KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Valóra válik egy újabb álom! Légy a részese! – előrendelhető a Szöveglelő

előjegyezhető
libertine könyvkiadó
Szűrés törlése
Szabados Ágnes
2023.05.15 15:51
Valóra válik egy újabb álom! Légy a részese! – előrendelhető a Szöveglelő

Túlzás nélkül állíthatom, hogy évek óta várom ezt a pillanatot, nagyjából azóta, hogy annak idején az egyik egyetemi órámra bevittem egy könyvtervet. A téma az volt, melyik az a külföldi könyv, amelyet érdemes lenne megjelentetni magyarul is. Én egy akkori nagy kedvencemet vittem, egy irodalomterápiás kiadványt. Az órán mindenki egyetértett abban, hogy bizony, jó lenne, ha lenne ilyen magyarul is, de túl nehéz lenne összehozni... Kevés dolog inspirál annyira, mint ha valamire azt mondják, lehetetlen, így hát közel másfél éves munka eredményeként büszkén jelentem be:

a Szöveglelő előrendelhető!

Elképesztő belegondolni, hogy 2021 végén tartottuk az első megbeszélésünket a Libertine egyik – ha nem a – legnagyobb projektje kapcsán. Amikor elhatároztam, hogy szeretnék egy magyar nyelvű, a magyar olvasókat célzó irodalomterápiás kézikönyvet megjelentetni, azonnal dr. Béres Judithoz, a Magyar Irodalomterápiás Társaság elnökéhez fordultam: volna-e kedve részt venni az összeállításában?

Nemcsak, hogy volt kedve, de neki köszönhetően gazdagodott a csapat másik kilenc rutinos és gyakorló irodalomterapeutával, akik mind a Magyar Irodalomterápiás Társaság tagjai, és az emberi-olvasói lélek különféle területeire specializálódtak. Tapasztalataik alapján állt össze 100 téma, amelyhez szócikkeket írtak. Az alkoholizmus és a várandósság közé számtalan izgalmas és érdekes téma fért: dilemmák, örömteli vagy fájdalmas események, megoldandó szituációk.

Mi is a Szöveglelő? Egy irodalomterápiás szócikkgyűjtemény, amely megadja a kulcsot ahhoz, hogy a megfelelő szöveget válaszd, amikor elakadtál, amikor valami bánt, vagy valaminek nagyon örülsz, és szívesen látnád, olvasnád, hogyan reagáltak hasonló helyzetekre elképzelt szereplők, vagy miként tükrözik vissza a te élethelyzetedet más, valós történetek. Találd meg magad az irodalomban! – hangzik az alcím, és a Szöveglelő célja valóban ez. A 100 szócikk és a bennük felmerülő közel 1000 (!) könyv olyan témák kapcsán ad kapaszkodót, mint az utazás, a szerelem, a házasság, a gyászmunka vagy épp a szorongás.

Sok ember sok munkája rejlik ebben a kívül-belül gyönyörű és értékekkel teli könyvben, amely az idei könyvhétre jelenik meg, de már mostantól ELŐRENDELHETŐ a Libertine webshopjában! Az előrendelők 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a könyvet, ráadásul aki május 31-e éjfélig megrendeli a kötetet, az már a hivatalos megjelenés (június 8.) előtt kézhez is kapja!

Aki június 1-je és 7-e között rendel, ahhoz már csak a megjelenés után érkezik meg a kötet, és a kedvezmény sem érvényes már akkor, tehát mindenképpen megéri már most rendelni! Ígérem, nem fogsz csalódni!

Nagy izgalommal várom én is, hogy kézbe foghassam!

Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
519
Műfaj:
Irodalom

Szöveglelő – Találd meg magad az irodalomban!

Mert minden az irodalommal kezdődik... az önismereti munka is. A Szöveglelő a Libertine Könyvkiadó eddigi legnagyobb és legösszetettebb vállalkozása: hiánypótló és innovatív irodalomterápiás kiadvány azoknak, akik már tudják, és azoknak is, akik talán még kételkednek abban, hogy a könyvek a legnehezebb élethelyzetekben is a segítségünkre lehetnek.

Persze csak ha a megfelelő könyvet választjuk, és hasznos választ kapunk a kérdésre: mit olvassunk?

Mit olvassunk, amikor szerelmesek vagyunk, és mit, ha éppen szakítottak velünk? Hogyan segíthet egy olvasmány a „menni vagy maradni” kérdés eldöntésében? Hatással lehet-e a függőségeinkre egy-egy szöveg? Mit érdemes olvasni, ha maga alá gyűrt a nyár végi melankólia?

Irodalom és önismeret találkozik ebben a hiánypótló és formabontó kötetben, amely a fenti kérdésekre is igyekszik választ adni. A Szöveglelő irodalomterápiás kézikönyv száz szócikket tartalmaz az alkoholizmustól a várandósságig. Ezeket gyakorló irodalomterapeuták, a Magyar Irodalomterápiás Társaság tagjai állították össze. Találunk köztük örömteli élethelyzeteket, komoly válságokat, hétköznapi problémákat és dilemmákat – mindezekhez kapcsolódva pedig megannyi regényt, verset és novellát, amelyekben magunkra ismerhetünk, amelyek árnyalhatják a véleményünket, akár segíthetnek meghozni egy-egy döntést.

Mert a megfelelő szöveget meglelni annyit tesz, mint megtalálni önmagunkat az irodalomban.

 

Megjelenések:

Dr. Béres Judit és a könyv szerkesztője beszél a Szöveglelőről a Kossuth Rádióban

Dr. Béres Judit interjúja a noklapja.hu-n

Könyvajánló az Indexen

Irodalomterápia és anyaság a Mesélj, anyukám! podcastban

Könyvajánló a Díványon

 

Szerzők: Bálint Lilla, Dr. habil. Béres Judit, Berta Beáta, Borbély Zsuzsa, Fekete Edina, Dr. Matuszka István, Novák Szilvia, Rudolf Panka, Szakács Emília, Dr. G. Tóth Anita

6 499 Ft