KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

A tökéletes karácsonyi könyv nyomában

niok
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.12.01 12:25
A tökéletes karácsonyi könyv nyomában

Senkire nem szeretnénk a „tökéletes karácsony” nyomását helyezni, olyan apróságokban viszont, mint egy ünnepre hangoló történet, talán mégis lélekemelő lehet, ha a tökéletességre törekszünk. De mitől is lesz tökéletes egy karácsonyi könyv? És miért ilyen az e havi közös könyvünk, a Könyvesbolti karácsony? Mindjárt kiderül!

A recept nem tűnik bonyolultnak: legyenek meleg fényekkel teli, havas utcácskák, némi szerelem, és az sem árt, ha egy hangulatos kis könyvesbolt is helyet kap a történetben. A Könyvesbolti karácsonyban ez mind megvan, ám ennél sokkal több is: sem a főszereplő, Megan, sem a szintén központi szerepet betöltő könyvesbolt sorsa nem nevezhető szokványosnak.

A fiatal nő évekkel ezelőtt elveszítette a férjét, a világ pedig a kis családi könyvesbolt működtetésére korlátozódik a csodás angol kisvárosban, Yorkban. Amikor betoppan az életébe a sikeres író, Xander Stone, egyszerre két érzéssel kell megküzdenie: miért vonzódik ehhez az alapvetően pokróc stílusú férfihoz, aki még a könyves ízlését is kritizálja? Szabad-e maga mögött hagynia a gyászt, és belevetnie magát egy formálódó, új kapcsolatba? 

Emellett, bár azt hihetnénk, az angol kisvárosi miliőben egy családi könyvesbolt sikerre van ítélve, bizony ezen a téren sem mennek kifogástalanul a dolgok. Érdemes végigkísérni, hogyan viszonyul Megan és a családja a saját vállalkozásukhoz, és milyen megoldással zárul végül a bolt sorsa. A tanulság? Talán valóban vannak dolgok, amelyeket el kell engednünk, hogy továbbléphessünk az életünkben.

A Könyvesbolti karácsony mellé egy levelet is küldünk, amelyben Kovács Eszter, a Mat on the Moon alapítója és a Köszi, jól szerzője gyűjtötte össze karácsonyi gondolatait. A jógaoktató Eszter nemrég tért haza Baliról, ahol megtapasztalhatta, hogyan ünnepelnek a helyiek mindennap valamilyen kis, hétköznapi csodát. Ezt a szokást igyekszik becsempészni mindenki életébe a levéllel, amellyel egyben egy lassabb, befelé forduló, nyugodtabb advent megteremtésére hív.

Mindezt szolgálják azok a további történetek is, amelyek – a decemberi témának megfelelően – karácsonykor játszódnak. Válogass köztük a webshopon vagy személyesen, az immár karácsonyi díszbe öltözött Libertine Könyvesboltokban!

Szerző:
Matt Haig
Kiadó:
Kolibri Gyerekkönyvkiadó
Oldalak száma:
271

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

"A tornyon egy ablak sem volt.
A vastag ajtó fából meg fémből készült. És persze őrizték is. Nikolas ott ült a dohos cellában, és úgy érezte magát, mint a légy, amelyik légypapírra ragadt. Odakint várta a világ erdőkkel, tavakkal, hegyekkel és reményekkel, de ez a világ már másoké volt, őt kizárták belőle. Innen egyszerűen nem lehet kijutni. Furcsa módon mégsem érzett elkeseredettséget. Egy kicsit talán félt, de a szíve mélyén reménykedett. Kuncogni kezdett magában.
Képtelenség. Erre gondolt hát Topó apó, jött rá Nikolas. Ez a varázslat lényege, nem igaz? Hogy a képtelenség elképzelhetővé válik.
Vajon ő, Nikolas is képes lenne varázsolni?"

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Glimpi?
Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét?
Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat!
A regény alapján készült film a NETFLIX műsorának egyik legszebb karácsonyi filmje.
MATT HAIG (1975) számtalan díjnyertes felnőtt- és ifjúsági regény szerzője, forgatókönyvíró, újságíró. Könyvei közel harminc nyelven olvashatók.

4 299 Ft
Szerző:
Jamie Oliver
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Oldalak száma:
408

Karácsonyi receptek

Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem...
11 990 Ft
Szerző:
Charles Dickens
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
444

Karácsonyi történetek

A nagy angol mesemondó talán legismertebb műve az 1843-ban írt és most is időszerű Karácsonyi ének. Szegénység és gazdagság örök ellentétét állítja szembe és oldja föl Dickens a szívtelen, gazdag Scrooge megigazulásának meseszerű történetében, amelynek adaptációival (több tucat megfilmesítés, hangjáték, színpadi változat) évről évre találkozhatunk karácsony táján. A mű első megjelenésétől fogva óriási népszerűségnek örvend, s részben ezért Dickens a következő huszonöt évben még sok más karács...
4 999 Ft
Szerző:
Andreas Steinhöfel
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
92

A karácsonyi jávorszarvas kalandjai

Van még manapság bárki is, aki hisz a Télapó létezésében? Hát Bertil biztos nem tartozik közéjük. Ám egyik nap Mr. Moose, a jávorszarvas csapódik be a háztetőbe, és onnan aztán a család nappalijába. Állítólag éppen a főnökével, Télapóval hajtott végre egy próbarepülést, amikor lezuhant. Mostantól aztán Bertilnek van min töprengenie. Gyorsan összebarátkozik a jávorszarvassal. Ám kisvártatva felbukkan maga a Főnök is, és vissza akarja kapni a szarvasát! Pedig Mr. Moose már olyan otthonosan bere...
3 999 Ft
Szerző:
Louisa May Alcott
Kiadó:
Manó Könyvek
Oldalak száma:
231

A valóra vált álom

A méltán népszerű Kisasszonyok szerzőjének csodálatos novelláskötete megannyi mesés karácsonyi történettel, melyben megelevenednek a már ismert angol vidéki élet szereplői. Együtt készülhetsz velük a legszebb családi ünnepre, forró punccsal a kezedben a kandalló előtt hallgatva a történeteiket.
3 690 Ft