen a főnökével, Télapóval hajtott végre egy próbarepülést, amikor lezuhant. Mostantól aztán Bertilnek van min töprengenie. Gyorsan összebarátkozik a jávorszarvassal. Ám kisvártatva felbukkan maga a Főnök is, és vissza akarja kapni a szarvasát! Pedig Mr. Moose már olyan otthonosan bere...
3 999 Ft
Szerző:
Louisa May Alcott
Kiadó:
Manó Könyvek
Oldalak száma:
231

A valóra vált álom

A méltán népszerű Kisasszonyok szerzőjének csodálatos novelláskötete megannyi mesés karácsonyi történettel, melyben megelevenednek a már ismert angol vidéki élet szereplői. Együtt készülhetsz velük a legszebb családi ünnepre, forró punccsal a kezedben a kandalló előtt hallgatva a történeteiket.
3 690 Ft
Szerző:
Jonathan Emmett
Kiadó:
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Oldalak száma:
12

Karácsony utca

Ez a látványos történet kihajtható lapokkal egyszerre könyv, díszlet a közös játékhoz és a szoba dísze! Tökéletes ajándék 3 - 7 éves gyerekeknek!
4 999 Ft