KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Lajos kutya szánra száll

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Barna Sarolta
2022.12.02 13:04
Lajos kutya szánra száll

Mindannyiunk kedvenc kutyahőse, Lajos busz helyett ezúttal a Mikulás szánjával érkezik – legalábbis online, a december 6-i esti mesét ugyanis nem más, mint Lékai-Kiss Ramóna színésznő olvassa fel a legkisebb rajongóknak – és bárkinek, aki szívesen meghallgatná Lajosunk egyik nem mindennapi kalandját Ramóna előadásában.

A budapesti és a szegedi Libertine Könyvesbolt követői az Instagramon kísérhetik végig, hogyan készül Lajos kutya a Télapó fogadására: kiteszi az ablakba a cipőcskéit, és finomságokkal látja vendégül – hősiesen magára vállalva az előkóstolást, hiszen mégiscsak egy félelmet nem ismerő ebről beszélünk.

A posztok felváltva jelennek meg a két Instagram-oldalon, a követők így együtt várhatják Lajossal a Mikulást, közösen izgulhatnak és örülhetnek a kis tacskóval.

December 6-án este pedig, miután minden gyerek megtalálta az ablakban az ajándékait, még egy meglepetés vár rájuk: Lékai-Kiss Ramóna esti meseként felolvas egy bájos történetet a Lajos kutya buszra száll című mesekönyvből, amely után garantáltan mosolyogva merülhetnek álomba a család legifjabb tagjai (vagy akár az egész család is).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lékai-Kiss Ramóna (@ramona_kiss) által megosztott bejegyzés

A videó a Libertine Könyvesbolt Instagram- és Facebook-oldalán, valamint Szabados Ági YouTube-csatornáján lesz elérhető.

Aki pedig azt szeretné, hogy az ablakba kihelyezett kiscsizmákba Lajos kutya is megérkezzen, most még gyorsan megrendelheti a mesekönyvet a webshopból, vagy megvásárolhatja a budapesti és a szegedi aranylétrás könyvesboltban.

Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Lajos kutya buszra száll

Alighogy megérkezett, máris felforgatta a kis falu életét Lajos kutya, akit nyughatatlan és kolbászkedvelő természete újabb kalandokba sodor. Ő a legtáncosabb négylábú, a legfürgébb iskolai szökevény, a legelszántabb kincskereső és a legkíváncsibb potyautas. Lajos kutya ugyanis meg sem áll a nagyvárosig, ahol a kutyák furcsa ruhákban járnak, és bizony nem terem minden asztal alatt valami finomság.

3 799 Ft
Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Lajos kutya megérkezik

Kezdetben olyan apró, hogy egy kabátzsebben is elfér, ám hamarosan már az egész világ körülötte forog. Ő Lajos kutya, aki megérkezik, és mindent a feje tetejére állít! Hősies szúnyogvadász, nyomozónak sem utolsó, és a fociban is remekel, csak aztán fürödni ne kelljen… Kalandjai faluszerte híresek, és Lajos kutya legnagyobb megelégedésére mindig jut bennük hely egy nagy szelet sonkának vagy kolbászos szendvicsnek is. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja, aki esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát. Mulatságos történetei egy olyan gyerekparadicsomba repítenek, ahol kisgyereknél csak kiskutyának lenni jobb.

3 499 Ft
33
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
272
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

KÖNYVnyErő

“Nem engedhetjük, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy az olvasás titka a TikTok-ra cserélhető.” /Szabados Ágnes/

Gondoltál már arra, hogy az olvasás szuperképesség lehet? Hogy a kérdéseidre a válasz csak egy karnyújtásnyira van? Szereted a rejtvényeket, kreatív feladatokat?

4 499 Ft
2 999 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Súly:
535 g
Kiadás éve:
2021

Egyszer volt… társasjáték

A játékhoz csak egy tollra és nagy adag fantáziára van szükséged. Minden körben lehetőségek közül választhatsz: ki a főhős, hogyan bonyolódik az élete, és mi lesz a történet vége? Ezek az elemek mind-mind egy-egy kártyán (szereplő, dráma, végkifejlet) olvashatók, a játékosok ezek közül választanak. A pontozás az alapján zajlik, hogy ki mennyire gyakori elemet választott a saját sztorijába. Végül az összes addigi körben előforduló szereplők, drámák és végkifejletek közül kell kiválasztani egyet-egyet, és a megadott műfajt alapul véve szöveggé gyúrni.
Nincs más hátra, következhet életed sztorija! A többiek is így gondolják? Szuper, nyertél! Esetleg más rakott össze egy ellenállhatatlanul romantikus/izgalmas/félelmetes/vicces történetet? Akkor ő a nyertes, de biztosak vagyunk benne, hogy nem álltok meg egy játéknál, hiszen az elemek végtelen számú sorrendben adhatják ki a legjobb sztorikat.

9 999 Ft