KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Hangolódjunk együtt a karácsonyra: igazi bekuckózós könyv a Variációk egy párra szerzőjétől

Papós Tamás
2023.12.01 00:01
Hangolódjunk együtt a karácsonyra: igazi bekuckózós könyv a Variációk egy párra szerzőjétől

A Nincs időm olvasni kihívás decemberi közös könyve Laura Barnett regénye, az Ajándékok. A szerző neve ismerős lehet a NIOK-tagoknak (is), hiszen debütáló regénye is közös könyv volt, a Variációk egy párra nagy sikert aratott. A brit író karácsonyi témájú történetét exkluzív Libertine könyvesboltos borítóval vásárolhatjátok meg. Kedvcsinálóként jöjjön egy kis összefoglaló Laura Barnettről és az Ajándékok sztorijáról.

Laura Barnett elvétve ad interjút, a közösségi médiában sem igazán aktív, mégis sokan ismerik a nevét, hiszen debütáló regényével nemzetközi sikert aratott. A Variációk egy párra már több mint 20 nyelven kapható világszerte, 2021 nyarán pedig a NIOK-közösség is közös könyvként olvasta az egészen egyedi szerelmi történetet.

A 41 éves író szakmailag sokoldalú, hiszen a regényírás mellett – már négy könyve is megjelent – újságírással és tanítással foglalkozik, de volt már jótékonysági szervezet mentora is. Rendszeresen publikál a legnépszerűbb angol lapokban  (The Guardian, The Observer, The Daily Telegraph, Time Out London), sőt, a Vogue brit kiadása számára is írt egy érdekes cikket arról, hogy 40 évesen miként változtatta meg teljesen az életét. Férjével, fiával és macskájával az angliai Kent megyében él, kedvtelésből időnként novellákat is ír.

Kreatív írást tanít, e témában a Manchester Metropolitan Egyetem vezető oktatója. Ebben a szerepben kapott lehetőséget, hogy a Cambridge Egyetemen TEDx-előadást tartson az eredetiségről a szépirodalomban. Laura Barnett meglepő részletességgel meséli el, hogy mennyire bizonytalan, akárhányszor írni kezd. Mesél az ötletekkel kapcsolatos félelmeiről és arról is, miként győzi le, majd fordítja őket a javára. Angolul tudók számára érdekes lehet, különösen azoknak, akik írással kacérkodnak, de bizonytalanok – ez az előadás bátorítást adhat.

Laura önmagáról azt írja: fikciós könyveiben a mindennapi életet szereti gazdagabbá és furcsábbá tenni. Ehhez több íróra is támaszkodik, hiszen fontos inspirációként tekint Anne Tyler, Alice Munro, Joyce Carol Oates, Elizabeth Jane Howard, Tessa Hadley és Richard Yates munkásságára.

A NIOK közös könyv, az Ajándékok egy hamisítatlan karácsonyi regény! Egymáshoz kapcsolódó történetekből áll, 12 ember 12 ajándékának sztorija. Mindenki másnak akar különleges ajándékot adni: Maddy régi iskolai barátjának, Peternek; Peter kamasz lányának, Chloénak; Chloe a nagymamájának, Irene-nek; és így tovább.

A történetek célja, hogy bemutassák: a karácsony lehet csodálatos és bonyolult ünnep is, de végső soron egy olyan időszak, amelyben, ha a szeretteink körében töltjük, akkor jó eséllyel remekül érezhetjük magunkat.

A moly.hu közössége még nem igazán fedezte fel magának a kötetet, a cikk írásakor egyetlen értékelést lehet olvasni, ami tömör és – saját tapasztalatunk szerint is – tökéletes: „igazi bekuckózós könyv, szeretetteli történetekkel”.

Szerző:
Ali Smith
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
273

Tél

Négy ember tölti együtt a karácsonyt egy cornwalli házban. Hárman közülük rokonok, ám látszólag alig van több közük egymáshoz, mint a negyedik vendégnek, akit a véletlen sodort az útjukba. Art természetíró-blogger, aki túl van egy szakításon, ám nem akar egyedül érkezni az anyai házba, ezért magával viszi a buszmegállóban megismert Luxot, és ezer fontot fizet neki, ha három napig a barátnőjének adja ki magát. Anyja, Sophia mindent feláldozott a karrierjéért, nyugdíjas éveit magányosan tölti a...
4 499 Ft
Szerző:
Maja Lunde
Kiadó:
Cser Könyvkiadó
Oldalak száma:
192

Hónővér

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…

A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: "Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom.
Szeretettel: Maja Lunde"

Az írónő A méhek története című felnőtteknek szóló, 32 nyelvre lefordított regényével vált ismertté a magyar olvasók körében.

6 495 Ft
Szerző:
Becca Freeman
Kiadó:
Centrál Könyvek
Oldalak száma:
349

A karácsonyi árvák klubja

Fergeteges romantikus komédia négy New York-i barátról, akik annak ellenére is ragaszkodnak különös karácsonyi hagyományukhoz, hogy útjaik szétválni látszanak...
Hannah és Finn egyetemista koruk óta minden karácsonyt együtt töltenek. Egyiküknek sincs hova mennie, Hannah szülei meghaltak, Finnt pedig kitagadták a felmenői, amikor bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik.
Nem mindennapi ünnepi kalandjaik idővel egyre merészebbé válnak. Miután megkezdik felnőtt életüket New Yorkban, a mindig kiegyensúlyozott, vidám és bölcs Priya és a gyönyörű, dúsgazdag, mindig kicsit titokzatos Theo is csatlakozik hozzájuk, így választott kis családjuk négytagúvá bővül, egy olyan szeretetteli közösséggé, amilyenre mindig is vágytak.
Amikor azonban Finn bejelenti, hogy Los Angelesbe költözik, és valószínűleg ez lesz az utolsó közös karácsonyuk, Hannah megrémül, hogy elveszíti a végre-valahára szívbéli családját...
Ez a karácsony talán pont azt a régóta esedékes változást hozza el a barátok életébe, amitől a legjobban félnek. Vajon mit jelent a búcsú? Hány új ajtó nyílik ki, ha becsukódik az az egy, amelynek olyan sokat köszönhetnek?

"Ha szereted a karácsonyt és a Jóbarátokat, akkor ez a tökéletes könyv neked. Boldogan otthagynám egy kis időre a férjemet és a gyerekeimet, hogy a karácsonyt New Yorkban tölthessem Hannah-val, Finn-nel, Theóval és Priyával. Ünnepi, vicces, imádnivaló regény a szeretet valamennyi formájáról."
Clare Pooley, a Rendhagyó szabályok ingázáshoz című New York Times-bestseller szerzője

4 590 Ft
Szerző:
Karen Swan
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
432

Karácsonyi képeslapok

Sunday Times Bestseller
Jó szavak, rossz időzítés
"A romantikus úti célok királynőjétől" - Woman & Home

A helyszín egy falu Cotswoldsban, Gloucestershire-ben - a Karácsonyi képeslapok igazi kikapcsolódás, távol levő ismerősökről szóló, ünnepi, meghitt, örömteli ínyencség Karen Swan Sunday Times bestsellerszerzőtől.

Ha pont azt mondod, amit kell, minden megváltozhat...

Natasha és Rob újra megtalálja a boldogságot házasságukban az ünnepek alatt, a "ha most se megy, akkor elválunk" vakáció alatt, de az idill rövid életű - lányuk kedvenc plüssének nyoma vész a hazaúton. A kicsi vigasztalhatatlan, Natasha próbálja vigasztalni, és közben a közösségi médiában kér segítséget. A plüssállat csodával határos módon megkerül, de addigra már egy Duffy nevű fickó kabalája, aki több ezer kilométerrel odébb, Nepálban túrázik.

Duffy megígéri Natashának, hogy rendszeresen küld képeket, és kettejük levelezése hamarosan komolyra fordul. Natasha néha úgy érzi, a világ túlsó végén levő idegen férfi jobban megérti őt, mint a férje, aki ott fekszik mellette az ágyban.

Telnek a hetek, Duffy egyre mélyebben behatol a hegyek közé, és Natasha úgy érzi, a férfi kissé megváltozott. Aztán egy nap nem jön több üzenet. Natasha csak ekkor töpreng el rajta - noha már túl késő - vajon miért is volt szüksége kabalaállatra a férfinak.

"Élvezetes történet, amellyel a kanapéra kucorodhatsz karácsonykor... Eszképizmus a javából - romantikus menekülés a mindennapok nyers valóságából." - Heat Magazine

"Románc, amelyet nem fogsz tudni letenni." - Metro

"Az első oldalaktól kezdve lenyűgözött." - Ötcsillagos olvasói értékelés
"Eddig egyértelműen a kedvenc Karen Swan-könyvem." - Ötcsillagos olvasói értékelés
"A történet a kezdetektől fogva megragadott, és még mindig nem engedett el. Imádtam." - Ötcsillagos olvasói vélemény
"Két menetben el is olvastam, szó szerint nem akartam letenni a könyvet." - Ötcsillagos olvasói vélemény
"Addiktív olvasmány." - Ötcsillagos olvasói értékelés

5 690 Ft
Szerző:
Lucy Score
Kiadó:
Pioneer Books Könyvkiadó
Oldalak száma:
432

Karácsonyra állni fog!

A connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is. Idén azonban másképp lesz, ugyanis a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever.
Catalina King televíziós valóságshow-sztár, házfelújítóműsor-vezető számára a természeti katasztrófa a tökéletes kihívás. Tévécsatornája vállalna minden költséget, és elvégeznék az összes szükséges felújítást, ha cserébe sorozatot forgathatnának a munkálatokról. Ezzel mindenki nyer, nem? Azonban a mogorva, de szexi Noah Yates polgármester egyáltalán nem így gondolja: Catalina szerinte kiárusítja a lakosok nyomorát, aprópénzre váltja a szerencsétlenségüket. De valóban erről lenne szó? Catalina bombázó külseje tényleg egy lelketlen médiasztárt rejt csupán? És Noah ellenkezése biztosan a közösség javát szolgálja?
Hamisítatlan karácsonyi hangulat, csípős szóváltások és forró jelenetek a kisvárosi romantikus regények koronázatlan királynőjétől!

5 499 Ft
Szerző:
Alexandra Benedict
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
333

Gyilkosság a karácsonyi expresszen

"Kérjük, fejezzék be a felszállást, az ajtók záródnak!"
Senki sem sejti, hogy a vonat a pokolba tart, és többeknek nincs visszaút!
Karácsony előestéjén a Londonból a Skót-felföldre induló éjszakai, hálókocsis vonat utasai már erősen ünnepi hangulatban múlatják idejüket, mikor a hófödte hegyek között kanyargó szerelvény kisiklik, egy csapásra hazavágva a hazatérni készülők hangulatát. Ha ez még nem volna elég, az ismert influenszert holtan találják a fülkéjében, majd egy másik útitársuk is elhalálozik. Aztán még egy...
Az unokája születésére a lányához igyekvő Roz Parker nyugalmazott detektívnek nemcsak a hideggel, az egymást vádló utasokkal és a rejtélyes bűntettekkel kell megbirkóznia, hogy gátat szabjon a további gyilkosságoknak, de saját gyötrő emlékeivel és lelkiismeretével is meg kell küzdenie, hogy minden tekintetben épségben szálljon le a halálvonatról.
A könnyeden és lendületesen, mégis élesen-tüskésen fogalmazó Alexandra Benedict, miközben komoly társadalmi problémákat is belesző karamellától ízes és kvízes karácsonyi krimijébe, nem felejti el leróni tiszteletét a műfaj királynője, Agatha Christie előtt.
LMBTQ tartalom

4 599 Ft
Szerző:
Balázsi Szilvia, Kertész Edina, Tóth Emese
Kiadó:
Nhk Naphegy Könyvkiadó Kft
Oldalak száma:
16

Karácsonyi böngésző

Amerre csak nézünk, mindenki a karácsonyra készül. A művelődési házban az adventi előadásra próbál a zenekar, a gyerekek a pásztorjátékra készülnek. Az óvodában díszeket készítenek, a városban felkerül a házakra a fénylő égősor. Ebben a böngészőben az adventi készülődés és a karácsonyi éj időszakát mutatjuk be.

4 999 Ft
Szerző:
A karácsonyi felhő
Kiadó:
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Oldalak száma:
40

A karácsonyi felhő

Figyelem, figyelem! Különleges riasztás! A 458-as ajándékosztó karácsonyi felhőt veszély fenyegeti! Ha Franciska és kezdő angyalcsapata nem végez elsőként, a 458-as hamarosan esőfelhővé lesz minősítve. A felhőn alighanem egy krampuszcsapat is tartózkodik, akik megpróbálnak borsot törni az angyalok orra alá. Mindenki védje az ajándékokat - és a csokiját!
Marék Veronika karácsonyi meséje tele van szeretettel, humorral, izgalommal, huncutsággal, valamint Szabó-Nyulász Melinda szívderítő rajzaival.

3 499 Ft
Szerző:
Debbie Macomber
Kiadó:
General Press Kiadó
Oldalak száma:
192

A karácsony ígérete

Peter Armstrong és Hank Colfax gyerekkoruk óta a legjobb barátok, ám az életük nem is különbözhetne jobban. Peter a helyi plébánia lelkésze, aki számára a gyülekezete a legfontosabb, és a karácsony közeledtével minden idejét lefoglalják az ünnepi előkészületek. Egy kocsma tulajdonosaként Hank egészen másfajta közönséget szolgál ki: magányos törzsvendégek és a helyi motorosbanda látogatja az ivóját. Amikor Peter kijelenti, hogy hozzá képest Hanknek könnyű dolga van, a barátok elhatározzák, hogy szentestéig hivatást cserélnek. Meglepetésükre kiderül, hogy egy kocsmáros és egy lelkipásztor kötelezettségei nem is térnek el annyira egymástól, mint gondolták. Ahogy kezdik új színben látni a másikat - és mindketten rátalálnak a szerelemre is -, úgy változik meg az életük mindörökre.

3 490 Ft