KÖNYVESBOLT1027 BUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  6720 SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13.

Libertine blog

Tiétek az elismerés: „az ELLE magazin díja a NIOK-közösség érdeme!” – Szabados Ági

niok
szabados ági
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.05.19 09:00
Tiétek az elismerés: „az ELLE magazin díja a NIOK-közösség érdeme!” – Szabados Ági

Szabados Ági nyerte az ELLE Awardsot Content Creator kategóriában! A Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó alapítója szerint a tartalomgyártói elismerés nem az övé, hanem a NIOK-közösségé.

A Nők Lapja és a Forbes címlapja, illetve az InStyle #shero díja után újabb komoly elismerésben részesült Szabados Ági, és vele együtt a Nincs időm olvasni kihívás: a NIOK kapta az ELLE magazin díját Content Creator, vagyis online tartalomgyártó kategóriában. Persze hivatalosan Ágit illeti, de ő nem győzi hangsúlyozni: ez a díj a több mint 60 ezer fős közösséget méltatja.

Ezt a gondolatot jelképezte az is, hogy a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó NIOK-ból érkező, oszlopos tagja, Csörögi Lilla vette át a díjat, méghozzá egy vagány köszönőbeszéddel. 

„Sajnálom, hogy nem lehettem ott személyesen, de az igazat megvallva, látva Lillát a színpadon átvenni a díjat és zseniális beszédet mondani, őszintén, jobban meghatott, mintha én vettem volna át! Elvégre is ezt tényleg a csoport nyerte, és nem én” – reagált Ági, miután megnézte a díj átvételét megörökítő videót. Íme!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szabados Ági (@szabadosagi) által megosztott bejegyzés

Az ELLE ebben a kategóriában azokat a tartalomgyártókat – Ági mellett Lovas Rozi, Korn Anita, Bukovicsné Békefi Daisy, Dr. Benkovics Júlia – jelölte, akik „az online teret ésszel, céllal, kreativitással használják, de pont így élnek és működnek a való életben is.” 

„Az olvasás és a könyvek iránti rajongása előbb misszióvá, majd új hivatássá nőtte ki magát” – kezdi indoklását a magazin. „Irodalomterapeuta végzettséget szerzett, saját könyvkiadót alapított, és több mint 60 ezer fős közösséget épített, hogy segítsen az embereknek újra felfedezni az olvasás örömét a Nincs időm olvasni kihívás felületein.”

Szabados Ági szerint e kategória díja nem jelent mást, mint hogy a NIOK-mozgalom minőségi könyves tartalmaival és hitvallásával immár megkerülhetetlen a hazai közbeszédben. „Aki szavazott, most veregesse meg a vállát, mert ez nektek köszönhető! Köszönöm, hogy támogatásotokkal erősítitek a hitem!” – üzente meghatódva Ági.

Szerző:
Annie Ernaux
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
128

A hely / Egy asszony

A friss Nobel-díjas Annie Ernaux két kisregénye olvasható ebben a kötetben. A két írás a szerzőtől megszokott szikár, pontos és kíméletlenül őszinte mondatokban beszéli el egy férfi és egy nő - Ernaux édesapja és édesanyja - életét.

A hely, amellyel az írónő első nagy irodalmi sikerét aratta, az apáról szól, aki nincstelen, iskolázatlan családból származott, de hihetetlen fegyelemmel és szorgalommal egy szatócsüzlet-kávézó tulajdonosává küzdötte fel magát a normandiai kisvárosban. A viszonylagos anyagi biztonság megszerzése mellett azonban nem marad idő a műveltség elsajátítására, ami folyamatos szégyenérzettel tölti el - miközben a középiskolai tanárrá, majd párizsi íróvá váló lánya árulónak érzi magát.

Az Egy asszony Ernaux édesanyjának életét beszéli el, nem sokkal azután, hogy Alzheimer-kórban, emlékezetét és szellemi-fizikai képességeit fokozatosan elveszítve meghalt. Ernaux két kisregénye a család felemelkedéséért küzdő szülők életén kívül a szülő-gyermek kapcsolat összetettségéről - szeretetről, gyűlöletről, összetartozásról, bűntudatról -, a szülők halála utáni talajvesztésről és a társadalmi felemelkedés megaláztatásairól is szól.

3 699 Ft
Szerző:
Grecsó Krisztián
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
320

Mellettem elférsz

Grecsó Krisztián családregényének hősei hisznek az öröklődésben. Tudják, hogy a génekkel együtt sorsot is kaptak. A főszereplő - egy harmincas éveinek közepén járó férfi - aggódva figyeli magát, saját mozdulatait, testének minden változását. Barátnője elhagyja, ráadásul egy családi titok véletlen lelepleződése miatt rejtélyek hálójába gabalyodik. Miközben minden talányt földerít, és lassan megismeri családja viselt dolgait, magára ismer. A türelmetlen lánykérésekben, a titkos szerelmekben, a ...
3 999 Ft
Szerző:
Elif Shafak
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
433

Az eltűnt fák szigete

Nicosia az egyetlen kettéosztott főváros a világon. Más nyelv, más írás, más emlékezet uralkodik a két oldalon - írja Elif Shafak új regényének elején. Mégis van, ami akadálytalanul jár át a görög és a török Ciprus határán: a szél, a madarak - és a szerelem.
De mennyi esélye van a hetvenes években az egyik napról a másikra földi pokollá váló Nicosiában az elszabaduló erőszak közepette egy görög fiúnak, Kosztasznak, és egy török lánynak, Defnének, hogy felülírják a ...
4 599 Ft