KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Egy poszter, amelynek minden NIOK-tag otthonában ott a helye

niok
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.12.14 15:57
Egy poszter, amelynek minden NIOK-tag otthonában ott a helye

Igazi könyvmoly vagy, örömmel osztod meg az olvasmányélményeid másokkal, és a Libertine Könyvesbolt a kedvenc helyed a városban? Ez esetben biztosan NIOK-tag is vagy. Különleges érzés ehhez a közösséghez tartozni, és ez az érzés mostantól mindig veled lehet, ha a szobád falára pillantasz.

Megálmodtunk ugyanis egy plakátot, amelyen az elmúlt öt év összes NIOK közös könyvének borítója helyet kapott. 48x68 cm-en ott van minden, amit az elmúlt öt év jelent: emlékezetes könyvek, sorsfordító olvasmányok, az első Libertine Könyvkiadó-s kötetek na és persze a kibeszélők hangulata. Ez mind, mind eszedbe juthat, amikor rápillantasz a plakátra. 

Emlékszel, milyen jó érzés volt, amikor a kedvenc zenekarod, énekesed vagy színészed poszterét pillantottad meg először, amikor a szobádba léptél? Mindannyian változunk (szerencsére), így a Backstreet Boys vagy Brad Pitt fotóját felváltja egy könyvborítókkal teli plakát, amely a közösségbe tartozás érzését közvetíti, na és persze azt, hogy az olvasás a legnehezebb helyzeteken is átsegít.

Neked melyik volt a kedvenc közös olvasmányod az elmúlt öt esztendőből? Mi jut eszedbe, ha ránézel a borítójára? Egy emlékezetes sor? Egy meghatározó kibeszélő? Egy dedikálás? Találkozás a szerzővel? Valamelyik NIOK-nap?

Annyi, de annyi mindent jelent számunkra a NIOK, hogy hidd el, minden egyes nap más szívmelengető érzéssel ajándékoz meg, amikor a plakátra pillantasz. Karácsony közeledtével pedig, jelentőségteljes, személyes, de mégsem túl drága ajándékot keresve szeretteidnek a NIOK 5 év közös könyvei plakát tökéletes választás – lefogadjuk, hogy van olyan ismerősöd, barátod vagy családtagod, aki NIOK-tag, és szívesen meglepnéd valamivel, amely kifejezi, hány szálon fűz össze minket a Nincs időm olvasni kihívás közössége. 

Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft