KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

„Hihetetlen pillanat volt” – megnyitott a szegedi Libertine Könyvesbolt!

Papós Tamás
2022.09.27 19:48
„Hihetetlen pillanat volt” – megnyitott a szegedi Libertine Könyvesbolt!

Találkozzunk a „Lófaránál” – ez a felszólítás mindenkinek furcsán hangzik, aki nem Szegeden él. A gyönyörű, szecessziós épület, a Reök-palota előtt kapta ezt a becenevet egy lovas szobor, amely a legnépszerűbb programindító helyszín lett a belvárosban. Néhány méterre innen meg is van az első úti cél: Kölcsey utca 13. – itt nyílt meg a szegedi Libertine Könyvesbolt.

A budai bolt mellett most már vidéken is várunk titeket egy hangulatos üzletben, segítőkész stábbal és gondosan válogatott olvasnivalókkal. Az aranyszínű létra és kanapé természetesen itt is elengedhetetlen, igyekeztünk ismét egy igazi ékszerdobozt kialakítani.

A kedden 10 órára meghirdetett nyitás előtti percekben is lázasan készülődött a csapat, majd Szabados Ági kilépett, és meglepődve látta: máris sor áll az utcán.

„Hihetetlen pillanat volt. Előtte az eladók szóltak rám, hogy kint már vár a tömeg, én pedig alig akartam elhinni, hogy hétköznap munkaidőben ilyen sokan eljöttek. Volt olyan NIOK-tag, aki Budapestről utazott ide! Megható, hogy ennyire és ennyien várták a nyitást” – fogalmazott csillogó szemekkel Szabados Ági.

Innentől kezdve egész nap telt ház volt! Lyukasóra alatt vakrandit vásárló középiskolások, a közeli jogi karról érkező egyetemisták, NIOK-tagok, Ágival és népszerű szerzőnkkel, Peller Mariann-nal fotózkodó rajongók, érdeklődő újságírók, sétáló felfedezők – öröm volt figyelni a kíváncsi tekintetek sokaságát. Ahogy az üzlet előtt sorakozó babakocsikat is, ugyanis szuper családi program lett a nyitásból.

„A visszajelzések szerint is sikerült kialakítani Szegeden a Libertine-hangulatot, és ez vonzotta a sok embert, nem csak Mariann és én. Nem személyi kultuszt építek, hanem közösséget, amely ilyen erővel bír. A segítőkész és felkészült kollégák, a stábunk által válogatott könyvek, a lelkes NIOK-tagok – tőlük lesz utánozhatatlan a miliő. Kifejezetten sok energiát fordítok arra, hogy az eladók úgy ajánljanak könyvet, mintha én tenném, így olyan, mintha szívemmel és lelkemmel mindig itt lennék. Persze személyesen is megfordulok majd itt” – jegyezte meg Ági.

Edmond második Könyvkuckója is lesz az új Libertine, hiszen a szegedi olvasásnépszerűsítő, Bognár Edmond a stáb elsőként kiválasztott tagja lett. A „casting” során is ott volt Ágival, hogy együtt válasszák ki mellé a lehető legjobb kollégákat.

„Az állásinterjúk során fontos szempont volt, hogy olyan stílusú könyvek legyenek a kedvenceik, amilyenek a kínálatunkban szerepelnek. Csak így tudják szívvel ajánlani a polcainkon sorakozó műveket” – árulta el a büszke tulajdonos.

Szabados Ági Szegeden töltötte egyetemista éveit, így közel áll a szívéhez ez a város, de nem csak ezért nyílt Juhász Gyula szülővárosában az első vidéki Libertine Könyvesbolt. Budapest után ugyanis itt a legaktívabb a NIOK-közösség, a tagok pedig nemcsak vásároltak nálunk, de rengeteg ötlettel is szolgáltak az új üzlet csinosításához és fejlesztéséhez. Természetesen nekünk is vannak elképzeléseink.

„Korábban írókkal szerveztem beszélgetéseket a Hungiban, Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva vendégeskedett Szegeden, de a járvány közbeszólt. Célom, hogy újrakezdjük ezt a programsorozatot, szép hagyomány lenne a városban, és egyértelmű igény is látszik az írói turnéra” – avatott be a terveibe Szabados Ági.

Ha lemaradtál a megnyitóról, nincs gond, mostantól szinte minden nap benézhetsz hozzánk Szegeden: hétfőtől szombatig 10 és 18 óra között minden héten válogathatsz a könyvek között. Az új üzletnek Instagram-oldala is van, itt követheted a szegedi könyvesbolt mindennapjait és híreit.

Mostantól pedig a belvárosi programok szervezésénél legyen ez a jelszó: találkozzunk a Libertine-nél!

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft