KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Szabados Ági a Forbes címlapján – erre több mint 60 ezren lehetünk büszkék!

szabados ági
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.04.04 18:57
Szabados Ági a Forbes címlapján – erre több mint 60 ezren lehetünk büszkék!

A NIOK több mint 60 ezer tagját töltheti el büszkeséggel, milyen fantasztikus közönséget hoztunk létre és tartunk aktívan egy nemes célból: motiválni magunkat és egymást az olvasásra. Ezekben a napokban pedig plusz okunk is van az örömre: az olvasásnépszerűsítő kihívásból könyvesboltot és könyvkiadót építő Szabados Ági a magyar Forbes címlapján szerepel, a nívós üzleti lap történetének eddigi legnagyobb szabású eseményén pedig 1500 nőt személyesen is inspirált.

A lány az aranylétrás könyvesboltból – ezzel a címmel közölt nyolcoldalas cikket a Forbes a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó alapítójáról és vezetőjéről, Szabados Ágiról. Ez már önmagában óriási büszkeségre ad okot, de Ági címlapra is került! A Forbes 55 inspiráló nő történetét sorakoztatja fel a magazinban, amely a budapesti és a szegedi Libertine Könyvesboltban, illetve a webshopon is megvásárolható.

55 nőről olvashattok, akik megálmodtak valamit, beleálltak, és azóta is óriási lelkesedéssel és sikerrel dolgoznak a szívügyükért. Példaképként mutatják be őket, kitartásuk és bátorságuk ösztönző hatását hangsúlyozzák. Mindenkinek szívből ajánljuk a magazint – különösen azoknak, akik még keresik az útjukat, vagy álmaik megvalósításának kezdetén járnak.

A címlapot érő cikkben a könyvpiac legmerészebb és leginnovatívabb szereplőjeként mutatják be Ágit, aki a nagyra nőtt népszerűség ellenére is megmaradt közvetlennek, szorgalmasnak és álmodozónak. „Biztos, hogy eggyel több elem került belém, amikor megszülettem” – e frappáns kezdőmondat után Ági rengeteget mesélt a szerzőnek a budapesti Libertine arany színű kanapéján. A versenytáncos esztendőktől és a szegedi egyetemista évektől kezdve az RTL Klub-os álom megvalósulásáig mindenről szó esik, természetesen az utánozhatatlan Libertine-hangulatról, könyvesboltjaink eszmeiségéről, kiadónk sikereiről is. 

Még az is kiderül a beszélgetésből, hogy mi lenne a NIOK-közösséggel, ha Mark Zuckerberg megnyomná a „delete” gombot, illetve lehull a lepel az idei karácsonyi könyvünkről is.

Szabados Ági a Forbes Power Women’s Summit vendégeként egy fantasztikus rendezvényen bátorította a női közönséget álmaik megvalósítására. 1500 néző előtt Árvai Eszterrel, az IKEA budaörsi üzletét felfuttató szakemberrel vett részt közös beszélgetésen, amelynek összefoglalóját ide kattintva olvashatjátok.


A Forbes kapcsán duplán büszkék lehetünk, ugyanis a Köszi, jól szerzője, Kovács Eszter bekerült a Forbes Makers csapatába, amely rendkívül intenzív önfejlesztési programsorozatot rendez a Pavilion High Note Skybarban. Részletek és jegyvásárlás itt!

Szerző:
Rejtő Jenő
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
358

Vesztegzár a Grand Hotelben; Tigrisvér

A sorszámozott példányok elfogytak!

Rajongótábora közel száz éve töretlen, a ponyvaregények koronázatlan királya, legendák övezte, összetéveszthetetlen humorú alak, akit olvasói után immár az irodalomtörténet is érdemei elismerésével tárgyal. És most Aranylétrás-szerző is. Ő Rejtő Jenő, akinek ezúttal a legnépszerűbb és sokak szerint legjobb regénye, a Vesztegzár a Grand Hotelben, valamint egy kevésbé ismert műve, a Tigrisvér című westernsztori kapott díszkiadást a Libertine Könyvkiadó Aranylétrás Könyvek-sorozatában.

Több hetes karantén egy titokzatos betegség miatt, ipari kémkedés, halálos fenyegetések – a Vesztegzár a Grand Hotelben nem csupán szórakoztató, de rendkívül fordulatos regény is, egyike Rejtő klasszikussá vált műveinek. A Tigrisvér a westernek világában játszódik, és olyan kérdést vet fel, amely napjainkban aktuálisabb, mint valaha: min múlik az önazonosság, és vajon mennyire befolyásolja a személyiségünket mások véleménye?

„A Grand Hotel a szigettenger legelőkelőbb és legdrágább szállója volt, egy márvány- és selyemálom. Kitűnő személyzet, csodálatosan bútorozott szobák, bár, étterem és jachtkikötő… Itt történt, hogy az egyik lakó bubópestisben megbetegedett. A Grand Hotel vendégeit mégsem lehet karanténba szállítani, tehát elrendelték a vesztegzárt. Hat hétig egy lélek sem hagyhatja el a Grand Hotelt.”

 

„Adva van egy fiatalember. Ijesztően nyugodt, komor és elszánt. Valami rettegett, Tigris nevű rabló nevét viseli. Megkötöz két titkosrendőrt, feltartja az expresszt, elrabol egy nőt, terrorizál egy kormányzót... Azután kávét főz a rabnak, mert úgy hallotta, hogy Keleten ilyenkor is étkeznek.”

4 999 Ft
Szerző:
Billy O’Callaghan
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
268

Szerelmem, Coney Island

Michael és Caitlin huszonöt éve titokban találkozgat Coney Islanden. Ezek az együtt töltött, lopott órák éltetik őket, hiszen egyikük sem mer kilépni boldogtalan házasságából. Egy fagyos téli délutánon, a bezárt, holtszezoni fürdőhelyen válik számukra nyilvánvalóvá, hogy egyik pillanatról a másikra minden megváltozhat, mert a férfi felesége súlyos beteg, a nő férje pedig a Közép-Nyugatra akar költözni. Michaelnek és Caitlinnek fél életnyi szenvedélyes viszony után el kell dönteniük, milyen sorsot választanak, és számot kell vetniük kötelezettségeikkel és vágyaikkal. A Szerelmem, Coney Island egyetlen napba sűríti két egymás mellé sodródott ember életének történeteit, tájait, tragédiáit és meghitt pillanatait.

3 499 Ft
Szerző:
Stacey Halls
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
350

Mrs. England

Yorkshire megye, 1904. Ruby Mayt, a frissen végzett dadát felveszik Charles és Lilian England négy gyermeke mellé. Ruby reméli, hogy ez az a kiugrási lehetőség, amelyre mindig is várt, ugyanis Englandék befolyásos gyártulajdonos dinasztiából származnak, jelentős vagyonnal rendelkeznek. De az új dada számára, amint megszokja az élet rendjét az eldugott Hardcastle House-ban, világossá válik, hogy a titokzatos és szépséges Mrs. Englanddel valami nincs rendjén.

A zárkó...
6 490 Ft
Szerző:
Ernest Hemingway
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
271

A ​folyón át a fák közé

"...egy amerikai ezredes próbálja felfedezni Velence szépségeit, ahogy annak idején, az első világháborúban látta, miközben tudatában van, hogy életéből már csak kevés van hátra..."
(Kirkus)

Egy későn érkezett szerelem története, amelytől a sebesült amerikai ezredes új erőre kap, szíve reménnyel és fénnyel telik meg, de a jövő már csak sötétséget tartogat.

1948 őszén Ernest Hemingway visszatért Olaszországba, és hosszú időn át maradt. Akkor már harminc éve nem járt az országban. Imádott Velencéjének újrafelfedezését örökíti meg ez a regény, amely kevéssel a második világháború lezárulta előtt játszódik. Richard Cantwell Olaszországban állomásozó amerikai ezredes, aki beleszeret egy fiatal olasz grófnőbe.

Keserédes, nosztalgikus történet a szerelemről, amely erősebb, mint az észérvek, az emberi szellem állhatatosságáról, Velence magasztos, mégis bornírt szépségéről. A folyón át a fák közé Hemingway ellenreakciója a második világháború embertelen, szörnyű pusztítására. 

4 890 Ft
Szerző:
Lucia Berlin
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
622

Bejárónők kézikönyve

Lucia Berlin szemügyre vette a démonait, az alkoholt, a kábítószereket, a bántalmazó és sérült anyát, a betegségeket, a magányt, aztán odalépett a szakadék szélére, és lenézett a mélységbe.
De az utolsó pillanatban mégis úrrá lett a zuhanáson: megírta az elbeszéléseit.
Történeteit, amelyek egyszerre ironikusak és tragikusak, drámaiak és szatirikusak, a huszadik századi Amerika mindennapjaiban rejtőző csodák és személyes tragédiák teszik felejthetetlenné.
A Bejárónők kézikönyve az amerikai novellista, Lucia Berlin válogatott történeteit gyűjti egybe. Az írónő halála után tizenegy évvel jelent meg a kötet, amely több millió olvasót és hatalmas népszerűséget hozott szerzőnek, és több mint húsz nyelvre fordították le.


,,A takarítónők lopnak, nem kérdés. De nem olyasmit, ami miatt olyan nagyon aggódnak az emberek, akiknek dolgozunk. Az a sok felesleges holmi, az váltja ki végül belőlünk. Nem kérünk a kis hamutartókban lévő aprópénzből.
Egyszer egy bridzspartin egy hölgyemény azzal állt elő, hogy a takarítónők becsületességét úgy lehet tesztelni, ha az ember kis rózsamintás hamutartókat hagy szerteszét, teli apróval. A magam részéről még hozzá is teszek pár egycentest, időnként még egy tízcentest is.
Amint nekifogok a munkának, legelőször is megjegyzem, hol vannak az órák, a gyűrűk, az aranyszövésű színházi retikülök. Később, amikor lihegve, vérvörös arccal berontanak, csak hűvösen megjegyzem:
- A párnája alatt; a zöld pipereasztalkán. - Igazából szoktam lopni, de leginkább csak altatót, a rossz napokra is gondolni kell." Ez a könyv egyike az évtized 50 legemlékezetesebb világirodalmi megjelenéseinek - Könyves Magazin"

4 499 Ft