KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Marsalkó Dávid könyvespolcával zártuk az évadot!

mutasd a könyvespolcod
Szűrés törlése
Szabados Ágnes
2023.06.18 18:51
Marsalkó Dávid könyvespolcával zártuk az évadot!

Hihetetlen, milyen gyorsan elérkeztünk a Mutasd a könyvespolcod! harmadik évadának évadzáró epizódjához. Amennyire tele voltam várakozással tavasszal, az induláskor, annyira izgatott vagyok most is, ugyanis, bár a sorozat most egy időre megint pihenőre megy, az utolsó részt azért, ahogy mondani szokták, megtoltuk, nem máshoz látogattam el ugyanis, mint a Halott Pénz frontemberéhez, Marsalkó Dávidhoz, hogy kiderítsem, mi van nála a levegőben – na és a könyvespolcon!

Dávid példamutató módon védi a magánéletét, így különösen megtisztelő, hogy – tekintettel a könyvek és az olvasás szeretetére, amely közös bennünk – ezúttal kivételt tett, és megmutatta nekünk kedvenc és meghatározó olvasmányait.

Dávid karrierje sem tekinthető átlagosnak – profi teniszezőből vált az ország egyik legnépszerűbb zenei formációjának első emberévé, de az ide vezető út egyáltalán nem volt könnyű. Sok kitérővel járt, és sokan nem hittek abban, hogy Dávid sikerrel járhat – talán éppen ezért kedveli az (ön)életrajzi, kivételes karrierutakat bemutató könyveket, például a zenészvilág egyik különleges figurájáról, Frank Zappáról szólót vagy Matthew McConaughey méltán népszerű Zöldlámpáját.

Ez idáig talán nem is olyan meglepő vonzódás egy zenésztől, na de hogy bukkant Dávid egy kortárs portugál költő, Fernando Pessoa verseire? Ennek is megpróbálok utánajárni, és persze nem maradhat ki a zenekar történetét feldolgozó Na még mit nem?! című könyv és elkészülésének története sem. 

Dávid mesél a gyerekkoráról, az édesapja esti meséjéről, és arról is, hogyan segítik a könyvek abban, hogy kevesebbszer nyúljon a telefonja után. Sőt, a zenekari életből is elárul néhány kulisszatitkot, ami így, a fesztiválszezon kezdetén különösen izgalmas!

Nézd meg ezt a nagyon jó hangulatú beszélgetést Marsalkó Dáviddal a Mutasd a könyvespolcod! évadzáró epizódjában. Ha lemaradtál valamelyik korábbi adásról, vagy szívesen újranéznél egy-egy videót, iratkozz fel a YouTube-csatornámra, annál is inkább, hiszen itt lesz majd követhető a következő évad is.

Szerző:
Csapody Kinga, Gelencsér Milán, Jávor Bence
Kiadó:
Athenaeum Kiadó
Oldalak száma:
296

Na még mit nem?

Hét különböző egyéniség, mégis együtt egy igazi csapat. Egy ország ismeri a dalaikat, tízezrek járnak a koncertjeikre, éneklik velük a szövegeket és élnek meg velük együtt felejthetetlen pillanatokat. De honnan indultak? Hogy jutottak oda, ahol most tartanak? Miként látják őket azok, akik együtt dolgoznak velük? Mi lehet a titkuk? Egy dolog mindenesetre biztos, egyikük sem szürkének született. A Halott Pénz tagjai ritkán beszélnek magukról, most mégis megtették. Vajon most mindent elmesélnek?...
5 499 Ft