KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Hagyd el a könyvlistád, és légy részese a Libertine kalandjának!

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.12.09 00:23
Hagyd el a könyvlistád, és légy részese a Libertine kalandjának!

Az olvasás, a könyvek teremtő erővel bírnak: emberi kapcsolatokat, közösségeket teremtenek. Elég, ha a NIOK-ra gondolunk, de annak sem kell sokat bizonygatni ezt az állítást, aki velünk olvasta az októberi közös könyvet, Sara Nisha Adams A könyvlista című regényét. Imádtuk figyelni, ahogy a történetben egy titokzatos könyvlista összehozza az embereket, ezért megálmodtuk a saját könyvlistás kalandunkat, amelyhez mától bárki könnyedén csatlakozhat!

Sara Nisha Adams debütáló kötetében a történet egy titokzatos könyvlista körül bonyolódik, amelyre a legkülönfélébb helyeken találnak rá a legkülönfélébb emberek. Boltban, könyvtárban, jógateremben lelnek rá a felsorolásra, amely így kezdődik: Ha szükséged lenne rá… És kinek ne lenne szüksége manapság néhány olvasmányra, amely megváltoztathatja az életét?

Akár olvastad már a könyvet, akár még csak a listádon (!) van, biztosan eljátszottál már a gondolattal, mely címek szerepelnének a te könyves listádon – a saját, személyes listájáról Sara Nisha Adams is mesélt, amikor a vendégünk volt a NIOK-napon, októberben. Sőt, talán már az is eszedbe jutott, mi lenne, ha találnál valahol egy listát, tele elolvasásra váró könyvekkel.

Ezért megálmodtunk egy különleges játékot, vagy ha úgy tetszik, könyves kihívást, amely december 9-ével veszi kezdetét, és két héten át, egészen december 23-áig tart. Készítettünk egy, a regény borítóját idéző, könyvlistás könyvjelzőt, amelyre te írhatod le a kedvenc könyveidet vagy azokat a köteteket, amelyeket szerinted mindenkinek el kellene olvasnia egyszer az életében. Majd, ha kész a lista, hagyd ott egy forgalmas helyen, ügyelve rá, hogy valaki lehetőleg valóban rábukkanjon.

Az általad írt, illetve az általad megtalált listáról is posztolhatsz a közösségi médiában, használva #azenkonyvlistam hashtaget, és betagelve a @libertinkonyvesbolt-ot, hogy a játék híre minél több emberhez eljusson.

Hogyan juthatsz könyvlistás könyvjelzőhöz? Háromféle módon:

  1. Ha ebben az időszakban vásárolsz a budapesti vagy a szegedi Libertine Könyvesboltban A könyvlista című könyvet, a vásárlásodhoz automatikusan jár.

  2. Ha már megvetted a könyvet, gyere be a könyvesboltjaink valamelyikébe, és kérj az eladóktól egyet!

  3. Az ebben az időszakban a webshopon leadott rendeléseknél a Megjegyzés rovatba írd be, ha szeretnél egy könyvlistás könyvjelzőt, és elküldjük neked a rendeléseddel együtt.

Tehát nincs más dolgod, mint szerezni egy könyvlistás könyvjelzőt, ráírni az általad kihagyhatatlannak tartott könyvek címét, és elhagyni egy forgalmas helyen! Az általad írt vagy a valahol megtalált listáról pedig posztolj vagy sztorizz, hogy mi is láthassuk, és hogy minél többekhez eljusson az olvasás közösségteremtő ereje, amely a karácsonyi csodavárást is varázslatosabbá teszi.

Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Rachel Burton
Kiadó:
General Press Kiadó
Oldalak száma:
293

Könyvesbolti karácsony

Két dologgal nem lőhet mellé az ember, ha békebeli karácsonyi hangulatra vágyik: egy hamisítatlan, angliai kisváros miliőjével és egy kis könyvesbolttal, amelynek kirakatából hívogat a fény és az elolvasásra váró könyvek. Mire lehet még szükség? Esetleg egy új szerelemre…

Rachel Burton regénye, a decemberi NIOK közös könyve mindezt egyszerre kínálja, hogy ez az év vége ne a stresszről és a rohanásról, hanem a lelassulásról, a jó érzésekről és a meghittségről szóljon. Ezt szolgálja a Köszi, jól című könyvünk szerzőjének, Kovács Eszternek a levele is, amelyet ajándékba adunk a decemberi közös könyvhöz, és amely megmutatja, hogy ünnepelni bármikor, bármit lehet – akár egy új élet kezdetét is…

A fiatalon megözvegyült, továbblépését pedig fel-feltörő bűntudattal kezelő Megan Taylor nemrég költözött Yorkba, ahol egy könyvesboltot vezet. Az új kapcsolat mégsem itt, hanem egy élelmiszerboltban toppan az életébe – illetve egészen konkrétan a lábára. A díjnyertes író, Xander Stone ugyanis nem elég, hogy a nő lábára tolja a bevásárlókocsiját, de még a könyves ízlését is kritizálja. Nem csoda, hogy Megan felemás érzésekkel fogadja, amikor kiderül, hogy a férfi éppen az ő könyvesboltjában tartja majd az új kötete bemutatóját. Az új könyve mellett Xander egy új élet lehetőségét is megmutatja neki, ám hamar kiderül, hogy a valóságban nem minden történik úgy, mint a karácsonyi mesékben.

3 990 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft
33
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
272
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

KÖNYVnyErő

“Nem engedhetjük, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy az olvasás titka a TikTok-ra cserélhető.” /Szabados Ágnes/

Gondoltál már arra, hogy az olvasás szuperképesség lehet? Hogy a kérdéseidre a válasz csak egy karnyújtásnyira van? Szereted a rejtvényeket, kreatív feladatokat?

4 499 Ft
2 999 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft