KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Szabados Ági #shero díjat kapott az InStyle első #képesvagyok gáláján!

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.10.12 12:33
Szabados Ági #shero díjat kapott az InStyle első #képesvagyok gáláján!

Nívós díjátadón ismerték el Szabados Ági olvasásnépszerűsítő tevékenységét. A Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó megálmodója a #shero kategóriában nyert az InStyle első #képesvagyok gáláján!

Több, mint 50 ezer tagot számlál a Nincs időm olvasni kihívás Facebook-csoport, a közösség tagjai immár két aranylétrás könyvesboltban is beszerezheti az olvasmányokat, számos olyan könyvet is, amely már a Libertine Könyvkiadó gondozásában jelent meg. Dióhéjban így foglalható össze Szabados Ági munkája, ám ennél sokkal többről van szó, hiszen rengeteg emberrel szeretette meg az olvasást, és minden egyes nap motivál minket, hogy könyvmolyok legyünk.

Már az is nagy szó volt, hogy olvasásnépszerűsítő tevékenysége révén az RTL műsorvezetőjét is jelölte az InStyle a #shero kategóriában – olyan ismert személyiségek mellett, mint Eke Angéla, Nyári Dia, Oltai Kata és Iszak Eszti. Velük együtt Szabados Ági hivatalos volt az első #képesvagyok gálára, ahol olyan civilek és népszerű emberek tevékenységét ismerték el, akik – idézve a díj kiírását – „példaként szolgálnak, akár fizikai vagy mentális állapotuk, múltjuk, a társadalmi elvárások, belső démonjaik ellenére képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról, és kiállni a fontos ügyek mellett.”

Eljött a gála várva várt pillanata, ahol kihirdették a győztest. Ágit meglepte a díj, és beszéde közben láthatóan meg is hatotta az elismerés.

„Megtisztelő a díj, ugyanis a gálának és az Instyle #képesvagyok kampányának nagyszerű üzenete van. Megható volt hallgatni például Szilágyi Liliánát, aki fontos ügyre hívta fel a figyelmet. A díjazásom egy szintén lényeges üzenetet közvetít, hiszen az Instyle-nak adott interjúban is kiemeltem: talán manapság van a legnagyobb szükség az empátiára, amihez az olvasásból rengeteget meríthetünk” – nyilatkozta élménybeszámolójában Szabados Ági.

Az említett Szilágyi Liliána mellett olyan neves jelöltek nyertek, mint például B. Nagy Réka, Lakatos Levente és Fenyvesi Zoli (Wheelchairguy). Ágit természetesen inspirálja, hogy ilyen körbe került, így még motiváltabban dolgozik küldetéséért. 

„Lázasan készülünk a NIOK-napra, ahol egy fantasztikus közösséget ünnepelünk. Ez a lelkes olvasótábor és az olvasás népszerűsítése hajt minket előre, és persze a személyes visszajelzések. Néhány napja például bejött egy fiatal hölgy a budapesti Libertine Könyvesboltba, akiről kiderült, hogy a Wossala Rozinával készült Mutasd a könyvespolcod!-epizód motiválta a könyvek vásárlására, és azóta teljesen rákattant az olvasásra. Az ehhez hasonló történetek inspirálnak minket!”

A könyvlista is elképesztő érzelmeket váltott ki. Néhány napja mutattuk be, de már most elárasztanak minket a megható üzenetek. A NIOK-tagok hálásak, hogy elhoztuk nekik ezt a regényt, szívhez szóló visszajelzések érkeznek. Az InStyle díja is meghatott, és segíthet olvasás népszerűsítésében” – jegyezte meg Szabados Ági.

Fotók: Trenka Attila

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft