KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Csordultig van a szívetek – gyönyörű értékeléseket kapunk a júliusi közös könyvről

niok
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.07.21 16:52
Csordultig van a szívetek – gyönyörű értékeléseket kapunk a júliusi közös könyvről

Három hete hullt le a lepel az e havi közös könyvről, amelyet sokan már július első napjaiban elolvastak, hiszen tökéletes nyári regény. A Minden elmúlt nyár megannyi pozitív értékelést kap a moly.hu-n és a NIOK Facebook-csoportban, innen válogattuk ki a legérdekesebb kritikákat.

A rengeteg személyes visszajelzés alapján elmondhatjuk: nagyon örülünk, hogy Carley Fortune debütáló története, a Minden elmúlt nyár mellé csomagolt ajándékunk, a Libertine legyező is elnyerte a tetszéseteket. Már találkoztunk is vele a strandon, de ne felejtsétek el: a nyaraláshoz egyéb szuper kiegészítőink is várnak rátok a webshopon.

Most pedig jöjjön egy kedvcsináló – főként azoknak, akik még nem rendelték meg a Minden elmúlt nyárt, hiszen közeleg a NIOK kibeszélő Szabados Ágival!

„A diákszerelem és az éveken át nem szűnő vonzalom nosztalgiát kelthet mindannyiunkban, és talán ennek köszönhető, hogy könnyű szimpatizálni a szereplőkkel: gyermekként suták, tapasztalatlanok, míg felnőttként hordozzák a múlt sérelmeit, az elvarratlan szálakat, a még élesen sajgó sebeket. Esendőek, gyarlók, de a szívük a helyén van. A történet nemcsak élvezetes és könnyen olvasható, hanem tanulságos is: nagyon fontos a helyes kommunikáció, az, hogy a másik szeretetnyelvén is tudjunk beszélni; nem elég szeretni egymást, illetve tisztában lenni a saját érzéseinkkel, hanem dolgozni is kell egy kapcsolaton, tenni azért." (K. Alexandra – NIOK)

„A könyv felépítése álomszerű, szinte képkockánként láttam magam előtt a múltat és a jelent. (...) Szépen ívelő történet a nyárról, a végtelen naplementékről és a csodás nyári szerelemről, tanulságos történet a megbocsátásról és a második esélyről, nem bántam meg, hogy elolvastam, mindenképpen visszatérek hozzá később is.” (Nixii)

„Nagyon olvasmányos, élvezhető, olyan kötet, amit szívesen hurcol magával az ember a strandon, mert nehezen tudja letenni. (...) Gyakorlatilag idei megjelenése óta a kívánságlistámon volt a könyv, majd ez lett a NIOK közös könyv, ami egy plusz motivációt adott az elolvasásához. Igazából csak azért végeztem ki két nap alatt, mert abból egyet végigdolgoztam, különben egy éjszaka alatt lecsúszott volna. (...) Eleinte sokkal jobban tetszettek a gyerekszemszögből írott fejezetek, de a végére a két idősík együtt állt össze. Talán a kivételek közé tartozom, de pont ezért néha fejbe vágtam volna Samet – a bátyjához hasonlóan –, hogy szedje már össze magát. Carley Fortune elérte, hogy mindenkinek meg tudjunk bocsátani, és a hibáik ellenére kapjanak a főszereplők egy második esélyt tőlünk, olvasóktól is; hogy úgy érezzük, megérdemlik. (..) Különösen tetszettek a vitaindító kérdések és az olvasmánylista, nem is hiszem, hogy találkoztam már ilyenekkel bármelyik regényben.” (vighagika)

„Csordultig van a szívem, nem tudom elengedni ezt a könyvet. Imádtam, ahogy a gyermekkori ártatlan szerelem kialakul, majd az igazi kamaszkori fellángolásokkal folytatódik, magával ragadó. Csodás könyv volt, nagyon szerettem, szerelmes lettem, csalódtam, sírtam, nevettem, izgultam... nálam ez abszolút ötcsillagos regény!" (K. B. Rita – NIOK)

„A nyár sokszor egyet jelent a szabadsággal, a lehetőségekkel. Elutazunk, kikapcsolódunk, és reménykedünk abban, hogy maradandó élmények érnek majd, amelyek megváltoztatják az életünket. Carley Fortune regénye, a Minden elmúlt nyár is a lehetőségekről szól. Főleg azokról, amiktől félünk. Vajon barátságból szövődhet szerelem? Már egészen fiatalon rátalálhatunk az igazira? Fiatalként mennyire vagyunk befolyásolhatóak? Minden egyes, könyvben olvasott nyárral közelebb kerültek hozzám a szereplők. Visszahozták kamaszkorom nyári élményeit. Közben pedig drukkoltam, hogy jól alakuljon a két szereplő kapcsolata. Idegenekből barátok, barátokból szerelmesek. Szívmelengető olvasmány volt. Mondom ezt úgy, hogy elsődlegesen nem én vagyok a fő célcsoportja a kötetnek. Előtte olvastam a Papírpalotát. A két történet hasonló, azonban míg az előbbi inkább traumatikus, addig az utóbbi, a Minden elmúlt nyár feltölti az olvasót." (B. Péter – NIOK)

„Mintha A nyár, amikor megszépültem és egy jó Jill Mansell kombinációt olvastam volna, ami egy elég jó párosítás! Konkrétan faltam a sorokatm és egyetlen délután alatt kiolvastam a könyvet. (...) A történet jól felépített, kerek és mély volt, tele érzelmekkel: szerelemmel, csalódással, fájdalommal, szépséggel." (Kollár_Betti)

„A főszereplők emlékei úgy játszódták le a szemem előtt, mintha egy kicsit megfakult és ezeréves kamerán keresztül nézném vissza az eseményeket, amelyen valahogy sokkal élénkebbnek és jobbnak tűnik minden. A szinte már idilli nyári napokat a tóparton folyamatosan váltotta a jelen keserűsége és az évek alatt elkövetett hibák súlya is. Tetszett az a párhuzam is, hogy mind a múltban, mind pedig a jelenben is azon drukkolhattam, hogy a szereplők megtalálják végre az egymáshoz vezető utat." (lalaslibrary)

Szerző:
Carley Fortune
Kiadó:
Magnólia Kiadó
Oldalak száma:
320

Minden elmúlt nyár

Hat ​nyár, hogy egymásba szeressenek. Egy pillanat, ami mindent elronthat. Egyetlen hétvége, hogy helyrehozzák a dolgokat.

Azt mondják, ha egyszer felnősz, sosem mehetsz igazán haza többé. Persephone Fraser számára ez túlságosan is igaznak bizonyul, mivel egy évtizeddel ezelőtt elkövette élete legnagyobb hibáját. Gyermekkora ragyogó tóparti nyarait egy stílusos lakásra cserélte a nagyvárosban, ahol bár társasági életet él, és rendszeresen találkozgat az új barátaival, mégis mindenkit biztos távolságban tart a szívétől.

Egészen addig a telefonhívásig, ami hirtelen visszarepíti őt Barry’s Bay-be és Sam Florek bűvkörébe. Ő az a férfi, akiről gyerekként sosem gondolta volna, hogy nélküle kell leélnie az életét.

Hat nyáron át, a vízparton töltött lusta délutánokon, a forró nyári éjszakákon, amikor a fiú családjának éttermében güriztek, és a közös olvasgatások alkalmával – a fiú kezében orvosi tankönyvekkel, a lányéban pedig félkész horror novellákkal – Percy és Sam elválaszthatatlanok voltak egymástól. Barátságukból pedig valami csodálatos született, mielőtt az egész látványosan a darabjaira hullott volna.

Amikor Percy visszatér a tóhoz Sam édesanyjának temetésére, a vonzalmuk épp olyan tagadhatatlan, mint egykor volt. Ám amíg Percy nem képes szembenézni a döntéseivel és a hosszú évekkel, amiket azzal töltött, hogy önmagát büntette értük, addig sosem tudhatják meg, hogy a szerelmük talán a múltban elkövetett hibáiknál is nagyobb.

A hat évet és egy hétvégét felölelő Minden elmúlt nyár elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amik örökre megváltoztatják az életünket.

4 480 Ft
Szerző:
Gerald Durrell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
374

Családom és egyéb állatfajták

- Már megint ez a nyavalyás kölyök! - üvöltött Larry.
- Vigyázz! Vigyázz! Jönnek! - visított Margo.
- Egy könyvet adjatok! - bömbölte Leslie. - Nem kell begyulladni, üssétek le egy könyvvel!
- Mi van veletek, az istenért? - könyörgött mama, szemüvegét törölgetve.
- Ez a nyavalyás kölyök... még elpusztít mindnyájunkat... nézz az asztalra... térdig járunk skorpióban...

A nem is kissé excentrikus Durrell család - a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániá...
3 999 Ft
Szerző:
Ernest Hemingway
Kiadó:
21. Század Kiadó
Oldalak száma:
109

Az öreg halász és a tenger

A kubai halász már jó ideje nem járt szerencsével, amikor találkozik egy óriási marlinnal. Hosszú és szenvedéssel teli csatát vívnak, messze kisodródva az öböl vízére.
3 890 Ft
Szerző:
Agatha Christie
Kiadó:
Helikon Kiadó
Oldalak száma:
256

Rejtély az Antillákon

A Karib-tenger partján fekvő Arany Pálma Szálló vendégei kellemes napokat töltenek az idilli környezetben. Kényelmükről a szálloda új tulajdonosa, egy fiatal házaspár, Molly és Tim Kendal gondoskodik. Egy nap az idős Palgrave őrnagy, szokásához híven, számtalan kalandjai egyikével traktálja kissé unott hallgatóságát. Váratlanul egy gyilkos fényképét húzza elő a tárcájából, hogy megmutassa az elképedt Miss Marple-nak, ám valami megzavarja...
Másnap a gondterhelt Molly Palgrave halálhírét hozza: az őrnagy magas vérnyomásának áldozata lett. Miss Marple-nek azonban valami nagyon nem tetszik. Vajon összefügg a rejtélyes fénykép említése Palgrave hirtelen halálával? Lehet, hogy egy gyilkos ólálkodik a szálló vendégei között? Miss Marple maga veszi kezébe a dolgokat...

2 999 Ft
Szerző:
Marie Aubert
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
144

Felnőtt emberek

Ida sikeres építész, egyedül él, és rendszerint nős férfiakkal keveredik inkább rövidebb mint hosszabb kalandokba. Egyre jobban aggasztja, hogy szingli, és hogy elszalasztja az anyává válás lehetőségét. Amikor betölti a negyvenet, úgy dönt, lefagyasztatja a petesejtjeit arra az esetre, ha találkozik majd a megfelelő társsal. A nagy elhatározást a tengerparti nyaralóban akarja bejelenteni a családtagjainak, ahol összegyűlnek, hogy megünnepeljék az anyja hatvanötödik születésnapját. Azonban Mar...
3 999 Ft
Szerző:
Carlos Ruiz Zafón
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
223

A Köd Hercege

1943, Spanyolország. A Carver család a háború elől a városból az Atlanti-óceán partjára menekül. Apa, anya, kislány, nagylány és kamasz fiú. Mindenki fél a változástól. Leghamarabb a kislány barátkozik meg a helyzettel, mert érkezéskor már a pályaudvaron a bokájához dörgölőzik egy varázslatos cica.
Ez a macska nem issza a tejet. Hízelegni, dorombolni nagyon tud, de a tejre rá se néz. A pókot viszont levadássza!
Az új házban rejtélyes dolgok történnek. Szinte ...
3 999 Ft
Szerző:
Susanne Clarke
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
223

Piranesi

A Hollókirály szerzőjének mámorító, hipnotikus új regénye, mely egy álomszerű, alternatív valóságban játszódik.

Piranesi háza nem hétköznapi épület. Termei végtelenek, folyosói végeláthatatlanok, falait pedig sok ezer különféle szobor borítja. A labirintusszerű csarnokok közt egy bebörtönzött óceán terül el, hullámok emelkednek mennydörögve a lépcsőházakban, pillanatok alatt árasztva el a termeket. De Piranesi nem fél; ismeri a dagályokat, ahogyan a labirintusban is eligazodik....
3 680 Ft
Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

A világítótorony

Virginia Woolf (1882-1941) a modern angol próza, a lélektani regény, a tudatfolyam-technika egyik megteremtője és legnagyobb hatású művelője. Ő alapította a Bloomsbury-kör nevű irodalmi csoportot, amelyben a XX. század első felének legjelesebb angol művészei és tudósai (T. S. Eliot, E. M. Forster, Lytton Strachey, J. M. Keynes) tevékenykedtek.


A világítótorony című regényében egy népes angol polgárcsalád valamelyik skóciai szigeten tölti a nyarakat. Mr. Ramsay, a zsarnoki apa pihenés közben is a karrierjén rágódik, a környezetét terrorizálja. Kisfiának, Jamesnek egyetlen vágya, hogy kivitorlázhassanak a közeli világítótoronyhoz, az út azonban rendre elmarad, mert apja kinyilvánítja: nincs és nem is lesz ahhoz való időjárás. Mrs. Ramsay, a konvencionális feleség és anya, a hétköznapi élet zavartalanságára ügyelő asszony, a férj, a gyerekek, a barátok érzékenységének villámhárítója, úgy tetszik, hiába próbál harmóniát teremteni. A világítorony elérhetetlen álomként ködlik a tengeren. Múlik az idő. Felnőnek a gyerekek, megfogyatkozik a társaság. S amikor hosszú évek után ismét visszatérnek, már minden más.

Újra lehet-e vajon élni elszállt reményeket, meg lehet-e valósítani hamvukba holt becsvágyakat? Teremthető-e kapocs az elsodort régi világ és az új között?

1 999 Ft
Szerző:
Emily Henry
Kiadó:
Centrál Könyvek
Oldalak száma:
456

A könyvek szerelmesei

A romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt - könyvrajongóknak!

Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre.

Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő.
És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak.
Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak - a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna -, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat.

"A tökéletes nyári romkom." - Parade

"Az egyik kedvenc szerzőm." - Colleen Hoover, New York Times-bestsellerszerző

"Emily Henry könyvei igazi ajándékok az olvasóknak: tökéletes bennük a szenvedély és a kedves évődés aránya. A szövegük könnyed, a karaktereik bűbájosak. Az egyetlen rossz bennük, hogy véget érnek." - V.E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete New York Times-bestseller szerzője

4 790 Ft
Szerző:
Angeline Boulley
Kiadó:
Cartaphilus Kiadó
Oldalak száma:
510

A ​Tűzőrző lánya

Faji előítéletek, egy sokkoló gyilkosság utáni nyomozás és lenyűgöző betekintés az amerikai őslakosok kultúrájába - A Tűzőrző lánya 2021 legnagyobb young adult sikere az Egyesült Államokban, amelyből Barack Obama és Michelle Obama készít sorozatadaptációt a Netflix számára.

5 599 Ft