KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Találkozzunk idén is a könyvfesztiválon!

libertine könyvesbolt
Szűrés törlése
Szabados Ágnes
2023.09.26 20:30
Találkozzunk idén is a könyvfesztiválon!

Mintha csak tegnap lett volna, hogy összepakoltuk a könyvheti standunkat a Duna-korzón, hamarosan megnyitjuk a könyvfesztiválit a Millenárison! Jólesik leírni, hogy „ahogy azt már megszokhattad”, a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó is ott lesz a legnagyobb őszi könyves seregszemlén ezen a hétvégén, szeptember 28-a és október elseje között. Az idei könyvfesztivál az átlagosnál is izgalmasabbnak ígérkezik, hiszen az a megtiszteltetés ért, hogy a fesztivál díszvendégét, a szeptemberi közös könyvünk szerzőjét, John Scalzit is én köszönthetem.

De mindenekelőtt elárulom, pontosan hol találsz majd minket: a Millenáris B épületében, a B66-os standhoz gyere, ahol nem csak a legfrissebb libertine-es megjelenéseket és kiegészítőket szerezheted be, hanem a szerzőinkkel is dedikáltathatsz!

Csütörtökön, pénteken és szombaton velem is lehet találkozni a standnál, bár csütörtökön délután más fontos programom is lesz: szeptember 28-án, a könyvfesztivál megnyitóján 16 órától én is a fesztivál díszvendéget, John Scalzit köszöntők között leszek Nagy Ervinnel együtt. Nagy izgalommal várom az eseményt, és remélem, hogy a NIOK-ból is sokan ellátogatnak rá. John Scalzi további programjairól itt is lehet tájékozódni.

Ami pedig a Libertine B66-os standjának programjait illeti, íme, szerzőink, akik az alábbi időpontokban dedikálnak:

Szeptember 28., csütörtök
18:00 Kemény Gabriella

Szeptember 29., péntek
17:00 Peller Mariann
18:00 Mélylevegő Projekt

Szeptember 30., szombat
16:00 a Szöveglelő szerzői (dr. Béres Judit, Borbély Zsuzsi, Novák Szilvia, Fekete Edina, Rudolf Panka, G. Tóth Anita)
17:00 Gáncs Kristóf

Október 1., vasárnap
14:00 Kovács Eszter
15:00 Forró Bence
16:00 a Szöveglelő szerzői (Bálint Lilla, dr. Béres Judit, Berta Bea, Fekete Edina, Matuszka István, Szakács Emília)

Minden fontos információt megtalálsz a Facebook-eseményünkben is, jelöld vissza, hogy ne maradj le semmiről!

Aki ellátogat a fesztivál ideje alatt a standunkhoz, és nálunk vásárol, az alábbi különleges ajánlatokra számíthat: két könyv vásárlása esetén 999 Ft-ért szerezhető be a sárga vagy lila Libertine vászontáska, a NIOK vászontástáskának darabja 2999 Ft-ba kerül, két szín vásárlásával azonban a kettő együtt csak 4999 Ft.. Mindemellett 4999 Ft-ért szerezhető be az Egyszer volt... társasjáték, és 2999 Ft-ért lehet a tiéd a Libertine-puzzle.

És ez még nem minden, hiszen október elsején, vasárnap itt leplezzük majd le a NIOK októberi közös könyvét, amely aznap már a standon is kapható lesz! 

A könyvfesztivál ideje alatt a budapesti Libertine Könyvesbolt is a megszokott nyitvatartási rend szerint vár mindenkit.

Izgatottan várom, hogy találkozzunk!

Szerző:
John Scalzi
Kiadó:
Agave Könyvek
Oldalak száma:
252

Vének háborúja

John ​Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.

Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.

3 880 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
519
Műfaj:
Irodalom

Szöveglelő – Találd meg magad az irodalomban!

Mert minden az irodalommal kezdődik... az önismereti munka is. A Szöveglelő a Libertine Könyvkiadó eddigi legnagyobb és legösszetettebb vállalkozása: hiánypótló és innovatív irodalomterápiás kiadvány azoknak, akik már tudják, és azoknak is, akik talán még kételkednek abban, hogy a könyvek a legnehezebb élethelyzetekben is a segítségünkre lehetnek.

Persze csak ha a megfelelő könyvet választjuk, és hasznos választ kapunk a kérdésre: mit olvassunk?

Mit olvassunk, amikor szerelmesek vagyunk, és mit, ha éppen szakítottak velünk? Hogyan segíthet egy olvasmány a „menni vagy maradni” kérdés eldöntésében? Hatással lehet-e a függőségeinkre egy-egy szöveg? Mit érdemes olvasni, ha maga alá gyűrt a nyár végi melankólia?

Irodalom és önismeret találkozik ebben a hiánypótló és formabontó kötetben, amely a fenti kérdésekre is igyekszik választ adni. A Szöveglelő irodalomterápiás kézikönyv száz szócikket tartalmaz az alkoholizmustól a várandósságig. Ezeket gyakorló irodalomterapeuták, a Magyar Irodalomterápiás Társaság tagjai állították össze. Találunk köztük örömteli élethelyzeteket, komoly válságokat, hétköznapi problémákat és dilemmákat – mindezekhez kapcsolódva pedig megannyi regényt, verset és novellát, amelyekben magunkra ismerhetünk, amelyek árnyalhatják a véleményünket, akár segíthetnek meghozni egy-egy döntést.

Mert a megfelelő szöveget meglelni annyit tesz, mint megtalálni önmagunkat az irodalomban.

 

Megjelenések:

Dr. Béres Judit és a könyv szerkesztője beszél a Szöveglelőről a Kossuth Rádióban

Dr. Béres Judit interjúja a noklapja.hu-n

Könyvajánló az Indexen

Irodalomterápia és anyaság a Mesélj, anyukám! podcastban

Könyvajánló a Díványon

 

Szerzők: Bálint Lilla, Dr. habil. Béres Judit, Berta Beáta, Borbély Zsuzsa, Fekete Edina, Dr. Matuszka István, Novák Szilvia, Rudolf Panka, Szakács Emília, Dr. G. Tóth Anita

6 499 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
276

Elmerülő

Normális, ​ha így érzek? Ha eszedbe jutott már ez a kérdés a benned, veled vagy körülötted zajló események hatására, talán nem ismeretlen számodra a Mélylevegő Projekt, az a fiatal pszichológusokból álló csapat, amelynek célja, hogy tudományos igénnyel, mégis közérthetően osszon meg információkat a mentális egészségről és a hangulatzavarokról a közösségi médiában. 

4 999 Ft
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Peller Mariann
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
362

Végtelen kísértés

Peller Mariann televíziós műsorvezető első regénye egyszerre bölcs és szórakoztató, csábító és izgalmas történet, amely azt is megmutatja, miként lehet a spiritualitás a mindennapok része. 

4 999 Ft
Szerző:
Peller Mariann
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
358

Szerelemszövetség

Miután a titokzatos Johnny Blaze iránt fellobbanó érzései hurrikánként söpörtek végig Kékkuti Annabella életén, a sikeres színésznő megnyugodni látszik imádott férje és gyermekei oldalán. A karrierjében is elérkezik a szintlépés ideje: megkapja egy misztikus krimisorozat főszerepét, ez azonban nem várt fordulatokat tartogat. A Johnnyt és Annabellát összekötő karmikus hálózat minden eddiginél erősebben fonja össze a két lélek sorsát. Szédítő spirituális utazás veszi kezdetét, amelyben Annabella előtt feltárulnak a korábbi életei az ókori Egyiptomtól a marseilles-i pestis idején át a 19. századi Amerikáig. Eközben vészjósló jelek bukkannak fel világszerte, amelyek arra utalnak, hogy a Fény és az Árnyék harcában ezúttal talán az utóbbi kerekedik felül.

4 999 Ft
Szerző:
Kemény Gabriella
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
118

Más világok – ajándék sminktükörrel

„Ha vannak más világok, azokba nem előre vagy visszafelé, hanem befelé vezet az út.” Kemény Gabriella versei regényesek, a versciklusok mintha egy nagy történet fejezeteivé állnának össze. Történetté egy mai fiatal nő útkereséséről a randevúk és a párkapcsolati játszmák labirintusában, a barátságok menedékében.

3 999 Ft