KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Az elfogadásért folytatott küzdelem kínai–amerikai szemüvegen keresztül

niok
Szűrés törlése
Siklósy Noémi
2024.02.01 00:01
Az elfogadásért folytatott küzdelem kínai–amerikai szemüvegen keresztül

R.F. Kuang egyedi hangként tűnt fel a kortárs irodalomban, magával ragadó narratíváival és gazdagon részletezett világaival bűvölte el az olvasókat. A fantasy műfajának kedvelői már egy ideje ismerhetik Kuang nevét, azonban a februári közös könyvünk, a Sárga minden, csak nem fantasy. A közösségi média ármánykodásainak és a könyvkiadásnak a sötét, ám annál valóságosabb világába kalauzol minket a szerző. De mit is érdemes tudni róla és a Sárgáról?

Rebecca F. Kuang, a 27 éves kínai–amerikai író Kantonban, Kínában született. Kuang akadémiai szinten foglalkozott a kínai történelemmel – tanulmányait a Georgetown Egyetemen végezte, és a 20. századi Kína történelmét kutatta – alapvetően befolyásolják a munkáit. 

Első regénye, a Mákháború számos elismerést kapott bonyolult világépítése miatt és azért, mert ugyan fantasztikumba csomagolva, mégis szórakoztató módon mutatja be a kínai történelmet, különösen a második kínai–japán háborút és a nanjingi mészárlást. A kötet egy fiatal lány, Rin hihetetlen utazását követi, aki megpróbál kitörni a saját korlátaiból és a társadalom által rákényszerített szerepekből. Az első könyvet további kettő követte, trilógiává duzzasztva Rin történetét.

Kuang Sárga című kötete, tavaly jelent meg. Ez a korábbi sorozat epikus fantasztikumával ellentétben valódi világi problémákat boncolgat, történelmi eseményekből és kortárs társadalmi aggodalmakból merítve ihletet. A szerző itt sem hazudtolja meg a múltját és tanulmányait, hisz a történetben szinte indításként egy háborúba csöppenünk.

Azonban ettől eltekintve ez a regény a személyazonosság, a rasszizmus és a kulturális örökség bonyolultságát vizsgálja, nyersen, köntörfalazás nélkül. Kuang interjúkban elárulta, hogy saját tapasztalatait is belecsempészte a történetbe, szembesítve az olvasót az ázsiai-amerikaiak által tapasztalt rasszizmus és diszkrimináció tartós örökségével.

A Sárga sok szempontból izgalmas olvasmány azok számára, akik otthonosan mozognak a könyvek világában, mégis szeretnének belesni a kulisszák mögé. A történet egyik mozgatórugója ugyanis egy plágiumügy, annak minden erkölcsi dilemmájával, lélektani nehézségével és gyakorlati következményeivel együtt. A főhős, June ellopja irigyelt barátnője, az irodalmi életben elismert, kínai–amerikai származású szerző Athena Liu kéziratát, amelyet így végül ő visz sikerre. A csavarok azonban itt még nem érnek véget, a megjelentetett könyv ugyanis a kínai–amerikaiak sorsával és nehézségeivel foglalkozik, az pedig, hogy mindezt egy olyan szerző „írta meg”, aki nem tagja a közösségnek – bár igyekszik „ázsiaibbnak” feltüntetni magát – nagy botrányt okoz.

A szerző saját kínai–amerikaiként szerzett tapasztalatai meghatározzák a történet érzelmi mélységét és hitelességét. A főszereplő útján keresztül Kuang megismerteti a kulturális asszimiláció finomságait, az elfogadásért folytatott küzdelmet és a rendszeres rasszizmus állandó hatását. A személyes anekdoták széles társadalmi problémákkal fonódnak össze.

A mű eredeti címe – Yellowface – egy olyan kifejezés, amelyet arra használnak, hogy leírják a nem ázsiai színészek által ábrázolt ázsiai karakterek gyakorlatát a filmekben és színházi előadásokban. Kuang szembeáll ezzel a kérdéssel, kiemelve az ilyen szereposztási döntések által fenntartott káros sztereotípiákat és az autentikus ázsiai hangok eltörlését a médiában. A karakterek élményein keresztül rávilágít a rasszista karikatúra sértő jellegére és az autentikus képviselet fontosságára a történetmesélésben.

A magyar fordítás pedig izgalmas szójátékot enged, hisz nálunk a sárga mint az irigység színe jelenik meg, ez az érzés pedig körbeöleli az egész történetet. Ezzel egyik más fordításban sem tudtak élni.

Lényegében a Sárga merész és szükséges kiegészítése R.F. Kuang munkásságának, jelezve írói fejlődését és elkötelezettségét az aktuális társadalmi problémák megoldása iránt. Noha legújabb könyve, a Bábel ismét fantasy, legutóbbi interjúiban úgy nyilatkozott, hogy felváltva szeretne a fantasy műfajába tartozó és a való világ kérdéseit is felvető szövegeket alkotni.

A februári közös könyv, a Sárga most ajándék sárga szövegkiemelővel kapható a Libertine Könyvesboltokban és a Libertine webshopján.

Találkozzunk az online kibeszélőn, a megszokottól eltérően ezúttal február 29-én, csütörtökön, 20.30-tól!

Szerző:
R. F. Kuang
Kiadó:
Magnólia Kiadó
Oldalak száma:
347

Sárga - Ajándék szövegkiemelővel

Két írónő, June Hayward és Athena Liu sorsa két sikertörténet lehetett volna: ugyanakkor jártak a Yale-re, és ugyanabban az évben jelent meg mindkettejük első könyve. De míg Athena sikere műfajokon át ívelt, addig June műve az utánnyomásig sem jutott el. June utólag úgy véli, hogy manapság senkit nem érdekelnek a hétköznapi, fehér lányokról szóló történetek.

Amikor June szemtanúja lesz Athena furcsa balesetben bekövetkezett halálának, ösztönösen cselekszik: ellopja barátnője frissen befejezett és nagy titokban tartott kéziratát, egy merész, kísérletező stílusban megírt regényt kínai munkások elfeledett történeteiről, akik az első világháborúban a britek és franciák oldalán szolgáltak.

Mert hát mi rossz történhet, ha June átszerkeszti Athena regényét, és saját alkotásaként küldi el az ügynökének? Mi rossz történhet, ha hagyja, hogy kiadója újrapozicionálja az írói pályáját a Juniper Song álnévvel és olyan szerzői fotókkal, amelyekbe akár még bele is láthatóak nem létező ázsiai gyökerei? Hát nem érdemli meg ez a történet, hogy elmeséljék, bárki is legyen a mesélője? June legalábbis így gondolja, és a New York Times bestsellerlistája, valamint az ezzel járó anyagi siker hamarosan alá is támasztja ebben.

A lopott státusz azonban hamar veszélybe kerül. És miközben June a titkait védelmezi, felfedezi, hogy meddig hajlandó elmenni mindazért, amiért állítólag vért verejtékezve megdolgozott.

A számtalan irodalmi díjjal kitüntetett R. F. Kuang legújabb regénye időszerű és tűéles képet nyújt a modern könyvkiadás kellemetlen oldaláról. A Sárga a megjelenését követően egyből a sikerlistákon nyitott, és komoly párbeszédeket generált, ismételten jelezve, hogy szerzője a kortárs irodalom egyik legerősebb hangja.

4 980 Ft
Szerző:
Tóth Krisztina
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
126

Fehér farkas

"Minden lakás másik történet" - mondja Tóth Krisztina novellájának elbeszélője, miközben saját egykori otthonát keresi. Mindegyik lakás emlékezteti rá valamennyire, de egyik sem lehet ugyanaz. Minden boldogtalan lakás a maga módján az. Ilyenek a könyv katartikus történetei is, amelyek a korábbi műveknél élesebben mutatják meg a hatalmi elnyomás törésvonalait, az alárendeltség, a kirekesztettség stigmáit, az erőszak állomásait. Rendszerint névtelen hősei ismerősek, mellettünk toporognak a lift...
3 499 Ft
Szerző:
Ray Jacobsen
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
252

Fehér tenger

Ingrid Barroy teljesen egyedül él a családnevét viselő észak-norvég szigeten. Szerettei vagy meghaltak, vagy szétszéledtek a szárazföldön. Ő mégis visszavágyott Barroyára. Háború van, Norvégiát elfoglalták a németek. Telnek az évek. Egy nap emberi testet sodor partra a víz, és aztán mindennap újabbakat. Ingrid még nem tudja, hogy az egyikük él...

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja, természet és ember viszonya után ezút...
3 999 Ft
Szerző:
Dragomán György
Kiadó:
Magvető Kiadó
Oldalak száma:
256

A fehér király

A regény a kortárs magyar irodalom legnagyobb nemzetközi sikere, eddig harminc nyelvre fordították le.
Hogyan dolgozza fel egy tizenegy éves kamasz, ha apját a szeme láttára hurcolják a Duna-csatorna munkatáborába? Hogyan éli meg az apa hiányát és az elhurcolás köré épített családi hazugságokat vagy titkolt történeteket? Milyen remények éltetik a mindennapok amúgy sem könnyű kamaszviharait megnehezítő élethelyzetben? Erről szól A fehér király című lendületesen megírt regény....
4 999 Ft
Szerző:
Bauer Barbara
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Oldalak száma:
294

Az aranyműves fia

Dalnok Erika szerkesztőként dolgozik egy könyvkiadóban. Férjét néhány hónapja veszítette el, és most a munkájába menekül. Egy nap különös kéziratra bukkan, amely azonnal megragadja a képzeletét, s némi fáradsággal sikerül is kiderítenie az álnéven beküldött írás szerzőjének kilétét. A neves történész azonban már nem él, így Erika az özvegyét és a fiát keresi fel, hogy engedélyt kérjen a kiadásra. Ám a mű nem teljes: a messzi múltban játszódó, különös, sejtelmes mesének csak az első része kész...
3 999 Ft
Szerző:
Matthew McConaughey
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
297

Zöldlámpa

Brutális finomságok, szépségek, elhasalások. Szerelmeslevél az élethez.

Ötven éve élem ezt az életet, negyvenkét éve próbálom kiókumlálni a rejtélyét. Lejegyzek sikereket és kudarcokat, örömöket és bánatokat, dolgokat, amik ámulattal töltenek el, és dolgokat, amiktől kirobban belőlem a nevetés. Hogyan legyek igazságos. Hogyan stresszeljek kevesebbet. Hogyan érezzem jól magam. Hogyan bántsam kevésbé az embereket. Hogyan bántsanak engem kevésbé. Hogyan legyek jó ember....
5 990 Ft
Szerző:
Jason Matthews
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
434

Vörös veréb

Nagyszabású kémregény John le Carré stílusában egy nyugalmazott CIA tiszt tollából - hamarosan a mozikban is!A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat , és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik ...
3 780 Ft
Szerző:
Maja Lunde
Kiadó:
Cser Könyvkiadó
Oldalak száma:
272

Kékség

Maja Lunde 2015-ben egy csapásra meghódította a világot A méhek története című könyvével. Sorozatát most az ember és a természet sérülékenységéről szóló új regénnyel folytatja. Ezúttal az élethez leginkább szükséges anyagért, a vízért folytatott küzdelmet helyezi a középpontba.
2017: Signe, a környezeti aktivista nemsokára 70 éves, de nem fél a tengertől. Nyugat-norvégiai szülőfalujából egyedül indul el egy vitorláshajón a francia tengerpart felé, hogy ott találkozzon a férfival, akit valaha nagyon szeretett. A hajó különleges rakománya szorosan kapcsolódik a kék bolygó sorsához.
2041: David fiatalnak érzi magát ahhoz, hogy apa legyen, ám kislányával egyedül marad. Kettesben menekülnek a szárazságok sújtotta Dél-Európából észak felé, mivel már nem jut elegendő víz mindenkinek. Minden megváltozik, amikor az ország belsejében, egy kiszáradt kertben rátalálnak egy elhagyott, régi vitorláshajóra.

3 995 Ft
Szerző:
Bauer Barbara
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Oldalak száma:
342

Bíborbetűk

Vannak, akik úgy gondolják, az Ige Istennél van, és a Terv elkészült.
És vannak, akik úgy gondolják, jobb, ha a múltat homály fedi. Ők azok, akik kart karba öltve irányítják a világot. Az egyházi és a földi hatalom. Mindkettő fogságban tartja a szellemet, elnémítja a hangot, hogy saját képére formálhasson.
A XV. század elején a Rajna mentén újra felüti a fejét a pestis. Agnes, az alig 12 éves kislány egyedül marad. Édesanyja utolsó kérése, hogy keresse meg a Mestert,...
4 999 Ft
Szerző:
Heather Webber
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Oldalak száma:
448

Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban

Az Éjfélkor a Feketerigó kávézóban mágikus realizmussal átszőtt, szívmelengető és magával ragadó romantikus történet, helyszíne pedig az Egyesült Államok egy bájos déli kisvárosa.

Wicklow, ez az emberléptékűen kicsi település az alabamai hegyek árnyékában terül el. Ide érkezik Anna Kate, hogy eltemesse szeretett nagymamáját, Zét, a Feketerigó kávézó tulajdonosát. Úgy tervezte, hogy csak rövid időt tölt itt, bezárja a kávézót, majd eladja nagyanyja ingatlanát. Ám hiába szánja el magát, hogy nem alakít ki szoros kapcsolatokat a helybeliekkel, és hogy elkerüli az apja családját, Anna Kate-et végül megmagyarázhatatlan módon elbűvöli a különös déli városka, ahonnan anyja sok évvel korábban elmenekült, és a rejtélyes Feketerigó-pite, amelyről az egész város beszél.

Ahogy lassan fény derül a múltra, Anna Kate-nek végül döntést kell hoznia, hogy ez a magányos feketerigó képes lesz-e rendbe szedni törött szárnyát, és megtanulni repülni.

5 390 Ft
Szerző:
Candice Carty-Williams
Kiadó:
Alexandra Könyvesház
Oldalak száma:
423

Queenie - A fekete Bridget Jones - és annál is több

A Londonban élő, 25 éves, színes bőrű Queenie két kultúra és közösség elvárásainak próbál egyszerre megfelelni: jamaicai származású nagyszüleinek és a többségi társadalomhoz tartozó értelmiségi közegének. Az újságíróként dolgozó lány aktuálisan épp szünetet tart a pasijával, ezért kénytelen beköltözni egy horrorisztikus árú és állapotú szobába, és megpróbál önállóan boldogulni, Tom anyagi támogatása és logikus javaslatai nélkül. A talpra állásban szerencsére segítségére vannak legjobb barátai, akik bármikor kaphatóak egy válságmegbeszélésre, ám Queenie sorra hozza a rossz döntéseket, és egyre lehetetlenebb helyzetbe sodorja magát az élete minden terén. A mérgező alkalmi kapcsolatok, munkahelyi stiklik, a fizikai és főleg a mentális egészség elhanyagolása azonban nem tartható fenn hosszú távon, és súlyos következményeket von maga után...
A Queenie lehengerlő humorú, izgalmas és aktuális regény, amely nagy érzékenységgel foglalkozik az eltérő származású és bőrszínű emberek közötti kapcsolatok kényes témájával, és bátran hátat fordít a szingliregények súlytalan kedélyességének.
"Olykor fájdalmasan szomorú, máskor fergetegesen vicces - egy igazán tehetséges kezdő író debütálása." The New York Postkevesebb

4 599 Ft
Szerző:
Alice Walker
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Bíborszín

Alice Walker (Georgia, 1944. február 9. - ) amerikai író, költő. A feminista mozgalom egyik fő képviselője. A Nemzeti Könyvdíj (National Book Award) első női afroamerikai nyertese. Művei eddig több mint 15 millió példányban keltek el.
Bíborszín című, 1982-ben megjelent, Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel!
"Lehetek szegény, lehetek nigger, lehetek csúnya, és meglehet, hogy főzni se tudok, mongya egy hang mindenkinek, aki odahallgat. De itt vagyok." A történet főhőse a szexista szabályok fogságában vergődő Celie. A kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni, aztán felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét a jelenben is érdemes megtalálni. Emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredése izgalmas és megrázó olvasmány. A főhős minden értelemben vett önmagára találását nyelvileg is végigkísérhetjük, köszönhetően az értő fordításnak.

1 999 Ft
Szerző:
Pierce Brown
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
424

Vörös lázadás

A fiatal Darrow a Marson él, bányász, és Vörösnek született, a színekről elnevezett kasztokra épülő társadalom legalacsonyabb rétegébe. Fáradtságot nem ismerve kockáztatja az életét a beomló alagutak és lándzsaviperák közt abban a hitben, hogy sorstársaival lakhatóvá teszi a bolygó felszínét a jövő generációi számára. Darrow még sosem látta a szabad égboltot, ám a kötelességét mégis teljesíti, mert reméli, hogy emberfeletti munkájával a saját gyermekeinek is jobb életet teremt. Egy nap azonban megtudja, hogy a Vörösök elől eltitkolják az igazságot, ugyanis a Mars felszíne már alkalmas az emberi életre. Méghozzá nem is akármilyenre.

Igazságot követelve a kasztjának és bosszúra szomjazva meggyilkolt szerelme miatt Darrow csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát. S céljának elérésében semmi sem gátolhatja meg... Még az sem, hogy olyanná kell válnia, mint gyűlölt ellenségei.

4 980 Ft
Szerző:
Bauer Barbara
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Műfaj:
Irodalom

Vörös posztó

Körösi Laura háromgyermekes, boldog házasságban élő ötvenes nő. Az élete ugyan izgalmaktól mentes, de talán éppen ezért gondolja úgy, hogy ennél többet nem is kívánhatna magának. Férje sikeres építész, a három fia közül az egyik egyetemre jár, a másik nősülni készül, a harmadik lázadó kamaszévei előtt áll. Laurának nincs más dolga, mint egyengetni a gyerekei útját, és segíteni férje munkáját. Nagy ritkán mégis rátör egy sosem élt élet utáni nosztalgikus vágy. Ilyenkor elmegy a nagyanyjához, és szétnéz a dédnagymama festményei között a padláson.
Laura gyermekkorát a dédnagymamája, nagymamája és édesanyja hármasában töltötte, a három nő hallgatással teli, feszült kapcsolata között egyensúlyozott, miközben fogalma sem volt, mi okozza az örvényt a felszín alatt. Legjobban a dédnagymamájához kötődött, a bohém, ifjúkorában színésznőnek készülő, később minden örömét a festésben kiélő asszonyhoz.
Hosszú évek teltek el, mire Laura teljesítette egykori ígéretét, és a dédnagymama festményeiből kiállítást szervezett. Arra azonban nem számított, hogy minden egyes kép a saját múltjának egy darabja, minden egyes szín egy emléktöredék, a képekhez tartozó elbeszélések pedig lassan kibontakozni engednek egy évtizedekre hallgatásba burkolódzott történetet.
Titkok, elhallgatás. Vajon mi okoz nagyobb lelki terhet: a kíméletes csend, vagy a kimondott, olykor kegyetlen valóság?
Bauer Barbara új regénye a négy asszony történetén keresztül egy generációkon átörökített, mélyen elzárt trauma útját követi végig a tragédia pillanatától a felismerés napjáig, a II. világháború végjátékától napjainkig.

4 999 Ft
Szerző:
Kerstin Gier
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Borító:
puhatábla, ragasztókötés

Smaragdzöld - Időtlen szerelem

Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek. Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó. Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából. Beleszeret, aki elolvassa!

4 799 Ft
Szerző:
Kerstin Gier
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Borító:
puhatábla, ragasztókötés

Időtlen szerelem 1. - Rubinvörös

Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek a tetejébe épp ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást, és ez régen sem volt másképp. És, hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok, mint egykoron...

3 999 Ft
Szerző:
Kerstin Gier
Kiadó:
Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj:
Irodalom

Zafírkék - Időtlen szerelem

Friss szerelmesként a múltba utazni - ez talán nem a legjobb ötlet. A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja. Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is. Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni. (Egyik sem igazán egyszerű!) Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!

3 999 Ft
Szerző:
Nathaniel Hawthorne
Kiadó:
Athenaeum Kiadó
Oldalak száma:
303

A skarlát betű

Az ezerhatszáznegyvenes években járunk, a puritán Boston városában. Hűtlenség vádjával a fiatal Hester Prynne-t tüzes vassal megbélyegzik, és a vörös A betűt (adultery: házasságtörés) a ruháin is viselnie kell. Hester visszatérhetett volna a szülőföldjére vagy bármely más országba, ahol új életet kezdhetett volna, ám ő mégis marad, vállalva a társadalmi kirekesztést, és hogy saját erkölcsi törvényeire hallgatva próbáljon felülemelkedni az őt megbélyegzőkön. Védelmező, gyöngéd szeretettel neveli gyermekét, és segít minden bajba jutottnak. Vajon átformálhatja egyetlen ember a teljes közösség véleményét? A regény a 17. századi Boston életének krónikája, és minden puritán előítélettel szemben azt bizonyítja, hogy "a szerelem szent és boldogító". A szerzőről: Nathaniel Hawthorne (1804-1864) amerikai regény- és novellaíró, a 19. századi amerikai irodalom jelentős alkotója. A sikert 1850-ben megjelent első regénye, A skarlát betű hozta meg számára.

4 299 Ft