KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Események

5termék 15

DÁTUM: 2023. november 11., szombat, 10:00–19:00 (kapunyitás: 09:30-kor)
HELYSZÍN: Bálint Ház | 1065 Budapest Révay utca 16.

FONTOS! A sikeres vásárlás után online jegyet nem küldünk ki! A beléptetésnél a vásárlás során megadott nevet és e-mail címet ellenőrizzük!

 

Már hetek óta zajlik a szervezés, érkeznek az ötletek, áll össze a program, és végre el is árulhatom: igen, ősszel jön az újabb NIOK-nap, immár a negyedik! Az előzőek tapasztalatait beépítve, de ugyanazzal, sőt, tán még nagyobb lelkesedéssel készülünk ismét arra, hogy egy teljes napra könyvekkel, betűkkel, irodalommal és remek beszélgetéssel töltsük meg a Bálint Házat. A jegyértékesítés elindult!

 

November 11-ére ne csinálj más programot, mi gondoskodunk róla, hogy a lehető leghasznosabban és legjobban tölthesd el ezt a késő őszi szombatot. Ezen a napon rendezzük ugyanis a IV. NIOK-napot a már szokásosnak mondható helyszínen, a Bálint Házban (1065 Budapest, Révay u. 16.).

 

A kapuk ezúttal is 9:30-tól nyitva állnak, és bizony érdemes időben érkezni, hiszen máris egy igazán exkluzív eseménnyel kezdjük a napot: 10 órától Peller Mariann olvas fel készülő, harmadik regényéből! Ezt követően megismerhetitek Lajos kutya legújabb kalandjait, illetve az év egyik legfontosabb libertine-es kiadványát, a Szöveglelőt is. Velünk lesznek az irodalomterápiás kötet szerzői, akik közül többen – a tavaszi nagy sikerre való tekintettel – ismét irodalomterápiás workshopokat tartanak, és megismerheted azt a lányt is, aki a Libertine csodás, szezonális dekorációinak megálmodója – könyvdekorációs workshopján régi könyvek kaphatnak új életet.

 

A délután során interaktív játék várja a NIOK-közösség tagjait, és számtalan meglepetéssel is készülünk! Velünklesz Almási Kitti és Háy János, első könyvéről mesél Csirmaz Luca, aki az Instagramról Pszicholive néven lehet ismerős, és ezúttal is érkezik hozzánk egy külföldi szerző, akire nagyon büszkék vagyunk, mert nálunk jelenik meg magyarul az első könyve! Erről többet egyelőre nem mondok, de azt hiszem, így sem kell tovább bizonygatnom, hogy megéri jegyet váltani a IV. NIOK-napra, és velünk tölteni november 11-ét!

4 999 Ft
Nincs raktáron

Helyfoglalás érkezési sorrendben, jegyár egységesen: 5.900 Ft.

Jegy a Játékszín oldalán itt vásárolható.

A Játékszín és a Libertine közös kulturális programsorozatának vendége ezúttal Kovács Krisztián, akit az olvasás és a könyvek szeretete mellett közös emlékek is összekötnek Szabados Ágival, hiszen a Libertine Könyvesbolt rendszeres vásárlói korábban a bolti térben is találkozhattak Krisztiánnal.

Páratlan olvasottsága, irodalmi ismeretei és érdeklődése révén számtalan olvasónak javasolt könyvet a Libertine eladójaként, 2022 nyara óta pedig már az Agave Könyvek imprintjének, a Magnólia Könyveknek a portfólióját igazgatja töretlen lelkesedéssel és szakmaisággal.

Mindemellett túl van az írói debütálásán is: 2022 tavaszán jelent meg első regénye, a Hiányzó történetek, amely az elhallgatott családi titkok és transzgenerációs traumák témájában mutatott friss, egyedi hangot. Jelenleg Krisztián második regényének munkálatai folynak, emellett még számos egyéb terve is van a jövővel kapcsolatban – ezekről is mesél majd Szabados Áginak 2023. október 14-én, szombaton, 10 órától a Játékszín Julius Meinl Színpadán, egy kellemes irodalmi reggeli keretében. 

 

 

Helyszín: Átrium – 1024 Budapest, Margit körút 55.

Időpont: 2023. október 19., csütörtök, 19:00

Jegyvásárlási lehetőség: https://openbooks.hu/esemeny/kepes-andras-ket-macska-voltam-konyvbemutato-szabados-agival/

 

Kepes András idén ünnepli 75. születésnapját, és kereken 50 éve indult el pályáján. Ebben a különleges évben jelenik meg új regénye, a Két macska voltam, amelyről Szabados Ágival beszélget az Átriumban.

Kepes András új könyvében a hetvenes években egy apa a családjával egy vidéki tanyára költözik abban a hitben, hogy maga mögött hagyhatja a diktatúrát, ám új élet helyett a saját poklát teremti újra. Legidősebb fia, György, az apai nyomás és önkény elől menekülve a rendszerváltás idején visszatér Budapestre, ahol rendőrként a bűn és a tisztesség között ingadozva saját élete után is nyomoz. Választás elé kerül, mit kezdjen a múlt hazugságaival, amelyek a környezetében tönkretették a szülő-gyerek kapcsolatot, a szerelmet és a barátságot. Egy ponton azt a döntést hozza, hogy saját kezébe veszi a sorsát…

A Két macska voltam egy lélektani krimiket idéző sorsregény egy olyan korban, amelyben a történelmi és emberi traumák nyomán kiveszőben van a mindennapokból az erkölcs és az emberség.

 

Szabados Ágnes az RTL Reggeli műsorvezetője, irodalomterapeuta, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója (amely mára közel 50 000 fős közösséggé duzzadt) és a Libertine Könyvkiadó és Könyvesbolt tulajdonosa. Az olvasásnépszerűsítés legismertebb magyar alakja, aki rengeteget tesz a hazai könyvkultúráért. A szerző kötetei kedvezményesen vásárolhatóak meg a helyszínen.

 

Az esemény után a szerző dedikál!

Jegyvásárlási lehetőség: https://www.jegy.hu/program/irodalmi-reggeli-szabados-agnessel-es-gardos-peter-iroval-152564?q=irodalmi+reggeli+szabados+%c3%a1gnessel+%c3%a9s+g%c3%a1rdos+p%c3%a9ter+%c3%adr%c3%b3val&sgtype=pfprogram

 

Gárdos Péter nagy mesélő: legyen szó mozgóképről, papírról vagy egy egyszerű karosszékről, a szavai, a képzelete és a gondolatai által teremtett világ magával ragadja a nézőt, az olvasót, a hallgatót. Aki még nem hallotta a Szamárköhögés rendezőjét, a világhírűvé vált Hajnali láz íróját az életéről, a szüleiről, az irodalomról – voltaképpen bármiről – mesélni, az most különleges alkalmon pótolhatja ezt: a Balázs Béla-díjas filmrendező és író lesz Szabados Ági vendége az ősz végi irodalmi reggelin, november 5-én, vasárnap 10 órától a Játékszín Julius Meinl-színpadán. Legyen szó a szülei legendás szerelméről, legutóbbi kötetének főhőséről, Semmelweis Ignácról, hét mocskos napról vagy az éppen készülő regényéről, a beszélgetés résztvevői minden bizonnyal – a finom reggeli íze mellett – értékes gondolatokat, kedves történeteket, megmosolyogtató emlékeket is magukkal vihetnek majd erről a reggelről. 

A debreceni Libertine Könyvesbolt megnyitása óta Szabados Ági nem csak az üzletben várja az olvasókat, de megálmodott kulturális és irodalmi programokat is, melyekhez minden hónap egy hétvégéjén csatlakozhattok.
Októberben a nagysikerű Elmerülő és Öntöző, lelki egészség támogatására fókuszáló kiadványok szerzői, a Mélylevegő Projekt csapata érkezik a Libertine Könyvesbolt melletti Frida Kávézóba, hogy Ágival beszélgessenek egy jót. A beszélgetésre minden érdeklődőt várnak szeretettel, a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi linken keresztül tudtok: https://forms.gle/yu8oSS8UhTEHRUfu5
Szűrés
Termék státusza