KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Ügyesebb, mint Hermione? Szabados Ági megálmodta az új Időnyerőt!

időnyerő
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.09.30 00:05
Ügyesebb, mint Hermione? Szabados Ági megálmodta az új Időnyerőt!

Hogy van időd ennyi mindenre? – Szabados Ági minduntalan találkozik ezzel a kérdéssel. Nem is csoda: RTL, Libertine Könyvesbolt, könyves podcast, márkaépítés a közösségi oldalakon, és még a sport is belefér a napirendbe. Hogy csinálja? Ilyen hasznos kérdésekre is választ adunk az új webshop blogján. Az új bejegyzés nem is szólhatna másról, mint az időmenedzsmentről, hiszen megjelent a jövő évi Időnyerő, amellyel kapcsolatban most számos újdonságra fény derül – például a Petőfi-idézeteket sem véletlenül használtuk.

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt.


Szeptember végén, a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon debütál a 2023-as Időnyerő – limitáltan, 2023 példányban, pecséttel sorszámozva. Idén tehát három teljes hónap is lesz arra, hogy az új év előtt magunknak és/vagy ajándékként beszerezzük. A rutinos Időnyerő-használók már tudják, de sosem árt újra elmondani, hogy az időnyerő fogalmát a Harry Potter világából kölcsönöztük, az évek során Hermione varázstárgya pedig össze is forrt Szabados Ági nevével. Néha ő is vágyik egy ilyen csodás eszközre, de a hatékony időmenedzsmentről talán így is tarthatna legalább egy kiselőadást a Roxfortban.

Az idő igaz,
S eldönti, ami nem az.

„Milyen érdekes, hogy az idő került az életem középpontjába” – kezdte a beszélgetést Ági. „Az Időnyerő kiemelkedően fontos kiadványunk, a Nincs időm olvasni kihívás minden tapasztalatát belesűrítjük. Valóban sokan érdeklődnek az időbeosztásomról, pedig többnyire összevissza napjaim vannak, nem reggel 8-tól délután 4-ig dolgozom. Pörgök, talán csak ez a titok, hiszen még kimondott rutinom sincs, kettőt leszámítva: minden fontosat feljegyzek az Időnyerőbe, és alvás előtt, illetve reggelente olvasok. Relatíve korán szoktam kelni, hogy nyugodt időm legyen olvasni, elmélyedni a sorokban. Ilyenkor kisimulnak az idegek, majd feltöltődve kezdhetem a napot” – árulta el.

Ha e sötét betűk, amiket itt leírok,
Lennének a balsors, amely tán téged ér:
Elvetném tollamat, nem írnék, bárha lenne
Minden vonásomért egy-egy ország a bér.

A tavalyi visszajelzések után idén már dátumozott Időnyerőt adtunk ki, ami Ági mindennapjait is könnyebbé tette. De a naptárszerű megjelenésnél még nagyobb hatással vannak rá az üres lapok.

„Minden hét mellett szabadon hagyunk egy oldalt. Tapasztalatom szerint ugyanis a kézírás rengeteget ad hozzá ahhoz, hogy szervezett legyen az életem, és szerencsére a vásárlók is ezt igazolják vissza. Értem, hogy a digitalizáció miért tüntette el a kézírás jelentőségét, de a tanulásra, a memóriára és a gondolatok rendezésére is jótékony hatással van a papírra való jegyzetelés, ezt tudományos kutatások sora igazolja. A toll egy kapaszkodó az agynak, és mi teret adunk neki” – hangsúlyozta Ági.

Egy barátom az ifjúság,
Maholnap már ez is itt hágy.

Életünk tartópillére mellett asztalunk dísze is az Időnyerő, hiszen minden esztendőben egy csodás kézirat kerül a borítójára. József Attila és Szerb Antal után ezúttal Petőfi Sándor kézírása díszíti az új kiadást. A napló első napja rögtön ünnepli a legendás költőt, hiszen január 1-jén lesz 200 éve, hogy Petőfi Sándor megszületett Kiskőrösön. Nem is volt kérdés, hogy az fiatalon elhunyt, ám így is hihetetlen életművel rendelkező forradalmár kerül a középpontba, és nem csak gyönyörű kézírásával.

A bicentenárium a fiatal tehetségekre is figyelmet irányít, így mi is: harminc év körüli költőket kértünk fel, hogy tizenkét kortárs verssel kössék össze a hónapokat, az alkotásokhoz pedig tizenkét, a pályája elején járó grafikus egy-egy csodás illusztrációja tartozik. Gyönyörű lett, alig várjuk, hogy mindet lássátok!

S a dolog sürgetős, nincs mód halogatni,
Azért is fölfelé kezdett tápászkodni.

Idén a kapcsolatok, a nyugalom, a változás és az idő témájában kaptok önismereti kapaszkodókat az Időnyerőben. 2023-ban az önszeretet, a jelenlét, a halogatás és a döntések kerülnek a fókuszba.

„Irodalomterapeuta is vagyok, de mindenre tényleg nincs időm, így ezt a bámulatos szakmát nem igazán tudom gyakorolni. Az Időnyerő szerkesztésekor egy kicsit mégis, hiszen a személyiségfejlesztő útmutatók a terápia egyszerűsített verziói. Ezzel a módszerrel is be lehet bizonyítani, hogy az irodalommal képesek vagyunk választ találni a bennünk rejlő kérdésekre” – jegyezte meg Ági.

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft