KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Libertine blog

Lékai-Kiss Ramóna meséli Lajos kutya kalandját

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.12.06 22:48
Lékai-Kiss Ramóna meséli Lajos kutya kalandját

Lajos kutya elválaszthatatlan a Libertine-től. Gáncs Kristóf mesehősének igazi kis rajongótábora van már, akiknek igyekszünk mi is időről időre kedveskedni valamivel. Tavaly Mikulás napján Nagy Ervin olvasott fel egy mesét az első Lajos kutya-kötetből, idén pedig Lékai-Kiss Ramóna tolmácsolásában hallgathatjátok meg a kis tacskó mulatságos kalandjainak egyikét.

A Lajos kutyát megálmodó Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetőjeként számos helyen megfordul az országban és a világban, nem csak a munkája részeként, hiszen fiatalkorában évekig élt például Norvégiában, majd önkénteskedett az északi sarkkörön is. Kalandjairól Áginak mesélt a könyves podcastjében.

A Segélyszervezet révén rengeteg hírességgel dolgozik együtt, akikről rendre kiderül, hogy a segítségnyújtás szándéka és fontossága mellett még valami összeköti őket, ez pedig az állatok, közelebbről a kutyák, még közelebbről pedig a tacskók szeretete.

Lékai-Kiss Ramóna már az első, Lajos kutya megérkezik című mesekönyvet is nagyon szerette, és örömmel olvasott fel belőle a kisfiának, Noénak. Hogy Kristóffal van bennük valami közös, arra egy rendezvényen eszméltek rá, amikor is mindketten ugyanannak a mesének a dalát dúdolták, a Mancs őrjáratét. Kristóf nevetve mesélte Raminak, hogy bizony az ő és a kislánya életében van egy még fontosabb kiskutya is, egy bizonyos Lajos kutya, aki végigkísérte Kristóf gyerekkorát, és akit mesekönyvben szándékozik újrateremteni és megörökíteni, hogy legközelebb már róla beszélgethessenek. És láss csodát, Rami hamarosan már a Lajos kutya megérkezikből mondta az esti mesét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lékai-Kiss Ramóna (@ramona_kiss) által megosztott bejegyzés

Kisfiával együtt nagyon várták a folytatást, amely idén ősszel meg is érkezett a négy újabb bájos történetet rejtő Lajos kutya buszra száll formájában. A kis tacskó ezúttal még szeleburdibb, mint az első részben, bejárja az iskolát, kincset keres, és bizony meg sem áll a nagyvárosig! De hogyan keveredik fel a buszra? Lékai-Kiss Ramóna olvassa fel a kötet címadó meséjét [LINK], a Lajos kutya buszra szállt az ünnepi díszbe öltöztetett Libertine Könyvesboltban. 

Tavaly Mikulás napján Nagy Ervin olvasott fel egy mesét az első Lajos kutya-kötetből.

Lajos kutya pedig a mese után is veletek maradhat, ha meghallgatjátok Lajos kutya altatódalát Wolf Kati előadásában.

Ha a mese meghozta a kedveteket a többi Lajos kutya-történethez is, ám a mesekönyvek még nem lapultak Mikulás napján a kiscsizmában, semmi gond! A karácsonyfa alá még odaérnek, ha itt megrendelitek!

Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Lajos kutya buszra száll

Alighogy megérkezett, máris felforgatta a kis falu életét Lajos kutya, akit nyughatatlan és kolbászkedvelő természete újabb kalandokba sodor. Ő a legtáncosabb négylábú, a legfürgébb iskolai szökevény, a legelszántabb kincskereső és a legkíváncsibb potyautas. Lajos kutya ugyanis meg sem áll a nagyvárosig, ahol a kutyák furcsa ruhákban járnak, és bizony nem terem minden asztal alatt valami finomság.

3 799 Ft
Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Lajos kutya megérkezik

Kezdetben olyan apró, hogy egy kabátzsebben is elfér, ám hamarosan már az egész világ körülötte forog. Ő Lajos kutya, aki megérkezik, és mindent a feje tetejére állít! Hősies szúnyogvadász, nyomozónak sem utolsó, és a fociban is remekel, csak aztán fürödni ne kelljen… Kalandjai faluszerte híresek, és Lajos kutya legnagyobb megelégedésére mindig jut bennük hely egy nagy szelet sonkának vagy kolbászos szendvicsnek is. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja, aki esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát. Mulatságos történetei egy olyan gyerekparadicsomba repítenek, ahol kisgyereknél csak kiskutyának lenni jobb.

3 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
272
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

KÖNYVnyErő

“Nem engedhetjük, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy az olvasás titka a TikTok-ra cserélhető.” /Szabados Ágnes/

Gondoltál már arra, hogy az olvasás szuperképesség lehet? Hogy a kérdéseidre a válasz csak egy karnyújtásnyira van? Szereted a rejtvényeket, kreatív feladatokat?

4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Súly:
535 g
Kiadás éve:
2021

Egyszer volt… társasjáték

A játékhoz csak egy tollra és nagy adag fantáziára van szükséged. Minden körben lehetőségek közül választhatsz: ki a főhős, hogyan bonyolódik az élete, és mi lesz a történet vége? Ezek az elemek mind-mind egy-egy kártyán (szereplő, dráma, végkifejlet) olvashatók, a játékosok ezek közül választanak. A pontozás az alapján zajlik, hogy ki mennyire gyakori elemet választott a saját sztorijába. Végül az összes addigi körben előforduló szereplők, drámák és végkifejletek közül kell kiválasztani egyet-egyet, és a megadott műfajt alapul véve szöveggé gyúrni.
Nincs más hátra, következhet életed sztorija! A többiek is így gondolják? Szuper, nyertél! Esetleg más rakott össze egy ellenállhatatlanul romantikus/izgalmas/félelmetes/vicces történetet? Akkor ő a nyertes, de biztosak vagyunk benne, hogy nem álltok meg egy játéknál, hiszen az elemek végtelen számú sorrendben adhatják ki a legjobb sztorikat.

9 999 Ft