KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Libertine blog

30+1 érvünk van – Vidd magaddal a Libertine- és NIOK-életérzést csupán 999 forintért!

niok
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.01.19 13:08
30+1 érvünk van – Vidd magaddal a Libertine- és NIOK-életérzést csupán 999 forintért!

NIOK-nap, NIOK-könyv, NIOK-kibeszélő – a Nincs időm olvasni kihívás tagjai és a Libertine csapata olyan hagyományokat teremtett, amelyekre végtelenül büszkék vagyunk. Több ez, mint egy népes könyvklub: olyan közösség, amely együttes erővel népszerűsíti az olvasást. Ezt a közös munkát háláljuk meg és sűrítjük össze a NIOK Magazinnal. Gőzerővel készül a harmadik szám, így a másodikhoz akciót hirdetünk. Ha két könyvet vásárolsz a Libertine Könyvesboltban, vagy itt, a webshopon, akkor a legutóbbi NIOK Magazint megkapod 999 forintért. Csak a készlet erejéig!

A kedvezmény kihasználására 30+1 érvünk van. A NIOK Magazin második száma ugyanis 30 szuper cikkből állt össze, a végén pedig egy NIOK-kvízt is találtok. A Libertine-csapat szívét és lelkét beletette, és nem csak azért, hogy szórakoztasson. Rengeteg könyvajánlatot találtok ugyanis a magazinban, csak győzzétek felírni őket a bakancslistára! Sőt, még színházi ajánlatunk is van, illetve olyan csodás hazai úti célokat is összegyűjtöttünk, amelyek klasszikus könyvekhez kapcsolódnak. A közösség a mindenünk, így természetesen NIOK-tagokat is felkértünk arra, hogy ajánljanak olvasmányokat, sőt, véleményvezérek is megosztották velünk a toplistáikat.

Ízig-vérig magazint akartunk, így interjúkat is írt a lelkes csapat, méghozzá széles témaválasztékkal. A gyerekekre leselkedő online veszélyek, a skandináv irodalom vonzereje, a családi élet szépségei és nehézségei, illetve a gyász feldolgozása is középpontba kerül. Természetesen a Libertine Könyvkiadó első szerzőjével, Peller Mariann-nal is beszélgettünk új regényéről, a Szerelemszövetségről.

A NIOK- és Libertine-életérzés esszenciáját adja egy „luxusutazás” is egyik leglelkesebb segítőnk, Kemény Kata tollából. Kata személyes emlékei alapján dolgozza fel Szabó Magda munkásságát, majd elmeséli, miként levelezett a magyar irodalom utolsó nagyasszonyával. A Femina-díjas író mindig válaszolt neki, az egyik ilyen, nagy becsben őrzött levelet meg is mutatjuk.

Az irodalom és az olvasás témakörében még megannyi érdekesség és hasznos tipp is ott lapul a magazin tarsolyában, a végén pedig játékra hívunk a NIOK-napokon is mindig nagy sikert arató irodalmi kvízzel. 

Nézzétek, itt a teljes kínálat!

 • Irodalmi balszerencsék – Öt világhírű író és az elveszett kéziratok esete
 • A könyvlista – Egy regény megtalálásának és megjelentetésének története
 • Variációk könyvklubra
 • Az olvasói ajánlás a legjobb reklám – NIOK-tagok könyvajánlói
 • Könyves úti célok Magyarországon
 • Luxusutazás Szabó Magdával – Olvasóként egy életmű nyomában
 • Új év, új Időnyerő
 • Minden nap lehet jobb – a Köszi, jól című könyv meglepő hatása a szerkesztőre
 • „Az északi egy saját, külön világ, ami egzotikus lehet az olvasóknak” – interjú Patat Bencével, a skandináv irodalom legismertebb magyar fordítójával
 • Tíz kicsi könyv öt kedvenc könyve – Balanyi Daniella ajánlásai
 • Regények a színpadon – színházi ajánlatok a Libertine-csapattól

 • Az irodalom mostohagyerekei – Világhírű írók, akik utálták a saját regényüket
 • Traumairodalom – Milovecz Laura könyvajánlói a témában
 • „A holokauszt tanítása: a szeretet erősebb, mint a gyűlölet” – mit tanulhatunk a történelmi tragédiából?
 • Bántanak! Tudsz segíteni? – gyerekekre leselkedő veszélyek az online térben
 • Amikor még mélyebbre merülünk – az Öntöző bemutatása (Mélylevegő Projekt)
 • Szabados Ági őszi könyvajánlója
 • Libériusz életre kel, avagy hogyan született meg a Libertine Könyvkiadó olvasó szuperhőse (KÖNYVnyERŐ)
 • „A család az élet egyik legszebb és legnehezebb körforgása” – interjú Gáncs Kristóffal
 • Az önéletrajzok és memoárok sikerének titka
 • „Most kitágul a történet” – interjú Peller Mariann-nal a Szerelemszövetségről

 • Mit árulnak el a világhírű írókról kedvenc regényeik?
 • Miért drágulnak a könyvek? – (infografikával)
 • Bognár Edmond öt kedvenc könyve
 • Nem vagy egyedül – interjú Singer Magdolna gyásztanácsadóval
 • Aki egyszerűen csak ott van: Mrs. Dalloway – Virginia Woolf klasszikusával folytatódik az Aranylétrás Könyvek-sorozat
 • A Libertine Könyvesbolt csapatának őszi kedvencei
 • Arányos egy regény hossza annak minőségével? – Hét világhírű kisregény
 • Az e-könyvek nyomában + Tippek: Mire figyeljünk e-könyv-olvasó vásárlása során?
 • Hogyan lehet tényleg több időd olvasni? – Fogadd meg Szabados Ági tanácsait!
 • NIOK-kvíz
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Szerző:
Pattermann Kinga
Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó
Oldalak száma:
224

Intuíció a gyakorlatban

„Tudtam!” ​"Éreztem!" – kiáltunk fel sokszor, amikor beigazolódik valami, amit már előre megsejtettünk. A szembesülést pedig gyakran bosszankodás követi, hogy miért is nem hallgattunk magunkra… A belső hangot ugyanis néha (vesztünkre) figyelmen kívül hagyjuk, míg máskor nem halljuk elég tisztán ahhoz, hogy rá merjük bízni magunkat. Pedig – ha helyesen használjuk – az intuíciónk az egyik legértékesebb eszközünk lehet ahhoz, hogy jól tájékozódjunk az életünkben, és olyan döntéseket hozzunk, amelyeket később sem bánunk meg.

Ellentétben azzal, ahogy sokan hiszik, nem valami misztikus, ezoterikus dologról van szó. Az intuíció a mintázat-felismerési képességünkön alapszik: amikor valamit „előre megérzünk”, valójában tudattalanul észlelt összefüggésekre támaszkodunk. Te is sokszor használtad már az intuíciódat, legfeljebb nem fogalmaztad meg magadnak, hogy ezt teszed, vagy nem így nevezted. Ezt a képességedet azonban működtetheted célirányosabban és hatékonyabban is. Ahogy nemrégiben egy HR-konferencián is elhangzott: az intuíció tudatos használata lesz a jövő munkavállalójának egyik kulcskompetenciája. A mesterséges intelligencia is az emberi intuíció tudatos használatával válhat igazán hasznossá, biztonságossá.

Könyvemben több ezer munkaóra bevált gyakorlatait, módszereit, játékait gyűjtöttem össze, hogy lépésről lépésre megtanítsalak, miként támaszkodj biztonságosabban arra a képességedre, melyet magad szereztél meg az életutad során. Az általam megalkotott ICM (Imagine, Create, Manifest) modell intuitív intelligenciád fejlesztésében támogat, hogy az életed minél több területén egyre hatékonyabban ismerd fel és működtesd az intuíciódat. Ha pedig segítő szakember, coach, tréner vagy, akihez közel áll a téma, a gyakorlatok használatával másokat is eredményesen kísérhetsz ezen az úton.

PATTERMANN KINGA
Vezetői coach, tréner, szervezetfejlesztési tanácsadó. Több mint 25 éve dolgozik a legkülönbözőbb csapatokkal és egyénekkel, hajléktalanoktól a nemzetközi cégek felsővezetőiig.

3 360 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft