KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Háromszor három indok, hogy Libertine-es legyen az év könyve!

libertine könyvkiadó
Szűrés törlése
Németh Luca
2022.11.29 16:24
Háromszor három indok, hogy Libertine-es legyen az év könyve!

Már javában zajlik Az év könyve szavazás, az utolsó körben járunk, az adott kategóriák top 10 címe közé jutott kiadványokra december 11-éig lehet szavazni, a végső győztesekre pedig december 16-án derül fény. Nagy örömünkre három, a Libertine Könyvkiadónál megjelent kötet is felkerült a kategóriája top 10-es listájára. Eláruljuk, szerintünk melyik, miért érdemelné meg, hogy az év könyve legyen. Figyelem, némi elfogultság tetten érhető lesz!

A szavazás utolsó körébe került libertine-es kiadványok mindegyike kedves a szívünknek, ráadásul igazán fontos kategóriákban – elsőkönyves szerző, ismeretterjesztő/non-fiction, vers – versenyeznek. Egytől egyig minőségi szövegek, csodás kivitelben, hiszen a tartalom és a forma összhangja elsődleges a munkánkban. Persze ezenkívül is szólnak érvek mellettük, lássuk, melyek ezek!

Az év könyve elsőkönyves szerző kategóriában: A könyvlista

Amikor idén tavasszal Ági rábukkant erre a különleges könyvre, álmunkban sem gondoltuk, hogy néhány hónap múlva már az év könyve megtisztelő címért fog versenyezni. Az első érvünk a könyv mellett máris egy szívmelengető együtt állás: Sara Nisha Adams regénye a szerző első könyve, és kicsit első könyv a Libertine Könyvkiadó életében is, hiszen ez az első külföldi regénye, amely nálunk jelent meg magyarul.

Nincs szebb történet A könyvlistánál az olvasásról és az olvasás közösségteremtő erejéről. Sarát a történet írásakor saját gyerekkora és saját olvasmányélményei inspirálták, talán ezért is van az, hogy egyből utat talált a magyar olvasók szívéhez is. Végül az elsőségek sora itt még nem ért véget, hiszen Sara vendégünk volt az októberi NIOK-napon is: ez volt az első igazi könyvbemutatója (ráadásul külföldön), hiszen a koronavírusjárvány miatt az elmúlt időszakban jobbára online beszélgetéseken, eseményeken vett részt. Sara Nisha Adams A könyvlista című regényére itt lehet szaavazni december 11-éig.

Az év könyve ismeretterjesztő/non-fiction kategóriában: Elmerülő

Ha valami, hát a Mélylevegő Projekt Elmerülő című kötete hiánypótló, ezt megmutatta a megjelenése eltelt egy év is. Az ismeretterjesztés olyan új, innovatív formáját mutatja meg, amely a műfaj jövőjét jelentheti: közérthető megfogalmazásban, mégis tudományos alapossággal mutatja be a pszichológia legfőbb területeit, valamint a mentális egészség és betegségek legfontosabb kérdéseit.

Az illusztrációi és az Instagramról is jól ismert emlékeztetők akkor is emlékezetessé teszik, ha csak átlapozza az ember. Végezetül pedig azért szavazz az Elmerülőre itt, mert a benne tárgyalt témáknál keresve sem találni fontosabbakat 2022-ben.

Az év könyve vers kategóriában: Más világok

Az idei költészet napjára jelent meg Kemény Gabriella Más világok című kötete, amely nemcsak szövegeiben, hanem illusztrációit tekintve is ritkaság számba megy ebben a műfajban. Gabi verseiben mindenki ráismerhet a maga érzéseire: a traumafeldolgozás folyamatán végigvezető költemények a nyugtalanító érzésektől a fényig, a reményig, a megnyugvásig juttatják el az olvasót.

A Más világok versei gyógyító erejűek, pontosak, tömörek, a bőr alá mennek. És ha ez nem lenne elég, fogadni mernénk, hogy kevés ilyen különleges verseskötettel találkoztál: Szinvai Dániel csodálatos illusztrációi úgy teszik kerek egésszé a szövegeket, hogy önmagukban is sokat mesélnek rólunk, a társadalomról. Legyen a Más világok az év könyve vers kategóriában!

Mi természetesen mindegyik könyvünkre egyaránt büszkék vagyunk, és nagyon örülünk minden szavaznak és elismerésnek, amit tőletek, olvasóktól kapunk!

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft