KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Libertine kérdezz–felelek: ezért olyan szuper az új webshop!

Papós Tamás
2022.09.12 19:33
Libertine kérdezz–felelek: ezért olyan szuper az új webshop!

Hónapok óta lelkesen dolgozunk a Libertine webshop kialakításán, minden apró részletre próbáltunk ügyelni. Izgatottak vagyunk az indulás miatt, reméljük, annyira tetszik nektek ez az online áruház, amilyen szeretettel készült. Bizonyára felmerül bennetek néhány fontos kérdés a honlappal kapcsolatban, ezeket tettük fel Szabados Áginak. Íme, a válaszok!

Az első hónapokban nem volt webshop. Miért?

Lassan két éve, 2020. november 17-én nyitottunk, akkor még nem is akartam webshopot. A Libertine Könyvesbolt utánozhatatlan hangulata, a személyes találkozások a NIOK-közösség tagjaival – ez volt a profilunk.

Mi változtatta meg a véleményed?

A járványhelyzet olyan komoly lezárásokat hozott, hogy egyre nagyobb igény jelentkezett az online vásárlásra. Gyors és ideiglenes megoldásként a személyes honlapomon oldottuk ezt meg. Életre szóló emlék, hogy 2021 márciusában a lehetőség meghirdetése után özönleni kezdtek a rendelések, másnap 100 könyvcsomaggal fotózkodott a stáb. A rendelések mellé üzentek a NIOK-tagok, mindenki azt írta, hogy a vásárlással szeretne minket támogatni. Annyira édesek voltak! Sosem felejtem el, ezúton is nagyon szépen köszönjük mindenkinek!

Miért volt szükség az új webshopra?

A szabadosagnes.hu honlapra eleinte 10-20 könyv került fel, később kicsit több, de többnyire csak a NIOK közös könyvei, a saját kiadványaink és néhány kedvencünk. Éreztük, hogy fejlődni kell, a következő állomás csakis egy ízig-vérig webshop lehetett. Fél éve készülünk erre, és végre itt van!

Mi az új webshop legnagyobb előnye?

Ez egyértelmű: a Libertine Könyvesboltban árult összes könyv és kiegészítő fent van! Folyamatosan érkeztek a visszajelzések, hogy erre szükség lenne. Most már nem kell kompromisszumot kötni, ha valaki nem tud eljönni hozzánk.

Melyik a kedvenc funkciód az oldalon?

Rengeteg apróságot szeretek az oldalon, arra viszont kifejezetten büszke vagyok, hogy elérhetővé tettük a kiadók szerinti keresést. Úgy láttuk, ez hiánycikk a piacon, pedig igény mutatkozott rá. Sok kiadó webshopján csak a saját kiadású könyvek rendelhetők, ezt mi nem akartuk. A másik véglet, hogy mindent árulnak a webshopok, végeláthatatlan kínálattal. Szerintem megtaláltuk az arany középutat: kiadók szerint is lehet keresni egy gondosan válogatott gyűjteményben.

Milyen pluszt ad még a libertinekonyvesbolt.hu?

A könyveken és kiegészítőkön kívül minden hozzánk kapcsolható tartalom elérhető lesz itt. A podcast új részei, a NIOK-előfizetés, Instagram-posztok, a könyvkiadónk szerzői szerinti keresés, stb. Egyszerűen minden! Szívesen adunk apró ajándékokat a rendelésekhez, ezt is könnyebb lesz kezelnünk a webshoppal. Szubjektív válogatások is megjelennek a főoldalon, így az én aktuális kedvenceim is. Átlátható, hiánytalan, minden igényt kielégítő online teret akartunk berendezni, akár a budai ékszerdobozban.

Helyben is kapnak olvasnivalót is a látogatók?

Igen, a Libertine Blog bejegyzéseiben érdekes és hasznos információkat, cikkeket, interjúkat, exkluzív tartalmakat osztunk meg a vásárlókkal. A könyvesbolt és a kiadó mindennapjait is jobban meg lehet így ismerni. Rengeteg ötletünk van, az írásokkal szeretnénk közvetíteni a Libertine-életérzést.

Külföldről is lehet rendelést leadni?

Igen, végre erre is van lehetőség! Pontosabban eddig is volt, de eddig ehhez külön e-mailt kellett nekünk írni, az új webshopon viszont automatikus és egyszerű elérni, hogy a GLS külföldön élő magyaroknak szállítson. Túlzás nélkül állíthatom, hogy közülük rengetegen vásárolnak nálunk, amikor hazalátogatnak, az első teendőik egyike, hogy benéznek hozzánk és beszélgetnek velünk. Örülök, hogy ilyen erős, határok nélküli kötelék alakult ki a NIOK-tagokkal!

A NIOK közös könyvei is külön felületet kapnak?

Természetesen, ide kell kattintani értük! Az aktuális havi kihívás és közös könyv mellett az összes korábbi közös könyv is átnézhető és megrendelhető.

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft