KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Golyóval átlőtt könyvtől a napos B oldalig: Jakupcsek Gabriella is megmutatta a könyvespolcát

mutasd a könyvespolcod
Szűrés törlése
Szabados Ágnes
2023.05.29 12:43
Golyóval átlőtt könyvtől a napos B oldalig: Jakupcsek Gabriella is megmutatta a könyvespolcát

Mondhatnám, hogy máris lelövöm a poént, de hát miért ne: szóval, ha megnézed a Mutasd a könyvespolcod! legújabb részét, többek között egy, a 20. század viharaiban megedzett és megsérült könyvet is láthatsz. Nem ez az egyetlen érdekesség, amelyet a műsor új epizódjának szereplője, Jakupcsek Gabriella megoszt a nézőkkel, hiszen az első házasságától kezdve az egyetemi évein át a saját maga által írt könyvekig sok minden szóba kerül.

A népszerű műsorvezető impozáns könyvespolcán múlt és jelen találkozik, és nem csak a könyvek elrendezése miatt, hiszen a gyönyörű bútordarab még Gabi első férjének, Máté Gábor színész, rendezőnek, a Katona József Színház jelenlegi igazgatójának családi hagyatéka. A családi emlékek, gyerekkezek alkotta apróságok vagy éppen szobrok mellett (illetve mögött) pedig antik különlegességeket és nemrég megjelent köteteket egyaránt találunk, ritkán látott harmóniában. Egyik-másikba belelapozva pedig igazi időkapszulákra bukkanhatunk egy-egy levél formájában.

Gabi szenvedélyes olvasó, egyszerre több könyvet is olvas – volt azonban egy időszak az életében, amikor nem jutott ideje a kedvenc tevékenységére. Erről is beszélgetünk, na és arról is, honnan is ered az irodalom szeretete az életében. Szó lesz egy meghatározó tanárnőről, egy jókor kézhez kapott kötetről, és arról is, milyen örömet nyújt a nyelv, amikor az ember Kosztolányit olvas.

„Mióta írok, még többet olvasok” – mondja Gabi, aki azt vallja, hogy ő könyvet író ember, nem pedig író. Legújabb könyvéről, a nemrég megjelent A napos B oldalról is beszélgetünk.

Azt pedig, hogy melyik könyv nyűgözött le leginkább, úgysem találná ki senki: bizony, a kezembe akadt a Kakadémia, és alig bírtam letenni. De nem azért, amire az ember először gondolna!

Szerintem épp elég szerteágazó – mégis egy irányba tartó – beszélgetés lett ez ahhoz, hogy érdemes legyen velem tartanod a Mutasd a könyvespolcod! soron következő részében. Hogy ne maradj le a további epizódokról sem, iratkozz fel a YouTube-csatornámra!

Szerző:
Jakupcsek Gabriella
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
236

A napos B oldal

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani"
G. B. Shaw.

Hidd el nekem, tényleg van élet a negyven után! Elmúltam hatvan, szóval csak tudom. Persze nem mondom, hogy az elmúlt két évtized sétagalopp lett volna. És a következők is bőven tartogathatnak nehézségeket, mégis azt mondom, a B oldal igenis lehet napos.

Hőhullámok, váratlanul felszaladó kilók, pánikroham a próbafülkében, helló helyett csókolom, egyre több fiatalabb és egyre kevesebb idősebb kolléganő a munkahelyen. Ugye ismerős?

Sok a kérdőjel, és a legtöbb épp önmagaddal kapcsolatos. Ez a könyv azért született, mert azt hiszem, tudom, mit érzel, tudom, min mész keresztül. És bár varázsló én sem vagyok, mégis szerettem volna melléd állni, és elmesélni, hogy mik az én személyes tapasztalataim a változókorról és a fiatalság talán mégsem annyira fájó elmúlásáról.

Segítségemre volt több nagyszerű szakember, akik fontos gondolatokat, tanácsokat fogalmaznak meg többek között a párkapcsolat, a karrier,
az egészségmegőrzés, szépség és öltözködés témájában.

Velük együtt szeretném megmutatni: igenis tudsz teljes és tartalmas életet élni ötven-, hatvan-, hetven-évesen is, sőt. Támogatlak benne, hogy találd meg a szépséget a mindennapokban és magadban is.

Gondolkodjunk közösen az életstratégiádon, hogy el tudd fogadni, mi több, hasznodra tudd fordítani az évek múlását. Mindehhez legyen a mottónk, amely sok mindenen átsegít: Önismeret és derű! Tarts velem a
napos B oldalra!

Szeretettel várlak,

Jakupcsek Gabriella

5 490 Ft