KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Szabados Ági függőségére is fény derült – a női vállalkozók példaképeként mutatták be Szegeden

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Bobkó Anna
2022.12.13 23:39
Szabados Ági függőségére is fény derült – a női vállalkozók példaképeként mutatták be Szegeden

Szabados Ági a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Női Vezetői Klubjának vendége volt. A Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó alapítója a szervezet jótékonysági vására alkalmából beszélgetett Novákné Halász Annával, aki példaképként mutatta be Ágit a régió női vállalkozóinak.

− Egy sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen a szorgalom, az alázat és a befektetett energia. Ági mindezt hozza is. Emiatt példakép – fogalmazott Novákné Halász Anna, a CSMKIK Női Vezetői Klub vezetője. Ági ehhez kapcsolódva elmondta, hogy 16 éves kora óta dolgozik. Az alázatot és a szorgalmat szüleitől tanulta, akik évtizedeken keresztül voltak MÁV-dolgozók.

− A mai világban különösen nagy szükség van arra, hogy épüljenek a közösségek. Legyen szó olyan könyves közösségről, amelyet Szabados Ági épít vagy a mi klubunkról. Fontos, hogy a tagok segítsék egymást, átadják a tapasztalatot, a tudást – fogalmazott még a beszélgetés elején Novákné Halász Anna, aki a Libertine Könyvesboltok és Könyvkiadó üzleti stratégiája kapcsán felvetette: Ági az üzleti döntéseit szívből hozza-e. Megtudtuk: a könyvkiadó csak olyan köteteket ad ki, amelyekben Ági hisz.

A szív és az érzelmek főszerepet kapnak az üzletekben is, hiszen a Libertine Könyvesboltok lényege éppen az, hogy – szemben más, nagy könyváruházakkal – emberközeliek, vásárlóközpontúak. Ezekben a hangulatos, pici boltokban szól a jazz, le lehet ülni az aranykanapéra meginni egy teát, egy kávét, elvonulni a világ elől. Ha valaki betér a budapesti vagy a szegedi üzletbe – és igényli –, személyre szóló segítséget kap azzal kapcsolatban, hogy mit olvasson. 

Korlátozó hiedelmek azonban a sikeres műsorvezetőt is szorongatták, hiszen az SZTE BTK-n kommunikáció szakon végzett, soha nem tanult közgazdaságtant vagy vállalkozási ismereteket. Emiatt is gondolkodott sokat a cégalapításon, de ezt a lépését ma már élete legjobb döntésének tekinti. 

− Mit jelent számodra a siker? – szólt a kérdés Ágihoz. „Sikeres vagy, ha jól érzed magad a bőrödben. Ha olyan emberek vesznek körül az életedben, akikkel jó együtt lenni” – fogalmazott Ági, aki élete legnagyobb sikereként egyértelműen a könyvesboltokat és a könyvkiadót említette. 

A klubdélutánon Ági függőségére is fény derült: nagyon szeret hatással lenni másokra. Segíteni, egy jó könyvvel irányt mutatni. Hiszen az egész élet az önismeretről szól, hogy egyre közelebb kerüljünk önmagunkhoz, ebben lehet segítségünkre egy-egy olvasmánnyal. Előfordult, hogy Ági szakítás után ajánlott valakinek könyvet, vagy éppen a gyász feldolgozásában volt egy vásárló segítségére a javasolt olvasmányokkal.

A beszélgetés végén azt is megtudhattuk, hogy mihez kezdjen az, aki úgy érzi, a rohanó hétköznapokból nem tud kiszakadni, hogy figyelemzavaros, hogy felőrli a multitasking. Egyértelmű megoldás az olvasás. Eközben ugyanis nem tud máshova figyelni az ember, nem nyomkodja a telefonját. Ha beszippantja a történet, néhány lap után kikapcsol, lelassít. Elég minden napot 15-30 perc olvasással kezdeni. Csak el kell kezdeni, menni fog! 

Fotók: Frank Yvette

Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Rachel Burton
Kiadó:
General Press Kiadó
Oldalak száma:
293

Könyvesbolti karácsony

Két dologgal nem lőhet mellé az ember, ha békebeli karácsonyi hangulatra vágyik: egy hamisítatlan, angliai kisváros miliőjével és egy kis könyvesbolttal, amelynek kirakatából hívogat a fény és az elolvasásra váró könyvek. Mire lehet még szükség? Esetleg egy új szerelemre…

Rachel Burton regénye, a decemberi NIOK közös könyve mindezt egyszerre kínálja, hogy ez az év vége ne a stresszről és a rohanásról, hanem a lelassulásról, a jó érzésekről és a meghittségről szóljon. Ezt szolgálja a Köszi, jól című könyvünk szerzőjének, Kovács Eszternek a levele is, amelyet ajándékba adunk a decemberi közös könyvhöz, és amely megmutatja, hogy ünnepelni bármikor, bármit lehet – akár egy új élet kezdetét is…

A fiatalon megözvegyült, továbblépését pedig fel-feltörő bűntudattal kezelő Megan Taylor nemrég költözött Yorkba, ahol egy könyvesboltot vezet. Az új kapcsolat mégsem itt, hanem egy élelmiszerboltban toppan az életébe – illetve egészen konkrétan a lábára. A díjnyertes író, Xander Stone ugyanis nem elég, hogy a nő lábára tolja a bevásárlókocsiját, de még a könyves ízlését is kritizálja. Nem csoda, hogy Megan felemás érzésekkel fogadja, amikor kiderül, hogy a férfi éppen az ő könyvesboltjában tartja majd az új kötete bemutatóját. Az új könyve mellett Xander egy új élet lehetőségét is megmutatja neki, ám hamar kiderül, hogy a valóságban nem minden történik úgy, mint a karácsonyi mesékben.

3 990 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft
33
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
272
Műfaj:
Gyerek és ifjúsági

KÖNYVnyErő

“Nem engedhetjük, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy az olvasás titka a TikTok-ra cserélhető.” /Szabados Ágnes/

Gondoltál már arra, hogy az olvasás szuperképesség lehet? Hogy a kérdéseidre a válasz csak egy karnyújtásnyira van? Szereted a rejtvényeket, kreatív feladatokat?

4 499 Ft
2 999 Ft
50
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
256
Súly:
418 g

Száz könyvem – Egy olvasó naplója

A Száz könyvem – Egy olvasó naplója azért született, hogy bátorítson: igenis, van, lehet időd olvasni! Ha tudatosan vezeted a naplót, és minden elolvasott könyv után rászánsz fél órát az életedből arra, hogy leírd az olvasmányélményeidet és tapasztalataidat, akkor száz kötet hangulatát, legemlékezetesebb pillanatát tudod majd felidézni.

5 999 Ft
2 999 Ft