KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

„Hosszú ölelés, amelyben elengeded magad” – ilyen volt a Köszi, jól bemutatója

libertine könyvkiadó
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.09.20 14:08
„Hosszú ölelés, amelyben elengeded magad” – ilyen volt a Köszi, jól bemutatója

– Ági, ez a könyv egy kincset érő életvezető – e sorok írója az első oldalak olvasása és egy kis lapozgatás után máris ezzel a gondolattal telefonált az élménybeszámolóért. Nem is csoda, hogy a Mat on the Moon közösségének legaktívabb tagjai már úgy érkeztek a könyvbemutatóra, hogy a Köszi, jól sorai már nem voltak ismeretlenek a számukra.

– Igyekszem nem tanácsot adni, hanem eszközt, így nem életvezetőként tekintek a könyvre, inkább olyan gyakorlatok gyűjteményeként, amellyel mindenki megtalálhatja a saját útját a számára szükséges szokásokkal – reagált szerényen a felvetésre a szerző. Kovács Eszter hozzátette: az a cél vezérli őt és a könyvet is, hogy bármelyik nap végén őszintén tudjuk azt mondani az érdeklődő ismerősöknek: köszi, jól vagyok!

Hogyan tudjuk ezt elérni? És vajon mit keres az alcímben az extra sült krumpli? Ahogy a könyv bevezetőjében olvasható:

„Három dolog van, ami 100%-os hatékonysággal tette jobbá a napjaimat: mindig kikérem az extra sült krumplit (később úgyis megbánod, ha nem teszed), kedves vagyok (ez az egyik leghatékonyabb és legönzőbb dolog, amit tehetsz a jóllétedért, de erről majd később), és emlékeztetem magam, hogy van miért hálásnak lennem még a legpocsékabb napokon is. Tessék, a három legjobb tippem már az első oldalon kiadtam...”

Ezek a tippek a könyvbemutató hangulatát, környezetét és programját is meghatározták.

– Volt már élőzenével feldobott könyvbemutatónk, ahogy színházi környezetben is tartottunk premiert, a Libertine Könyvkiadó csapata pedig ismét olyan közeget teremtett, ami kapcsolódik a szerzőhöz. A Bonbonier, a sült krumpli, a Hilltop borok, a fantasztikus közösség, minden klappolt. Én már híradóztam, amikor a keménymag még mindig a helyszínen beszélgetett. Flow élmény volt Esztert hallgatni és látni, hogy a közönségnek mit jelent ez a különleges könyv – fogalmazott Szabados Ági.

Büszke kiadóként Ági fontosnak tartott hangsúlyozni néhány gondolatot.

– A Köszi, jól nem egy újabb jógás könyv, sokkal több ennél! Eszter felkészültségét bizonyítja a tudományos tények felsorakoztatása, a könyv mégsem száraz, és ehhez az író személyisége alaposan hozzájárul. Mintha a könyvben vele beszélgetnénk. Lenyűgöző Eszter stílusa, hihetetlen nyugalmat sugároz az életben és a sorok között is. Imádom, hogy belülről kifelé haladunk a gyakorlatokkal, majd a könyv végén képzeletben beutazzuk a fél világot a lehető legjobb életmód-tanácsokért.

Eszter lépten-nyomon ezt a kérdést kapta a múlt héten: nem izgulsz a könyvbemutató miatt?

– A workshopok előtt izgulok, és szinte remegtem, amikor először kézbe vettem a könyvet. De a könyvbemutató előtt nyoma sem volt lámpaláznak. Biztos voltam benne, hogy olyan emberek várnak, akik hisznek a Mat on the Moon missziójában. A közös munka tapasztalatai alapján tudtam, hogy mennyire komfortos és biztonságos környezet fogad. Sosem felejtem el, amikor a könyv írásának ötödik napján a szerkesztőt pánikhangulatban hívtam fel, és Luca megnyugtatott. Egyszerű tanáccsal érte ezt el: „írj az emberek számára hasznos tippeket, hogy jobb napjaik legyenek”. Onnantól kezdve ez az egyszerű gondolat volt a sorvezetőm, és az írás folyamata annyira szép és kedves volt számomra, amit előtte el se tudtam képzelni – árulta el a szerző.

Szokták mondani, hogy egy oktató olykor legalább annyit tanul, mint a tanítványai. Esztert is hasonló érzés fogta el, beszámolója szerint egy mindfulness-leckét kapott miközben a mindfulnessről írt.

– A kontroll elengedése egy fontos tanulság volt a szöveg alakulása közben. Csak az írásra kellett koncentrálnom, miközben olyan munka zajlott a háttérben, amely teljesen önazonossá tette a könyvet. Ehhez sok részletre figyeltünk, a könyv súlyától és méretétől kezdve, az egyszerre igényes és könnyed grafikán át odáig, hogy akár az asztal dísze is lehessen a könyv. Tudod, olyan, amelynek nemcsak a gerince látszik a polcon, hanem amit teljes pompájában megmutatnak – mondta mosolyogva Eszter, és a könyvbemutató visszajelzései szerint sikerrel is járt a Libertine Könyvkiadó csapata.

Újra és újra kézbe vehetjük tehát a könyvet, és ne hezitáljunk a táskába tenni, mert ha csak tíz szabad percünk van olvasni, akkor is elvégezhető egy gyakorlat. Ajándéknak is tökéletes!

– Árulkodó, hogy az olvasók nem egyenként rendelik a könyvet, vagyis örömmel vásárolják szeretteiknek is. Ezt igazolta a könyvbemutató hangulata is. Olyan volt, mint egy hosszú ölelés, amelyben elengeded magad. Bármit megenged egy ilyen közeg. Lehetsz felszabadult vagy szomorú is, érzed a támogatást. Ilyen pozitív élmények után joggal remélhetem, hogy nemcsak olvassák a könyvet, de be is építik a mindennapjaikba a leírtakat. Minden életszakaszban lehet hasznos egy-egy önismereti, jóga-, mindfulness- vagy meditációs gyakorlat. Lesz olyan fejezet, amely most egyáltalán nem érdekes, de pár évvel később a legfontosabb tanácsokat ott kapod – véli a szerző.

Köszönjük a részvételt mindenkinek, a könyvbemutató minden percét imádtuk! Eszter szavaival élve: „méltó volt a könyvhöz és a közösséghez”.

Eszter, büszkék vagyunk rád! A Libertine Könyvkiadó csapatának is óriási elismerés jár, nélkülük nem lenne ez a könyv ilyen csodaszép kívül-belül!

  • Illusztrátor: Horváth Vivien
  • Szerkesztő: Németh Luca Anna
  • Tördelő: Borics Virág
  • Könyvtervező, műszaki szerkesztő: Náday-Vadász Dóra
  • Olvasószerkesztő: Csörögi Anikó Lilla
  • Nyomdai producer: Wunderlich Péter
Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft