KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Ünnepeljük együtt az egyéves szegedi Libertine Könyvesboltot!

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Papós Tamás
2023.09.23 18:22
Ünnepeljük együtt az egyéves szegedi Libertine Könyvesboltot!

Találkozzunk a „Lófaránál” – ez a felszólítás mindenkinek furcsán hangzik, aki nem Szegeden él. A gyönyörű, szecessziós épület, a Reök-palota előtt kapta ezt a becenevet egy lovas szobor, amely a legnépszerűbb programindító helyszín lett a belvárosban. Néhány méterre innen található az első úti cél, ahol a könyvmolyok egymásra találnak és akár órákig beszélgetnek: Kölcsey utca 13. – itt nyílt meg egy éve a szegedi Libertine Könyvesbolt. Az első születésnapot szeptember 26-án, kedden ünnepeljük!

Aki ezen a napon nálunk vásárol Szegeden, az egy könyv vásárlása esetén Libertine jegyzetfüzetet, két könyv vásárlása után a NIOK Magazin harmadik számát kapja ajándékba. Aki pedig három könyvet vesz, az mindezek mellett egy lila vagy sárga Libertine vászontáskát is választhat! 

Lufival, tortával, meglepetésekkel és természetesen Szabados Ágival várunk, nagy szeretettel! 

Hangolódásként pedig ajándékba adjuk a legutóbbi NIOK Magazinban található cikket az első hónapok szegedi tapasztalatairól! Íme:

Nem kell ide varázsseprű!

“Jó, akkor az ajtó lesz az Achilles-sarkunk” – mondta mosolyogva Szabados Ági, amikor döntött a szegedi bolt helyszínéről. A Duna-parti üzlet erkélyénél az átlagosnál picit nehezebb bejutni, a szőke Tiszától néhány sarokra pedig elsőre nem egyértelmű, hol is lehet bejutni. Azóta már látványosabbá vált a bejárat, és csodás cégér is hirdeti: itt a szegedi könyvmolyok kuckója.

“Először azt hittem, ide varázsseprű kell” – jegyezte meg viccesen egy Harry Potter-rajongó. Minden más szempontból tökéletes helyet találtunk az első vidéki ékszerdoboznak, ez az ajtós “probléma” volt az egyetlen kompromisszum. Megérte vállalni, hiszen a tulajdonosának rengeteget jelent ez a környék.

“Ide húztak az emlékek”

“Sokáig két emlékkel volt egyenlő számomra Szeged. Egyrészt otthon van egy gyerekkori fotó édesapámról, ahogy a szegedi múzeum előtti oroszlános szobron ül. Másrészt a Lófara központi hely volt egyetemista éveimben, sőt, a felvételinél még azt hittem, az itt található épület maga az egyetem. Aztán persze megtudtam, hogy ez “csak” a jogi kar, végül pedig jártam is ide, amikor politológiát tanultam” – mesélte Szabados Ági.

Fél évig kereste az üzlethelyiséget, már ki is nézett egyet, de még esélyt adott a Kölcsey utcának. E sorok íróját kérte meg az első terepszemlére, majd saját szemével is látta: innen rálát huszonéves emlékeire és a belváros egyik legszebb épületére, a Reök-palotára is. Ezért is lett szegedikum a Libertine Könyvesbolt ablakában üldögélni, ehhez a pazar kilátáshoz ugyanis már csak két dolog kell: az egyik kézben egy könyv, a másikban pedig egy bögre kávé vagy tea.

Azóta már teraszunk is van!

Nem baj, hogy Ági nem tud teleportálni

“Ha tehetném, minden egyes nap ott lennék a budapesti és a szegedi boltban, de nem tudok teleportálni. Aggódtam, hogy a jelenlétem nélkül is át tudjuk-e menteni a budai üzlet hangulatát és kiszolgálását. A félelmem hamar köddé vált, ugyanis fantasztikus embereket találtunk a csapatba! A négy eladónk teljesen más személyiség, de összeköti őket az irodalom szeretete. Megható, hogy mennyire magukénak érzik ezt a helyet, így a felelősséget is átérzik, hogy nélkülem is azt az élményt kell kínálni, amit Budapesten. Összezáró kvartett, megbízható emberekkel. Hálás vagyok a sorsnak, hogy rájuk találtam” – mesélte Ági, aki igyekszik minden héten ellátogatni Szegedre, hiszen az eladók mellett vele is szeretnek beszélgetni a vásárlók.

Persze, volt kockázat az új üzlet nyitásában, de az elmúlt egy év igazolta: igény volt, van és lesz is a vidéki könyvesboltra. A “családunk” pedig négy eladóval, egy Instagram-guruval és egy szövegíróval bővült Szegedről, így valóban második otthonunkká vált. A már több mint egy tucat fővel büszkélkedő Libertine-csapat tartott is egy összetartó napot a napfény városában: halászlé, rúdtánc, szabadulószoba és társasjátékozás volt a program, remek hangulattal.

“Úristen, mennyien vagytok!”

Tavaly szeptember 27-én 10 órakor nyitott az üzlet, de hajnali 2-kor Ági még az utolsó simításokat végezte. Ekkor tette a falra a képeket, majd reggel minimális alvással és maximális izgatottsággal lépett ki a Kölcsey utcára. “Úristen, mennyien vagytok! Mindannyian ide jöttetek? Ennyien nem fogunk beférni!” – ez volt az első reakciója, hiszen meglepte, hogy hétköznap délelőtt sor áll az üzlet előtt. 

Ehhez hozzájárult a NIOK lelkes helyi közössége, Szeged ugyanis – Ági emlékei mellett – azért volt egyértelmű választás, mert ez a “Nincs időm olvasni kihívás” egyik legaktívabb városa. Olyannyira, hogy már népes közönség jelent meg a “mini NIOK-napon”, ahol kötetlen beszélgetés során ötleteltünk a szegedi bolt kialakításáról, a leendő vásárlók igényeiről.

Palota egészíti ki a Libertine-életérzést

Közvetlenül a koronavírus-járvány kitörése előtt volt már egy irodalmi estünk Szegeden, így újra, rendszeresen szeretettünk volna ilyen eseményeket. Adta magát az ötlet, hogy a szemközti Reök-palota legyen a helyszín, és be is vált. A gyönyörű szecessziós épületben Peller Mariannal, Kovács Eszterrel és a Mélylevegő Projekt csapatával is beszélgetett már Szabados Ági, az olvasásnépszerűsítő interjúkat pedig folytatni szeretnénk. 

Minden előadás után kígyózó sor áll a Libertine Könyvesbolt előtt, hiszen a dedikálásokat már itt tartjuk. “Szegeden komoly igény jelentkezett ilyen eseményekre, a személyes beszélgetések is igazolták ezt. Az olvasók nagyon örültek a hírnek” – mondta Bognár Edmond, a szegedi bolt egyik eladója, akit a városban végzett olvasásnépszerűsítő munkája miatt Ági elsőként szemelt ki a csapatba – sőt, a munkatársai castingolásán is részt vett.

Instant könyvklub alakulhat bármikor

A szegedi bolt lett tehát Edmond második könyvkuckója. Nem véletlen ragasztotta az ablakra Valentin-napi “vallomásként”: önmagam lehetek itt.

“Mindenki más is így érzi. Rendszeresen előfordul, hogy néhány perc különbséggel betérnek ide vásárlók, majd elkezdenek beszélgetni, megosztani egymással olvasmány élményeiket. Előfordult, hogy ez órákig tartott. Az emberek rögtön megérzik: befogadó a közeg, bármikor instant könyvklubbá alakulhat, mély beszélgetésekre is alkalmas, itt bátran megnyílhatnak. Amikor ezt az utcán, az ablakon át látják, néha azt hiszik az emberek, hogy zártkörű rendezvénynek adunk otthont, de őket is becsalogatjuk” – árulta el Edmond. 

“Cuki pillanatokat okoz a szomszédság a fodrászattal, hiszen hajcsavarokkal és lepellel sétálnak át csodálkozó kuncsaftok. Őket is szívesen látjuk, ez a közvetlenség is hozzájárult ahhoz, hogy A szerelem hálójában című film fő helyszínéhez hasonlítsák a szegedi Libertine-életérzést. Az embereket ugyanis elidegenítik a nagy, személytelen üzletek, itt viszont kevesebb inger és kedves kiszolgálás, tanácsadás várja őket, így könnyebb könyvet választaniuk. Az elsőként betérők még azon is meglepődnek, hogy javasoljuk: nyugodtan tegyék le a kabátjukat, huppanjanak le a kanapéra vagy az ablak elé.”

Szerző:
John Scalzi
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
252

Vének háborúja

John ​Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.

Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.

3 880 Ft
Szerző:
Ernest Cline
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
457

Ready Player One

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

3 980 Ft
Szerző:
Ernest Cline
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
430

Ready Player Two - Ready Player One 2.

Egy váratlan küldetés. Két világ forog kockán. Felkészültél?

Néhány nappal James Halliday, az OASIS alapítójának legendás versenye után Wade Watts újabb világraszóló felfedezést tesz. Halliday széfjének a mélyén egy olyan technológiai újítás lapul az alapító örökösére várva, amely ismételten fel fogja forgatni a világot, az OASIS-t pedig ezerszer bámulatosabbá és lebilincselőbbé teszi, mint amire Wade valaha is gondolni mert volna.

Ez a titok azonban egy újabb rejtvényt és küldetést is hoz magával egy titokzatos nyeremény ígéretével. Ráadásul felbukkan egy váratlan ellenfél is, aki elképzelhetetlen hatalommal bír és képes végezni akár milliókkal is, hogy elsőként érjen célba.

Ernest Cline régóta várt folytatásában nem csak Wade élete és az OASIS jövője forog kockán: a játszma tétje a teljes emberiség

4 480 Ft
Szerző:
George Orwell
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalak száma:
419

1984

George Orwell (szül. Eric Arthur Blair, 1903-1950) a 20. század egyik legnagyobb hatású írója. Az Indiában született, majd Angliában nevelkedett szerző egyetemi ösztöndíj híján utazott vissza szülőföldjére, hogy a burmai rendőrségnél dolgozzon, ám 1927-re végleg megundorodva az angol gyarmati politikától, kilépett a szervezetből. Az itt szerzett tapasztalatai a hatalom működéséről és az elnyomottak helyzetéről, majd a szegénynegyedekben töltött keserű hónapok, és végül a második világháború tragédiája vezetett Orwell és a 20. század egyik legismertebb műve, az 1984 megírásához, amelyet megérdemelten emlegetnek a világirodalom klasszikusai között.
"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja a naplójába Winston Smith, a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2 x 2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt. Az 1984 örök emlékeztető a 20. század totalitárius hatalmainak működéséről, ugyanakkor kegyetlen szatíra és figyelmeztetés is a jövőre vagy éppenséggel a jelenre nézve, hiszen ma is zsigereinkben érezhetjük a diktatúrák örökségét. A mai napig közszájon forgó kifejezések mellett ugyanakkor a regény által jobban érthető a 21. század különböző technológiákkal átszőtt terekben létező társadalmának működése is, a köztéri kameráktól kezdve a közösségi médián át az álhírekig.

2 999 Ft
Szerző:
Margaret Atwood
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
487

A Szolgálólány meséje

Fredé hasznos asszony, a jövő letéteményese. Olyasmire képes, amire csupán a nők töredéke: gyermeket szülni. Gileád állama különös figyelmet fordít arra, hogy ő és társai megértsék, a szülés életük egyetlen célja és értelme. A vallási fundamentalista alapokon kormányzott ország átnevelőközpontokban készíti fel a termékeny nőket, hogy aztán az uralkodó elithez tartozó családokhoz kerülve két éven belül teherbe essenek a ház urától - a féltékeny, ám gyermekre vágyó Feleségek irigy pillantásaitó...
3 999 Ft
Szerző:
William Gibson
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
320

Neuromancer

Sprawl-trilógia 1.

A kikötő felett úgy szürkéllett az ég, mint a televízió képernyője adásszünet idején.

Ezzel a mondattal kezdődik minden idők egyik legjobb science fiction regénye, aminél pontosabban semmi sem jósolta meg a jövőt. William Gibson 1984-ben megjelent, Hugo-, Nebula és Philip K. Dick-díjakkal kitüntetett műve a cyberpunk műfaj alapköve, hatása mindmáig tetten érhető filmekben, zenékben, videojátékokban és más kortárs művészeti alkotásokban. Ráadásul itt találkozhatunk először a mátrixszal, azzal a globális konszenzuális-hallucinációval, ami a cybertér minden egyes adatbájtját megtestesíti, és ami alapjául szolgált a tizenöt évvel későbbi, azonos című kultikus film világának.

Case volt a legjobb adattolvaj a mátrixban, egészen addig, amíg el nem követte a klasszikus hibát - lopott a megbízióitól, akik büntetésként megmérgezték az idegrendszerét, örökre száműzve őt a cybertérből. Most azonban egy rejtélyes, magát Armitage-nak nevező alak a megváltást ígéri neki: a teljes gyógyulást, ha Case elvállal egy munkát egy felmérhetetlenül erős mesterséges intelligencia ellen, ami Föld körüli pályán kering a baljós Tessier-Ashpool klán szolgálatában. Egy legendás adattolvaj lementett emlékezetével és egy utcai szamuráj védelmében Case útra kel mind a való világban, mind a mátrixban, a többi pedig már, ahogy mondani szokás: science fiction történelem.

Az olvasó új fordításban tartja kezében a könyvet, mely Gibson exkluzív utószava mellett Jack Womack Valami sötét gödör című esszéjét is tartalmazza.

3 680 Ft
Szerző:
Margaret Atwood
Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Oldalak száma:
613

Testamentumok

A Szolgálólány meséjének zseniális folytatásában az ünnepelt kanadai író, Margaret Atwood választ ad azokra a kérdésekre, amelyek évtizedek óta gyötrik az olvasókat. Mikor a teherautó ajtaja rácsapódott Fredé jövőjére A Szolgálólány meséjében, az olvasók nem tudhatták, mi vár rá - szabadság, börtön vagy halál. Margaret Atwood új regénye - három gileadi nő elbeszélésére alapozva - tizenöt évvel azután veszi fel a történet fonalát, hogy Fredé belépett az ismeretlenbe......
4 499 Ft
Szerző:
Kim Stanley Robinson
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
631

A Jövő Minisztériuma

"A Jövő Minisztériuma akkorát szólt, mint egy kalapács a gongon, és egész évben visszhangokat keltett. Ijesztő, engesztelhetetlen, de ugyanakkor reménykeltő. Robinson a nemzedékünk SF-szerzője, ez pedig az egyik legjobb műve."
Locus

Kim Stanley Robinson, a science fiction egyik legnagyobb ma élő óriása a klímaváltozás olyan vízióját mutatja be ebben a regényben, amilyet eddig elképzelni sem tudtunk.

A Párizsi Egyezményt aláíró országok kongresszusa egy új szervezetet alapít 2025-ben. Célja az eljövendő nemzedékek érdekképviselete és az összes élőlény védelme a jelenben és a jövőben. Hamarosan mindenki a Jövő Minisztériuma néven kezdi emlegetni.

A teljes egészében fiktív szemtanúk által elmesélt történet arról szól, hogy milyen hatással lesz az emberiségre a klímaváltozás a következő évtizedekben. Az egyes fejezetek nem egy kihalt, posztapokaliptikus világban játszódnak, hanem a közvetlen jövőnkben - amelyben még az is előfordulhat, hogy legyőzzük az előttünk álló rendkívüli kihívásokat.

Az olvasó egy kétségbeesett felütésű, ám reményteli üzenetekkel teli regényt tart a kezében; a legeredetibbet és legerőteljesebbet, amit valaha a klímaváltozásról írtak.

"Robinson mesterien integrálja a környezeti katasztrófák és geomérnöki projektek gyakorlati részleteit annak magával ragadó, optimista leírásába, hogy mekkora összefogásra képes az emberiség, ha minden kötél szakad. Ez a szívből jövő, kőkemény sci-fi kötelező olvasmány mindenkinek, aki aggódik a bolygónk jövőjéért."
Publishers Weekly

5 980 Ft
Szerző:
Pierce Brown
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
424

Vörös lázadás

A fiatal Darrow a Marson él, bányász, és Vörösnek született, a színekről elnevezett kasztokra épülő társadalom legalacsonyabb rétegébe. Fáradtságot nem ismerve kockáztatja az életét a beomló alagutak és lándzsaviperák közt abban a hitben, hogy sorstársaival lakhatóvá teszi a bolygó felszínét a jövő generációi számára. Darrow még sosem látta a szabad égboltot, ám a kötelességét mégis teljesíti, mert reméli, hogy emberfeletti munkájával a saját gyermekeinek is jobb életet teremt. Egy nap azonban megtudja, hogy a Vörösök elől eltitkolják az igazságot, ugyanis a Mars felszíne már alkalmas az emberi életre. Méghozzá nem is akármilyenre.

Igazságot követelve a kasztjának és bosszúra szomjazva meggyilkolt szerelme miatt Darrow csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát. S céljának elérésében semmi sem gátolhatja meg... Még az sem, hogy olyanná kell válnia, mint gyűlölt ellenségei.

4 980 Ft
Szerző:
Robert Merle
Kiadó:
Helikon Kiadó
Oldalak száma:
520

Állati elmék

Az ember ősidők óta visszaél a háziasított vagy idomított állatok iránta való hűségével, lojalitásával, és céljai érdekében sosem habozott feláldozni négylábú barátait. Amikor az embereknek háborúzni támadt kedvük, mindig magukkal vitték a csataterekre az egész konfliktusból mit sem értő lovakat, málhás öszvéreket és szamarakat vagy éppen a harci kutyákat és elefántokat. A tudomány fejlődésének köszönhetően a múlt században a kutatóknak sikerült "szót érteniük" a legintelligensebb tengeri állatokkal, a delfinekkel is, akik ezért rögtön magukra vonták a hadseregek és a titkosszolgálatok érdeklődését. Robert Merle az elsők között hívta fel a figyelmet ennek veszélyeire 1967-ben megjelent, Állati elmék című regényében, amelynek alapján utóbb nagy sikerű film is készült (A delfin napja, 1973).
Az akár science-fictionnek, akár politikai thrillernek is nevezhető történet főszereplőit, a Sevilla professzor vezette kutatóközpont delfinjeit egy napon a katonai hírszerzés elszállíttatja. Nem sokkal ezután a hírhedt Tonkini-öbölben felrobban az USA Little Rock nevű cirkálója, és az amerikaiak Kínát teszik felelőssé a hajó pusztulásáért. Az egész világ aggódva figyeli a fejleményeket: vajon elkerülhető-e még a III. világháború?

3 999 Ft
Szerző:
Maja Lunde
Kiadó:
Cser Könyvkiadó
Oldalak száma:
336

A ​méhek története

Anglia, 1852: William, a biológus és vetőmag-kereskedő hetek óta az ágyat nyomja. Úgy érzi, kutatóként kudarcot vallott, mentora elfordult tőle, és boltja is üresen áll. Ekkor zonban eszébe jut valami, ami talán mindent megváltoztat... Ohio, USA, 2007: George, a méhész keményen küzd: azt szeretné, ha a tanya bővülne, és fia, Tom egyszer majd átvenné tőle. Tom viszont az újságírásról álmodik. Mígnem egy nap bekövetkezik, amit senki sem hisz el... Kína, 2098: Tao, a munkásnő a fák kézi beporzásán dolgozik, mivel a méhek már régen eltűntek a földről. Taonak minden vágya, hogy fia, Vej-Ven számára jobb életet teremtsen. Amikor azonban a fiát rejtélyes baleset éri, egyszerre veszélyben forog minden... Minden mindennel összefügg. Maja Lunde megrendítően mesél veszteségről és reményről, küzdelemről, kudarcról és győzelemről, valamint az emberek és a méhek közötti láthatatlan kapocsról, amelyen fajunk fennmaradása is múlhat. A fordulatos regény korunk néhány legégetőbb kérdését teszi fel: hogyan bánunk a Földdel és annak teremtményeivel? Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre? Mi az, amiért készek vagyunk harcolni? Maja Lunde 1975-ben született Oslóban, forgatókönyvíróként, gyermek- és ifjúsági könyvek szerzőjeként ismert. A méhek története az első felnőtteknek szóló regénye, amely bel- és külföldön azonnal hihetetlen sikert aratott. Hazájában elnyerte a Könyvkereskedők Díját, eddig 32 nyelvre fordították le, Németországban pedig több, mint 350 000 eladott példánnyal 2017-ben a legkelendőbb könyv lett.

4 995 Ft
Szerző:
Isaac Asimov
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
584

Előjáték az alapítványhoz 1.

Az Alapítvány-sorozatból az Amazon Prime készített adaptációt!

A távoli jövő Galaktikus Birodalmában évezredek óta béke honol. Amikor azonban egy fiatal matematikus, Hari Seldon felveti, hogy egy új tudomány, a pszichohistória szerint ez a béke hamarosan megszűnik, mozgásba lendül a Birodalom hatalmas gépezete. Cleon császár és hű minisztere, Demerzel minden követ megmozgat, hogy irányításuk alá vonják Seldont, aki azonban váratlanul kicsúszik a kezeik közül. A hatalmas bolygóváros, Tra...
4 990 Ft
Szerző:
Isaac Asimov
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
478

Az alapítvány előtt

Az Alapítvány-sorozatból az Apple TV készített adaptációt!

Miközben Hari Seldon azon dolgozik, hogy tökéletesítse a pszichohistória forradalmi tudományát, és biztosítsa az emberiség helyét a csillagok között, a Galaktikus Birodalom az összeomlás küszöbére kerül. Seldon a hatalomért folyó harc kellős közepén találja magát: aki megszerzi magának a matematikust, annak kezébe kerül a pszichohistória, és egyúttal a galaxis jövője is. Seldonnak többek között olyanoktól kell megóvnia élete mun...
4 490 Ft
Szerző:
Isaac Asimov
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
368

Alapítvány 3.

A Galaktikus Birodalom tizenkétezer éve létezik - ám egy matematikus szerint már nem sokáig. Hari Seldon minden politikai nyomás ellenére kitart amellett, hogy az általa kidolgozott új tudomány - a pszichohistória - megjósolta a civilizáció bukását. Az új Birodalom felemelkedését megelőző zűrzavar évezredei azonban lerövidíthetők, ha létrehozzák az emberi tudás tárházát egy távoli bolygón: az Alapítványt.

Isaac Asimov klasszikus regénye írók és olvasók gene...
3 490 Ft
Szerző:
Isaac Asimov
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
367

Alapítvány és Birodalom - Az Alapítvány sorozat 4. kötete

A Galaktikus Birodalom bukása elkezdődött. A távoli világok lassan modern barbárságba süllyednek, miközben elfeledik a modern tudomány vívmányait. A galaxis széli, jelentéktelen bolygón, a Terminuson azonban már működésbe lépett a matematikus Hari Seldon évezredes terve. Az Alapítvány vezetői, kihasználva tudásukat és leleményességüket, még a legnagyobb ellenfelekkel is szembe szállnak. Ám még a nagy Seldon sem számíthatott minden váratlan tényezővel, ami veszélybe sodorhatja az új aranykor e...
3 490 Ft
Szerző:
Isaac Asimov
Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma:
338

Alapítvány 5.

A Galaktikus Birodalom már csak emlék, az Alapítvány pedig behódolt a titokzatos Öszvér hatalmának. Úgy tűnik, a Seldon-terv elbukott. Ám létezik egy Második Alapítvány, amely a színfalak mögött igyekszik alakítani az eseményeket, és különleges módszereikkel visszavezetni az emberiséget a Seldon által megálmodott útra. Az Öszvér és az Első Alapítvány tagjai is mindent megtesznek, hogy rábukkanjanak erre a rejtélyes szervezetre, de a titkot, amely meghatározza az egész faj sorsát, nem olyan eg...
3 490 Ft