KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

„Fantasztikus, hogy könyvekről is beszélhettem” – Szabados Ági bemutatkozott az RTL Reggeliben

szabados ági
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.11.09 13:22
„Fantasztikus, hogy könyvekről is beszélhettem” – Szabados Ági bemutatkozott az RTL Reggeliben

A Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó, illetve a NIOK-közösség alapítója, Szabados Ági új szerepben debütált az RTL-nél. A Híradó után a Reggeli műsorvezetője lett, és most madarat lehet vele fogatni, hiszen első adásában többször is szóba került az irodalom. Élménybeszámolót kértünk Ágitól, akivel heti rendszerességgel indíthattok egy-egy napot, ha 6 órakor az RTL-re kapcsoltok.

Ági vasárnap este a könnyeivel küzdött az RTL stúdiójában. Ekkor szerepelt utoljára a Híradó műsorvezetőjeként, nyolc és fél év után búcsúzott.

A Reggeli lesz Ági új állomása az RTL-nél. A csatorna honlapjára fel is került egy hosszabb interjú a váltásról, ahol úgy fogalmazott: „vágyom az új helyzetekre, hogy ne kelljen visszatartanom a könnyeimet vagy a nevetést”

Nem titok, hogy a döntés egyik oka a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó, hiszen így több ideje lesz a NIOK-közösségre, és Ági azt is szeretné, hogy a tévénézők is megismerjék egy másik oldalát. Láthattunk már ebből ízelítőt az RTL-nél, a Konyhafőnök VIP-ban és az Álarcos énekesben, illetve a közelmúltban a Tehetség első látásra című produkcióban is szerepelt. Az X-Faktor kapcsán is képernyőre került nemrég, ugyanis a Synergy, Helfy Alexa, Solyom Bernadett, Bodrogi Enikő, Mihályfi Luca és Kiss Kevin is interjút adott Áginak.

A Híradótól vett búcsú után Ági hétfőn még interjúalanyként mutatkozott be a Reggeliben – az egyik műsorvezető nem is lehetett más, mint a Libertine Könyvkiadó szerzője, Peller Mariann.

Ma reggel pedig jöhetett a debütálás az új szerepben! Érkezett egy különleges interjúalany is, hiszen ma jelenik meg az Így szerettek ők sorozat harmadik kötete, így Ági ismét beszélgetett Nyáry Krisztiánnal. A népszerű szerző 50. születésnapja alkalmából nemrég még a Libertine Könyvesboltban járt a könyves podcast vendégeként, most pedig arról az amerikai útról érkezett haza, amelyről Áginak mesélt először.

Mostantól tehát Szabados Ágival is indulhat a nap, ha reggel az RTL-re kapcsoltok. Természetesen kértünk tőle élménybeszámolót az első adásról.

„Nagyon élveztem! Ha mindig ilyen lesz a műsor, akkor remek döntést hoztam. Megmosolyogtatóan indult a reggel, ugyanis olyan motivált voltam, hogy elsőként érkeztem a teljesen üres stúdióba. Persze ez a sietség azért is volt fontos, hogy kiderüljön, mennyi időre van szükségem, hogy elkészüljek otthon, és beérjek. Dolgozott bennem az adrenalin, így nem aludtam túl sokat, de nem gond, mert feltöltött ez az élmény, csodás volt a stábbal dolgozni. Sokat segített, hogy Papp Gergő személyében egy nagyon rutinos műsorvezető volt a társam, akivel kedveljük is egymást, így otthonos volt a közeg. A Híradó stúdiójában nem szokott ekkora sürgés-forgás lenni, ezt is élveztem. Apropó, Híradó: vicces helyzet volt, hogy Erős Antóniával is beszélgettem, ugyanis ma indul első önálló RTL-es műsora, a Praxis.”

„Furcsa volt, hogy 6 percig lehet beszélni az emberekkel, ehhez még alkalmazkodnom kell, hiszen a podcastemben máshoz vagyok szokva, ráadásul még kedden is 40 perces interjúkat készítettem az X-Faktor mentoraival és Miller Dáviddal. Fantasztikus, hogy könyvekről is beszélhettem, két alkalommal is. Nyáry Krisztián esetében ez egyértelmű volt, de nem bírtam magammal, és egy másik interjúba is belecsempésztem egy könyvajánlást. Pozitív visszajelzések érkeznek az első adásról, sokak szerint olyan volt, mintha régóta ezt csinálnám. Örülök, hogy így érzik a nézők, ebben segítséget nyújtott a rutinom” – jegyezte meg Ági.

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft