KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

A kultúra összeköt minket – egymásra talált a Játékszín és a Libertine Könyvesbolt

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.11.09 13:01
A kultúra összeköt minket – egymásra talált a Játékszín és a Libertine Könyvesbolt

A Libertine Könyvesbolt és a Játékszín kölcsönösen segíti egymás céljait. Idén ősztől a kultúrán kívül még három „híd” köti össze a helyszíneket: a színházban indul ismét útjára az Irodalmi reggeli programsorozat; itt lesz Peller Mariann új könyvének, a Szerelemszövetség című regénynek a bemutatója; illetve egy mini Libertine könyvsarok is várja a publikumot.

A NIOK-tagok személyesen is sűrűn kifejezik hálájukat azért, hogy jobbnál jobb eseményekkel örvendeztetjük meg őket. Egyre több az exkluzív rendezvényünk, így szükségünk volt egy biztos pontra. Egy helyszínre, amely mindenféle alkalomra tökéletes, és a kultúra egy összekötő kapocs köztünk. Így jött létre a Játékszín és a Libertine Könyvesbolt közötti szoros együttműködés.

Az összefogás például fantasztikus környezetet biztosít az Irodalmi reggeli találkozóinak. Ismerős lehet a név, egyszer ugyanis már beharangoztuk, sőt, Szentesi Évával debütált is a remek hangulatú kávézás, csakhogy közbejött a koronavírus-járvány. 

Idén a Játékszínben indul újra a programsorozat, elsőként szombaton, november 12-én, 11 órától Bauer Barbara lesz a vendégünk, aki hamarosan megjelenő új könyvéről, a Bíborbetűkről is mesél. Belépő ide kattintva vásárolható, de limitált számban, hiszen 50 főt tudunk fogadni. 

Exkluzív és családias alkalmakról van szó tehát, mindig egy ismert magyar szerzővel, irodalmi személyiséggel. A következő Irodalmi reggeli december 17-én lesz, vendégünk Kovács Eszter, a Köszi, jól szerzője és a Mat on the Moon közösség alapítója– jegyek már erre az alkalomra is vásárolhatók. Az árban a bőséges reggeli és a finom kávé is benne van.

„Nagyon örülök ennek az együttműködésnek, ráadásul megtisztelő volt, hogy a Játékszín keresett meg minket. A Játékszín különösen fontos ügynek tartja az olvasásnépszerűsítést, mi pedig a színházi kultúrát, így gyorsan megállapodtunk” – mesélt az együttműködésről Szabados Ági. 

„Be is rendeztünk egy mini Libertine Könyvesboltot a színház egyik sarkában. Természetesen olyan könyveket lehet ott vásárolni, amelyek kapcsolódnak a színházhoz is, de bőven akad ilyen a kínálatunkban. Szerintem nincs is nagyobb ajándék egy néző számára annál, hogy egy remek előadás után rögtön meg is veheti a darab alapjául szolgáló könyvet, és otthon is újraéli az élményt. Persze fordítva is működik a kémia, a könyvek is kedvet adhatnak egy-egy előadáshoz. A Julius Meinl-színpad olyan bensőséges hangulatot biztosít, amit a NIOK-tagok már megszokhattak a Libertine csapatától, így további eseményekben is gondolkodunk” – árulta el Ági, aki már a Mutasd a könyvespolcod!-videósorozatban is beszélgetett Bauer Barbarával, az első Irodalmi reggeli előtt hangolódásként érdemes megnézni.

November 26-án is várunk titeket a Játékszínben, ugyanis itt mutatjuk be Peller Mariann új könyvét. A Szerelemszövetség debütálását több sztárvendég teszi emlékezetessé, hiszen Szabados Ági vendége lesz Tóth Vera énekesnő, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus és Erdélyi Timea színésznő is. Jegyek már kaphatók!

Szerző:
Bauer Barbara
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Oldalak száma:
380

A szív szabadságharcosai

Lili és Bálint története az 1848-as szabadságharc idején játszódik. De játszódhatna száz évvel korábban, vagy akár ma is. Mit érnek az érzéseink, ha nem éljük meg őket, a gondolataink, ha nem hallgatunk rájuk? Mit ér a szabadságunk, ha a lelkünkben rabok vagyunk?
Ahogy 1848 tavaszán szerte Európában a hangjukat hallatják a szabadságharcosok, úgy érti meg Lili is elfojtott vágyait.

"Bele akartam bújni egy szárnyait bontogató fiatal lány bőrébe. Érezni akartam, aho...
4 499 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft
Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron