KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Lajos kutya szánra száll

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Barna Sarolta
2022.12.02 13:04
Lajos kutya szánra száll

Mindannyiunk kedvenc kutyahőse, Lajos busz helyett ezúttal a Mikulás szánjával érkezik – legalábbis online, a december 6-i esti mesét ugyanis nem más, mint Lékai-Kiss Ramóna színésznő olvassa fel a legkisebb rajongóknak – és bárkinek, aki szívesen meghallgatná Lajosunk egyik nem mindennapi kalandját Ramóna előadásában.

A budapesti és a szegedi Libertine Könyvesbolt követői az Instagramon kísérhetik végig, hogyan készül Lajos kutya a Télapó fogadására: kiteszi az ablakba a cipőcskéit, és finomságokkal látja vendégül – hősiesen magára vállalva az előkóstolást, hiszen mégiscsak egy félelmet nem ismerő ebről beszélünk.

A posztok felváltva jelennek meg a két Instagram-oldalon, a követők így együtt várhatják Lajossal a Mikulást, közösen izgulhatnak és örülhetnek a kis tacskóval.

December 6-án este pedig, miután minden gyerek megtalálta az ablakban az ajándékait, még egy meglepetés vár rájuk: Lékai-Kiss Ramóna esti meseként felolvas egy bájos történetet a Lajos kutya buszra száll című mesekönyvből, amely után garantáltan mosolyogva merülhetnek álomba a család legifjabb tagjai (vagy akár az egész család is).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lékai-Kiss Ramóna (@ramona_kiss) által megosztott bejegyzés

A videó a Libertine Könyvesbolt Instagram- és Facebook-oldalán, valamint Szabados Ági YouTube-csatornáján lesz elérhető.

Aki pedig azt szeretné, hogy az ablakba kihelyezett kiscsizmákba Lajos kutya is megérkezzen, most még gyorsan megrendelheti a mesekönyvet a webshopból, vagy megvásárolhatja a budapesti és a szegedi aranylétrás könyvesboltban.

Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

Lajos kutya szánkózik

Lajos kutya, a falu kedvenc, mindenre kíváncsi négylábúja számtalan kalandot megélt már, de hóval most találkozik először. Rögtön bele is veti magát a szánkózásba, újra megcsillantja nyomozótehetségét, és alig várja a legnagyobb téli ünnepet, a karácsonyt. A hóolvadás után sem unatkozik: részt vesz egy szülinapi zsúron, betegápolóként is megállja a helyét, és akkor sem ijed meg, ha róka jár a baromfiudvarban.

 

Gáncs Kristóf gyerekkori kiskutyájáról mintázott mesehősének vidám kalandjait Bertóthy Ágnes rajzai varázsolják teljessé. Akik szerették a Lajos kutya megérkezik és a Lajos kutya buszra száll mulatságos történeteit, most sem fognak csalódni, önfeledt perceket tölthetnek a huncut tacskóval.

3 799 Ft
Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Lajos kutya buszra száll

Alighogy megérkezett, máris felforgatta a kis falu életét Lajos kutya, akit nyughatatlan és kolbászkedvelő természete újabb kalandokba sodor. Ő a legtáncosabb négylábú, a legfürgébb iskolai szökevény, a legelszántabb kincskereső és a legkíváncsibb potyautas. Lajos kutya ugyanis meg sem áll a nagyvárosig, ahol a kutyák furcsa ruhákban járnak, és bizony nem terem minden asztal alatt valami finomság.

3 799 Ft
Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
46

Lajos kutya megérkezik

Kezdetben olyan apró, hogy egy kabátzsebben is elfér, ám hamarosan már az egész világ körülötte forog. Ő Lajos kutya, aki megérkezik, és mindent a feje tetejére állít! Hősies szúnyogvadász, nyomozónak sem utolsó, és a fociban is remekel, csak aztán fürödni ne kelljen… Kalandjai faluszerte híresek, és Lajos kutya legnagyobb megelégedésére mindig jut bennük hely egy nagy szelet sonkának vagy kolbászos szendvicsnek is. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja, aki esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát. Mulatságos történetei egy olyan gyerekparadicsomba repítenek, ahol kisgyereknél csak kiskutyának lenni jobb.

3 499 Ft
Szerző:
Gáncs Kristóf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

Lajos kutya-színező színesceruza-készlettel

Gáncs Kristóf gyerekkori kiskedvencét álmodta újra a Lajos kutya-történetekben, amelyeknek szereplőit Bertóthy Ágnes formálta imádnivaló figurákká. Az első mesekönyv megjelenése óta számtalan kisgyerek szívébe lopta be magát a rosszcsont kistacskó, aki családját és a falu többi állatát is újabb és újabb kalandokba keveri. A Lajos kutya-színezőben kedvenc mesefiguráid várják, hogy színt vigyél az életükbe. A színezőhöz járó színes ceruzákkal olyanná formálhatod őket, amilyenre csak szeretnéd.
Legyenek olyan színesek ezek a lapok, mint az élet mindannyiunk kedvenc kistacskójával, Lajos kutyával!

2 499 Ft
78
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
272
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

KÖNYVnyErő

“Nem engedhetjük, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy az olvasás titka a TikTok-ra cserélhető.” /Szabados Ágnes/

Gondoltál már arra, hogy az olvasás szuperképesség lehet? Hogy a kérdéseidre a válasz csak egy karnyújtásnyira van? Szereted a rejtvényeket, kreatív feladatokat?

4 499 Ft
999 Ft