KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Csordultig van a szívetek – gyönyörű értékeléseket kapunk a júliusi közös könyvről

niok
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.07.21 16:52
Csordultig van a szívetek – gyönyörű értékeléseket kapunk a júliusi közös könyvről

Három hete hullt le a lepel az e havi közös könyvről, amelyet sokan már július első napjaiban elolvastak, hiszen tökéletes nyári regény. A Minden elmúlt nyár megannyi pozitív értékelést kap a moly.hu-n és a NIOK Facebook-csoportban, innen válogattuk ki a legérdekesebb kritikákat.

A rengeteg személyes visszajelzés alapján elmondhatjuk: nagyon örülünk, hogy Carley Fortune debütáló története, a Minden elmúlt nyár mellé csomagolt ajándékunk, a Libertine legyező is elnyerte a tetszéseteket. Már találkoztunk is vele a strandon, de ne felejtsétek el: a nyaraláshoz egyéb szuper kiegészítőink is várnak rátok a webshopon.

Most pedig jöjjön egy kedvcsináló – főként azoknak, akik még nem rendelték meg a Minden elmúlt nyárt, hiszen közeleg a NIOK kibeszélő Szabados Ágival!

„A diákszerelem és az éveken át nem szűnő vonzalom nosztalgiát kelthet mindannyiunkban, és talán ennek köszönhető, hogy könnyű szimpatizálni a szereplőkkel: gyermekként suták, tapasztalatlanok, míg felnőttként hordozzák a múlt sérelmeit, az elvarratlan szálakat, a még élesen sajgó sebeket. Esendőek, gyarlók, de a szívük a helyén van. A történet nemcsak élvezetes és könnyen olvasható, hanem tanulságos is: nagyon fontos a helyes kommunikáció, az, hogy a másik szeretetnyelvén is tudjunk beszélni; nem elég szeretni egymást, illetve tisztában lenni a saját érzéseinkkel, hanem dolgozni is kell egy kapcsolaton, tenni azért." (K. Alexandra – NIOK)

„A könyv felépítése álomszerű, szinte képkockánként láttam magam előtt a múltat és a jelent. (...) Szépen ívelő történet a nyárról, a végtelen naplementékről és a csodás nyári szerelemről, tanulságos történet a megbocsátásról és a második esélyről, nem bántam meg, hogy elolvastam, mindenképpen visszatérek hozzá később is.” (Nixii)

„Nagyon olvasmányos, élvezhető, olyan kötet, amit szívesen hurcol magával az ember a strandon, mert nehezen tudja letenni. (...) Gyakorlatilag idei megjelenése óta a kívánságlistámon volt a könyv, majd ez lett a NIOK közös könyv, ami egy plusz motivációt adott az elolvasásához. Igazából csak azért végeztem ki két nap alatt, mert abból egyet végigdolgoztam, különben egy éjszaka alatt lecsúszott volna. (...) Eleinte sokkal jobban tetszettek a gyerekszemszögből írott fejezetek, de a végére a két idősík együtt állt össze. Talán a kivételek közé tartozom, de pont ezért néha fejbe vágtam volna Samet – a bátyjához hasonlóan –, hogy szedje már össze magát. Carley Fortune elérte, hogy mindenkinek meg tudjunk bocsátani, és a hibáik ellenére kapjanak a főszereplők egy második esélyt tőlünk, olvasóktól is; hogy úgy érezzük, megérdemlik. (..) Különösen tetszettek a vitaindító kérdések és az olvasmánylista, nem is hiszem, hogy találkoztam már ilyenekkel bármelyik regényben.” (vighagika)

„Csordultig van a szívem, nem tudom elengedni ezt a könyvet. Imádtam, ahogy a gyermekkori ártatlan szerelem kialakul, majd az igazi kamaszkori fellángolásokkal folytatódik, magával ragadó. Csodás könyv volt, nagyon szerettem, szerelmes lettem, csalódtam, sírtam, nevettem, izgultam... nálam ez abszolút ötcsillagos regény!" (K. B. Rita – NIOK)

„A nyár sokszor egyet jelent a szabadsággal, a lehetőségekkel. Elutazunk, kikapcsolódunk, és reménykedünk abban, hogy maradandó élmények érnek majd, amelyek megváltoztatják az életünket. Carley Fortune regénye, a Minden elmúlt nyár is a lehetőségekről szól. Főleg azokról, amiktől félünk. Vajon barátságból szövődhet szerelem? Már egészen fiatalon rátalálhatunk az igazira? Fiatalként mennyire vagyunk befolyásolhatóak? Minden egyes, könyvben olvasott nyárral közelebb kerültek hozzám a szereplők. Visszahozták kamaszkorom nyári élményeit. Közben pedig drukkoltam, hogy jól alakuljon a két szereplő kapcsolata. Idegenekből barátok, barátokból szerelmesek. Szívmelengető olvasmány volt. Mondom ezt úgy, hogy elsődlegesen nem én vagyok a fő célcsoportja a kötetnek. Előtte olvastam a Papírpalotát. A két történet hasonló, azonban míg az előbbi inkább traumatikus, addig az utóbbi, a Minden elmúlt nyár feltölti az olvasót." (B. Péter – NIOK)

„Mintha A nyár, amikor megszépültem és egy jó Jill Mansell kombinációt olvastam volna, ami egy elég jó párosítás! Konkrétan faltam a sorokatm és egyetlen délután alatt kiolvastam a könyvet. (...) A történet jól felépített, kerek és mély volt, tele érzelmekkel: szerelemmel, csalódással, fájdalommal, szépséggel." (Kollár_Betti)

„A főszereplők emlékei úgy játszódták le a szemem előtt, mintha egy kicsit megfakult és ezeréves kamerán keresztül nézném vissza az eseményeket, amelyen valahogy sokkal élénkebbnek és jobbnak tűnik minden. A szinte már idilli nyári napokat a tóparton folyamatosan váltotta a jelen keserűsége és az évek alatt elkövetett hibák súlya is. Tetszett az a párhuzam is, hogy mind a múltban, mind pedig a jelenben is azon drukkolhattam, hogy a szereplők megtalálják végre az egymáshoz vezető utat." (lalaslibrary)

Szerző:
Gerald Durrell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
374

Családom és egyéb állatfajták

- Már megint ez a nyavalyás kölyök! - üvöltött Larry.
- Vigyázz! Vigyázz! Jönnek! - visított Margo.
- Egy könyvet adjatok! - bömbölte Leslie. - Nem kell begyulladni, üssétek le egy könyvvel!
- Mi van veletek, az istenért? - könyörgött mama, szemüvegét törölgetve.
- Ez a nyavalyás kölyök... még elpusztít mindnyájunkat... nézz az asztalra... térdig járunk skorpióban...

A nem is kissé excentrikus Durrell család - a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániá...
4 599 Ft
Szerző:
Marie Aubert
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalak száma:
144

Felnőtt emberek

Ida sikeres építész, egyedül él, és rendszerint nős férfiakkal keveredik inkább rövidebb mint hosszabb kalandokba. Egyre jobban aggasztja, hogy szingli, és hogy elszalasztja az anyává válás lehetőségét. Amikor betölti a negyvenet, úgy dönt, lefagyasztatja a petesejtjeit arra az esetre, ha találkozik majd a megfelelő társsal. A nagy elhatározást a tengerparti nyaralóban akarja bejelenteni a családtagjainak, ahol összegyűlnek, hogy megünnepeljék az anyja hatvanötödik születésnapját. Azonban Mar...
3 999 Ft
Szerző:
Delia Owens
Kiadó:
Libri Könyvkiadó
Oldalak száma:
432

Ahol a folyami rákok énekelnek

,,Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani."
Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és '60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel.
Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a...
5 999 Ft
Szerző:
Madeline Miller
Kiadó:
General Press Kiadó
Oldalak száma:
424

Kirké

Az Akhilleusz dala szerzőjének merész, káprázatos és várva várt új regénye, amely kiválóan rajzolja újra az Odüsszeiából ismert hatalmas varázslónő, Kirké életét. A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek - nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet. Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is. Ám egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között. Madeline Miller regénye mámorító eposz a családi vetélkedésről, intrikáról, szerelemről és veszteségről, illetve a férfiak uralta világban is rendíthetetlen női erőről.

4 990 Ft
Szerző:
Susanne Clarke
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
223

Piranesi

A Hollókirály szerzőjének mámorító, hipnotikus új regénye, mely egy álomszerű, alternatív valóságban játszódik.

Piranesi háza nem hétköznapi épület. Termei végtelenek, folyosói végeláthatatlanok, falait pedig sok ezer különféle szobor borítja. A labirintusszerű csarnokok közt egy bebörtönzött óceán terül el, hullámok emelkednek mennydörögve a lépcsőházakban, pillanatok alatt árasztva el a termeket. De Piranesi nem fél; ismeri a dagályokat, ahogyan a labirintusban is eligazodik....
3 680 Ft
Szerző:
Emily Henry
Kiadó:
Centrál Könyvek
Oldalak száma:
456

A könyvek szerelmesei

A romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt - könyvrajongóknak!

Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre.

Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő.
És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak.
Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak - a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna -, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat.

"A tökéletes nyári romkom." - Parade

"Az egyik kedvenc szerzőm." - Colleen Hoover, New York Times-bestsellerszerző

"Emily Henry könyvei igazi ajándékok az olvasóknak: tökéletes bennük a szenvedély és a kedves évődés aránya. A szövegük könnyed, a karaktereik bűbájosak. Az egyetlen rossz bennük, hogy véget érnek." - V.E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete New York Times-bestseller szerzője

4 790 Ft
Szerző:
Angeline Boulley
Kiadó:
Cartaphilus Kiadó
Oldalak száma:
510

A ​Tűzőrző lánya

Faji előítéletek, egy sokkoló gyilkosság utáni nyomozás és lenyűgöző betekintés az amerikai őslakosok kultúrájába - A Tűzőrző lánya 2021 legnagyobb young adult sikere az Egyesült Államokban, amelyből Barack Obama és Michelle Obama készít sorozatadaptációt a Netflix számára.

5 599 Ft