KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

A könyvlista: a magyar olvasók imádják, a szerző videóval üzent nekik!

libertine könyvkiadó
Szűrés törlése
Papós Tamás
2022.10.21 12:51
A könyvlista: a magyar olvasók imádják, a szerző videóval üzent nekik!

A Nincs időm olvasni kihívás októberi közös könyvének fogadtatása minden várakozásunkat felülmúlta. Sara Nisha Adams regénye elsöprő érzelmeket váltott ki a könyvmolyokból. A sajtóban, a bloggerek és a moly.hu tagjai körében is csak pozitív kritikák jelentek meg, a visszajelzések pedig A könyvlista írójához is eljutottak. A szerző üzent is a magyar rajongóknak, akik a II. NIOK-napon személyesen is találkozhatnak vele.

Szívmelengető óda az olvasáshoz – így írt a Nők Lapja online felülete a Libertine Könyvkiadó első külföldi regényéről, A könyvlistáról szóló kritikájában. Pont olyan hatásokról és érzelmekről számolt be, amelyek bennünket is elragadtak olvasás közben. Az összegzés pedig mintha a szívünkből szólna:

„A könyvlista egyfajta megkerülhetetlen biblia azok számára, akik otthonosan mozognak a könyvek világában és feledhetetlen kezdet azok számára, akik csak most fontolgatják, hogy rálépnek erre az izgalmas, varázslatos kalandokat tartogató útra.”

Sara Nisha Adams már dolgozik a második regényén, erről is mesélt a Libertine Blognak adott exkluzív interjúban. Azt a könyvet már rajongók fogják várni Magyarországon – legalábbis ezt jósoljuk az értékeléseket böngészve. 

A visszajelzések eljutottak az íróhoz is, aki egy videóval üzent az olvasóknak, akik személyesen találkozhatnak vele a II. NIOK-naponfelnőttek és gyerekek számára is kaphatók még jegyek.

A könyvlista adatlapját ellepték a szeretetteljes élménybeszámolók a moly.hu-n. Idézzük is a legérdekesebb megjegyzéseket. 

„Tudatosan kerültem a könyvmolyságra építő könyveket, mert sokszor hallom, hogy erőltetettek. Na, ez a regény nem volt az. Igazi pozitív történet, tele tanulsággal, szeretettel a könyvek és az emberek iránt.” (linszyy)

„Ez a könyv nekem egy »legesleg« lett. Magamat láttam benne, magunkat, olvasókat, mindazt, amit szeretek a könyvekben és az olvasásban, azt, hogy az olvasás nem magányos tevékenység, hanem közösségformáló ereje van. Azt, hogy az olvasás és a könyvek szeretete tanít. Empátiára, megértésre. Gyógyít, választ ad, elgondolkodtat, segít, informál.” (luri)

„Még mindig nem találok szavakat erre a csodára. (...) Ez a történet MINDENKINEK íródott.” (alizbooks)

 

„Sara Nisha Adams karakterei színesek, s noha számomra nem volt teljesen életszerű az egész, mégis egy nagyon kellemes olvasmányélményt nyújtott, ahol el tudtam vonatkoztatni az irracionalitásoktól. Mert végtére is ez egy jó könyv feladata: segíteni kiszakadni a mindennapokból. Még ha az ember gyásszal is küzd, mint Mukesh. Vagy ha az embernek az otthoni dolgai katasztrofálisak, mint Aleishának.” (Tekla blogol / cintiatekla)

Végül jöjjön egy értékelés, amely talán elfogult, hiszen a szegedi Libertine Könyvesbolt csapatának oszlopos tagja írta, de még mi is megkönnyeztük.

„Esküszöm, életemben nem sírtam ennyit egyetlen könyv olvasása közben sem, A könyvlista olyan mélyen érintett meg, mint ahogyan még más regénynek nem sikerült. (...) Fájdalmasan gyönyörű, nagyon jól megírt történet, amely rengeteget tanít.” (Edmond)

Nehezen találjuk a szavakat... Büszkék vagyunk. Bizonyosságot nyert: ezt a könyvet a Libertine Könyvkiadónak kellett kiadnia, és a NIOK szellemisége lengi körbe. 

A sikerhez kellett egy tehetséges fordító is, aki magyar szavakba öntötte ezt az indiai és angol atmoszférájú csodát. Höhn Darinka kiváló munkát végzett, erről a folyamatról is beszélgetett vele Szabados Ági.

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft