KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Libertine blog

Maja új ötletekkel várja kortársait: a II. NIOK-napon is lesz Gyerekkuckó!

Papós Tamás
2022.10.19 09:55
Maja új ötletekkel várja kortársait: a II. NIOK-napon is lesz Gyerekkuckó!

A II. NIOK-nap különleges interjúval indul: a nagyszínpadon a 12 éves könyvmoly, Tóth Maja beszélget a Lajos kutya-könyvek szerzőjével, Gáncs Kristóffal. Ezután Maja egész délután aktív részese lesz a Gyerekkuckó színes programsorozatának, ahol kedvezményes áron vehetnek részt a családok legfiatalabb tagjai, amíg a felnőttek irodalmi előadásokon és workshopokon múlatják az időt.

Maja, a 12 éves influenszer – ezzel a címmel jelent meg az Indexen egy cikk Tóth Majáról. Figyelemfelkeltő, de nem túlzó címadásról van szó, ugyanis Maja könyvajánlói – az édesanyja által kezelt Facebook- és Instagram-oldalon keresztül – a 10 év körüliek körében népszerűsítik az olvasást, méghozzá nagy sikerrel. Szabados Ági szokta Majáról mondani: „olyan, mint én, csak tinédzserként”.

Rögtön belopta magát a szívünkbe, amikor először járt a Libertine Könyvesboltban, így az I. NIOK-napon már Maja volt a Gyerekkuckó egyik házigazdája. Akkor a gyerekek előtt beszélgetett Gáncs Kristóffal, a II. NIOK-napon viszont már a nagyszínpadon, a felnőttek előtt teszi majd ugyanezt. 11 órakor ezzel a nem mindennapi interjúval indítjuk a programot.

„A gyerekkönyvekről általában felnőttek beszélgetnek egymással, de egy gyerek olvasóként más szemszögből kérdez, ettől szerintem különleges lesz a beszélgetés. Így volt tavasszal is, nagyon élveztem. Izgulok, hogy most milyen lesz felnőttek előtt, a nagyszínpadon szerepelni. Az első NIOK-nap élményei bátorságot adnak, hiszen mindenki nagyon kedvesen fogadott. A kézműves foglalkozásokon például sokan nekem készítettek ajándékokat, ami hihetetlenül jólesett. Minden ajándékot megtartottam, sőt, a karkötőket hordani is szoktam” – számolt be tavaszi élményeiről Maja.

A II. NIOK-napon is lesz Gyerekkuckó, így az egész család eljöhet a Bálint Házba. Amíg a felnőttek irodalmi programokon vesznek részt, addig délután a gyerekeket kreatív programokkal foglaljuk le. Ebben Maja segítségére lesz egy kiváló pedagógus, Kemény Kata is, a Gyerekkuckó másik házigazdája, aki a Libertine Blogon már részletes ízelítőt adott a legkisebbeknek szánt programokról.

„Tavasszal barátságos légkör volt, és úgy láttam, nagyon szerették a gyerekek a programokat. Most is ötleteltünk anyával, Katával és Szabados Ágival, és remélem, most is sikere lesz a Gyerekkuckónak. A dráma- és szerepjátékok voltak a legnépszerűbbek, így most egy másik, hasonló programmal is készülünk. Lesz egy előadó és egy fordító, az előadó halandzsa nyelven beszél, a fordító pedig nem is tudja, miről, de próbálja kitalálni” – árulta el Maja. Ez a játék a szülőknek ismerős lehet egy korábbi népszerű tévéműsor, a Beugró jeleneteiből.

Maja rendszeresen olyan könyveket ajánl kortársainak, amelyeknek van tanulságuk. Ilyen fontos üzenet számára a fenntarthatóság is, így e téma köré külön könyvajánlót szervezett. Elmondta, hogy az egyik könyv például A Szemüveges Szirén lesz, a többi meglepetés. Az általános iskolás olvasásnépszerűsítő viszont nem csak gyerekkönyveket olvas, beszélgetésünkből kiderült, hogy akár az idősebbek kedvenceit is szívesen fellapozza.

„Nemrég például a Titkos Mozi című könyvet olvastam, amit 16 évnél idősebbeknek ajánlanak, de én is nagyon szerettem. A NIOK közös könyvei közül olvastam például a Családom és egyéb állatfajtákat, és már a polcomon vár A könyvlista is, amit a NIOK-napig el is akarok olvasni.”

Majával együtt várjuk tehát a gyerekeket is a II. NIOK-napon, a kedvezményes árú gyerekjegyek ide kattintva vásárolhatók meg!

A GYEREKKUCKÓ PROGRAMJA:
11:00–12:00 Tóth Maja Gáncs Kristóffal beszélget a nagyszínpadon
12:00–13:00 Készíts Lajos kutyát és kutyás könyvjelzőt!
Lajos kutya-kvíz (A megfejtők közt könyvet sorsolunk 15 órakor)
Lajos kutya-színezők
Kézműves foglalkozások: fonás, gyöngyfűzés
13:00–13:30 Maja könyvajánlói – Történetek a fenntarthatóságról
13:30–14:30 Hulladékból hasznosat – Készíts tolltartót!
Kézműves foglalkozások: fonás, gyöngyfűzés, könyvjelző, gyertya méhviaszból
14:30–15:00 Csengő-bongó titkok – Klasszikus és kortárs versek gyerekeknek
Kemény Kata könyvajánlója
15:00–16:00 Játssz Majával! – kreatív szerep- és drámajátékok

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
43
Kiadó:
Libertine Könyvesbolt
Oldalak száma:
248
Műfaj:
Irodalom

Időnyerő 2023 - LIMITÁLT, SORSZÁMOZOTT

Megnyugtató állandóság a folytonos változásban: az új év közeledtével ismét megérkezett az Időnyerő, ezúttal minden eddiginél látványosabb, kiforrottabb és aktuálisabb formában! Érdemes már most beszerezni, ugyanis 2023 db, pecséttel sorszámozott példányban érhető el!

Az Időnyerő a Libertine Könyvkiadó és Szabados Ági ikonikus kiadványa, mostanra éppen annyira összeforrt Ági nevével, mint az inspirációt adó Hermionééval a Harry Potterből. A 2023-as Időnyerő a megszokottság és az otthonosság érzését ezúttal is megbolygatja kicsit, hiszen figyelünk a visszajelzésekre, és ezek alapján folyamatosan fejlesztjük ezt a hiánypótló kiadványt – miközben a jövő év irodalmi vonatkozásaira is figyelünk.

Utóbbinak köszönhetően, és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepelve ezúttal egy kézírásos Petőfi-levél kapott helyet az Időnyerő borítóján, a forradalmi, fiatalos lendületet pedig az a 12 vers biztosítja, amelyek szerzői 30 év körüli, fiatal, magyar, kortárs költők. Szövegeiket ugyancsak fiatal grafikusok hangulatos munkái egészítik ki.

Az Időnyerő struktúrája is megváltozott: az irodalomterápiás szövegek, gyakorlatok és feladatok ezúttal külön részben, a naptároldalak után kaptak helyett, hogy ne a mindennapi teendők rohanásában kelljen időt szakítani rájuk, hanem valóban el lehessen mélyedni bennük. Idén az önszeretet, a jelenlét, a halogatás és a döntések kerülnek fókuszba.

6 999 Ft
3 999 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft