KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Inspiráló program az év végére: válogass kedvedre a NIOK Könyvklub kibeszélő videóiból!

niok
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.12.28 17:56
Inspiráló program az év végére: válogass kedvedre a NIOK Könyvklub kibeszélő videóiból!

A Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó közvetlen előzménye a „Nincs időm olvasni kihívás” Facebook-csoport létrehozása volt, amelyet hamarosan az egy újabb fontos mérföldkő követett: 2018. április 1. Ezen a napon indult a NIOK Könyvklub, amelynek keretében Ági minden hónapban a NIOK-tagokkal együtt olvas egy általa kiválasztott könyvet, de a havi témához más művek olvasásával is lehet csatlakozni. Most szemezgetünk az élő kibeszélő videókból, amelyekben minden hónap végén Szabados Ági beszélget a NIOK-tagokkal a közös olvasmányélményről. Holnap jön a következő kibeszélő, addig is, íme egy kis kedvcsináló.

Az igazi könyvmolyok soha véget nem érő bakancslistát írnak azokról a kötetekről, amelyeket szeretnének beszerezni, vagy már olvasásra várnak a polcon. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget: visszatekintünk pár NIOK Könyvklub videóra!

Az első kibeszélő – Guillame Musso: Holnap

Az első közös NIOK-könyv Guillame Musso Holnap című kötete volt. A regényben az élete párját kereső Emma és az özvegy apa, Matthew online párkeresés eredményeként beszélnek meg egy találkozót. Mindketten elmennek az étterembe, jó időben és jó helyen vannak, mégsem látják egymást. Ebből az érthetetlen helyzetből sző fantasztikus történetet a világhírű francia író. Ha még nem olvastad, rendeld meg, majd az olvasás után nézd meg a kibeszélőt!

A legnépszerűbb kibeszélő – Edith Eva Eger: A döntés

Szabados Ági életében is igazi fordulópont volt Edith Eva Eger elgondolkodtató, igaz történetet elbeszélő regénye. Gyerekkorában az író szüleit gázkamrába küldték Auschwitzban, ám ő megbocsátott a náciknak, és úgy döntött: élvezi az életet. Ebből indul ki a könyv, így tele van fontos üzenetekkel, amelyek megváltoztathatják az életünket – Ági könyve is ezért volt tele post-it cédulákkal. Több mint 24 ezres megtekintésével a legnépszerűbb kibeszélő videó, és ezen egy cseppet sem csodálkozunk. Szívből ajánljuk!

Szabados Ági kedvenc kibeszélője – Szerb Antal: Utas és holdvilág

A NIOK alapítójának kedvenc írója Szerb Antal, tőle pedig az Utas és holdvilág a kedvenc műve. Még szép, hogy Áginak ez a kedvenc kibeszélője! Ebben egy csodás regényről beszélget a NIOK-tagokkal, akikkel sokadszor is elmerült a felesége mellől megszökő, ifjúságát tovább élő főhős tanulságos kalandjaiban.

NIOK Könyvklub Extra

2021 januárja óta NIOK-Könyvklub Extra adások is felkerülnek Szabados Ági YouTube-csatornájára – a linkre kattintva az összeset megtaláljátok. Ezekben a videókban mindig az aktuális könyv szerzőjével vagy egy könyvhöz kapcsolódó vendéggel beszélget Ági. Yuval Noah Harari világhírű könyve, a Sapiens kapcsán a magyar kiadás előszavának írója, Hahner Péter történész volt a vendége az aranylétrás könyvesboltban.

Minden NIOK Könyvklub kibeszélő videó egy helyen!

Ha tetszettek a videók, az összes kibeszélőt megtalálod egy helyen: ide kattintva érhető el e a teljes lejátszási lista.

Holnap jön a következő kibeszélő!

Elfogultak vagyunk, de úgy érezzük: megtaláltuk a tökéletes karácsonyi könyvet. A Könyvesbolti karácsony szuper szórakozás a bejglik után bekuckózva. December 29-én (csütörtök) este jön a kibeszélő, amelyben Ági a könyv mellett erről az izgalmas esztendőről is várja a hozzászólásokat a NIOK-csoportban.

Szerző:
Szerb Antal
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
392

Utas és holdvilág (kemény)

Mikor döbbenjen rá egy férfi, hogy nem adhatja föl ifjúsága eszményeit, és nem hajthatja fejét „csak úgy" a házasság jármába, ha nem a nászútján? Szerb Antal regénybeli utasa holdvilágos transzban szökik meg fiatal felesége mellől, hogy kiegészítse, továbbélje azt az ifjúságot, amely viszszavonhatatlanul elveszett. A szökött férj arra a kérdésre keresi a választ, hogy a lélek időgépén vissza lehet-e szállni a múltba, vajon torzónak maradt élet-epizódokkal kiteljesíthető-e a jelen, és megszaba...
3 699 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Súly:
535 g
Kiadás éve:
2021

Egyszer volt… társasjáték

A játékhoz csak egy tollra és nagy adag fantáziára van szükséged. Minden körben lehetőségek közül választhatsz: ki a főhős, hogyan bonyolódik az élete, és mi lesz a történet vége? Ezek az elemek mind-mind egy-egy kártyán (szereplő, dráma, végkifejlet) olvashatók, a játékosok ezek közül választanak. A pontozás az alapján zajlik, hogy ki mennyire gyakori elemet választott a saját sztorijába. Végül az összes addigi körben előforduló szereplők, drámák és végkifejletek közül kell kiválasztani egyet-egyet, és a megadott műfajt alapul véve szöveggé gyúrni.
Nincs más hátra, következhet életed sztorija! A többiek is így gondolják? Szuper, nyertél! Esetleg más rakott össze egy ellenállhatatlanul romantikus/izgalmas/félelmetes/vicces történetet? Akkor ő a nyertes, de biztosak vagyunk benne, hogy nem álltok meg egy játéknál, hiszen az elemek végtelen számú sorrendben adhatják ki a legjobb sztorikat.

9 999 Ft