KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Cinthya Dictatorral elindult a Mutasd a könyvespolcod! sorozat harmadik évada

mutasd a könyvespolcod
Szűrés törlése
Papós Tamás, Németh Luca
2023.04.24 01:52
Cinthya Dictatorral elindult a Mutasd a könyvespolcod! sorozat harmadik évada

Szabados Ági a NIOK-közösség, illetve a Libertine Könyvesboltok és Könyvkiadó mellett talán a YouTube-csatornáján futó Mutasd a könyvespolcod! sorozatára a legbüszkébb. Ti is nagyon szerettétek az eddigi videókat, így örömmel jelentjük be: Cinthya Dictator könyvespolcával elindult a harmadik évad!

Már eddig is hihetetlenül izgalmas, sokszínű és érdekes embereket ismerhettünk meg a kedvenc olvasmányaikon keresztül. Sorrendben Grecsó Krisztián, Fluor Tomi, Vecsei H. Miklós, Viszkok Fruzsi, Szentesi Éva, Szűcs Péter, Veiszer Alinda, Bauer Barbara, Juhász Anna, Dukai Regina, Nyáry Krisztián, Lakatos Márk, Bánki Beni, Lilu, Wossala Rozina, Trokán Nóra, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Gárdos Péter engedte be a stábunkat az otthonába.

Most pedig Cinthya Dictator könyvespolcával elindult a harmadik évad! Sok meglepetés érte már Ágit a Mutasd a könyvespolcod! forgatásai során, számos emlékezetes beszélgetés részese volt, de talán nem túlzás, hogy Cinthyát közelebbről megismerni és az olvasási szokásairól beszélgetni ugyancsak emlékezetes lesz a Mutasd a könyvespolcod!-videók sorában. Az extravaganciájáról híres lányt ugyanis sokan félreismerik. Cinthya Dictator neve  pedig ma már sokkal inkább művészeti performanszokkal vagy épp fotókiállításokkal jelent egyet, hiszen már jó ideje fotográfusként, illetve médiadizájnerként tevékenykedik.

A vőlegényével, Molnár Tamás dalszerző-énekessel közösen megálmodott könyvespolca mellett őszintén mesélt diszlexiájáról és az ezzel kapcsolatos nehézségeiről, de arról is, hogy milyen erőteljesen jelen van a halálfélelem a mindennapjaiban. Figyelemzavarosként és olvasási nehézségekkel terhelve különösen elismerésre méltó, hogy Cinthya igazi könyvmoly, aki a könyvekben nem a szórakozást, hanem a tudást, sőt, nem túlzás azt mondani, hogy az élet értelmét keresi. Ezért olvas Yalomot, érdeklődik az egzisztenciális pszichoterápia iránt, és ezért emlékezetes olvasmány számára Madách Az ember tragédiája is. Meglepő volt az a lelkesedés, amellyel erről a klasszikusról mesélt – és ígérjük, a Cinthya olvasási szokásaival és kedvenc könyveivel kapcsolatos meglepetések sora itt még nem ér véget!

Ha érdekel, miben nehezíti a diszlexia Cinthya életét, és hogyan küzd meg ezzel, milyen szuperképességre tett szert az e-könyv-olvasójának köszönhetően, és melyik volt az a könyv, amelyből felolvasott a párjának a kapcsolatuk kezdetén, nézd meg a Cinthya Dictatorral készült beszélgetést!

Ezentúl minden vasárnap új résszel jelentkezik a Mutasd a könyvespolcod! Ha a többi videóról sem akarsz lemaradni, iratkozz fel Szabados Ági YouTube-csatornájára!

Szerző:
Rejtő Jenő
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
358

Vesztegzár a Grand Hotelben; Tigrisvér

A sorszámozott példányok elfogytak!

Rajongótábora közel száz éve töretlen, a ponyvaregények koronázatlan királya, legendák övezte, összetéveszthetetlen humorú alak, akit olvasói után immár az irodalomtörténet is érdemei elismerésével tárgyal. És most Aranylétrás-szerző is. Ő Rejtő Jenő, akinek ezúttal a legnépszerűbb és sokak szerint legjobb regénye, a Vesztegzár a Grand Hotelben, valamint egy kevésbé ismert műve, a Tigrisvér című westernsztori kapott díszkiadást a Libertine Könyvkiadó Aranylétrás Könyvek-sorozatában.

Több hetes karantén egy titokzatos betegség miatt, ipari kémkedés, halálos fenyegetések – a Vesztegzár a Grand Hotelben nem csupán szórakoztató, de rendkívül fordulatos regény is, egyike Rejtő klasszikussá vált műveinek. A Tigrisvér a westernek világában játszódik, és olyan kérdést vet fel, amely napjainkban aktuálisabb, mint valaha: min múlik az önazonosság, és vajon mennyire befolyásolja a személyiségünket mások véleménye?

„A Grand Hotel a szigettenger legelőkelőbb és legdrágább szállója volt, egy márvány- és selyemálom. Kitűnő személyzet, csodálatosan bútorozott szobák, bár, étterem és jachtkikötő… Itt történt, hogy az egyik lakó bubópestisben megbetegedett. A Grand Hotel vendégeit mégsem lehet karanténba szállítani, tehát elrendelték a vesztegzárt. Hat hétig egy lélek sem hagyhatja el a Grand Hotelt.”

 

„Adva van egy fiatalember. Ijesztően nyugodt, komor és elszánt. Valami rettegett, Tigris nevű rabló nevét viseli. Megkötöz két titkosrendőrt, feltartja az expresszt, elrabol egy nőt, terrorizál egy kormányzót... Azután kávét főz a rabnak, mert úgy hallotta, hogy Keleten ilyenkor is étkeznek.”

4 999 Ft
Szerző:
Billy O’Callaghan
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
268

Szerelmem, Coney Island

Michael és Caitlin huszonöt éve titokban találkozgat Coney Islanden. Ezek az együtt töltött, lopott órák éltetik őket, hiszen egyikük sem mer kilépni boldogtalan házasságából. Egy fagyos téli délutánon, a bezárt, holtszezoni fürdőhelyen válik számukra nyilvánvalóvá, hogy egyik pillanatról a másikra minden megváltozhat, mert a férfi felesége súlyos beteg, a nő férje pedig a Közép-Nyugatra akar költözni. Michaelnek és Caitlinnek fél életnyi szenvedélyes viszony után el kell dönteniük, milyen sorsot választanak, és számot kell vetniük kötelezettségeikkel és vágyaikkal. A Szerelmem, Coney Island egyetlen napba sűríti két egymás mellé sodródott ember életének történeteit, tájait, tragédiáit és meghitt pillanatait.

3 499 Ft
Szerző:
Stacey Halls
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
350

Mrs. England

Yorkshire megye, 1904. Ruby Mayt, a frissen végzett dadát felveszik Charles és Lilian England négy gyermeke mellé. Ruby reméli, hogy ez az a kiugrási lehetőség, amelyre mindig is várt, ugyanis Englandék befolyásos gyártulajdonos dinasztiából származnak, jelentős vagyonnal rendelkeznek. De az új dada számára, amint megszokja az élet rendjét az eldugott Hardcastle House-ban, világossá válik, hogy a titokzatos és szépséges Mrs. Englanddel valami nincs rendjén.

A zárkó...
6 490 Ft
Szerző:
Ernest Hemingway
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
271

A ​folyón át a fák közé

"...egy amerikai ezredes próbálja felfedezni Velence szépségeit, ahogy annak idején, az első világháborúban látta, miközben tudatában van, hogy életéből már csak kevés van hátra..."
(Kirkus)

Egy későn érkezett szerelem története, amelytől a sebesült amerikai ezredes új erőre kap, szíve reménnyel és fénnyel telik meg, de a jövő már csak sötétséget tartogat.

1948 őszén Ernest Hemingway visszatért Olaszországba, és hosszú időn át maradt. Akkor már harminc éve nem járt az országban. Imádott Velencéjének újrafelfedezését örökíti meg ez a regény, amely kevéssel a második világháború lezárulta előtt játszódik. Richard Cantwell Olaszországban állomásozó amerikai ezredes, aki beleszeret egy fiatal olasz grófnőbe.

Keserédes, nosztalgikus történet a szerelemről, amely erősebb, mint az észérvek, az emberi szellem állhatatosságáról, Velence magasztos, mégis bornírt szépségéről. A folyón át a fák közé Hemingway ellenreakciója a második világháború embertelen, szörnyű pusztítására. 

4 890 Ft
Szerző:
Lucia Berlin
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
622

Bejárónők kézikönyve

Lucia Berlin szemügyre vette a démonait, az alkoholt, a kábítószereket, a bántalmazó és sérült anyát, a betegségeket, a magányt, aztán odalépett a szakadék szélére, és lenézett a mélységbe.
De az utolsó pillanatban mégis úrrá lett a zuhanáson: megírta az elbeszéléseit.
Történeteit, amelyek egyszerre ironikusak és tragikusak, drámaiak és szatirikusak, a huszadik századi Amerika mindennapjaiban rejtőző csodák és személyes tragédiák teszik felejthetetlenné.
A Bejárónők kézikönyve az amerikai novellista, Lucia Berlin válogatott történeteit gyűjti egybe. Az írónő halála után tizenegy évvel jelent meg a kötet, amely több millió olvasót és hatalmas népszerűséget hozott szerzőnek, és több mint húsz nyelvre fordították le.


,,A takarítónők lopnak, nem kérdés. De nem olyasmit, ami miatt olyan nagyon aggódnak az emberek, akiknek dolgozunk. Az a sok felesleges holmi, az váltja ki végül belőlünk. Nem kérünk a kis hamutartókban lévő aprópénzből.
Egyszer egy bridzspartin egy hölgyemény azzal állt elő, hogy a takarítónők becsületességét úgy lehet tesztelni, ha az ember kis rózsamintás hamutartókat hagy szerteszét, teli apróval. A magam részéről még hozzá is teszek pár egycentest, időnként még egy tízcentest is.
Amint nekifogok a munkának, legelőször is megjegyzem, hol vannak az órák, a gyűrűk, az aranyszövésű színházi retikülök. Később, amikor lihegve, vérvörös arccal berontanak, csak hűvösen megjegyzem:
- A párnája alatt; a zöld pipereasztalkán. - Igazából szoktam lopni, de leginkább csak altatót, a rossz napokra is gondolni kell." Ez a könyv egyike az évtized 50 legemlékezetesebb világirodalmi megjelenéseinek - Könyves Magazin"

4 499 Ft